Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetariški patiekalai

Moliūgų ir ryžių apkepas

Maždaug 1 kg moliūgo
10 šaukštų ryžių
3 šaukštai ghi sviesto (lydyto sviesto)
4 šaukštai cukraus pudros
šaukštas cinamono.

Nuluptą moliūgą supjaustyti gabaliukais, patroškinti nedideliame kiekyje vandens ir pertrinti pro sietelį. Ryžius išbrinkinti, viską sumaišyti. Dėti į ghi sviestu išteptą indelį, masę išlyginti ir ant viršaus uždėti 3 šaukštus ghi sviesto. Kepti orkaitėje apie 40 min. Prieš valgant užbarstyti cukraus pudros ir cinamono.


Receptą radau internete, dar kol kas pati nebandžiau, bet gal kam patiks
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo viltuke: 25 balandžio 2007 - 17:46


Čia daug visokių receptų, bet aš pati niekaip neprisiruošiau nė vieno padaryt kol kas

http://www.ayurveda....o...73&Itemid=5
Atsakyti
Na, ką vegetarai valgo? biggrin.gif
Atsakyti
Labai skanu kuskuso košė su pakepintais pievagrybiais, fermentiniu sūriu ir prieskoniukais. thumbup.gif
Atsakyti
o as kaip vegetare susiduriu su milziniska problema: as pati nevalgau pupeliu, o mano sunus nevalgo bulviu, tai gaminti mazai kas belieka...
siaip mano megiama kose: vienas apelsinas, vienas obuoys, sauja riesutu ir aviziniai ar kokie kiti dribsniai. i dribsnius suberi riesutus, uzpili apelsino sultimis ir sudedi tarkuota obuoli. super skanu ir nekepta ir visiskai ajurvediska thumbup.gif
Papildyta:
o greitam be duonytes su svaokadu apibarstytu pipirais dar labai skanu duonyte su virtais linu semenimis taippat papipirintais ir padruskintais wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo omega: 26 liepos 2007 - 00:16
Kadangi susirūpinau savo geležies suvartojimu (labai jau jis mažas), tai pusryčiams šiandieną valgiau avižinius dribsnius (virtus) su grūdų gemalais, daug razinų ir dar daugiau moliūgų sėklų. Ir visa tai užgėriau apelsinų sultimis (vitaminas C skatina geležies pasisavinimą).
Begaliniai daug receptų esti internete, ypač toms, kurios skaito angliškai. Labai smagu ir po blog'us pasiknisti. Jei kam įdomu, galėčiau numest nuorodų.
Atsakyti
Būtų neblogai ax.gif
Jei organizmas nepasisavina geležies, vadinasi, reikia jį rimtai valyti...
Atsakyti
Hm, o kokiu būdu valyti? Atsisakyti tam tikrų maisto produktų (cukraus, kofeino..) ar pabadauti porą savaičių?
Na. Mano mėgstamas puslapis yra theppk.com. Ten forumai, tat informacijos gausiau nei gausu.
Puikus blogas esti http://havecakewilltravel.com/ Iš jo gausu nuorodų ir į kitus.
Dar man patinka ir http://blog.fatfreevegan.com/ Nuostabiai dailios nuotraukos.
Dar ir šis - http://www.veganyumyum.com/

Na čia pradžiai. Bet taip jau su blogais būna - pradedi nuo vieno ir tada tolyn tolyn tolyn, ir žiū, jau virš dešimties puslapių atidaryta naršyklėje ;D
Atsakyti
Aūūū, vegetarai 4u.gif
Atsakyti
Sveika,

labai noreciau paskaityti sia knyga:)

QUOTE(babouziuke @ 2007 01 27, 21:34)
Merginos, skaitančios rusų kalba:
Radau neblogą vegetariškų patiekalų knygą Jogams.
Jinai atrodo štai taip:

user posted image

Ar yra norinčių ją paskaityti? ax.gif

Aš pati vis daugiau domiuosi joga ir sveiku gyvenimo būdu, nes turiu visokių problemų su sveikata. Vis labiau kyla mintis nebevalgyti mėsiškų produktų, bet neįsivaizduoju kaip tai padaryti, nes vyras ir dukra mėsą labai mėgsta. doh.gif
Galėčiau nwbwnt pusryčius sveikus valgyti, o kaip su vakariene...  g.gif
O man įsomu kodėl jūs vegeratės?: Dėl to, kad gaila gyvūnų, norite sveikai gyventi ar pvz joga užsiiminėjate?


Papildyta:
Sveikos,

perskaiciau visa foruma. Na ir as susirupinau savo mityba. Vakar visa diena nevalgiau mesos. ir labai gerai jauciausi. Suprantu, kad tai trumpas laikas, bet siandien mama kepe vista. Stoviu prie jos ir sakau mamai, zinai jis pries savaite vaiksciojo, gyva buvo. O dabar mes ja pjaustom. Tai jai ir man ji stovi gerkleje.
Ryt tik ryzius valgysiu.
O siaip labai noriu pritarti nuomonei, kad apie vegetariska virtuve Lietuvoje info labai mazai. Jei pasakai, kad nevalgai mesos tai i tave ziuri kaip i nesveika.
Vat pabandysiu nevalgyti mesos, pasiziuresiu kiek galiu isbuti be jos:)
Atsakyti
Paskutiniu metu pradėjau kepti kotletus iš kruopų. Pvz, išviriau trijų grūdų košę, įdėjau prieskonių, truputį miltų ir iškepiau. Man visai skanu. Gaila, kad svogūnų mano vaikai nemėgsta- gi labai tiktų.
Atsakyti
Tiesa, dėl kiaušinių. Gal jau šioje ilgoje diskusijoje kas nors apie tai ir užsiminė - tada tik pasikartosiu.

Yra sojų gaminys, kuri galima naudoti kaip kiaušinių pakaitalą kepant pyragus ir blynus. "Norfoj" mačiau prie visų kitų sojos produktų padėtą. Kitose parduotuvėse tikriausiai irgi turėtų būti pirkti.
Atsakyti