Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetariški patiekalai

4u.gif Hacone , gal tikrai reiktu atidaryti vegetarisku suderintu produktu tema , mane tai tikrai labai domina . Ieskojau receptu knygu , bet nieko gero neradau jei turesi kokios info parasyk! biggrin.gif
O kas del mesos nevalgymo tai tikrai galima gincytis , kol as valgiau mesa kaip tik mano kraujas buvo linkes i mazakraujyste , pastoviai turejau vartoti gelezies preparatus ir gydytojai liepdavo vartoti kuo daugiau mesos . Mano laimei susipazinau su sena gydytoja , kuri mane ismokino maitintis suderintai ir be mesos thumbup.gif Pakeitus mityba baigesi visos problemos su krauju , ir dar daugeliu problemu ! thumbup.gif
Atsakyti
http://www.krishna.b...om.lv/food.html Va cia siek tiek receptu yra smile.gif Siaip as asmeniskai niekaip negaleciau be pieno produktu uz tai man patinka ajurvedine ar kaip ji ten vadinasi virtuve biggrin.gif thumbup.gif Vietoj sviesto ar aliejaus fainiau naudot ghi sviesta thumbup.gif ir siiap pries ruosiant patiekala man patinka tai, kad svieste pradzioj pakepinami prieskoniai, tada pasklinda toks aromatas thumbup.gif skrandis is kart nusiteikia skaniai pavalgyt, ir siaip kas ten sake naudoja tik druskyte, manau taiklaida, nes prieskoniuose yra daug thumbup.gif medziagu ir gydanciu ir palaikanciu tonusa, ir siaip jie priduoda daug aromato patiekalui, gail apas mus ju isigyt sunku, as vezuosi is Rygos, tikiuosi ir pas mus atsidarys kas nors panasaus
Atsakyti
QUOTE(Lemur @ 2005 03 23, 13:43)
4u.gif Hacone , gal tikrai reiktu  atidaryti  vegetarisku suderintu produktu tema , mane tai tikrai labai domina . Ieskojau receptu knygu  , bet nieko gero  neradau jei turesi kokios info parasyk!  biggrin.gif
O kas del mesos nevalgymo tai tikrai galima gincytis , kol as valgiau mesa kaip tik mano kraujas buvo  linkes i mazakraujyste , pastoviai  turejau vartoti gelezies  preparatus  ir gydytojai liepdavo  vartoti  kuo daugiau mesos  . Mano laimei susipazinau su sena gydytoja , kuri mane ismokino maitintis suderintai ir be mesos  thumbup.gif Pakeitus mityba baigesi visos problemos su krauju  , ir dar daugeliu problemu ! thumbup.gif

mintis gera!
as turiu knyga "Suderinti vegetarisku produktu patiekalai". mano mitybos biblija smile.gif
kitaip beveik ir nesimaitinu, tik kaip suderintai ir vegetariskai.
o kaip derini tu?
ar nebrandinti ir riebesni negu 50% suriai jau neutralus pagal tavo dieta, kaip ir rauginto pieno produktai? kaip vartoji kiausinius? pagal mano sistema, trynys - neutralus ir jo galima deti i kepinius.
idomu, pasidalink savo dietos subtilybem smile.gif
xxxxx
as prieskonius vartoju. ypac prieskonines darzoves. ajuka gal tiesiog ju nemegsta. as pirma pakepinu jas ant sviestuko, paprasto, ne ghi (ji atrodo kazkaip reikia pasigamint, tiesa?), o po to jau kepu visa kita. o kaip tas ghi daromas?
Atsakyti
Nu kaip ir verdamas paprastas sviestas, iki tol kol patampa auksines spalvos , ant dugno nuseda kazkas ir pavirsiuj vis reik nugraibyt susidariusius dalykus biggrin.gif Siaip virdavau anksciau puode tai pridegdavo o dabar dedu i puoda su verdanciu vandeniu ir va taip va verdu smile.gif Man siiap ghi sviestas daug skanesnis nei paprastas ir sveikesnis jis :)http://www.krishna.balticom.lv/food/gi.html va cia irgi raso kaip ji daryt as 2 pok sviesto viriau apie pusvalandi gal 40 min, pamenu mano drauge toki pat kieki apie valanda virdavo, bet berods tiek ilgai nereik, reik ziuret pagal tai kas gaunasi jei issiskaidrina, susiauksuoja tai ir gatavas reiskia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Varvara: 23 kovo 2005 - 19:19
4u.gif Koks autorius tavo minimos knygos ? as klausiau knygyne ,sake tokios nezino ,ar seniai pirkai?
Mes kiausinius valgom , bet tik su darzovem .Pagal H.seltona visu pieno produktu reiktu atsisakyti , bet mes valgom riebu suri ,bet tai pat su darzovem ,as jo ipjaustau i salotas ar valgom tiesiog viena. Dar perku dziovintus surelius .
O prieskoniniu darzoviu naudoju daug , as ju dedu i sriubas, troskinius , tai pat pakepinu pries ruosdama koki patiekala .Druskos visai nevartoju . biggrin.gif
Atsakyti
4u.gif Dar pamirsau paklausti apie soja ,ar vartojat soju piena , soju grietinele , tofu? Mes tai daug geriam soju pieno ,grietinele balinu padazus ,bet vis dazniau susimastau ir bijau del soju produktu modifikavimo . g.gif
Atsakyti
Ursula Summ, Kaunas. Spindulys, 2000

tofu - kol kas tik tada, kai kaimyne pavaisina. ji sriuba is tofu verda, rasiau cia anksciau. as cia sitoj temoj bandziau ajukai tofu receptu atrasti.

del modifikuotos sojos, reiktu skaityt ant pakuociu. lietuvoj, paprastai, pazymeta, kai pagaminta ne is modifikuotu. sojos mesa valgau ir labai megstu. kitus sojos produktus - labai retai.
Atsakyti
Hacone , kas tos knygos leidejas g.gif , spindulys spaustuve g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lemur @ 2005 03 23, 20:55)
4u.gif Dar pamirsau paklausti apie soja ,ar  vartojat soju piena  , soju grietinele , tofu?  Mes  tai  daug geriam soju pieno  ,grietinele balinu padazus  ,bet vis dazniau susimastau ir bijau del soju produktu modifikavimo .  g.gif

Del sojos tai perku tik ta kur parasyta, ant pokelio, kad genetiskai nemodifikuota, kas belieka tik pasitiket,kad tai teisybe, tofu bandziau man nepatiko, bet va Latvijoj yra tofu parukyta, tai skani visai o pas mus ta beskone, tai nu niekaip mannesigavo is jos normalaus patiekalo pagamint
Atsakyti
Hacone,soju farsa su bulviu krakmolu sulipdziau blyneliamas,tikrai thumbup.gif ,su grybu padazu labai skanu.
O tofu taip ir negaminau, nebuvo kada,bet jau receptu pasirinkau,reiks bandyt biggrin.gif siaip tai megstu as virtuvej darbuotis ir net labai,bet tuos vegetariskus patiekalus kaip rasiau viena valgau,mano vyras uzkietejes mesedis,tai jam turiu atskirai daryt,todel sau laiko nelieka sad.gif
Pas mus tofu tikrai vienos rusies tera ir maximoj ziurejau nera,tik iki radau ir tas tofu tai beskonis. Va dar turiu toki klausimuka,gal kas zinot ar LT yra kokia vegetaru kavine,restoranas ar panasiai,labai nervina,kad LT visur vos keli patiekalai buna,kuriuos gali uzsisakyti ir tai ne visur sad.gif lieka salotos darzoviu su aliejum... As kazkaip domejaus,bet neradau. O latvijoj rygoj net keletas yra ir labai skaniu patiekalu radau,butu faina ir vilniuje tokia vieta rasti.
Indu virtuves receptu radau pas tevus knyga gera,bet mane atbaido indu restoranai ir patiekalai tuo,kad ten viska ant aliejaus verda,man nepatinka riebus patiekalai.
Atsakyti
QUOTE(Lemur @ 2005 03 24, 07:30)
Hacone , kas tos knygos leidejas  g.gif  , spindulys spaustuve  g.gif

Kaunas: Tyrai, 2000.
Ir 1121 p., jeigu ka biggrin.gif
virseliai zali, kieti, celofanuoti.

knygos pradzioj - maisto derinimo taisykles. kita puse - patiekalai (uzkandziai, sriubos, pagrindiniai, desertai). minima daug pas mus nesanciu prieskoniu, kuriu verte sudaro virs 50 proc patiekalo kainos. bet jei turi kulinariniu igudziu, esme pagausi ir be tu prieskoniu.

gal bibliotekoj kokioj butu?
Atsakyti
QUOTE(ajuka @ 2005 03 24, 14:39)
Hacone,soju farsa su bulviu krakmolu sulipdziau blyneliamas,tikrai  thumbup.gif ,su grybu padazu labai skanu.
O tofu taip ir negaminau, nebuvo kada,bet jau receptu pasirinkau,reiks bandyt biggrin.gif siaip tai megstu as virtuvej darbuotis ir net labai,bet tuos vegetariskus patiekalus kaip rasiau viena valgau,mano vyras uzkietejes mesedis,tai jam turiu atskirai daryt,todel sau laiko nelieka sad.gif
Pas mus tofu tikrai vienos rusies tera ir maximoj ziurejau nera,tik iki radau ir tas tofu tai beskonis. Va dar turiu toki klausimuka,gal kas zinot ar LT yra kokia vegetaru kavine,restoranas ar panasiai,labai nervina,kad LT visur vos keli patiekalai buna,kuriuos gali uzsisakyti ir tai ne visur sad.gif lieka salotos darzoviu su aliejum... As kazkaip domejaus,bet neradau. O latvijoj rygoj net keletas yra ir labai skaniu patiekalu radau,butu faina ir vilniuje tokia vieta rasti.
Indu virtuves receptu radau pas tevus knyga gera,bet mane atbaido indu restoranai ir patiekalai tuo,kad ten viska ant aliejaus verda,man nepatinka riebus patiekalai.

bent jau buvo. vilniuj. "Trys drambliai" (o gal ju ir daugiau?) vadinosi. nezinau, kiek ji pateisino vegetariskos kavines varda ir ar nesubankrutavo. prie Salamos. kitos oficialios, sakyciau, nera, vilniuj.
Atsakyti