
sveikos, mes pusiau vegetarai, o vyras isvis nebevalgo mesos, tai kazkaip primastau ivairiausiu patiekalu o ypac is sojos, net saslykus kepem, skanu..... o ar yra vegetaru daugiau. noreciau pasidalinti receptukais.gi norisi kazko naujo

kazkaip mazoka vegetaru musu tarpe....
vakar bandziau brokoliu uzkepele, liux, skanu, pigu ir kas svarbiausia greit pagaminama
vakar bandziau brokoliu uzkepele, liux, skanu, pigu ir kas svarbiausia greit pagaminama

QUOTE(son @ 2010 06 10, 15:51)
kazkaip mazoka vegetaru musu tarpe....
vakar bandziau brokoliu uzkepele, liux, skanu, pigu ir kas svarbiausia greit pagaminama
vakar bandziau brokoliu uzkepele, liux, skanu, pigu ir kas svarbiausia greit pagaminama

Kaip kepei?
QUOTE(son @ 2010 06 10, 16:51)
kazkaip mazoka vegetaru musu tarpe....
vakar bandziau brokoliu uzkepele, liux, skanu, pigu ir kas svarbiausia greit pagaminama
vakar bandziau brokoliu uzkepele, liux, skanu, pigu ir kas svarbiausia greit pagaminama

Pasakok pasakok


QUOTE(vaižgantė @ 2010 06 10, 18:10)
Kaip kepei?
šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos 1 pakelis (perku "Mantingos"),
brokolių (šviežių ar šaldytų) apie 800 g , 1pakelis saldytu
sūrio (skaniau, kai maišomi keli sūriai, tarkime, mocarela su fermentiniu sūriu) apie 500 g.
Tešlą reikia atšildyti apie 15 min. kambario temperatūroje kaip parašyta ant pakelio. Tuo tarpu, kol atšyla tešla, reikia sutarkuoti sūrį burokine tarka, jei turite kelių rūšių sūrį, juos reikia sumaišyti.Brokolius susmulkinti, apvirti 5-10 min. Kotelius pjaustau smulkiau, kad neliktų kieti. Išvirusius brokolius smulkiai supjaustyti.Ant atšilusios tešlos dėti brokolius.Ant brokolių uždėti norimo storio sūrio sluoksnį. Paruoštą užkepėlę šauti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepti apie 15-20 min. - kol sūris gražiai pagels.
man labai patiko o vyras apsivalge, skanu, greit ir pigu
Tą tešlą tik sausainiams kepti naudoju, kartą su ja picą padariau, tai mano vaikams nepatiko...Gal geriau būtų pačiai tešlą pasidaryti, nes labai paprasta: miltai, vanduo, druska ir sausų mielių...Viską sumaišai ir padarai tešlą...Aš net nekočioju tvarkingai...
QUOTE(vaižgantė @ 2010 06 11, 16:40)
Tą tešlą tik sausainiams kepti naudoju, kartą su ja picą padariau, tai mano vaikams nepatiko...Gal geriau būtų pačiai tešlą pasidaryti, nes labai paprasta: miltai, vanduo, druska ir sausų mielių...Viską sumaišai ir padarai tešlą...Aš net nekočioju tvarkingai...
is tokiu produktu sausoka ir kieta tesla o cia paruosta ir skanu mums patiko, cia kiekvieno reikalas kokia des, bandysiu ir zuvi su prieskoniais kepti.
QUOTE(son @ 2010 06 13, 12:42)
is tokiu produktu sausoka ir kieta tesla o cia paruosta ir skanu mums patiko, cia kiekvieno reikalas kokia des, bandysiu ir zuvi su prieskoniais kepti.
Tiesa, dar aliejaus įpilu į tešlą

bandziau vakar zuvi kepti tesloje, liux gavosi . teslos atsisildziau daugiau tai teko ir brokoliu apkepele padaryt, na jos neliko a zuvis idomi bet man patiko.
Son, bandysiu tavo apkepėlę pasidaryti, aš jas labai mėgstu
Tik dar sakiau įdėsiu morkyčių smulkiai pjaustytų, svogūniuko ir truputį ryžių, na ir grietinės šaukštelį
Aš esu šviežia vegetarė, tad labai daug receptų nežinau


Aš esu šviežia vegetarė, tad labai daug receptų nežinau

QUOTE(Zivivi @ 2010 06 15, 12:39)
Son, bandysiu tavo apkepėlę pasidaryti, aš jas labai mėgstu
Tik dar sakiau įdėsiu morkyčių smulkiai pjaustytų, svogūniuko ir truputį ryžių, na ir grietinės šaukštelį
Aš esu šviežia vegetarė, tad labai daug receptų nežinau


Aš esu šviežia vegetarė, tad labai daug receptų nežinau

na grietines nepatarciau det, tiesiog suris ir taip nedziovina kepinio, bet aisku cia kiekvieno reikalas o gal visai skaniai gausis, pranesk
si savaitgali vel kepsiu apkepele, laukiu

cha, pasigirsiu ir as, yra tu vegetaru Lietuvoj ir dar kiek, tik zmones nelabai skelbias
radau cia toki animalrights animalrights.lt/receptai ten visokiu veganisku receptu ir nekenkia gyvunams
man serveris mete kad ten kazkas ne to su puslapiu bet atsidare graziausiai todel neissigaskit
cia pvz is to puslapio.
Minkštas obuolių pyragas
2 st. kvietinių miltų (pusė jų gali būti rupaus malimo)
2 didelių arba 3 mažesnių obuolių
¾ st. cukraus
¾ st. aliejaus
½ st. vandens
1 a.š. sodos
žiupsnio druskos
¾ a.š. cinamono
¾ a.š. maltų gvazdikėlių
Sumaišome miltus, sodą ir prieskonius.
Atskirame inde sumaišome cukrų, druską, vandenį, aliejų ir supilame į miltus.
Obuolius supjaustome, sumalame į košelę ir sudėję į tešlą gerai išmaišome.
Tešlą nestoru sluoksniu (apie 2cm) paskleidžiame skardoje arba kepimo formoje ir kepame apie 20-25 minutes iš anksto iki 180C įkaitintoje orkaitėje kol gražiai paruduos (galima kepti ir popierinėse keksams skirtose formelėse).
o indai kai kurie kerta vistiena net ausys linksta
(is patirties cia) ir ju virtuve visiskai skirtinga nei musu, pas juos daugiau ryziai visur. ir kruopu bei pupeliu tokiu lietuvoj sunku rast. kas megsta indiskus prieskonius tai maciau RIMI pardavineja, bet dezute apie 8 litus kazkur kainavo.
Papildyta:
Indiška manų chalva
1 st manų
1/2 st aliejaus
2 st vandens
2/3 st cukraus
1/2 st smulkintų riešutų ar sėklų
1/2 st razinų
1 a.š. cinamono
1 a.š. malto kardamono
Į puode įkaitintą aliejų suberti riešutus, manus ir sumažinus ugnį nuolat maišant pakepinti apie 5 minutes.
Į atskirą indą įpilti vandenį, jame ištirpinti cukrų ir supilti į manų masę.
Suberti prieskonius, razinas ir nuolat maišant pakaitinti dar keletą minučių, kol gausis tiršta košė nelimpanti prie puodo sienelių.
Gautą masę sukrėsti į norimą formą, suspaudyti su mentele ir palikti bent porai valandų, kad atvėstų ir sustingtų.

radau cia toki animalrights animalrights.lt/receptai ten visokiu veganisku receptu ir nekenkia gyvunams


Minkštas obuolių pyragas
2 st. kvietinių miltų (pusė jų gali būti rupaus malimo)
2 didelių arba 3 mažesnių obuolių
¾ st. cukraus
¾ st. aliejaus
½ st. vandens
1 a.š. sodos
žiupsnio druskos
¾ a.š. cinamono
¾ a.š. maltų gvazdikėlių
Sumaišome miltus, sodą ir prieskonius.
Atskirame inde sumaišome cukrų, druską, vandenį, aliejų ir supilame į miltus.
Obuolius supjaustome, sumalame į košelę ir sudėję į tešlą gerai išmaišome.
Tešlą nestoru sluoksniu (apie 2cm) paskleidžiame skardoje arba kepimo formoje ir kepame apie 20-25 minutes iš anksto iki 180C įkaitintoje orkaitėje kol gražiai paruduos (galima kepti ir popierinėse keksams skirtose formelėse).
o indai kai kurie kerta vistiena net ausys linksta

Papildyta:
Indiška manų chalva
1 st manų
1/2 st aliejaus
2 st vandens
2/3 st cukraus
1/2 st smulkintų riešutų ar sėklų
1/2 st razinų
1 a.š. cinamono
1 a.š. malto kardamono
Į puode įkaitintą aliejų suberti riešutus, manus ir sumažinus ugnį nuolat maišant pakepinti apie 5 minutes.
Į atskirą indą įpilti vandenį, jame ištirpinti cukrų ir supilti į manų masę.
Suberti prieskonius, razinas ir nuolat maišant pakaitinti dar keletą minučių, kol gausis tiršta košė nelimpanti prie puodo sienelių.
Gautą masę sukrėsti į norimą formą, suspaudyti su mentele ir palikti bent porai valandų, kad atvėstų ir sustingtų.