Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetariški patiekalai

QUOTE(LadyStar @ 2007 11 03, 17:43)
Radau šviežių  blush2.gif tortelini su sūriu bei špinatais. Skanumėlis  thumbup.gif  Galėsiu valgyt kelias savaites, kol nusibos  doh.gif

o kas cia tokie?
Atsakyti
Čia gal tie atseit švieži koldūnai su sūriu ir špinatais? Jie būna šaldytuvuose?
Atsakyti
QUOTE(Endži @ 2007 12 01, 21:38)
o kas cia tokie?

QUOTE(vaižgantė @ 2007 12 01, 21:43)
Čia gal tie atseit švieži koldūnai su sūriu ir špinatais? Jie būna šaldytuvuose?

Tortelini - itališki koldūnai smile.gif Parduotuvėse būna šviežių smile.gif Su rikota smile.gif
Atsakyti
Išviriau vaikams valgyt, bet ir pati skaniai pavalgiau: sorų košė su keptom morkom ir cukinijom bei jogurto su agurku padažu. Šį padažą dažniausiai valgom su orkaitėj keptom bulvėm. Net ir mėsėdžiai kerta su pasitenkinimu biggrin.gif
Papildyta:


QUOTE(Cinside @ 2007 10 27, 09:42)
Tame ir bėda, kad kepto maisto nevalgau, nes jis kaloringas. Jokių virtinių, cepelinų taip pat  schmoll.gif
Tai nuolat blaškausi tarp lentynų parduotuvėse ir grįžtu eilinį kartą su morkų/salierų šiaudeliais ar varške. Nes vegane būt nenoriu, prieno produktus vartoju. Nevalgau tik mėsos.



QUOTE(Cinside @ 2007 11 03, 17:43)
Radau šviežių tortelini su sūriu bei špinatais. Skanumėlis  thumbup.gif  Galėsiu valgyt kelias savaites, kol nusibos  doh.gif



Bet juk tortellini ir yra kaip virtiniai. Tik itališku pavadinimu biggrin.gif

Maitintis pusfabrikačiais - tai nėra sveika mityba doh.gif

Atsakyti
Maitintis pusfabrikačiais - tai nėra sveika mityba.

Būtent. Tie virtiniai yra atseit švieži pusfabrikačiai...
Atsakyti
QUOTE(balta @ 2007 12 20, 14:47)
Išviriau vaikams valgyt, bet ir pati skaniai pavalgiau: sorų košė su keptom morkom ir cukinijom bei jogurto su agurku padažu. Šį padažą dažniausiai valgom su orkaitėj keptom bulvėm. Net ir mėsėdžiai kerta su pasitenkinimu  biggrin.gif



O gal galima smulkiau mirksiukas.gif kaip ten tas jogurto ir agurku padazas daromas?
nes keptas bulvytes labai megstam lotuliukas.gif
O bulvytes kepat griezineliais ant skardos isteptos sviestuku ar aliejum?
Atsakyti
QUOTE(uosiux @ 2007 12 21, 16:57)
O gal galima smulkiau  mirksiukas.gif  kaip ten tas jogurto ir agurku padazas daromas?
nes keptas bulvytes labai megstam  lotuliukas.gif
O bulvytes kepat griezineliais ant skardos isteptos sviestuku ar aliejum?



Burokine tarka sutarkuoju agurką (tą ilgą, pas mus mažiukų nebūna verysad.gif ). Įdedu tepamą varškės sūrį su žalumynais, natūralaus jogurto (arba grietinės , kaip kam skaniau), krapų ir išmaišau, tada pagal skonį įdedu druskos, jei trūksta. Jei kam patinka, dedamas ir česnakas

Bulves nuskutusi supjaustau maždaug į šešias skilteles (bulvę išilgai per pusę ir tą pusę į tris skilteles), sudedu į dubenį, įpilu aliejaus, susmulkintų žalumynų (svogūnų laiškų, krapų - jei neturiu šviežių, naudoju šaldytus, jei ir tų nebėr, tai džiovintus) ir išmaišau. Skardą iškloju kepimo popieriumi, suberiu bulves ir kepu maždaug 25 - 30 minučių (tiesiog ragauju, kada iškepusios). Druska barstau jau iškepusias. Turbūt tiek.

Pirmiau paruošiu bulves, įkišu į įkaitintą orkaitę, o po to jau ruošiu padažą.

Čia mano "firminis" patiekalas "Katė su pupom" biggrin.gif
Atsakyti
Moliuskai balto vyno padaže

user posted image

1kg moliuskų
300ml sauso balto vyno
2 vidutinio dydžio svogūnų
3 česnako skiltelių
1 lauro lapo
200 ml riebios grietinėlės
druskos, pipirų

Išvalykite moliuskus: tvirtai suimkite “barzdelę” (kuokštelį žolių, įstrigusių kriauklėje) tarp nykščio bei peilio ir tvirtai patraukite. Išmeskite moliuskus suskaldyta geldele ir tuos, kurie kelis kartus stuktelėjus “nesusičiaupia” – šie moliuskai jau nebegyvi ir juos suvalgęs galite apsinuodyti.

user posted image


Supilkite vyną į puodą, sudėkite svogūnus, supjaustytus vidutinio dydžio gabalėliais, sutraiškytas česnako skilteles bei lauro lapą ir viską užvirkite. Kai vynas pradės virti, suberkite išvalytus moliuskus, uždenkite dangčiu ir virkite 2-4 minutes, kol moliuskai atsivers (jei kai kurios geldelės neatsivers, jas išmeskite, tokias valgyti pavojinga!).



user posted image

user posted image


Išimkite moliuskus iš nuoviro ir laikykite šiltai, kad neatšaltų. Vyno nuovirą perkoškite per sietelį ir ant aukštos ugnies nugarinkite, kol liks tik mažiau nei pusė skysčio. Supilkite grietinėlę ir padažą pavirkite dar porą minučių, kad jis kiek sutirštėtų. Pagardinkite druska, pipirais, užpilkite ant moliuskų ir patiekite. Skanaus!

Atsakyti
QUOTE(Bakardi @ 2007 12 23, 22:36)
Moliuskai balto vyno padaže


Atsiprašau, bet KAM tu tai rašai? Čia juk VEGETARIŠKŲ patiekalų skiltis.
Atsakyti
QUOTE(pragiedruliai @ 2007 12 24, 07:45)
Atsiprašau, bet KAM tu tai rašai? Čia juk VEGETARIŠKŲ patiekalų skiltis.


Vegetarų yra įvairių rūšių, kiti nevalgo tik mėsos, o jūros gėrybes ir žuvį valgo.
Atsakyti
QUOTE(Lane @ 2007 12 24, 13:45)
Vegetarų yra įvairių rūšių, kiti nevalgo tik mėsos, o jūros gėrybes ir žuvį valgo.


Na taip, "pusiau vegetarai" mirksiukas.gif Iš Vikipedijos: Pusiau vegetarai (žuvies vegetarai) – valgo visus augalinius produktus ir žuvį bei jūros gėrybes.
Na bet tai tik iškreipia visuomenės požiūrį į vegetarizmą. Nes "pusiau", "beveik" - išsidirbinėjimai, ir tiek. Tikiuosi, nieko neįžeidžiau ax.gif
Atsakyti
O kai yra su vegetarizmu ir veganizmu? Kiek žinau, veganai nevalgo jokių gyvulinės kilmės produktų, vegetarai - tik mėsos. Pataisykit, jei klystu smile.gif
Atsakyti