Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetariški patiekalai

QUOTE(saule^ @ 2009 03 11, 09:58)
gal pasirodysiu kvaila, bet pirmasyk susiduriu su rokiu produktu blush2.gif  doh.gif
tai ieskoti ju tikriausiai prie sveiko maisto? ir ant pakuotes toks pavadinimas "avinzirniai"?

turkiški žirniai - ir maximose yra mirksiukas.gif

o aš juos šiaip valgau - tiesiog išsiverdu ir su sviestuku - niam, niam - kaip tik vakare išsivirsiu, palikau pamerktus bigsmile.gif

virtų skonis visai nežirniškas - jie ir kramtosi maloniai, ir skonis - tikrai į riešutus panašu wub.gif

čia visos knygės dabar ateis? cool.gif
Atsakyti
Visi protingi žmonės atėjus laikui ir esant sąlygoms persiorientuoja į vegetarizmą lotuliukas.gif
Atsakyti

Mamce, tai daugiau apie tuos ajurvediškus ryžius parašyk 4u.gif .

Pas mus vakar irgi netyčia buvo šventiški pietūs: dariau falafelius ir net pati kepiau pitos duoną. Falafeliai mums sausoki pasirodė, bet aš juos orkaitėj kepiau, gal dėl to g.gif . Dar turėjau sunkumų smulkinant išmirkintus avinžirnius - gaila, kad virtuvinio kombaino neturiu, kuris per kelias sekundes susidorotų su šia užduotimi.
Atsakyti
O gal galetum parasyti, kaip pita kepei?
O i felafelius man dar patinka ideti mirkytu riesutu ar saulegrazu...
Taip vegetariskoj Baraka kavinej valgiau...
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2009 03 19, 11:00)
Visi protingi žmonės atėjus laikui ir esant sąlygoms persiorientuoja į vegetarizmą  lotuliukas.gif

thumbup.gif

QUOTE(balta @ 2009 03 19, 11:37)
Mamce, tai daugiau apie tuos ajurvediškus ryžius parašyk  4u.gif .

Pas mus vakar irgi netyčia buvo šventiški pietūs: dariau falafelius ir net pati kepiau pitos duoną. Falafeliai mums sausoki pasirodė, bet aš juos orkaitėj kepiau, gal dėl to  g.gif . Dar turėjau sunkumų smulkinant išmirkintus avinžirnius - gaila, kad virtuvinio kombaino neturiu, kuris per kelias sekundes susidorotų su šia užduotimi.

tu zinok nebutinas tas kombainas. pradzioj as smulkinau su tokiu prietaisu, kur vaikui kose trindavau va tokiu. ir jis siaip apie 100 lt kainuoja, o smulkint viska juo galima . as turiu braun dar su tokiu indu, kur kiekis sugraduotas thumbup.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saule^: 19 kovo 2009 - 12:46

Pita duona

500 g miltų
15 g mielių
300 ml drungno vandens
1 a.š. druskos
3 v.š. alyvuogių aliejaus

Mieles ištirpinti vandenyje. Tada sudėti likusius produktus ir minkyti tešlą, kol taps elastinga. Vieną valandą kildinti uždengus (virtuviniu rankšluosčiu). Suformavus ritinuką, jį supjaustyti ir, padarius rutuliukus, dar 10 minučių palikti juos kilti. Po to juos iškočioti į nedidelius paplotėlius. Kepti įkaitintoje orkaitėje (250 laipsnių) 8-10 minučių, kol paplotėliai išsipūs.

Aš kepiau ant kepimo popieriaus ir kiek ilgiau, nes turbūt nebuvau gerai įkaitinus orkaitės.
Papildyta:

Pas mane smulkintuvo funkciją atlieka ir plaktuvas, yra specialus antgalis. Bet gal trūksta galingumo, nes didesnio kiekio kietų produktų jis nelabai įveikia.

Jei recepte rašo, su kombainu trinti 30 sekundžių, tai man reikėjo mažiausiai 20 minučių vargti doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo balta: 19 kovo 2009 - 13:23
QUOTE(balta @ 2009 03 19, 11:37)
Mamce, tai daugiau apie tuos ajurvediškus ryžius parašyk  4u.gif .

Tuoj surasiu saules^ nuoroda i visa knyga biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(saule^ @ 2008 12 09, 14:57)
vat is cia galima parsisiust knyga vegetariniu patiekalu
knyga

Va is sitos svetaines parsisiunti knygute ir studijuoji ajurvedine mytyba su ryziais priesaky (tiksliau apie 85 psl. jie randasi)

Is tiesu, tai as rimtai perskaiciau visu patiekalu rusiu ivadus - gauni daug naudingos, naujos informacijos, kaip sveikai paruosti tos rusies maista, raso apie skirtingu rusiu pvz.: ryzius, ju paruosimo budus, kodel reik daryt taip ar kitaip.

Na, trumpai, kiek prisiminsiu, dariau paprastus baltus ryzius :

1. Kelis kartus nuploviau saltam vandeny, kol beveik nebeliko balksvu drumzliu.
2. Pamirkiau 15 min.
3. Palikau nusivarveti apie 10-15 min.
4. Pakepiau ant sviesto kelias minutes, kol ryziai tapo siek tiek perregimi.
5. Uzpyliau verdanciu vandeniu, uzdengiau sandariu dangciu, viriau ant LABAI mazo ugnies, nejudindama apie 20 min.

I vandeni dar dejau druskos, imbiero gabaliuka, citrinos sulciu, kmynu. Paskui skaiciau apie prieskonius, tai, pasirodo, juos reikia taip pat pakepti svieste (arba ghi). Pgl. ju paskaiciavimus pyliau ir vandens - 200 g ryziu emiau 300 ml vandens. Mano didziai nuostabai ryziai neprisvilo bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mamce: 19 kovo 2009 - 15:40
QUOTE(Mamce @ 2009 03 19, 15:27)
Va is sitos svetaines parsisiunti knygute ir studijuoji ajurvedine mytyba su ryziais priesaky (tiksliau apie 85 psl. jie randasi)

Pasirodo, kad aš tą pačią knygą turiu spausdintam pavidale thumbup.gif .

15. Uzpyliau verdanciu vandeniu, uzdengiau sandariu dangciu, viriau ant LABAI mazo ugnies, nejudindama  apie 20 min.

Tai reikia žiūrėti, kokius ryžius perki. Nes įprastai pardavinėja jau apdorotus ryžius, kurie išverda per 12-15 minučių. O neapdoroti ryžiai tai daug brangiau kainuoja verysad.gif

Aš visada pilu 1 stiklinei ryžių 2 stiklines vandens ir niekad nemaišau. Niekad nėr prisvilę.

Atsakyti
Ačiū Saulei už knygą 4u.gif . Ir aš parsisiunčiau. Bandžiau kepti čapati duonelę. Tai sakyčiau, kad kaip turėtų būti nesigavo. Išėjo kieta trapi ir beveik neišsipūtė. O jūs ar bandėt kept?
Vakar dar dariau pikantiškus ryžius. Va čia tai skanumėlis. Niekad nepagalvojau, kad taip skaniai galima ryžius paruošt.
Ir dar dariau falafelius. Kas ragavo visiems patiko. Tik buvo problemėlė su avinžirniais. Pusę Vilniaus išvažinėjau, o radau tik CUP'e eco parduotuvėj 5a. Nei iki, nei rimi, nei maximoj nėra. Tai kur jūs juos perkat?
Atsakyti
akropolio Maximoj tikrai yra-vadinasi Turkiski zirniai
Atsakyti
As irgi savaitgali gaminau falafelius. Tikejausi prastesnio rezultato, bet gavosi visai skani uzkandele. Net vyras neispeike , o prisisveite su ... majonezu, nes nesugalvojau, koks gi cia padazas jiems labiausiai tiktu. O kaip manot jus? Gal kokiu "sveiku" minciu apie padaza prie falafeliu turit?
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2009 03 23, 14:11)
As irgi savaitgali gaminau falafelius. Tikejausi prastesnio rezultato, bet gavosi visai skani uzkandele. Net vyras neispeike , o prisisveite su ... majonezu, nes nesugalvojau, koks gi cia padazas jiems labiausiai tiktu. O kaip manot jus? Gal kokiu "sveiku"  minciu apie padaza prie falafeliu turit?

Vieni falafeliai man irgi per sausi.
Galima valgyti su salsa, su tzatziki padažais. Beje, jie valgomi kaip kebabai, t.y., kišami į pitos duoną, ant viršaus salotos su tzatziki.
MB valgė su čili padažu.
O likusį paskutinį aš suvalgiau ant duonos irgi majonezo užtepdama, ant viršaus supjausčiau falafelį ir uždėjau daug salotų.
Atsakyti