Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetariški patiekalai

Kol kas mano mėgstamiausias veganiškas patiekalas:

stambiai pjaustyti:
svogūnai
cukinijos (žalios ir geltonos)
raudonieji ir geltonieji saldieji pipirai
sveiki grybai
sveiki vyšniniai pomidoriukai
galima ir baklažaną įmesti

pamarinuoti alyvuogių aliejuje su puse citrinos ir geru šaukštu džiovinto raudonėlio apie valandą. Mesti ant griliaus suvėrus ant iešmų arba kepti labai karštoje orkaitėje, arba špižinėje griliaus keptuvėje, kad šiek tiek kraštai paruduotų ar pajuoduotų. Valgyti su kuskusu, maišytu su kedro riešutais. Skanumėlis thumbup.gif
Pakepus svogūnai tampa saldūs, grybai prisigeria alyvuogių aliejaus, citrinos ir dūmo nuo griliaus. Einu pasišildysiu likučius essen.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 26 kovo 2009 - 19:28
QUOTE(Mamce @ 2009 03 23, 15:11)
As irgi savaitgali gaminau falafelius. Tikejausi prastesnio rezultato, bet gavosi visai skani uzkandele. Net vyras neispeike , o prisisveite su ... majonezu, nes nesugalvojau, koks gi cia padazas jiems labiausiai tiktu. O kaip manot jus? Gal kokiu "sveiku"  minciu apie padaza prie falafeliu turit?


o man skaniausia su tahini - švelniai pakepinu sezamo sėklas ir sumalu kombainėliu, dar įpilu aliejaus, kad būtų skystesnė konsistencija. toooobulas derinys.
Atsakyti
Kur nusipirkti avinžirnių,vakar buvau trijuose prekybos centruose -tuščia.
Julk ,anksčiau buvo IKI -dabar nėra
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 03 29, 16:22)
Kur nusipirkti avinžirnių,vakar buvau  trijuose prekybos centruose -tuščia.
Julk ,anksčiau buvo IKI -dabar nėra

maždaug prieš savaitę pirkau Akropolio Maximoje. 4u.gif
Atsakyti
Paklausiu čia, gal kas žinos. Ar esat matę kur nors saldžių bulvių (angl. sweet potatoes)? Girdėjau kartais pasitaiko didelėse maximose, bet man pačiai neteko matyti. Gal patiems prie paprastų bulvių užsiauginti saldžių, bet kur sėklą gauti?? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Guvilė @ 2009 03 31, 19:18)
Paklausiu čia, gal kas žinos. Ar esat matę kur nors saldžių bulvių (angl. sweet potatoes)? Girdėjau kartais pasitaiko didelėse maximose, bet man pačiai neteko matyti. Gal patiems prie paprastų bulvių užsiauginti saldžių, bet kur sėklą gauti??  unsure.gif


Pas mano mamą pilna, bet nei ji, nei mes nevalgom.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2009 03 31, 20:20)
Pas mano mamą pilna, bet nei ji, nei mes nevalgom.

o kodėl? kiek daug visko galima padaryti iš šitų bulvių... gal skonis nelabai? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Guvilė @ 2009 03 31, 13:18)
Paklausiu čia, gal kas žinos. Ar esat matę kur nors saldžių bulvių (angl. sweet potatoes)? Girdėjau kartais pasitaiko didelėse maximose, bet man pačiai neteko matyti. Gal patiems prie paprastų bulvių užsiauginti saldžių, bet kur sėklą gauti??  unsure.gif

Kartais maximose sezono metu matydavau, bet labai retai. Vos ne delikatesas doh.gif
Man jos skanios, ypač keptos orkaitėje su kitom daržovėm (pastarnokais, ropėm, griežčiais, svogūnais, morkom) ir šviežiu mairūnu, čiobreliu, alyvuogių aliejum ir balzaminiu actu, dar ant viršaus citrinos žievelės užtarkavus wub.gif Dar skanu jas maišyti su paprastom bulvėm į bulvių košę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 31 kovo 2009 - 22:55
QUOTE(pragiedruliai @ 2009 03 28, 10:55)
o man skaniausia su tahini - švelniai pakepinu sezamo sėklas ir sumalu kombainėliu, dar įpilu aliejaus, kad būtų skystesnė konsistencija. toooobulas derinys.

O kur galima nusipirkti sezamo seklu? Kazkaip niekada akis neuzkliuvo parduotuveje... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mamce @ 2009 04 07, 05:34)
O kur galima nusipirkti sezamo seklu? Kazkaip niekada akis neuzkliuvo parduotuveje...  g.gif

Azijos maisto produktų skyriuje, kartais ir sveriamų būna, prie riešutų ir sėklų.
Atsakyti
Sezamo sėklų būna ir visuose PC prie prieskonių ir pan. dalykų.
Atsakyti
Vegetariškas daržovių patiekalas su pikantišku padažu
Maždaug vieno kg.morkų,
800g. pieno,
8 kiau6iniai,
želatinos,
druska, pipirai pagal skonį,
Įdarui:700g. morkų,
kg salirų,
600g.sviežių agurkų,
800g. ankš.pipirų.
Padažui:
300g.kečupo
160gr. alyvų aliejaus
150gr. majonezo.
Virtas morkas sutriname mikseriu,supilame pieną įmušame kiaušinius,suberiame prieskonius,išplakame,sudedame išbrinkintč želatiną.
Likusias morkas apverdame ir suteikiame joms figūrinę form
Salierus,agurkus,irpipirus panardiname į verdantį vandenį10min.
Išėmę užpilame šaltu vandeniu,kad daržovės įgautų ryškią spalvą.
Į paruoštą formą klojame foliją ir ant jos pilame dalį išplaktos morkų masės .
Sudedame ,agurkus ,salierus pipirus morkas{supjaustutus stambiais gabalais}
,o,ant viršaus užpilame likusią morkų .
masę.Kepame170C.temperatūroje 1val.20min.
Iškepusią ataušiname toje pačioje skardoje.
Valgome supadažu.
Labai atsiprašau,pateikiau su kiaušiniais..bt yra vegetarų valgančių kiaušinius.
Atsakyti