Cia paziurekit , jei skaitot angliskai( cia indiski vegetariniai patiekalai ):
http://www.ivcooking.com/
http://www.syvum.com...s/ivrindex.html
As esu bandzius ne viena patiekala ir vuras sako, kad skanu ( jis pas mane is indijos ir vegetaras, nors mes su dukra tai mesa valgom)
Mano vyras visa gyvenima yra vegetaras ir visa jo seima ir gimines nuo neatmenamu laiku vegetarai, ir visi sveiki ir gerai nuauge, vienu zodziu ir is darzoviu galima visko, ko reikia organizmui, gayti, tik nepamirskit, visokiu pupeliu ir zirniu, nes jie proteina is ju gauna, o mes is mesos, tai toks skirtumas.
QUOTE(Raideles @ 2006 10 13, 23:42)
Na, aš vis bandau vegetarišką meniu įsivesti, bet dažnai paskaičius vegetariškus receptus man kyla klausimas: o tikrai toks maistas yra sveikas ir maistingas? 

ilga laika buvo manoma, kad tik is mesos galima gauti visu organizmui reikalingu megziagu, bet mokslininkai irode, kad tu paciu megziagu gauname ir is daržoviu bei vaisiu. Beto nevalgant mesos mazeja galimybe susirgti sirdies ir kraujagysliu ligomis


Miara, aš nė neabejoju, kad galima visų reikalingų medžiagų gauti iš nemėsiškų produktų, tik kai paskaitau čia, šioje ir kitose temose pateikiamus vegetariškų patiekalų receptus, tai imu ir suabejojų jų naudingumu sveikatai. Kaip pvz., morkų kotletukai, kai tarkuotos morkos kepamos aliejuje
Na, kiek laiko reikia kepti, kad morkos suminkštėtų, tos kur viduje? O ilgai kepant tai gaminasi kancerogeninės medžiagos
Tai gal geriau virta mėsa tada? Arba mėsos kotletai, kuriuos vos apkepi, o paskui troškini?
Man tokio pobūdžio abejonės kyla
Gal aš tiesiog vegetarišką mitybą sutapatinu su sveika mityba, gal čia aš susipainiojau
Nes pvz., bulviniai blynai, nors ir būdami patys vegetariškiausi, galima netgi veganiškus juos kepti, nėra nei labai maistingi, nei labai sveiki



Man tokio pobūdžio abejonės kyla



QUOTE(Raideles @ 2006 10 18, 22:28)
Man tokio pobūdžio abejonės kyla
Gal aš tiesiog vegetarišką mitybą sutapatinu su sveika mityba, gal čia aš susipainiojau
Nes pvz., bulviniai blynai, nors ir būdami patys vegetariškiausi, galima netgi veganiškus juos kepti, nėra nei labai maistingi, nei labai sveiki 



Būtent: vegetaras nebūtinai sveikuolis.

Beje, sveikiausia patiekalai išvis yra paprasti, nereikalaujantys ilgo terminio apdorojimo ar tuo labiau kepimo.
Pati vien vegetariniu maistu gyva jau beveik 14 metų. Dukra irgi tik retai mėsą ragauja ir tai tik paukštieną. Sveikesnio vaiko nesu sutikusi, o ir pati nesiskundžiu sveikata.
Tik jokių daržovinių kotletukų nekepam.

kalbant apie vegetarizma, tai as nerealiai pasigendu ivairiose kavinese vilniaus vegetarisku patiekalu.. visur vien tik mesa, spirguciai..

Merginos, skaitančios rusų kalba:
Radau neblogą vegetariškų patiekalų knygą Jogams.
Jinai atrodo štai taip:

Ar yra norinčių ją paskaityti?
Aš pati vis daugiau domiuosi joga ir sveiku gyvenimo būdu, nes turiu visokių problemų su sveikata. Vis labiau kyla mintis nebevalgyti mėsiškų produktų, bet neįsivaizduoju kaip tai padaryti, nes vyras ir dukra mėsą labai mėgsta.
Galėčiau nwbwnt pusryčius sveikus valgyti, o kaip su vakariene...
O man įsomu kodėl jūs vegeratės?: Dėl to, kad gaila gyvūnų, norite sveikai gyventi ar pvz joga užsiiminėjate?
Radau neblogą vegetariškų patiekalų knygą Jogams.
Jinai atrodo štai taip:

Ar yra norinčių ją paskaityti?

Aš pati vis daugiau domiuosi joga ir sveiku gyvenimo būdu, nes turiu visokių problemų su sveikata. Vis labiau kyla mintis nebevalgyti mėsiškų produktų, bet neįsivaizduoju kaip tai padaryti, nes vyras ir dukra mėsą labai mėgsta.

Galėčiau nwbwnt pusryčius sveikus valgyti, o kaip su vakariene...

O man įsomu kodėl jūs vegeratės?: Dėl to, kad gaila gyvūnų, norite sveikai gyventi ar pvz joga užsiiminėjate?
QUOTE(Miara @ 2006 10 18, 22:44)
aj va, be to tai isgelbejame gyvybe 5 karvems, 20 kiaulių, 29 avių, 760 vištų, 46 kalakutų, 15 ančių, 7 triušių ir pustoniui žuvų (vidurkis to, ką suvalgo žmogus per savo gyvenimą). 

Na mano atveju prašyčiau pridėti karvių, atimtitriušius, ir avis (nes net 1 vnt per visą gyvenimą neprisiversčiau suvalgyti, man neskanu) antis na nežinau kaip vėliau, bet esu 2 šlauneles suvalgiusi (per gyvenimą) dėl žuvų tai gal ir tiesa


na aš čia ne dėl to apsilankiau ir nusprendžiau parašyti, bet nesusivaldžiau atleiskit

Čia kažkuri klausė ar nepakenks vaikeliui jei nevalgys mėsos. Va ir susirūpinau, šiaip tai dėl mažakraujystės tai yra tokia folio rūgštis, ją patartina gerti 2 mėnesius prieš nėštumą ir 3mėnesius nėštumo metu, bet net ją geriant gydytoja man patarė kuo daugiau valgyti grikių, jautienos ir burokėlių, tai manyčiau vegetarai galėtų jautieną pakeisti paprasčiausiai grikiais ir burokėliais (tik burokėlių neperdaug nes tirština kraują).
tik va bėda nežinau kuo pakeisti tektų pieno produktus, jei kai kurios nevalgo pieno.


Bet norėčiau dar vegetarų paklausti dėl vitaminų juk daugelis jū darome ne tik iš žolelių, pvz kalcis gaunamas iš kiaušinių lukštų, o jei jau nevalgoma kiaušiniai dėl įsitikinimų, o kaip su lukštais?
Ne nesugebėčiau būti vegetare. Jokios bandelės, jokių saldumynų, jokių salotų pirktinių (labai retai į kurias nededa mėsos, ar kiaušinių) jokių prieskonių tokių kaip vegeta (juk čia iš tikro yra sultinio kuris gaminamas iš vištelių ir gaidelių).
Ir dar abejoju ar visiems tinkamas vegetariškas maistas. Va mano tetos dukrytė buvo pas senelį kuris buvo susižavėjęs "sveiku" maitinimusi. Pavalgė- į ligoninę išvežė, ko tik neįtarė- apendicitas, kirmėlės, o pasirodo tie prakeikti grūdai buvo pradėję vaiko organizme dygti- išbrinko ir sudygo. Tiek vėmė, kad maža nepasirodė nei gydytojams nei juo labiau mamai, dar prie to prisidėjo diegliai. Nuo to laiko aš įtariai žiūriu į visus grūdus (nors dabar labai madinga ir "sveika" vartoti išbrinkintus sudygusius grūdus

Atleiskit, neskaičiau visos temos, bet nemanau, kad mūsų gyvenamose vietose tiktų grynai vegetarinė mityba. Vaisių ir daržovių , natūraliai, ne šiltnamiuose sunokintų, sutikite, pas mus mažoka, o ir mūsų protėviai maitinosi mėsiškais patiekalais, taip, kad manau, genetiškai jie mums tinka.Pati, kai laukiaus labai norėjau jautienos ir vynuogių, valgiau tai, ko organizmas tuo metu reikalavo, negėriau jokios folio rūgšties, ar kokių tai vitaminų, naujagimei mano nieko netrūko, pienelio užteko 8 mėn., o per nėštumą prisiauginti 18 kg. per 4 mėn. pabėgo.
Man peršasi viena išvada, kiekvienas žmogus atranda(arba ne), kokia mityba jam geriausia ir smagu jei tuom vadovaujasi.
Man peršasi viena išvada, kiekvienas žmogus atranda(arba ne), kokia mityba jam geriausia ir smagu jei tuom vadovaujasi.

Čia toks šakar makar
Išvirinau su daug priekonių ir apkepinau sojos faršo, smulkiai supjaustytas raudonas ir geltonas paprikas, konservuotas pupeles aštresnių priekonių mmišinio ir aitriųjų paprikų. Gautą masę sukam į lavašą ir apkepam. Toks skanus šakar makar gaunasi
Išvirinau su daug priekonių ir apkepinau sojos faršo, smulkiai supjaustytas raudonas ir geltonas paprikas, konservuotas pupeles aštresnių priekonių mmišinio ir aitriųjų paprikų. Gautą masę sukam į lavašą ir apkepam. Toks skanus šakar makar gaunasi

čia ateina mamos pasidalinti vegetariškais receptais, o ne klausyti kažkieno pamokslų
noriu nevalgyt mėsos, tai užėjau paskaitinėt kaip man keisti savo meniu iš pagrindų
vien žuvim gyva nebūsiu

noriu nevalgyt mėsos, tai užėjau paskaitinėt kaip man keisti savo meniu iš pagrindų


