Įkraunama...
Įkraunama...

Pavasarinė sėja

QUOTE(FleurDeLis @ 2009 02 19, 14:45)
Tai tada, manau, neskubėk su tręšimu.

Bet pas mane surfinijos ir petunijos tokios kudutes siemet sudygusios atrodo g.gif unsure.gif
Arba pernais per daug veslios jos man buvo ir siemet per daug is ju reikalauju. doh.gif
Sejau iskart i daigykla po viena seklike i tuos mini vazonikiukus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(jukraa @ 2009 02 19, 16:39)
Bet pas mane surfinijos ir petunijos tokios kudutes siemet sudygusios atrodo  g.gif  unsure.gif
Arba pernais per daug veslios jos man buvo ir siemet per daug is ju reikalauju.  doh.gif
Sejau iskart i daigykla po viena seklike i tuos mini vazonikiukus  blush2.gif

Tai gal dar pasivys pernykštį tempą augimo smile.gif
Atsakyti
Nu duok dieve, o tais jei ne viena nezaugs,o taip tikiuos tokiu groziu wub.gif bus tokie pinigai ismesti i bala verysad.gif
Atsakyti
Merginos, ieškau nete informacijos apie tuos pikiavimus ir vis niekaip nesuprantu iki galo, kaip tai normaliai atlikti.
Jeigu aš sėklas pasėjau į daigintuvą, tai aš turbūt galiu išimti visą akutę su žeme ir augaliuku ir perkelti į didesnį durpinį puodelį? Ar ne taip tas procesas vyksta?
Paskaičiau apie visokius krapštukų naudojimus ir pasimečiau....Paaiškinkit man tokiai ligonei, ar teisinga kryptimi mąstau biggrin.gif
Aciū
Atsakyti
Šiaip visai teisingai supratai, esme pradygusi augaliuka perkelti i didesni puoda, kaip ta darysi ar su krapštukais ar rankom nesvarbu smile.gif
Atsakyti
FleurDeLis, as tai kai augaliukas praauga su tom visom zemem perkeliu i didesni inda( dazniausiai i greitines indeli blush2.gif ) tik kad lengviau ji is tos daigyklos butu istraukt su pagaliuku uzkisu pagal sona ir lengvai issiima man thumbup.gif tai kaip sakaknt veiksmas toks apie koki ir kalbi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jukraa @ 2009 02 19, 17:03)
FleurDeLis, as tai kai augaliukas praauga su tom visom zemem perkeliu i didesni inda( dazniausiai i greitines indeli  blush2.gif ) tik kad lengviau ji is tos daigyklos butu istraukt su pagaliuku uzkisu pagal sona ir lengvai issiima man  thumbup.gif  tai kaip sakaknt veiksmas toks apie koki ir kalbi  mirksiukas.gif

: doh.gif dabar supratau, kam tie krapštukai reikalingi. O aš galvojau su pirštu iš apačios kilstelėti ir galvoju išsikels. Pirmi metai taip su sėklom terliojuos, tai dar daug klausimų blush2.gif

Pernai tai be jokių skrupulų subėriau sėklas, net tas kurias atskirai daiginti reikia, į bendrus lovius ir žiūrėjau, kas gausis. Aišku, gavosi šnipštas. Kai daigeliai pradėjo stiebtis, anyta juos iš lovių nutaikiusi progą išravėjo. Sakė pagalvojusi, kad piktžolės taip pas mane sužėlė loviuose lotuliukas.gif Gerą nuomonę turėjo susidaryti apie mano gėlės - piktžoles loviais auginu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(FleurDeLis @ 2009 02 19, 18:09)
: doh.gif dabar supratau, kam tie krapštukai reikalingi. O aš galvojau su pirštu iš apačios kilstelėti ir galvoju išsikels. Pirmi metai taip su sėklom terliojuos, tai dar daug klausimų  blush2.gif

Pernai tai be jokių skrupulų subėriau sėklas, net tas kurias atskirai daiginti reikia,  į bendrus lovius ir žiūrėjau, kas gausis. Aišku, gavosi šnipštas. Kai daigeliai pradėjo stiebtis, anyta juos iš lovių nutaikiusi progą išravėjo. Sakė pagalvojusi, kad piktžolės taip pas mane sužėlė loviuose  lotuliukas.gif Gerą nuomonę turėjo susidaryti apie mano gėlės - piktžoles loviais auginu  lotuliukas.gif

anyta fainuolė wub.gif
aš tai manau, kad jei Tavo daigykla su kiaurymėm, tai ir pirštu kilstelėjus iš apačios, lengvai išsikels ta a la "tabletė" su augalu. Tik prieš persodinant paliek gerai, kad atmirktų.
Mačiau kaip patyrę gėlininkai iš tų triūbikių traukia daigus.. tai nieko jie ten nesiceremonija - prie šaknų daigą suima ir kilsteli.. 3 litai.. dar nori - vėl kokį kilsteli - dar 3 litai lotuliukas.gif

o aš va taip daiginau. Lenda salvijos. Londonietiškos didis.gif kažko čia man jos greit sudygo.. nesitikėjau.. lengvas panikos silpnumas ima pagalvojus, kad gegužis dar toli, o jos jau lapelius leidžia.. nu bet stengsimės stabdyt truputį, kad raumeningesnės augtų.. sėjau po vieną sėklytę. Terlionės tai buvo, nes prieš tai mirkiau. Tai šlapias sėklas buvo sunku atplėšti nuo pirštų ir pataikyt į joms skirtą vietą, kad daigas nuo daigo maždaug kas 2 - 2,5 cm būtų. Bet tai nereiks "verkti", kad persodinant kuri nuluš.. ketinu tiesiog sulaužyt dėžutę ir supjaustyt žemę kaip tortuką gabaliukais ir pasodint lauke jau. nes neturiu tiek vietos ir indelių, vien tik 80-čiai salvijos daigų. na bus matyt, ar tie mano planai pavyks... Kažkada sodinau taip tagetes.. jos tai gajos kaip moterys.. greit prigijo ir subujojo.. nžn kaip bus su salvija.. ji gal kiek lepesnė pradžioj.

user posted image

linksta kad ir tokie mažučiai, bet į langą

user posted image

Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2009 02 20, 12:51)
o aš va taip daiginau.

Na kokia tu saunuole, reiks ir man su tom tortu dezutem pasidarbuoti, nes maniskiai krapai ir petrusko paseti kiviu dezutej. Ir dar per tankiai pasejau kaip besmegene doh.gif Nieko, is klaidu mokomes.
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2009 02 20, 12:51)
anyta fainuolė  wub.gif
aš tai manau, kad jei Tavo daigykla su kiaurymėm, tai ir pirštu kilstelėjus iš apačios, lengvai išsikels ta a la "tabletė" su augalu. Tik prieš persodinant paliek gerai, kad atmirktų.
Mačiau kaip patyrę gėlininkai iš tų triūbikių traukia daigus.. tai nieko jie ten nesiceremonija - prie šaknų daigą suima ir kilsteli.. 3 litai.. dar nori - vėl kokį kilsteli - dar 3 litai  lotuliukas.gif

Jo jo, mano anyta kartais pasidarbuoja, kad net neįstengi supykti bežvengdamas iš jos darbelių biggrin.gif

Daigykla su kiaurymėm, tai tada taip ir bandysiu, kaip rašai kelti. Gerai, kad perspėjai jas palieti, o tai buvau sugalvojusi, kad turbūt geriau išsiims, jeigu žemę sausa bus biggrin.gif doh.gif

Atsakyti
gera cia ideja pakisot, su tuo isemimu su visom zemem thumbup.gif as esu i daigyglekes ta smazas susodinus viska, bet per ta durnuma, lygiai taip pat ir ridikelius susejau po viena i kikeviena vietele doh.gif
o taigi ridikeliams kazin ar patinka, jei juos paskui paimsiu ir persodinsiu i loveli doh.gif

tai kaip manot, gal pavyktu su jusu pasiulytu variantu? isimt daigeli kartu su visom zemem ir isodint i loveli? g.gif
Atsakyti
QUOTE(marimacho @ 2009 02 20, 19:45)
gera cia ideja pakisot, su tuo isemimu su visom zemem  thumbup.gif  as esu i daigyglekes ta smazas susodinus viska, bet per ta durnuma, lygiai taip pat ir ridikelius susejau po viena i kikeviena vietele  doh.gif
o taigi ridikeliams kazin ar patinka, jei juos paskui paimsiu ir persodinsiu i loveli  doh.gif

tai kaip manot, gal pavyktu su jusu pasiulytu variantu? isimt daigeli kartu su visom zemem ir isodint i loveli?  g.gif

ir negaila Tau buvo "vietelių ridikėliams? nu man tai gaila.. blush2.gif
dėl persodinimo, tai net nežinau..jei pasakyčiau, kad pikiuoju ridikėlius, tai mano aa močiutė karste apsiverstų.. nuo senų laikų visi esam įtikėję, kad ridikėliai baisiai nemėgsta būti persodinti.
Bet kad jau tų rūšių dabar visokių yra.. gal kitos rūšys be persodinimo tiesiog negali...

tai gal kuo anksčiau perkelsi į lovelius, į erdvesnę žemę, tuo geriau.. na Regila čia turėtų būti viską išbandžius.
Atsakyti