QUOTE(Lakutė @ 2009 02 10, 12:55)
Himalaia, gal toj knygoj yra kokių paprastų ir greitų receptėlių? Būtų gerai, nes moksleivei sunku surasti laiko ilgam valgio gaminimuisi... Būčiau dėkinga.
Na, žiūrint, ką turite omenyje greitų. Būten ši knyga nėra orientuota į labai greitų receptų paruošimą. Didžiąją daly užima pietums skirti patiekalai arba duonos visokios.
Jei tik sumest viską krūvon, tai sunkiau su idėjom.
Visi mano pateikti patiekalai ganėtinai nesudėtingi ir greiti. Tas užtepas iš avinžirnių turbūt greičiausiai pagaminamas (apie 30 min man- nedaug), o šiaip greitas ir paprastas maistas- visokios trintos sriubos (aš mėgstu pomidorų, pomidorų su apelsinais, su imbieru, brokolių, bulvių, kukurūzų, šaldytų žaliųjų žirnelių, moliūgų ir tt.).
O tokių, kad tik tekšt plekšt ir jau yra ant stalo (išskyrus salotas, sumuštinius, kitus šaltus užkandžius) negaliu iš savo repertuaro rekomenduot.
Mano manymu, jei rūpiniesi savim ir savo mityba- maisto gaminimui reikia skirti nors 30 min. savo laiko (aišku, ir išimčių būna). Iš tikro, bent man, daugiausiai laiko ruošiant maistą užima ne pats gaminimas, o pasiruošimas jam... Pasiruošimą galima sumažinti naudojant šaldytas, konservuotas ar jau supjaustytas daržoves ir pan.
Jei skaitot angliškai, čia yra gan greitai paruošiamų idėjų:
greiti patiekalai.
Jei vartojat pieno produktus, kiaušinius, knygoj prie greitesnių patiekalų radau priešpiečių receptų, tokių, kaip užtepų iš sūrio/ varškės/ žaliųjų pipirų/ krapų.
Galima kaskart įvarinti daržoves, dėti prieskonių, kaskart vis kitoks skonis gausis.
Taip pat įvairūs užtepai ne vien iš avinžirnių, bet iš sojų pupelių, paprastų pupelių, žirnių, sezamų, alyvuogių, artišokų, saldžiųjų pipirų...