Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetariški patiekalai

vegetariska misrainyte smile.gif labai paprasta. mano seimyna labai megsta thumbup.gif

virtu baltu pupeliu ir kubeliais pjaustytu obuoliu (galima lupti ,galima nelupti) - lygiomis dalimis.

česnako pagal skoni

majonezo pagal skoni

pipiru druskos pagal skoni.


skanaus 4u.gif


Atsakyti
Plovas su daržovėmis

3 morkos,
raudonoji paprika,
vidutinio dydžio cukinija,
saujelė šviežių žirnelių su ankštimis,
150 g džiovintų slyvų,
stiklinė ryžių,
pagal skonį šviežiai maltų juodųjų pipirų,
muskato,
žiupsnelis cinamono,
2 šaukštai aliejaus

Į gilią keptuvę supilkite aliejų, suberkite ryžius, muskatą, pipirus ir apie 8 min. pakepinkite. Morkas nuskuskite, sutarkuokite, sumeskite į ryžius, įpilkite stiklinę vandens, pagardinkite cinamonu ir dar 10 min. patroškinkite. Kai ryžiai suminkštės, į troškinį sumeskite žirnelius su ankštimis, smulkintas džiovintas slyvas ir apie 5 min. patroškinkite, tada sudėkite pailgomis juostelėmis supjaustytas paprikas ir cukinijas. Troškinį kaitinkite dar apie 6 min. ir patiekite
Atsakyti
Tikiuosi nesikartoju 4u.gif
'paimiau' ji is '15minu' bet tai man vienas skaniausiu patiekalu lotuliukas.gif

Reikes:
4 didelės paprikos,

1 maišelis ryžių,

1 svogūnas,

2 dideli pievagrybiai (gali būti ir kitokie grybai),

1 didelė morka,

sauja puskiečio tarkuoto fermentinio sūrio,

2 valg. šaukštai aliejaus,

100 ml pomidorų tyrės,

druska, malti juodieji pipirai,

troškintoms daržovėms skirtas prieskonių mišinys.

Didelėje keptuvėje iki auksinės spalvos apkepkite smulkiai pjaustytus svogūnus. Tuomet suberkite smulkintus grybus ir saujelę tarkuotos morkos (dalį pasilikite, nes reikės vėliau).

Šį mišinį kepkite 5–6 minutes. Suberkite virtus ryžius. Viską gerai išmaišykite, pagardinkite druska, pipirais ir pakepkite apie porą minučių. Įdaras paruoštas.

Paėmę paprikas atsargiai nupjaukite jų viršūnėles ir išimkite sėklas. Sudėkite įdarą.

Įdarytas paprikas sudėkite į orkaitėms skirtą kepimo indą (geriau, kad jis būtų uždengiamas. Jei tokio neturite, galima naudoti gilesnę kepimo formą ir ją uždegti folija). Į indą įpilkite vandens tiek, kad būtų apsemta maždaug 3 cm paprikų apačios.

Viską apibarstykite likusia tarkuota morka ir daržovėms skirtais prieskoniais. Šaukite indą į 180 laipsnių karštumo orkaitę ir kepkite 30 minučių.

Tuomet ištraukite indą, kiekvieną papriką apibarstykite tarkuotu sūriu, supilkite pomidorų tyrę ir dar 10 minučių kepkite atidengtame inde.

Skanaus! drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jari: 11 balandžio 2009 - 21:05
Naujas lietuviškas vegetarinis saitas, žada būti dažnai atnaujinamas smile.gif

http://jogosmityba.wordpress.com

Be kiaušiniu biggrin.gif
Atsakyti
nuostabus receptukai.


tik labai gaila, kad del sveikatos negaliu visai atsisakyt mesos.
kazkada bandziau. atsiduriau ligoninej.

zaviuosi vegetaru gyvenimo budu, poziuriu ir dabar, labiausiai maistu.
ypac krishnos.

kazkada teko buti raugyklos gatveje krishnos centre ir raugauti nepaprasto skonio bandeles su dzemu. gal mano durnai galvai papasakosit kas ten tiksliai buvo. ir gal netycia zinosite recepta.

taip noretusi ju dar...

sekmes. ir kurybos virtuveje. 4u.gif
Atsakyti
[quote=aisteb1973,2009 05 06, 13:24]
Naujas lietuviškas vegetarinis saitas, žada būti dažnai atnaujinamas smile.gif

http://jogosmityba.wordpress.com

Be kiaušiniu biggrin.gif
[/quote
AČIŪ 4u.gif tau,pagaliau atradau ,tai,ko senai ieškojau. 4u.gif
Daug ydomaus 4u.gif
Atsakyti
Čia galima parsisiųsti Daržovių patiekalai 1200
Atsakyti
Sveikos merginos. Taigi, jau ilga laika domiuosi vegetarizmu, taciau niekaip nesugebejau pradet....viena diena pareiskiau vyrui, jog viskas, gana...Aisku jam buvo daug juoko, ir jis pasake, kad negalima is karto mesti mesos...Ar tai tiesa?
As savaitgali prisiskaiciau apie gyvunelius, ir kazkas labai smarkiai uzstrigo manyje, kad kilo mintis pagaliau pradeti... Kiek metu galima viena kalbeti, kad pradesiu?
Jau 3 dienas nevalgiau mesos...Ar man ir toliau testi, ar, kaip vyras sake, truputi suvalgyti, nes iskart mest negalima?
Atsakyti
QUOTE(Aistestul @ 2009 06 20, 15:23)
Sveikos merginos. Taigi, jau ilga laika domiuosi vegetarizmu, taciau niekaip nesugebejau pradet....viena diena pareiskiau vyrui, jog viskas, gana...Aisku jam buvo daug juoko, ir jis pasake, kad negalima is karto mesti mesos...Ar tai tiesa?
As savaitgali prisiskaiciau apie gyvunelius, ir kazkas labai smarkiai uzstrigo manyje, kad kilo mintis pagaliau pradeti... Kiek metu galima viena kalbeti, kad pradesiu? 
Jau 3 dienas nevalgiau mesos...Ar man ir toliau testi, ar, kaip vyras sake, truputi suvalgyti, nes iskart mest negalima?


Žiūrėk pagal savo organizmą - aš mečiau iškart, nu ir ką, dar gyva mirksiukas.gif Jei labai norisi, tai gali suvalgyti, bet kai žinai, kad nevalgai mėsos, kad nebūtų nužudyta gyvybė, daug lengviau to principo laikytis 4u.gif
Domėkis kur, kokiose daržovėse yra reikalingų medžiagų - baltymų, amino rūgščių, nepamiršk valgyti kruopų, ankštinių patiekalų..
Daugiau atsakymų į visus klausimus gali rasti čia
arba čia
Atsakyti
Kad as jos visiskai nenoriu :] ai manau nepaklausysiu vyro...cia juk ne cigaretes, kad mest po truputi lengviau...ypac kai ji man smirda ir manes netraukia smile.gif tai ka, informacijos jau pakankamai turiu, bandau i vegetaru buri rikiuotis :]
Atsakyti
QUOTE(Aistestul @ 2009 06 20, 16:23)
Sveikos merginos. Taigi, jau ilga laika domiuosi vegetarizmu, taciau niekaip nesugebejau pradet....viena diena pareiskiau vyrui, jog viskas, gana...Aisku jam buvo daug juoko, ir jis pasake, kad negalima is karto mesti mesos...Ar tai tiesa?
As savaitgali prisiskaiciau apie gyvunelius, ir kazkas labai smarkiai uzstrigo manyje, kad kilo mintis pagaliau pradeti... Kiek metu galima viena kalbeti, kad pradesiu? 
Jau 3 dienas nevalgiau mesos...Ar man ir toliau testi, ar, kaip vyras sake, truputi suvalgyti, nes iskart mest negalima?


As kaip meciau, taip meciau - 8 menesius nevalgau mesos. Viena karta bandziau karbonado paragauti, vos neapsivemiau. Nereik man jos schmoll.gif Jos nebevalgant ir spuogai neberia, ir svoris pamazejo, sveikata gera 4u.gif
Atsakyti
Gal kam pravers daržovių sultinio receptas, ne kartais prisireikia kokiam patiekalui, o sintetinį kubelį, prifarširuotą konservantų, naudoti visiškai nesinori.


Daržovių sultinys

2,5 l vandens
100 g kopūsto
100 g saliero stiebo arba gumbo
150 g morkų
2 lauro lapai
Petražolių ir krapų lapkočiai
Keli juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų žirneliai
Šiek tiek druskos

Daržoves nuplauti, stambiai supjaustyti, sudėti į puodą kartu su prieskoniais, užpilti vandeniu ir virti mažiausiai 30 minučių. Sultinį nukošti ir naudoti pagal receptą kitam patiekalui ruošti.



O šiandien vakarienei valgiau labai skanius sumuštinius. rolleyes.gif


Sumuštiniai su keptais grybais, mocarela ir čiobreliais

5 riekės ciabattos (aš naudojau paprastą baltą duoną)
1 skiltelė česnako
Aliejus
7-8 grybai
1 rutuliukas mocarelos
Žiupsnelis čiobrelių
Druskos, pipirų

Įkaitinti orkaitę iki 190 laipsnių. Grybus nuplauti, supjaustyti griežinėliais, išdėlioti kepimo skardoje, apibarstyti plėšytos mocarelos gabalėliais, pabarstyti čiobreliais, druska ir apšlakstyti aliejumi. Pašauti į orkaitę ir kepti apie 10 minučių – tol kol sūris išsilydys ir apskrus, o iš grybų išsiskirs sultys.
Kol grybai kepa, į keptuvę įpilti šlakelį aliejaus ir apkepti duoną iš abiejų pusių, kol švelniai apskrus. Išėmus iš keptuvės, kiekvieną riekelę įtrinti česnako skiltele.
Dėti iškepusius grybus ant duonos riekelių. Aplieti kiekvieną ant skardos likusiomis išsiskyrusiomis sultimis (kurių pas mane nebuvo, gal dėl to, kad naudojau pievagrybius...). Pabarstyti pipirais.



Neseniai valgiau pomidorų sriubą su ryžiais. Patiko.


Pomidorų sriuba su ryžiais

3 vidutinio dydžio pomidorai
50 g ryžių
½ svogūno galvutės
Druska, juodieji malti pipirai
Malta aitrioji paprika (ar čili pipiras)
Bazilikas

Užkaisti pusę litro vandens. Jam užvirus, įberti druskos ir ryžius. Kol verda ryžiai, pomidorus nuplikyti verdančiu vandeniu ir nulupti odeles. Pomidorus supjaustyti kubeliais. Nuluptą svogūną supjaustyti gana smulkiai. Kai ryžiai suminkštėja, sudėti pomidorus ir svogūną. Viską virti kol pomidorai šiek tiek sutyžta ir sutirštėja sriuba. Pagardinti pipirais, aitriąja paprika ir bazilikais.



Prieš porą dienų išsikepiau labai skanius cukinijų kepsnelius. smile.gif


Cukinijų kepsneliai

1 cukinija
1 kiaušinis
1,5 puodelio miltų
1 didelis svogūnas
1 raudonoji paprika
1/3 puodelio smulkiai tarkuoto parmezano sūrio (naudojau lietuvišką variantą, "Džiugą")
2 šaukštai smulkintų petražolių
2 šaukštai aliejaus
Druska, juodieji pipirai
Džiūvėsėliai

Cukiniją sutarkuoti burokine tarka, pabarstyti druska, pipirais. Svogūną ir papriką smulkiai supjaustyti ir pakepti įkaitintame aliejuje kelias minutes, kol suminkštės. Sudėti į indą su cukinija. Ten pat suberti petražolės lapelius, sūrį, miltus, išplaktą kiaušinį ir gerai išmaišyti. Šlapiomis rankomis formuoti kepsnelius, apvolioti džiūvėsėliuose ir dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepti 15-20 min vidutinio karštumo orkaitėje (180C).



Šiaip pas mane patiekalų receptų prikaupta 30 puslapių Word'e, įdėjau tik keletą, kuriuos neseniai gaminausi ir jie man paliko gerą įspūdį.
Atsakyti