Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetariški patiekalai

QUOTE(Mamce @ 2009 10 13, 15:21)
Merginos,

Savaitgali dariau guliasa is sojos. Man visai valgoma ta soja. Bet MB pareiske, kad nebuna nemodifikuotos sojos. Ar tai tiesa?



Perkant ant pakelio žiūrėk turi būti parašyta, kad pagaminta iš nemodifikuotų sojų pupelių wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Saldainė @ 2009 10 12, 23:19)
Savaitgali dariau vegetariska paprika. Tad galiu ir su jumis pasidalinti receptuku.
Gavosi tikrai labai gardziai. Vieninteli ka dar pakoregavau siame recepte (nes ji radau kazkur sm) tai pridejau dar kalendros. Buvo fantastiskai skanu! bigsmile.gif

Reikes keturioms porcijoms : 4 paprikos, 150-200 g apvirtų ryžių, 100 g morkų, 100 g ropinių svogūnų, 100 g pomidorų, aliejus kepimui ir prieskoniai.

Pakepinti ant keptuves svogunus, morkas sutarkuotas, supjaustytus pomidorus. Apkepta mase sumaisyti su isvirtais ryziais. Tada sudeti viska i isskobtas paprikas. Ivynioti i folija ir pasauti 15 min i orkaite.

user posted image

labai skaniai atrodo, siandien isbandysiu ax.gif


Papildyta:
bet ar uztenka paprikai suminkstet 15 min.?
Atsakyti
Aš labai panašiai darau įdarytus pomidorus, tik orkaitėje kepu gerokai ilgiau, ne 15 min. Šiuo atveju labai svarbus prieskonis yra cinamonas. ax.gif
Dar ir baklažanus beigi cukinijas galima taip pat daryti.
Atsakyti
Ačiū Saldainei už receptą su paprika, atrodo labai neblogai, ryt išbandysiu ax.gif
Atsakyti
Be mėsos neišgyvenčiau unsure.gif
O kad galėčiau...
Atsakyti
QUOTE(info.percea @ 2010 01 27, 20:14)
Be mėsos neišgyvenčiau unsure.gif
O kad galėčiau...

Dar ir kaip išgyventum lotuliukas.gif pati tai patyriau savo kailiu mirksiukas.gif
Atsakyti
As labai gerai jauciausi kai nevalgiau mesos, aisku ne pirma savaite lotuliukas.gif tada viskas nervino, nes buvau ipratus kasdien kotletuka isimest i save per pietus doh.gif bet po poros menesiu zymiai geriau jauciausi. Bet as nevalgiau, nes perskaiciau ta garsia Alen Caro knyga. Ir visiskai sutinku su jo teiginiais ir tikiuosi artimiausiu metu vel atsisakyti meso, kai nusistoves gyvenimas savuose namuose (nes db gyvenam pas uosvius MESAEDZIUS), tai negaliu oziuotis stipriai ax.gif
Papildyta:
Tik va man soja visai nepatinka schmoll.gif vien del to, kad bandau isisvaizduot kas per procesas turi buti atliekamas, kad is pupeles, padaroma mesa, pienas, klijai, muilas ir dar visokio ssss...????? blink.gif todel manau, kad ji tikrai nesveika g.gif
Atsakyti
as pritariu del sojos. nezinau man atrodo geriau koses arba lesiai. as juos atradau visai neseniai ir man jie labai skanu, kaip ir kuskusas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aisteb1973 @ 2009 05 06, 13:24)
Naujas lietuviškas vegetarinis saitas, žada būti dažnai atnaujinamas  smile.gif

http://jogosmityba.wordpress.com

Be kiaušiniu  biggrin.gif


Tikrai puikus tinklapis! Nors vegetare nesu, bet tikrai daug patiekalu bandziau gaminti pagal cia pateiktus receptus ir laaabai patiko smile.gif Ypac sriubos su indiska ploksciaja duona smile.gif
Atsakyti
QUOTE(needyou @ 2009 09 16, 17:16)
Sveikutes gal kuri bande kada si receptuka?
Grilyje kepti baklažanai su pomidorų padažu

Baklažanams :

4 baklažanų,
druskos,
2 valg. šaukštų citrinų sulčių,
3 česnako skiltelių,
5 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus.

Pomidorų padažui :

600 g pomidorų,
2 česnako skiltelių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
2 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus,
1 valg. šaukšto kapotų žalumynų.

Baklažanus nuplaukite ir supjaustykite išilgai apytiksliai vieno cm storio griežinėliais. Apibarstykite druska, apšlakstykite citrinų sultimis ir palikite pusvalandžiui pastovėti.
Baklažanų griežinėlius kruopščiai apšluostykite popieriniu rankšluosčiu. Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai sukapokite. Baklažanų griežinėlius iš vienos pusės sutepkite alyvuogių aliejumi, padėkite ant karštų grilio grotelių ir kepkite apytiksliai dvi-tris minutes. Apverskite, sutepkite aliejumi kitą griežinėlių pusę, apibarstykite kapotais česnakais ir pakepkite dar truputėlį, kol baklažano minkštimas taps minkštas.
Pomidorus nuplikykite karštu vandeniu, nulupkite odelę ir kiekvieną pomidorą perpjaukite į keturias dalis. Pašalinkite sėklas, minkštimą supjaustykite smulkiais kubeliais. Česnako skilteles nulupkite ir sukapokite. Pomidorų kubelius bei kapotus česnakus sumaišykite su alyvuogių aliejumi, įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir kapotų žalumynų. Keptus baklažanų griežinėlius patiekite su tirštu pomidorų padažu.



Dariau praeitra savaite labai panasu i si receptuka, gavos labai skaniai thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos, musu seimyna irgi prie vegetaru. Bet pagalvojau siandien, kad visai issisemem smile.gif Savaitgali atbilda nemazas burelis draugu ir noriu kuom nors juos nustebinti. Bet nenoriu ilgai triusti virtuvej... Ir daug ka is savo atradimu jiems jau esu ruosusi. Pasidalinkite kuom vaisinate svecius smile.gif
Atsakyti
QUOTE(eliuka @ 2010 04 27, 13:48)
Sveikos, musu seimyna irgi prie vegetaru. Bet pagalvojau siandien, kad visai issisemem smile.gif Savaitgali atbilda nemazas burelis draugu ir noriu kuom nors juos nustebinti. Bet nenoriu ilgai triusti virtuvej... Ir daug ka is savo atradimu jiems jau esu ruosusi. Pasidalinkite kuom vaisinate svecius smile.gif


Sveika mirksiukas.gif

nzn gal pasikartosiu bet labai greitas ir tikria skanus sveciam uzkandis yra sumštiniai su sauleje džiointais pomidorais
Reikės ilgo batono pranciziško, tepamos varškės ir ant viršaus uždėti sauleje džiovintus pomidorus su aliejuku , kuriuose jie yra thumbup.gif

Atsakyti