Įkraunama...
Įkraunama...

Pavasarinė sėja

QUOTE(Shlipse @ 2009 02 13, 16:08)
arbuzu seklu ir as nusipirkau,bet sesiu gerokai veliau,ir i siltnami nesime pradziai.

O as planavau is karto lauke bigsmile.gif g.gif
Papildyta:
QUOTE(Regila @ 2009 02 13, 15:53)
Arbūzai dar palauks, bent balandžio vidurio ar pabaigos.
Visiems augalams, jei nėra vėsios patalpos, kad per daug į viršų nesistieptų, geriau sėti vėliau. Mažesni lengviau adaptuojasi ir greičiau prigyja. Tie "musiomiriai" siūliniai nei auga, nei miršta..

Ar reikia dar is pradziu arbuzu daigus siltnamy paauginti, ar galima is karto i lysve?
Atsakyti
Galima tiesiai į dirvą ir uždengti agro danga.Aš į lauką sodinau daigus, nedidelius. Tik reikia stengtis, kad jie nepajustų persodinimo.Nepatinka jiems keliauti..
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2009 02 13, 21:24)
Galima tiesiai į dirvą ir uždengti agro danga.Aš į lauką sodinau daigus, nedidelius. Tik reikia stengtis, kad jie nepajustų persodinimo.Nepatinka jiems keliauti..

Labas vakaras Regila ,noriu ptarimo ,ar gerai kad pasetas petunijas ir cili pipirus laikau ant grindu ,kurios yra sildomos,nes man atrodo kad dygsta ir per daug istypsta ,dekui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2009 02 13, 20:24)

Dekui, kad patirtimi daliniesi bigsmile.gif
Atsakyti
Jo,aciu Regilai 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Va, skundziaus del surfiniju,o sivakara ziuriu kad jau visos 9 seklikes sudygusios wub.gif taip kad sirdis dziaugias thumbup.gif
QUOTE(jurg_ili @ 2009 02 11, 19:43)
Jus man papasakokit kaip pikiuojat daigelius? jie juk tokie gleznuciai ,kaip juos sugebat isimti ir persodinti? ar tiesiog retinat, israunat ir ismetat?

As tai jau sedama stengiuos kuo reciau juos pabert,tada ir pikiuot lengviau mirksiukas.gif
QUOTE(Regila @ 2009 02 13, 20:24)

Va geriausias variantas, drinks_cheers.gif nes per keleta metu yra pasitaike,kad is siltamio isnesti daigiai sunkiau beprigyja, budavo perkaite, nors ir laiku persodindavom doh.gif
Atsakyti
oi merginos ka siandien nusipirkau-zemuoginiu spinatu-rudeni maciau bobute turguje su tokiom keistom uogom,maniau zaislines,kai dabar isvydau paveiksleli tu spinatu-supratau ka ji pardavinejo,ogi sias uogas,galima valgyti virti uogiens ir kiliesiu gaminti vyna.lapai naudojaimi kaip prieskonis.
gal kas jau auginote?labai rupi kaip jums sekesi.
dar pirkau Peruvines dumplunes-vaisiai malonaus zemuogiu skonio ir aromato.oi kaip nekantrauju.galima valgyti sviezias,arba dziovintas kaip razinas.
ir salotu tipo aisbergo,pernai auginome labai pasiteisino,guzes didziules,gerokai didesnes nei parduotuveje.
Atsakyti
Satanele, o pas Jus langai iki žemės?Augalams reikia ne tik šilumos, bet ir šviesos. Išdygusiems svarbiau šviesa, nei šiluma. Todėl kelkit į šviesą, neperlaistykit, nuimkit nuo grindų, nes ten bus per šilta. Jos greitai kakliukus liaunus ties, bet nebus tvirtos. Išdygusiems augaliukams reikalinga šiek tiek sumažinta temperatūra, nei dygstant. Tada jie pamažu auga ir stiebai tvirtėja.
Žemuoginis špinatas man jau nėra naujovė. Augalas gražus, kai su uogytėmis. Pačios uogytės nėra skanios, neturi mums norimo saldumo...Apie jį galima pasiskaityti, čia mano praktinės žinios:
http://www.sodai.lie...is spinatas.htm
O štai čia apie dumplūnę. Kaip suprantu, Jūs pirkot tokią, kokia pas mane pirmoje, viršutinėje nuotraukoje:
http://www.sodai.lie...m/Dumplune1.htm
Apatinėje nuotraukoje labai saldūs, tik uogytės mažos..vadinami žemuoginiais "Siurpriz".
Atsakyti
dumplunes pas mane raudonos,kaip pomidoriukai.esame augine,bet jie budavo geltoni,o apie situs kuriuos pirkau,kalbama,kad jie labai saldus ir primena razinas.
o apie zemuoginius spinatus,ant pokucio raso,kad skanios aromatingos uogos.
nusiminiau.
Atsakyti
..nei skanios, nei aromatingos..beskonės tikrai. Tik gal kiek gražios..Grožis, kai lapai ir uogos, bet dažniau, kai pradeda nokti uogos - lapai pradeda ruduoti, džiūti. Be lapų gražiau, bet ar visus nuskainiosi..
Dar tokią auginu, kurią manėm esant dumplūne, bet ji pasirodė esanti Nikandra dumplūninė":
http://www.sodai.lie...dumplunine.html
Atsakyti
Žemuoginiai špinatai plinta kitais metais jau patys.Keli metai jau nesėju,patys užsisėja po vią daržą keliauja. schmoll.gif Uogienę norint išvirti nežinau kiek reikia prisiauginti? g.gif O šiaip sako,kas serga širdies ligomis sveika pavalgyti uogyčių. g.gif ,nes turi nemažai kalio.
Aš tai auginau paprastus dumplainius šiltnamyje.Vaisiai dar iki dabar išsilaikė.Tik nežinau labai kur panaudoti? g.gif
Atsakyti
Suzele mano lobelijos. Tai ka man dabar su ta pievele daryti? Auginti iki kol i lauka bus galima isnesti, ar bandyti persodinti i didesnes talpas daigeliu?
Beje, jas reikia isretinti, ar tokia pievele tegul ir auga? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2009 02 14, 13:36)
Dar tokią auginu, kurią manėm esant dumplūne, bet ji pasirodė esanti Nikandra dumplūninė":
http://www.sodai.lie...dumplunine.html

Va pas mama tokia auga wub.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti