Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetariški patiekalai

QUOTE(Hacone @ 2005 04 01, 18:59)
recepteliai, atrodo, tiesiog puikūs, burbulyti. ir viskas dera.
tik i tuos kotletus, spėju, gali reikėti kokio krakmolo sauksto. virtas kopūstas gana vandeningas. nors ką gali žinoti. žodžiu, merginos, rašau kopūsto galvą į savo artimiausių pirkinių sąrašą smile.gif

aš kopūstų kotletus gamindavau. bet su kiaušiniu. bet, įtariu, be kiaušinio ir su daugiau krakomolo neiširtų taip pat.

As irgi speju, kad kazko cia truksta, nes kopustainiui net dziuveseliu reikia...Del to ir raso, kad reikia 1 cm daryti, ne storesnius...Gal tikrai krakmolo...
Mergaites, o jus darzoves tik atskirai valgot? O prie zuvies, kosiu, ar tinka???Kokios darzoves tarpusavy netinka (gidejau, kad pomidorai su agurkais, bulves su pomidorais, o dar?Akivaizdu, kad zirneliai su bulvem irgi nelabai?)?
Atsakyti
QUOTE(Burbulytis @ 2005 04 02, 09:28)
As irgi speju, kad kazko cia truksta, nes kopustainiui net dziuveseliu reikia...Del to ir raso, kad reikia 1 cm daryti, ne storesnius...Gal tikrai krakmolo...
Mergaites, o jus darzoves tik atskirai valgot? O prie zuvies, kosiu, ar tinka???Kokios darzoves tarpusavy netinka (gidejau, kad pomidorai su agurkais, bulves su pomidorais, o dar?Akivaizdu, kad zirneliai su bulvem irgi nelabai?)?

Dauguma teorijų teigia,kad pomidoras-tokia ypatinga daržovė ir nelabai su kuo dera,bet aš tai to nelabai paisau.O žirneliai su bulvėm irgi nelabai,nes abi daržovės labai krakmolingos.Bet jei retkarčiais jas ir sumaišysi,tikrai nieko neatsitiks.Man prie karštų patiekalų skaniausia karštos troškintos daržovės,ošaltos-su įvairiais užkandžiais ar visai atskirai
Atsakyti
Nu va, skaitau jusu pokalbius kirsdama sumustini su mesa ir galvoju, gi galeciau jos nevalgyt, bet ka tada galima pasidaryt "uzkast", kad nei virt, nei kept nereiketu - imi is saldytuvo, dedi ant duonos ir valgai. Dabar daug paprasciau: ryte griebi desros, kumpio ar rukytos sonines ir pasidarai sumustini. O ka jus valgot paskubomis? Juk nepulsiu ryte kepti sojos.... Mane domina butent "greiti" receptai, tai gal galit savo ismintim pasidalint ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2005 04 02, 22:19)
Nu va, skaitau jusu pokalbius kirsdama sumustini su mesa ir galvoju, gi galeciau jos nevalgyt, bet ka tada galima pasidaryt "uzkast", kad nei virt, nei kept nereiketu - imi is saldytuvo, dedi ant duonos ir valgai. Dabar daug paprasciau: ryte griebi desros, kumpio ar rukytos sonines ir pasidarai sumustini. O ka jus valgot paskubomis? Juk nepulsiu ryte kepti sojos.... Mane domina butent "greiti" receptai, tai gal galit savo ismintim pasidalint  ax.gif

Tai kad as irgi mesaede, atkritau, va irgi prisislaviau ir gailiuosi eilini karta...Nagi greitai salotas galima sumakaluoti bet kokias...ta dazniausiai ir darau. Mano beda tai saldumynai, visada ir nelaiku (tai cia paskubomis...ir nepaskubomis...)O sumustinius su krabu lazdelem, suriu valgom. Sriubyte darzovine, irgi greitas reikalas, gi sumustiniais gyvas nebusi...
Labai skanu mozarela su pomidorais ir baziliku thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2005 04 02, 14:19)
Nu va, skaitau jusu pokalbius kirsdama sumustini su mesa ir galvoju, gi galeciau jos nevalgyt, bet ka tada galima pasidaryt "uzkast", kad nei virt, nei kept nereiketu - imi is saldytuvo, dedi ant duonos ir valgai. Dabar daug paprasciau: ryte griebi desros, kumpio ar rukytos sonines ir pasidarai sumustini. O ka jus valgot paskubomis? Juk nepulsiu ryte kepti sojos.... Mane domina butent "greiti" receptai, tai gal galit savo ismintim pasidalint  ax.gif



Zinot man va dar kas skanu. Juoda duona su Cream Cheese(nezinau kaip lietuviskai blush2.gif ) ir avokado skiltelemis ant virsaus thumbup.gif
Atsakyti
Burbulyti,o baziliką imi džiointą,ar šviežią? Ir apskritai,kaip naudojate tuos dabar atsiradusius įvairius prieskoninius augalus? Manau ,kad turėtų būti žymiai skaniau negu džiovinti,bet vis nesiryžtu nusipirkti.
Atsakyti
ryte valgau ka tik noriu. gali buti skrudintuveje paskrudintas paplotelis uzteptas medum. arba tiesiog sviestu ir ant virsaus prideta agurku, viskas i salotos lapa susukta. arba avokada ant skrudintos juodos duonos megtstu deti. arba valgau suri be duonos bet su agurkais ar pomidoriais, dar koki baziliko lapepi is vazono nusilauzus. vaisiu salotas valgau. varske sumaisyta su saukstu mineralinio vandens, juros druska, agurkais ir zalumynais. zodziu, ko tik norisi, ta ir valgau smile.gif bt mesos man nesinori
Atsakyti
QUOTE(ritusė @ 2005 04 03, 18:17)
Burbulyti,o baziliką imi džiointą,ar šviežią? Ir apskritai,kaip naudojate tuos dabar atsiradusius įvairius prieskoninius augalus? Manau ,kad turėtų būti žymiai skaniau negu džiovinti,bet vis nesiryžtu nusipirkti.

Bandziau ti su dziovintais, o svieziu maciau kalvariju turguj, o galima ir paciai is sekliuku sudaigint, smagu, kai savo virtuvej auga...As savo sviezius sudziovinau, nes nezinau, kur ir kaip sviezius audot, gi ne visur tas bazilikas skanu, pvz. i sriuba tai brrr...
Atsakyti
Skrudinta duonele labai skanu sviestuku uztepti, ir pabarstyti pakepintom sezamoseklytem arba linu semenim!!! Dar ir su avokadu salia skanu!!!
Atsakyti
Dar vienas receptukas, tarp kitko irgi mano nuostabios kulinares anytos (kaip ir kopustainis):
PUPELIU IR MORKU PASTETAS
Stikline pupeliu (isvirti)
Trys morkos (isvirti)
Isvire darzoves sumalame per mesmale (kazkas minejo blenderi tai gal irgi tiks?), tada imaisome druskytes pagal skoni, ir mairuno bei pipiriuku, siek tiek kecupo galima, bet as nededu, tada visa mase siek tiek susaldome ideje i indeli (suspaude) saldytuve, galima tada tepti kur nori, ant ko nori, labai skanu!!!
Atsakyti
ax.gif Kur dingo visos sveikuoles? Ziuriu, viena su savimi cia pradejau kalbetis...Ar daret kopustaini, kaip gavos?Norejau suzinoti, su kuo tinka dziovinti vaisiai? Pavyzdziui ryziai su razinom ar tinka? Viena vertus gi cia visur angliavandeniai, bet man netinka rodos, nors tu ka...Gal galetumete, kas derinate maista, surasyti bazinius princpus, kas su kuo tinka, o kas ne? Butu didele pagalba ir didelis darbas!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Burbulytis: 09 balandžio 2005 - 20:26
Ne viena,ne viena.Tiesiog vis to laiko pritrūksta.O apie maisto derinimą pasiskaityk internete,adresu http://bodybuild.tin.../maistas/maisto suderinimas.htm
Čia išdėstyti pagrindiniai Šeltono mokymo principai.
Atsakyti