Įkraunama...
Įkraunama...

Pavasarinė sėja

Lobelijas išsodinti ne po vieną - kupsteliais, taip mažiau numarinsit. Kupsteliai - po kelis vienetus. Jei joks numirs iš kupstuko, keli liks, taip ir išsilaikys.
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2009 02 14, 19:20)
Lobelijas išsodinti ne po vieną - kupsteliais, taip mažiau numarinsit. Kupsteliai - po kelis vienetus. Jei joks numirs iš kupstuko, keli liks, taip ir išsilaikys.

Aciu, taip ir padarysiu. Dekui 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2009 02 14, 14:07)
Satanele, o pas Jus langai iki žemės?Augalams reikia ne tik šilumos, bet ir šviesos. Išdygusiems svarbiau šviesa, nei šiluma. Todėl kelkit į šviesą, neperlaistykit, nuimkit nuo grindų, nes ten bus per šilta. Jos greitai kakliukus liaunus ties, bet nebus tvirtos. Išdygusiems augaliukams reikalinga šiek tiek sumažinta temperatūra, nei dygstant. Tada jie pamažu auga ir stiebai tvirtėja.
Žemuoginis špinatas man jau nėra naujovė. Augalas gražus, kai su uogytėmis. Pačios uogytės nėra skanios, neturi mums norimo saldumo...Apie jį galima pasiskaityti, čia mano praktinės žinios:
http://www.sodai.lie...is spinatas.htm
O štai čia apie dumplūnę. Kaip suprantu, Jūs pirkot tokią, kokia pas mane pirmoje, viršutinėje nuotraukoje:
http://www.sodai.lie...m/Dumplune1.htm
Apatinėje nuotraukoje labai saldūs, tik uogytės mažos..vadinami žemuoginiais "Siurpriz".

Aciukas ,uz gerus patarimus ,yra pas mane vonoije langas didelis bet ne iki zemes aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(FleurDeLis @ 2009 02 14, 19:12)
Suzele mano lobelijos. Tai ka man dabar su ta pievele daryti? Auginti iki kol i lauka bus galima isnesti, ar bandyti persodinti i didesnes talpas daigeliu?
Beje, jas reikia isretinti, ar tokia pievele tegul ir auga? g.gif

Mano ir sužaliavo puikiai, šiemet rečiau pasėjau o pernai tai žalias kilimukas buvo tai su pincetu retinau, vėl sužėlė, vėl su pincetu išretinau po to išpikiavau po 3 daigelius į vazonėlį ir labai gražiai sviro į visas puses mirksiukas.gif

Šiemet pasėjau svyrančių ir paprastų, planuoju sodinti vazonėlio kraštuose svyrančius daigelius o viduryje paprastus, gal neišpliks viršus g.gif
Atsakyti
Regila, norėčiau paprašyti, kad pasakytumėte savo praktinę nuomonę apie vermikulito naudojimą daiginimui?

Aš daiginau araukarijas vermikulite. Kaip patarė sėklų pardavėjas, grynam vermikulite. Pusė sėklų pradėjo pelyti. Tiesa, negaliu pasakyti, kodėl, nes: gal dar sėklos miegojo, gal turėjo vermikulitas pats kokį grybą savyje, nes sėklos atrodė idealiai švarios ir šviežios. Dar galėjo kiek būti pašalę.. gal, kol keliavo paštu. Vienas patyręs dendrologas man pasakė, kad vermikulitas iš viso netinkamas naudoti, nes "augalas pasimeta dėl tų oro burbuliukų". Patarė geriau naudoti purią Lietuvos žemelę.
Aaa, supelijo ketvirta dalis sėklų. Kitos sudygo.

Atsakyti
keliu temą į viršų 4u.gif
Atsakyti
O kaip jus darot su tresimu, tiek gelyciu tiek darzoviu, kai sudygsta nuo kada pradedat tresti,kad augalelis stipresnis augtu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jukraa: 19 vasario 2009 - 14:17
QUOTE(jukraa @ 2009 02 19, 15:08)
O kaip jus darot su tresinu, tiek gelyciu tiek darzoviu, kai sudygsta nuo kada pradedat tresti,gal augalelis stipresnis augtu  g.gif

Na, ankstensiuose puslapiuose, lyg ir sutarėme, kad gėles pradedame tręšti, kai jos pradeda žydėti, jeigu susodintos buvo į normalią, nenualintą žemę.

Dėl daržovių, gal kas iš kitų forumiečių pasisakys smile.gif
Atsakyti
QUOTE(FleurDeLis @ 2009 02 19, 14:11)
Na, ankstensiuose puslapiuose, lyg ir sutarėme, kad gėles pradedame tręšti, kai jos pradeda žydėti, jeigu susodintos buvo į normalią, nenualintą žemę.

Dėl daržovių, gal kas iš kitų forumiečių pasisakys smile.gif

Pas mane gelytes spec gelems zemeje pasodintos, o darzoves spec darzovems skirtoje zemeje rolleyes.gif tai tada manau nenualintos zemes tos pirktines smile.gif
Atsakyti
Apie vermikulitą pasakyti nieko negaliu, nes naudoju tik sodo žemę maišytą su pirktinėmis. Nesu naudojusi jo, tad jokių praktinių žinių neturiu.
Palieti galima daigams skirtomis trąšomis sėjant, išdygus, tik nepadauginti. Aš naudoju "Daiga", tik ji jau ženkliai suprastėjusi, nuo tos, kokia buvo, kai klivijas daiginau 2004m.
Atsakyti
QUOTE(jukraa @ 2009 02 19, 15:22)
Pas mane gelytes spec gelems zemeje pasodintos, o darzoves spec darzovems skirtoje zemeje rolleyes.gif tai tada manau nenualintos zemes tos pirktines  smile.gif

Tai tada, manau, neskubėk su tręšimu.
Atsakyti
Merginos, ieškau nete informacijos apie tuos pikiavimus ir vis niekaip nesuprantu iki galo, kaip tai normaliai atlikti.
Jeigu aš sėklas pasėjau į daigintuvą, tai aš turbūt galiu išimti visą akutę su žeme ir augaliuku ir perkelti į didesnį durpinį puodelį? Ar ne taip tas procesas vyksta?
Paskaičiau apie visokius krapštukų naudojimus ir pasimečiau....Paaiškinkit man tokiai ligonei, ar teisinga kryptimi mąstau biggrin.gif
Aciū

Atsakyti