Sveikutes gal kuri bande kada si receptuka?
Grilyje kepti baklažanai su pomidorų padažu
Baklažanams :
4 baklažanų,
druskos,
2 valg. šaukštų citrinų sulčių,
3 česnako skiltelių,
5 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus.
Pomidorų padažui :
600 g pomidorų,
2 česnako skiltelių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
2 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus,
1 valg. šaukšto kapotų žalumynų.
Baklažanus nuplaukite ir supjaustykite išilgai apytiksliai vieno cm storio griežinėliais. Apibarstykite druska, apšlakstykite citrinų sultimis ir palikite pusvalandžiui pastovėti.
Baklažanų griežinėlius kruopščiai apšluostykite popieriniu rankšluosčiu. Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai sukapokite. Baklažanų griežinėlius iš vienos pusės sutepkite alyvuogių aliejumi, padėkite ant karštų grilio grotelių ir kepkite apytiksliai dvi-tris minutes. Apverskite, sutepkite aliejumi kitą griežinėlių pusę, apibarstykite kapotais česnakais ir pakepkite dar truputėlį, kol baklažano minkštimas taps minkštas.
Pomidorus nuplikykite karštu vandeniu, nulupkite odelę ir kiekvieną pomidorą perpjaukite į keturias dalis. Pašalinkite sėklas, minkštimą supjaustykite smulkiais kubeliais. Česnako skilteles nulupkite ir sukapokite. Pomidorų kubelius bei kapotus česnakus sumaišykite su alyvuogių aliejumi, įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir kapotų žalumynų. Keptus baklažanų griežinėlius patiekite su tirštu pomidorų padažu.
QUOTE(Lakutė @ 2009 08 13, 21:39)
Šiaip pas mane patiekalų receptų prikaupta 30 puslapių Word'e, įdėjau tik keletą, kuriuos neseniai gaminausi ir jie man paliko gerą įspūdį.
Tai prasom negaileti ir deti cia visus , kuriuos isbandei ir kurie gavosi skaniai bei patiko

QUOTE(Helle* @ 2009 04 11, 20:38)
Plovas su daržovėmis
3 morkos,
raudonoji paprika,
vidutinio dydžio cukinija,
saujelė šviežių žirnelių su ankštimis,
150 g džiovintų slyvų,
stiklinė ryžių,
pagal skonį šviežiai maltų juodųjų pipirų,
muskato,
žiupsnelis cinamono,
2 šaukštai aliejaus
Į gilią keptuvę supilkite aliejų, suberkite ryžius, muskatą, pipirus ir apie 8 min. pakepinkite. Morkas nuskuskite, sutarkuokite, sumeskite į ryžius, įpilkite stiklinę vandens, pagardinkite cinamonu ir dar 10 min. patroškinkite. Kai ryžiai suminkštės, į troškinį sumeskite žirnelius su ankštimis, smulkintas džiovintas slyvas ir apie 5 min. patroškinkite, tada sudėkite pailgomis juostelėmis supjaustytas paprikas ir cukinijas. Troškinį kaitinkite dar apie 6 min. ir patiekite
3 morkos,
raudonoji paprika,
vidutinio dydžio cukinija,
saujelė šviežių žirnelių su ankštimis,
150 g džiovintų slyvų,
stiklinė ryžių,
pagal skonį šviežiai maltų juodųjų pipirų,
muskato,
žiupsnelis cinamono,
2 šaukštai aliejaus
Į gilią keptuvę supilkite aliejų, suberkite ryžius, muskatą, pipirus ir apie 8 min. pakepinkite. Morkas nuskuskite, sutarkuokite, sumeskite į ryžius, įpilkite stiklinę vandens, pagardinkite cinamonu ir dar 10 min. patroškinkite. Kai ryžiai suminkštės, į troškinį sumeskite žirnelius su ankštimis, smulkintas džiovintas slyvas ir apie 5 min. patroškinkite, tada sudėkite pailgomis juostelėmis supjaustytas paprikas ir cukinijas. Troškinį kaitinkite dar apie 6 min. ir patiekite
norėjau pasakyti, kad vietoj stiklinės vandens labai "pasitarnautų" daržovių nuoviras arba sultinys, suteiktų dar geresnio skonio ir įvairovės


QUOTE(aisteb1973 @ 2009 05 06, 13:24)
Naujas lietuviškas vegetarinis saitas, žada būti dažnai atnaujinamas
http://jogosmityba.wordpress.com
Be kiaušiniu

http://jogosmityba.wordpress.com
Be kiaušiniu

Aciu! labai naudinga nuoroda

Mano labai megstama trinta pievagrybiu sriubyte:
1,5 l. vandens
300g pievagrybiu,
3 bulves,
morka,
svogunas,
kelios skilteles cesnako,
100ml. grietineles,
siek tiek druskos, pipiriuku ir cinamono.
Grybus ir darzoves isverdame, sutrinam su blenderiu. puoda su trinta mase laikom ant silpnos ugnies, pilam grietinele, beriam prieskonius. viska gerai ismaisom ir... galima valgyti

Savaitgali dariau vegetariska paprika. Tad galiu ir su jumis pasidalinti receptuku.
Gavosi tikrai labai gardziai. Vieninteli ka dar pakoregavau siame recepte (nes ji radau kazkur sm) tai pridejau dar kalendros. Buvo fantastiskai skanu!
Reikes keturioms porcijoms : 4 paprikos, 150-200 g apvirtų ryžių, 100 g morkų, 100 g ropinių svogūnų, 100 g pomidorų, aliejus kepimui ir prieskoniai.
Pakepinti ant keptuves svogunus, morkas sutarkuotas, supjaustytus pomidorus. Apkepta mase sumaisyti su isvirtais ryziais. Tada sudeti viska i isskobtas paprikas. Ivynioti i folija ir pasauti 15 min i orkaite.
Gavosi tikrai labai gardziai. Vieninteli ka dar pakoregavau siame recepte (nes ji radau kazkur sm) tai pridejau dar kalendros. Buvo fantastiskai skanu!

Reikes keturioms porcijoms : 4 paprikos, 150-200 g apvirtų ryžių, 100 g morkų, 100 g ropinių svogūnų, 100 g pomidorų, aliejus kepimui ir prieskoniai.
Pakepinti ant keptuves svogunus, morkas sutarkuotas, supjaustytus pomidorus. Apkepta mase sumaisyti su isvirtais ryziais. Tada sudeti viska i isskobtas paprikas. Ivynioti i folija ir pasauti 15 min i orkaite.

QUOTE(Saldainė @ 2009 10 12, 23:19)
Savaitgali dariau vegetariska paprika. Tad galiu ir su jumis pasidalinti receptuku.
Gavosi tikrai labai gardziai. Vieninteli ka dar pakoregavau siame recepte (nes ji radau kazkur sm) tai pridejau dar kalendros. Buvo fantastiskai skanu!
Reikes keturioms porcijoms : 4 paprikos, 150-200 g apvirtų ryžių, 100 g morkų, 100 g ropinių svogūnų, 100 g pomidorų, aliejus kepimui ir prieskoniai.
Pakepinti ant keptuves svogunus, morkas sutarkuotas, supjaustytus pomidorus. Apkepta mase sumaisyti su isvirtais ryziais. Tada sudeti viska i isskobtas paprikas. Ivynioti i folija ir pasauti 15 min i orkaite.

Gavosi tikrai labai gardziai. Vieninteli ka dar pakoregavau siame recepte (nes ji radau kazkur sm) tai pridejau dar kalendros. Buvo fantastiskai skanu!

Reikes keturioms porcijoms : 4 paprikos, 150-200 g apvirtų ryžių, 100 g morkų, 100 g ropinių svogūnų, 100 g pomidorų, aliejus kepimui ir prieskoniai.
Pakepinti ant keptuves svogunus, morkas sutarkuotas, supjaustytus pomidorus. Apkepta mase sumaisyti su isvirtais ryziais. Tada sudeti viska i isskobtas paprikas. Ivynioti i folija ir pasauti 15 min i orkaite.

Taip darau ir verdu garuose Zepter puode. Labai skanu.
idarytos parikos labai skanu
as naudoju skirtingus idarus, kokius sugalvoju: ryziu-lesiu, ryziu-pomidoru pastos-kedro arba anakardzio riesutu, ryziu-sojos farso su darzovem ar be, morkos-cukinijos-baklazano-pomidoro. zodziu svarbiausia ijungt fantazija


QUOTE(lanaa @ 2009 10 13, 13:26)
idarytos parikos labai skanu
as naudoju skirtingus idarus, kokius sugalvoju: ryziu-lesiu, ryziu-pomidoru pastos-kedro arba anakardzio riesutu, ryziu-sojos farso su darzovem ar be, morkos-cukinijos-baklazano-pomidoro. zodziu svarbiausia ijungt fantazija 


ir dar labai svarbu, kad tuos fantazijos rezultatus valgytų ne tik gamintoja, bet ir kiti šeimos nariai

QUOTE(vaižgantė @ 2009 10 13, 14:42)
ir dar labai svarbu, kad tuos fantazijos rezultatus valgytų ne tik gamintoja, bet ir kiti šeimos nariai 

cia tai kas be ko

Merginos,
Savaitgali dariau guliasa is sojos. Man visai valgoma ta soja. Bet MB pareiske, kad nebuna nemodifikuotos sojos. Ar tai tiesa?
Savaitgali dariau guliasa is sojos. Man visai valgoma ta soja. Bet MB pareiske, kad nebuna nemodifikuotos sojos. Ar tai tiesa?
Mamce, sojos nevalgau, tai negaliu pasakyti
man dar labai skanu kokias turiu daržoves - cukinija, paprika, pomidorą, svogūną suspjaustyti gabaliukais, užpilti šaukštu aliejaus ar gabaliuku sviestu, pribarstyti prieskonių, suvynioti į foliją, ir į orkaitę, valgau su ryžiais arba ryžių trapučiais.
Dar vienas greitas, gal nelabai sveikas, bet skanus patiekalas - troškinu brokolį grietinėlėje ir valgau su su lupena pakeptomis bulvėmis

man dar labai skanu kokias turiu daržoves - cukinija, paprika, pomidorą, svogūną suspjaustyti gabaliukais, užpilti šaukštu aliejaus ar gabaliuku sviestu, pribarstyti prieskonių, suvynioti į foliją, ir į orkaitę, valgau su ryžiais arba ryžių trapučiais.
Dar vienas greitas, gal nelabai sveikas, bet skanus patiekalas - troškinu brokolį grietinėlėje ir valgau su su lupena pakeptomis bulvėmis

QUOTE(Mamce @ 2009 10 13, 14:21)
Merginos,
Savaitgali dariau guliasa is sojos. Man visai valgoma ta soja. Bet MB pareiske, kad nebuna nemodifikuotos sojos. Ar tai tiesa?
Savaitgali dariau guliasa is sojos. Man visai valgoma ta soja. Bet MB pareiske, kad nebuna nemodifikuotos sojos. Ar tai tiesa?
Tikrai yra.