QUOTE(balta @ 2009 03 19, 11:37)
Mamce, tai daugiau apie tuos ajurvediškus ryžius parašyk

.
Tuoj surasiu saules^ nuoroda i visa knyga
Papildyta:
QUOTE(saule^ @ 2008 12 09, 14:57)
vat is cia galima parsisiust knyga vegetariniu patiekalu
knyga
Va is sitos svetaines parsisiunti knygute ir studijuoji ajurvedine mytyba su ryziais priesaky (tiksliau apie 85 psl. jie randasi)
Is tiesu, tai as rimtai perskaiciau visu patiekalu rusiu ivadus - gauni daug naudingos, naujos informacijos, kaip sveikai paruosti tos rusies maista, raso apie skirtingu rusiu pvz.: ryzius, ju paruosimo budus, kodel reik daryt taip ar kitaip.
Na, trumpai, kiek prisiminsiu, dariau paprastus baltus ryzius :
1. Kelis kartus nuploviau saltam vandeny, kol beveik nebeliko balksvu drumzliu.
2. Pamirkiau 15 min.
3. Palikau nusivarveti apie 10-15 min.
4. Pakepiau ant sviesto kelias minutes, kol ryziai tapo siek tiek perregimi.
5. Uzpyliau verdanciu vandeniu, uzdengiau sandariu dangciu, viriau ant LABAI mazo ugnies, nejudindama apie 20 min.
I vandeni dar dejau druskos, imbiero gabaliuka, citrinos sulciu, kmynu. Paskui skaiciau apie prieskonius, tai, pasirodo, juos reikia taip pat pakepti svieste (arba ghi). Pgl. ju paskaiciavimus pyliau ir vandens - 200 g ryziu emiau 300 ml vandens. Mano didziai nuostabai ryziai neprisvilo