Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetariški patiekalai

Cia paziurekit , jei skaitot angliskai( cia indiski vegetariniai patiekalai ):
http://www.ivcooking.com/
http://www.syvum.com...s/ivrindex.html
As esu bandzius ne viena patiekala ir vuras sako, kad skanu ( jis pas mane is indijos ir vegetaras, nors mes su dukra tai mesa valgom)
Atsakyti
Na, aš vis bandau vegetarišką meniu įsivesti, bet dažnai paskaičius vegetariškus receptus man kyla klausimas: o tikrai toks maistas yra sveikas ir maistingas? g.gif
Atsakyti
Mano vyras visa gyvenima yra vegetaras ir visa jo seima ir gimines nuo neatmenamu laiku vegetarai, ir visi sveiki ir gerai nuauge, vienu zodziu ir is darzoviu galima visko, ko reikia organizmui, gayti, tik nepamirskit, visokiu pupeliu ir zirniu, nes jie proteina is ju gauna, o mes is mesos, tai toks skirtumas.
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2006 10 13, 23:42)
Na, aš vis bandau vegetarišką meniu įsivesti, bet dažnai paskaičius vegetariškus receptus man kyla klausimas: o tikrai toks maistas yra sveikas ir maistingas?  g.gif


ilga laika buvo manoma, kad tik is mesos galima gauti visu organizmui reikalingu megziagu, bet mokslininkai irode, kad tu paciu megziagu gauname ir is daržoviu bei vaisiu. Beto nevalgant mesos mazeja galimybe susirgti sirdies ir kraujagysliu ligomis smile.gif aj va, be to tai isgelbejame gyvybe 5 karvems, 20 kiaulių, 29 avių, 760 vištų, 46 kalakutų, 15 ančių, 7 triušių ir pustoniui žuvų (vidurkis to, ką suvalgo žmogus per savo gyvenimą). mirksiukas.gif
Atsakyti
Miara, aš nė neabejoju, kad galima visų reikalingų medžiagų gauti iš nemėsiškų produktų, tik kai paskaitau čia, šioje ir kitose temose pateikiamus vegetariškų patiekalų receptus, tai imu ir suabejojų jų naudingumu sveikatai. Kaip pvz., morkų kotletukai, kai tarkuotos morkos kepamos aliejuje g.gif Na, kiek laiko reikia kepti, kad morkos suminkštėtų, tos kur viduje? O ilgai kepant tai gaminasi kancerogeninės medžiagos g.gif Tai gal geriau virta mėsa tada? Arba mėsos kotletai, kuriuos vos apkepi, o paskui troškini? g.gif

Man tokio pobūdžio abejonės kyla ax.gif Gal aš tiesiog vegetarišką mitybą sutapatinu su sveika mityba, gal čia aš susipainiojau smile.gif Nes pvz., bulviniai blynai, nors ir būdami patys vegetariškiausi, galima netgi veganiškus juos kepti, nėra nei labai maistingi, nei labai sveiki unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2006 10 18, 22:28)
Man tokio pobūdžio abejonės kyla  ax.gif Gal aš tiesiog vegetarišką mitybą sutapatinu su sveika mityba, gal čia aš susipainiojau smile.gif Nes pvz., bulviniai blynai, nors ir būdami patys vegetariškiausi, galima netgi veganiškus juos kepti, nėra nei labai maistingi, nei labai sveiki  unsure.gif

Būtent: vegetaras nebūtinai sveikuolis. ax.gif Kartais mėsą valgantis sveikiau maitinasi, nei be jos gyvenantis.
Beje, sveikiausia patiekalai išvis yra paprasti, nereikalaujantys ilgo terminio apdorojimo ar tuo labiau kepimo.

Pati vien vegetariniu maistu gyva jau beveik 14 metų. Dukra irgi tik retai mėsą ragauja ir tai tik paukštieną. Sveikesnio vaiko nesu sutikusi, o ir pati nesiskundžiu sveikata.
Tik jokių daržovinių kotletukų nekepam. wink.gif Daugiau košės, troškiniai, sriubos, salotos...
Atsakyti
kalbant apie vegetarizma, tai as nerealiai pasigendu ivairiose kavinese vilniaus vegetarisku patiekalu.. visur vien tik mesa, spirguciai.. blink.gif
Atsakyti
Merginos, skaitančios rusų kalba:
Radau neblogą vegetariškų patiekalų knygą Jogams.
Jinai atrodo štai taip:

user posted image

Ar yra norinčių ją paskaityti? ax.gif

Aš pati vis daugiau domiuosi joga ir sveiku gyvenimo būdu, nes turiu visokių problemų su sveikata. Vis labiau kyla mintis nebevalgyti mėsiškų produktų, bet neįsivaizduoju kaip tai padaryti, nes vyras ir dukra mėsą labai mėgsta. doh.gif
Galėčiau nwbwnt pusryčius sveikus valgyti, o kaip su vakariene... g.gif
O man įsomu kodėl jūs vegeratės?: Dėl to, kad gaila gyvūnų, norite sveikai gyventi ar pvz joga užsiiminėjate?
Atsakyti
QUOTE(Miara @ 2006 10 18, 22:44)
aj va, be to tai isgelbejame gyvybe 5 karvems, 20 kiaulių, 29 avių, 760 vištų, 46 kalakutų, 15 ančių, 7 triušių ir pustoniui žuvų (vidurkis to, ką suvalgo žmogus per savo gyvenimą).  mirksiukas.gif

Na mano atveju prašyčiau pridėti karvių, atimtitriušius, ir avis (nes net 1 vnt per visą gyvenimą neprisiversčiau suvalgyti, man neskanu) antis na nežinau kaip vėliau, bet esu 2 šlauneles suvalgiusi (per gyvenimą) dėl žuvų tai gal ir tiesa lotuliukas.gif , tačiau kiek žinau kai kaurie vegetarai atsisako tik to kas vaikšto ir skrenda, bet plaukiančių ne. Dar vištas tai per pusę mažinam, per pusę (užtat mano brolio atveju padaugink iš 3 lotuliukas.gif )

na aš čia ne dėl to apsilankiau ir nusprendžiau parašyti, bet nesusivaldžiau atleiskit lotuliukas.gif .
Čia kažkuri klausė ar nepakenks vaikeliui jei nevalgys mėsos. Va ir susirūpinau, šiaip tai dėl mažakraujystės tai yra tokia folio rūgštis, ją patartina gerti 2 mėnesius prieš nėštumą ir 3mėnesius nėštumo metu, bet net ją geriant gydytoja man patarė kuo daugiau valgyti grikių, jautienos ir burokėlių, tai manyčiau vegetarai galėtų jautieną pakeisti paprasčiausiai grikiais ir burokėliais (tik burokėlių neperdaug nes tirština kraują).
tik va bėda nežinau kuo pakeisti tektų pieno produktus, jei kai kurios nevalgo pieno. g.gif bet net man nevegetarei buvo gydytoja išrašiusi kalcio, mat nėščiosios dienos norma:1litras pieno arba jogurto (na niekaip į save daugiau kaip stiklinės per dieną nesupildavau lotuliukas.gif ) arba 100g (ar tai 50g) lydyto sūrio- čia paprasčiau, bet laaaabai riebu- įsivaizduokite kiekvieną dieną po tiek sūrio...

Bet norėčiau dar vegetarų paklausti dėl vitaminų juk daugelis jū darome ne tik iš žolelių, pvz kalcis gaunamas iš kiaušinių lukštų, o jei jau nevalgoma kiaušiniai dėl įsitikinimų, o kaip su lukštais?

Ne nesugebėčiau būti vegetare. Jokios bandelės, jokių saldumynų, jokių salotų pirktinių (labai retai į kurias nededa mėsos, ar kiaušinių) jokių prieskonių tokių kaip vegeta (juk čia iš tikro yra sultinio kuris gaminamas iš vištelių ir gaidelių).

Ir dar abejoju ar visiems tinkamas vegetariškas maistas. Va mano tetos dukrytė buvo pas senelį kuris buvo susižavėjęs "sveiku" maitinimusi. Pavalgė- į ligoninę išvežė, ko tik neįtarė- apendicitas, kirmėlės, o pasirodo tie prakeikti grūdai buvo pradėję vaiko organizme dygti- išbrinko ir sudygo. Tiek vėmė, kad maža nepasirodė nei gydytojams nei juo labiau mamai, dar prie to prisidėjo diegliai. Nuo to laiko aš įtariai žiūriu į visus grūdus (nors dabar labai madinga ir "sveika" vartoti išbrinkintus sudygusius grūdus lotuliukas.gif )
Atsakyti
Atleiskit, neskaičiau visos temos, bet nemanau, kad mūsų gyvenamose vietose tiktų grynai vegetarinė mityba. Vaisių ir daržovių , natūraliai, ne šiltnamiuose sunokintų, sutikite, pas mus mažoka, o ir mūsų protėviai maitinosi mėsiškais patiekalais, taip, kad manau, genetiškai jie mums tinka.Pati, kai laukiaus labai norėjau jautienos ir vynuogių, valgiau tai, ko organizmas tuo metu reikalavo, negėriau jokios folio rūgšties, ar kokių tai vitaminų, naujagimei mano nieko netrūko, pienelio užteko 8 mėn., o per nėštumą prisiauginti 18 kg. per 4 mėn. pabėgo.

Man peršasi viena išvada, kiekvienas žmogus atranda(arba ne), kokia mityba jam geriausia ir smagu jei tuom vadovaujasi. thumbup.gif
Atsakyti
Čia toks šakar makar
Išvirinau su daug priekonių ir apkepinau sojos faršo, smulkiai supjaustytas raudonas ir geltonas paprikas, konservuotas pupeles aštresnių priekonių mmišinio ir aitriųjų paprikų. Gautą masę sukam į lavašą ir apkepam. Toks skanus šakar makar gaunasi 4u.gif
Atsakyti
čia ateina mamos pasidalinti vegetariškais receptais, o ne klausyti kažkieno pamokslų ax.gif

noriu nevalgyt mėsos, tai užėjau paskaitinėt kaip man keisti savo meniu iš pagrindų smile.gif vien žuvim gyva nebūsiu doh.gif biggrin.gif
Atsakyti