Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetariški patiekalai

Saule 4u.gif
avinžirnių galima nusipirkti visuose prekybos centruose{"IKI","MAXSIMOSE X,XX,]
,bent aš ,ten perku.
Atsakyti
gal pasirodysiu kvaila, bet pirmasyk susiduriu su rokiu produktu blush2.gif doh.gif
tai ieskoti ju tikriausiai prie sveiko maisto? ir ant pakuotes toks pavadinimas "avinzirniai"?
Atsakyti

Skaniai tie falafeliai atrodo, reiks išbandyti thumbup.gif

Avinžirnius tik iš nuotraukos atpažinau, mes vadinam juos kikenančiais žirniukais pagal vokišką pavadinimą.
Dar info iš Vikipedijos:
Angliškai vadinamas chickpea, chick pea, garbanzo bean, ceci bean, bengal gram, chana arba channa, vokiškai – Kichererbse, rusiškai – нут культурный, нут рогообразный.
Atsakyti
Aš Maximoj kai ieškojau avinžirnių, tai jie vadinosi turkiški žirniai, nedidelėj pakuotėj, vokiečių berods gamybos. Prie tų visų kruopų, žirnių ir t.t.
Atsakyti
neradau avinzirniu, tai nusipirkau sojos pupeliu. bandysiu is ju , gal ir gausis g.gif
Atsakyti
Saule^, kita karta geriau paieskok, tikrai turi buti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2009 03 10, 15:28)
Dalis vegetarais save vadinančių žuvį valgo. Mano pačios brolis jau 15 m nevalgo mėsos, bet žuvį valgo.
Taigi viskas į temą biggrin.gif

tegul vadina save kas kaip nori, matyt labai norisi issiskirt.. biggrin.gif Vegetarizmas yra tokia mitybos praktika, kai yra atsisakoma bet kokios mėsos, įskaitant žuvį, paukštieną, vėžiagyvius.. http://lt.wikipedia....ki/Vegetarizmas taigi pagal tikraji vegetarizma jusu receptai visai ne i tema.. cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aziza: 16 kovo 2009 - 08:55
Ovolaktovegetarai-tai žmonės ,vartojantys pieno ptoduktus ir kiaušinius.
Lakto vegetarai- savo valgiarašty įtraukiantys tik,pieno produktus.
Ovo vegetarai -vartoja kiaušinius.
Vrganai-vartoja tik,augalinės kilmės maistą.
Frutarai-valgo tik vaisius.
Simevegetarai nevalgoraudonos mėsos,bet valgo baltą mėsą ir,žuvį,taip pat kiaušinius ir pieno produktus.
Frgivorai-tai veganaii leidžiantys augalams pereiti visus augimo ciklus ir valgantys
tik augalų derlių ,vaisius uogas,grūdus riešutus,daržoves.
Vsą informaciją suradau internete.
Gal rne į tą temą ,bet jūs ,jau man atleiskite.

Papildyta:
Veganai - pataisymas
Atsakyti
siandien paeksperimentavau smile.gif panasu kaip falafeliai, bet ne tokie smile.gif

soju pupeliu - kopusto kotletukai smile.gif

250 g soju pupeliu ismirkinti per nakti, po to isvirti
1/3 nedideles kopusto galvos. supjaustyti dedeliais gabalais ir nuplikinti kaip balandeliam.
1 vidutinis svogunas
2-3 cesnako skilteles

1 kiausinis arba 2 saukstai miltu
1-2 saukstai saldytu petrazoliu ar krapu

druskos, pipiru, kt. prieskoniu pagal skoni

virtas soju pupeles,nuplikyta kopusta , svoguna, cesnaka susmulkinau kombainu. dedu kiausinius arba miltus, prieskonius, zalesius ir minkau tesla. gaunasi panasaus tirstumo kaip farsas kotletams. formuoju blynalius (kaip zemaiciu blynus panasiai) tada kepu keptuvej.
galima valgyti su bet kokiom darzovem , padazu, koki susigalvojat smile.gif
skanaus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saule^: 17 kovo 2009 - 13:03
Neparasei, ar seimynai buvo skanu ax.gif biggrin.gif , ar pati viska suvalgei (kaip man buna su mano vegetariskais eksperimentais... lotuliukas.gif )
Atsakyti
smile.gif seimyna paragavo, sake gerai, bet emesi mesos biggrin.gif mano seimyna skeptiskai ziuri i mano eksperimentus smile.gif
o as valgiau ir padariau isvada, kad vietoj kiausinio reiktu geriau miltus deti - geriau sukibtu mirksiukas.gif
Atsakyti
Beje, vakar paieskojau tu avinzirniu savo IKI - nei kvapo schmoll.gif
O vakar viriau ryzius garuose pgl. visa ajurvedines virtuves instrukcija. Gavosi tikrai birus, skoningi thumbup.gif Gal daugokai terliones su jais - kol nuplauni, nuvarvini, pakepini ir isverdi - bet rezultatas tikrai nekasdieniskas.
Atsakyti