

Morkų maltiniai
300 g morkų, 0,5 stiklinės manų, 0,5 šaukšto krakmolo, 1 šaukštas kvietinių miltų, truputis druskos, prieskonių.
Morkas sutarkuokite vidutinio stambumo tarka. suberkite manus, dėkite krakmolą, kvietinius miltus, prieskonius, druską. viską gerai išmaišykite ir 20 min. palaikykite, kad išbrinktų manai. tuomet formuokite maltinius ir kepkite teflono keptuvėje ant aliejaus.
Aš šita dalykėlį dariau, tai labai labai skanu , šiaip aš irgi vegetarė, kolkas dar kiaušinius valgau , bet irgi ateityje svajojiu prisijungti prie veganu būrio
Kolkas dar per jauna esu , tik 15 metų. Šiaip vegetarė kolkas tik 2 metai.
Gali pažiūrėti puslapiuką : http://gyvunuteises....lt/Receptai.htm o kai ieškai receptų, ieškok veganams, o ne vegetarams, ten rasi receptų be kiaušinių
300 g morkų, 0,5 stiklinės manų, 0,5 šaukšto krakmolo, 1 šaukštas kvietinių miltų, truputis druskos, prieskonių.
Morkas sutarkuokite vidutinio stambumo tarka. suberkite manus, dėkite krakmolą, kvietinius miltus, prieskonius, druską. viską gerai išmaišykite ir 20 min. palaikykite, kad išbrinktų manai. tuomet formuokite maltinius ir kepkite teflono keptuvėje ant aliejaus.
Aš šita dalykėlį dariau, tai labai labai skanu , šiaip aš irgi vegetarė, kolkas dar kiaušinius valgau , bet irgi ateityje svajojiu prisijungti prie veganu būrio



Makaronai su padažu "a la Bolonesi"
Padažui reikės:
Sojos faršo
svogūno
raudonos paprikos
alyvuogių(man skaniau joudos)
Sojos faršą paruošti,kai parašyta instrukcijoje-kelioliką min. pavirti su prieskoniais.Keptuvėje su aliejumi arba ghi patroškinti supjaustytus svogūnus ir papriką.Į juos sudėti paruoštą faršą ir dar kelias minutes patroškinti.Į pabaigą sudėti perpus supjaustytas alyvuoges.
Šį padažą dėtis ant mėgiamų išvirtų makaronų.
Tokį patiekalą mielai valgo ir mano šeima,nors šiaip sojos mėsos ir nemėgsta.
Padažui reikės:
Sojos faršo
svogūno
raudonos paprikos
alyvuogių(man skaniau joudos)
Sojos faršą paruošti,kai parašyta instrukcijoje-kelioliką min. pavirti su prieskoniais.Keptuvėje su aliejumi arba ghi patroškinti supjaustytus svogūnus ir papriką.Į juos sudėti paruoštą faršą ir dar kelias minutes patroškinti.Į pabaigą sudėti perpus supjaustytas alyvuoges.
Šį padažą dėtis ant mėgiamų išvirtų makaronų.
Tokį patiekalą mielai valgo ir mano šeima,nors šiaip sojos mėsos ir nemėgsta.
BULVIU SALTIENA
12-15 bulviu, 2-3 svogunu galvutes,3-4 saukstai aliejaus,10-12 cesnaku skilteliu,0,5 stiklines virinto vandens, druskos, maltu juoduju pipiru, zalumynu pagal skoni.
Luptas bulves isvirti, nusunkti, pertrinti per sieteli. Idekite iki rusvumo apkeptas smulkinta svogunu galvutes ir pipiru. Atskieskite iki grietines tirstumo, ipilkite i forma 4-5 cm sluoksniu, palaikykite saldytuve 2-3 valandas. Pries patiekdami pibarstykite petrazolemis ar krapais. Atskirai paduokite cesnakinio dazinio:su druska sutrinkite cesnaku skilteles, uzpilkite puse stiklines virinto vandens, iberkite maltu pipiru. Skanaus!
12-15 bulviu, 2-3 svogunu galvutes,3-4 saukstai aliejaus,10-12 cesnaku skilteliu,0,5 stiklines virinto vandens, druskos, maltu juoduju pipiru, zalumynu pagal skoni.
Luptas bulves isvirti, nusunkti, pertrinti per sieteli. Idekite iki rusvumo apkeptas smulkinta svogunu galvutes ir pipiru. Atskieskite iki grietines tirstumo, ipilkite i forma 4-5 cm sluoksniu, palaikykite saldytuve 2-3 valandas. Pries patiekdami pibarstykite petrazolemis ar krapais. Atskirai paduokite cesnakinio dazinio:su druska sutrinkite cesnaku skilteles, uzpilkite puse stiklines virinto vandens, iberkite maltu pipiru. Skanaus!

Sveikos, psl prirašyta jau daug, o receptų - mažoka. Ieškojau ko nors su tofu sūriu, deja, radau tik komentarus, teks pačiai išbandyt, nes turiu šaldytuve
Aš nesu vegetarė, tik mėgstu valgyt sveikai, o taisykles kuriu pati pagal save
Mano mėgstamiausi kotletai - kopūstų, čia juos kažkas minėjo, bet nepasivargino smulkiai pakomentuot.
KOPŪSTŲ KOTLETAI
0,5 kg kopūsto (nedidelio pusė)
4-5 š manų kruopų
1 kiaušinis (kas jų nevalgo - pilkit kiek vandens ir dėkit krakmolo, miltų arba sojos miltų šaukštą, kad liptų tešla)
druska
prieskoniai
Kopūstą sutarkuoti per burokinę tarką (tai lengviausia padaryt virtuviniu kombainu, bet įmanoma ir rankomis
), sudėti kruopas, kiaušinį, druską, prieskonius, iš tešlos turi būt įmanoma daryt kotletus, kepti aliejuje arba ant išgryninto sviesto. Kepama uždengus, kad kopūstai peršustų. Valgomi su sviesto -grietinės padažu, virtomis bulvėmis ar kt. jums patinkančiomis daržovėmis.
KOPŪSTŲ APKEPAS
0,5 dėžutės "Malsenos" sujų faršo mišinio su sėlenomis (galima naudoti paprastą sojų faršą)
1 kiaušinis (galima ir be jo)
0.5 kg kopūsto
Sojų faršą arba Malsenos mišinį užpilti vandeniu, kad išbrinktų. Kopūstą supjaustyti šiaudeliais ir keik pavirti vandenį, kad suminkštėtų. Tada sukrėsti į faršą, įdėti kiauš trynį, išmaišyti, kiauš baltymą išplakti iki putų, atsargiai įmaišyti į masę, formą ištepti riebalais, pabarstyti džiūvėsiais, sukrėsti masę,kepti orkaitėje apie 0.5 val
TIRŠTA PIEVAGRYBIŲ SRIUBA
(čia kaip LIDO, tik nepieniška)
pievagrybiai, bulvė, svogūnas, sviestas, miltai, sojų pieno arba grietinėlės milteliai, druska
Bulves smulkiai supjaustyti ir užkaisti virti. Kai bulvės jau gerokai suminkštėja, pievagrybius supjausčius į keturias dalis, svogūnus smulkiai - pakepinti svieste, užbarstyti miltais, dar apkepti. Viską suversti į verdantį puodą su bulvėmis, sriuba turi sutirštėti, užbalinti pienu ar grietinėlė ir pasūdyti.
GRYBŲ IR KOPŪSTŲ BLYNELIAI
Sūdytų grybų, manų kruopų, kiaušinis, kopūstas
Grybus paruošti, kad nebūtų sūrūs ir permalti mėsmale, kopūstus, pjaustytus šiaudeliais apšutinti verdančiame vandeny, išėmus nuvarvinti, sudėti į grybus, įmušti kiaušinį, įdėti manų kruopų. Blynelius kepti aliejuje.
RAUDONŲJŲ BUROKĖLIŲ KOTŲ BLYNELIAI
(man primena žuvį)
Burokėlių kotų (l. tinka jauni su nedideliais lapeliais), manų kruopos, kiaušinis, druska
Burokėlių kotus smulkiai supjaustyti, jei senesni - pavirti, jaunus tik nuplikyti.
Sudėti likuius produktus, išmaišyti ir kepti aliejuje.

Aš nesu vegetarė, tik mėgstu valgyt sveikai, o taisykles kuriu pati pagal save

Mano mėgstamiausi kotletai - kopūstų, čia juos kažkas minėjo, bet nepasivargino smulkiai pakomentuot.
KOPŪSTŲ KOTLETAI
0,5 kg kopūsto (nedidelio pusė)
4-5 š manų kruopų
1 kiaušinis (kas jų nevalgo - pilkit kiek vandens ir dėkit krakmolo, miltų arba sojos miltų šaukštą, kad liptų tešla)
druska
prieskoniai
Kopūstą sutarkuoti per burokinę tarką (tai lengviausia padaryt virtuviniu kombainu, bet įmanoma ir rankomis

KOPŪSTŲ APKEPAS
0,5 dėžutės "Malsenos" sujų faršo mišinio su sėlenomis (galima naudoti paprastą sojų faršą)
1 kiaušinis (galima ir be jo)
0.5 kg kopūsto
Sojų faršą arba Malsenos mišinį užpilti vandeniu, kad išbrinktų. Kopūstą supjaustyti šiaudeliais ir keik pavirti vandenį, kad suminkštėtų. Tada sukrėsti į faršą, įdėti kiauš trynį, išmaišyti, kiauš baltymą išplakti iki putų, atsargiai įmaišyti į masę, formą ištepti riebalais, pabarstyti džiūvėsiais, sukrėsti masę,kepti orkaitėje apie 0.5 val
TIRŠTA PIEVAGRYBIŲ SRIUBA
(čia kaip LIDO, tik nepieniška)
pievagrybiai, bulvė, svogūnas, sviestas, miltai, sojų pieno arba grietinėlės milteliai, druska
Bulves smulkiai supjaustyti ir užkaisti virti. Kai bulvės jau gerokai suminkštėja, pievagrybius supjausčius į keturias dalis, svogūnus smulkiai - pakepinti svieste, užbarstyti miltais, dar apkepti. Viską suversti į verdantį puodą su bulvėmis, sriuba turi sutirštėti, užbalinti pienu ar grietinėlė ir pasūdyti.
GRYBŲ IR KOPŪSTŲ BLYNELIAI
Sūdytų grybų, manų kruopų, kiaušinis, kopūstas
Grybus paruošti, kad nebūtų sūrūs ir permalti mėsmale, kopūstus, pjaustytus šiaudeliais apšutinti verdančiame vandeny, išėmus nuvarvinti, sudėti į grybus, įmušti kiaušinį, įdėti manų kruopų. Blynelius kepti aliejuje.
RAUDONŲJŲ BUROKĖLIŲ KOTŲ BLYNELIAI
(man primena žuvį)
Burokėlių kotų (l. tinka jauni su nedideliais lapeliais), manų kruopos, kiaušinis, druska
Burokėlių kotus smulkiai supjaustyti, jei senesni - pavirti, jaunus tik nuplikyti.
Sudėti likuius produktus, išmaišyti ir kepti aliejuje.
QUOTE(Burbulytis @ 2005 04 01, 17:03)
KOPUSTAINIS
Isverdi kopusto galva (nedidele), atsidalini lapus.
Skardele paruosi patepdama aliejum, pabarstyta dziuveseliais
Paruosi ryziu, sampinjonu, morku, svoguniuku idara (viska supjaustai labai labai maziukais kubeliukais), sumaisai su kecupu.
I skardute tiesiame kopustu sluoksni (ant jo pabarstome dziuveseliais), tada dedame 0,5 cm garnyro, tada vel kopustu sluoksni, dziuveseliu, vel garnyro, ir taip iki skardeles virsaus.
Kepti orkaitej, svarbu, kad iskeptu kopustas.
Labai skanu, mes valgome su grietine. Galimi ir ivairus kiti idarai.
Sorry, jei kas nesiderina cia, jei sugalvosit patobulinima, galima pakeisti si ta!
Isverdi kopusto galva (nedidele), atsidalini lapus.
Skardele paruosi patepdama aliejum, pabarstyta dziuveseliais
Paruosi ryziu, sampinjonu, morku, svoguniuku idara (viska supjaustai labai labai maziukais kubeliukais), sumaisai su kecupu.
I skardute tiesiame kopustu sluoksni (ant jo pabarstome dziuveseliais), tada dedame 0,5 cm garnyro, tada vel kopustu sluoksni, dziuveseliu, vel garnyro, ir taip iki skardeles virsaus.
Kepti orkaitej, svarbu, kad iskeptu kopustas.
Labai skanu, mes valgome su grietine. Galimi ir ivairus kiti idarai.
Sorry, jei kas nesiderina cia, jei sugalvosit patobulinima, galima pakeisti si ta!
Nerealiai skanu!


iskeliu tema
mergaites, gal zinote, kur gauti panyro suri?

mergaites, gal zinote, kur gauti panyro suri?
QUOTE(Bonifacija @ 2006 09 29, 22:19)
pasidaryti

rasau is knygos, gal kas moka ir paprasciau, bet siaip ar taip irgi paprasta
10 stikliniu pieno
5 valgomieji saukstai citrinos sulciu arba 2 a.s. citrinos rugsties
arba 300ml jogurto
Piena ipilt i puoda ir sttatyt ant vidutines ugnies, tik puoda imt dideli, kad pienas uzvires neisbegtu.kol pienas kaista paruost ta rugsti ir "durslaga" nzn kaip vadinas, na ta iranki prakosimui, ji iskloti dviem sluoksniais marles ir pastatyt ant kito puodo, kad butu kur nuteket tam skysciui kuris nuo surio liks
kai tik pienas ims kilti ten pilti ta rugstele ir is kart atsiskirs panyras ir skystis, nuimt nuo ugnies,
o po to ta panyra durslake dar perplaut saltu vandeniu, kad visa skysti nuplaut, nes kitaip skonis bus ne koks
sory kad taip ilgai neatrasiau
10 stikliniu pieno
5 valgomieji saukstai citrinos sulciu arba 2 a.s. citrinos rugsties
arba 300ml jogurto
Piena ipilt i puoda ir sttatyt ant vidutines ugnies, tik puoda imt dideli, kad pienas uzvires neisbegtu.kol pienas kaista paruost ta rugsti ir "durslaga" nzn kaip vadinas, na ta iranki prakosimui, ji iskloti dviem sluoksniais marles ir pastatyt ant kito puodo, kad butu kur nuteket tam skysciui kuris nuo surio liks
kai tik pienas ims kilti ten pilti ta rugstele ir is kart atsiskirs panyras ir skystis, nuimt nuo ugnies,
o po to ta panyra durslake dar perplaut saltu vandeniu, kad visa skysti nuplaut, nes kitaip skonis bus ne koks
sory kad taip ilgai neatrasiau
QUOTE(Varvara @ 2006 10 03, 17:29)
rasau is knygos, gal kas moka ir paprasciau, bet siaip ar taip irgi paprasta
10 stikliniu pieno
5 valgomieji saukstai citrinos sulciu arba 2 a.s. citrinos rugsties
arba 300ml jogurto
Piena ipilt i puoda ir sttatyt ant vidutines ugnies, tik puoda imt dideli, kad pienas uzvires neisbegtu.kol pienas kaista paruost ta rugsti ir "durslaga" nzn kaip vadinas, na ta iranki prakosimui, ji iskloti dviem sluoksniais marles ir pastatyt ant kito puodo, kad butu kur nuteket tam skysciui kuris nuo surio liks
kai tik pienas ims kilti ten pilti ta rugstele ir is kart atsiskirs panyras ir skystis, nuimt nuo ugnies,
o po to ta panyra durslake dar perplaut saltu vandeniu, kad visa skysti nuplaut, nes kitaip skonis bus ne koks
sory kad taip ilgai neatrasiau
10 stikliniu pieno
5 valgomieji saukstai citrinos sulciu arba 2 a.s. citrinos rugsties
arba 300ml jogurto
Piena ipilt i puoda ir sttatyt ant vidutines ugnies, tik puoda imt dideli, kad pienas uzvires neisbegtu.kol pienas kaista paruost ta rugsti ir "durslaga" nzn kaip vadinas, na ta iranki prakosimui, ji iskloti dviem sluoksniais marles ir pastatyt ant kito puodo, kad butu kur nuteket tam skysciui kuris nuo surio liks
kai tik pienas ims kilti ten pilti ta rugstele ir is kart atsiskirs panyras ir skystis, nuimt nuo ugnies,
o po to ta panyra durslake dar perplaut saltu vandeniu, kad visa skysti nuplaut, nes kitaip skonis bus ne koks
sory kad taip ilgai neatrasiau
labai labai aciu!
Sveikos merginos.
Ech as kolkas vis dar mesede, taciau stengiuosi po truputi stumpti lauk, mesa, arba blogiausiu atvjeu nors kazkiek derinti, nors apie tai nelabai randu informacijos. Bet po truputuka....
Tai va ish drauges ishmokau viena saldu receptuka:
reikia:
kokoso drozliu-200-400 g.
Rududu bankes(kondesuotas rudas, gana kietas kondensuotas pienas)
slyvu dziovintu ba kauliuku (minkstu, neperdziuvusiu)
ir kokiu nors riesutuku, skanu su migdolais ir lazdyno.
tai rududu ir kokoso drozles sudedi i viena inda, ir rankom isminkai, taip kad pasidarytu viena mase, tada i slyva idedi po riesutuka, ir tada su slapiom rankom imi tos mases padarai toki kaip paploteli delniuke dedi ta slyva su riesutu ir suvolioji rutuliuka, tada ta rytuliuka dar apvolioji kokoso drozlese.
Skanaus!
Ech as kolkas vis dar mesede, taciau stengiuosi po truputi stumpti lauk, mesa, arba blogiausiu atvjeu nors kazkiek derinti, nors apie tai nelabai randu informacijos. Bet po truputuka....
Tai va ish drauges ishmokau viena saldu receptuka:
reikia:
kokoso drozliu-200-400 g.
Rududu bankes(kondesuotas rudas, gana kietas kondensuotas pienas)
slyvu dziovintu ba kauliuku (minkstu, neperdziuvusiu)
ir kokiu nors riesutuku, skanu su migdolais ir lazdyno.
tai rududu ir kokoso drozles sudedi i viena inda, ir rankom isminkai, taip kad pasidarytu viena mase, tada i slyva idedi po riesutuka, ir tada su slapiom rankom imi tos mases padarai toki kaip paploteli delniuke dedi ta slyva su riesutu ir suvolioji rutuliuka, tada ta rytuliuka dar apvolioji kokoso drozlese.
Skanaus!