Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetariški patiekalai

QUOTE(hobo @ 2005 03 16, 12:43)
gerbiu tavo įsitikinimus, bet drįstu sakyti, kad tai ką parašei yra dezinformacija, nes kažkada buvau pati vegetarė ir nuo tų laikų neišsigydau niekaip mažakraujystės. beto mokslininkai kalba visiškai priešingai tau. daug apie tai skaičiau. beto morka irgi gyvas organizmas, ir ją suvalgydama tu ją nužudai ir užkerti kelią subręsti, išbujoti ir pažerti sėklų žemėn.  pažįstų ir daugiau vegetarų, kurie daugiau  ar mažiau liūdnai baigė. aš pvz.: nemėgstų mėsos ir nevalgos jos dėlto, kad man neskanu. nemėgstu ir pieno. bet kefyrus ir jogurtus ir vraškes mėgstu labai. tai vat čia mes abi kalbam visiškai ne į temą. bet aš prieš viską, kas nenatūralu.


Del mazakraujystes tai reikia gerti dilgeliu arbata,tavo maiste tiesiog truko gelezies,o del info tai jei nepastebejai yra jos visokios,cia kaip su begiojimu vieni sako, kad sveika ir etc, o kiti kad ne, kenkia sirdziai ir panasiai,musu laikasi info yra dezinformuojama istisai,nes vieni sutinka su kazkuo,kiti ne,tad ir tavoji info gali buti neteisinga,juk pripazink, kad mes zmones atsirenkam tai, kas mums tuo metu rupi,kaip ir as renkuosi tik teigiama info apie vegetarizma.
Bet mes jau ne i tema.
Atsakyti
[quote=ajuka,2005 03 16, 11:33]
Kodel tu manai, kad as save kankinu? Jau rasiau,kad mane nuo vaikystes nuo mesos pykino,be to mano moraliniai isitikinimai del gyvunu stiprus +

Kai nevalgai tai kancios ner jokios, kaip tik labai svariai jautiesi, as pastebejau, kad visos jusles atgyja, net muzika kitaip girdi, uosle suaktyveja. O gyvunu man irgi baisiai gaila, kai pasiziuri i tokias ju gilias akis, baisu, kai pamastai, kad imi kaip koks laukinis ir sukapoji, lygtai valgyt zemej mazai butu...Dabar, kai pradejau valgyt mesa (labai sunku buvo), galvojau, kad tonusas atsistatys, bet tik blogiau. Kai ilgai nevalgai, jauciasi pavalgius kazkokia mirties energija, baimiu padaugeja, tik i save reik pasigilint. Dabar jau vel atbunku po truputi. Kai valgau mesa, bandau save apgauti ir negalvoti. Taip kad nevalgius ilga laika pradeti - dar blogiau. As neapsisprendziu, ar vel is naujo pradeti vegetariauti (juolab kad zuvi as valgiau), ar apsidrausti, kad "man reikia organizmui mesos" ir valgyti. O gal tikrai reikia? As kazkaip labai tikiu ta kraujo grupe, nes mano 1, o vyrui tai labai gera sveikata, labai jis gerai jaucias be mesos, jo 4 gr.???Ka as zinau, bijau, kad galiu prisizaisti, ir per mano isitikinimus leliukui busimam gerai nepasiruosiu ir dar jo sveikatai pakenksiu. O ka jus darytumet mano vietoj?Labai prasau nuosirdziu pasidalinimu mintimis. Aciu!
Atsakyti
QUOTE(ajuka @ 2005 03 15, 20:25)
Nesu  vegane,pilnai neatsisakiau pieno produktu,vartoju jogurta, bet vat galvoju baigt ir su pieno produktais, tai man ir idomu, ar pilnai soju piena galima pakeist karves pienu smile.gif o kiausiniai tai man nepriimtina kaip ir mesa, nes juk tai irgi pradeta gyvybe  schmoll.gif  matai, as vegetare, nes labai myliu gyvunus,be to nuo mesos mane nuo vaikystes pykino.
Valgau pagrinde vien darzoves( saltuoju metu laiku - saldytas, nes tos visos parduotuvese sviezios - chemikalais purkstos), soja, kruopas,dar rupia sveikuoliu duona ir kartais jogurta su miusliais.
As tai padazu nelabai megstu, o is prieskoniu tai druskyte tik tongue.gif  kartais pagardinu  vegetariskais darzoviu prieskoniais. Man tai skaniausias patiekalas apkepti soju gabaliukai su ryziais ir konservuotasi kukuruzais smile.gif  smile.gif
Siaip visko prisigalvoju, visokiu darzoviu troskiniu,dazniausia pacios sugalvotu,labai megstu grikius,juos taip pat imaisau i darzoves,kartais orkaitej apkepus kepu: sluoksnis troskintu darzoviu,sluoksnis virtu kruopu-taip kelis kartus, skaniai issitroskina.
Kazko labai sudetingo negaminu, nes tyngiu blush2.gif mano vyras nevegetaras tai kai prisigaminu visa puoda, tai ismest reik, nes nespeju suvalgyt biggrin.gif
Reiks man ta indu virtuve pasistudijuot,bet jauciu tik anglisku saitu yra,tai ten su produktu pavadinimais sudetinga bus.
O alieju daba pakeiciau liesu margarinu ax.gif  man kazkaip skaniau.
Savaitgali bandysiu blynus su soja ir bulviu krakmolu keptis, parasysiu, kas gavos biggrin.gif
beje del prieskoniu tai turejau kazkokiu indisku atveztiniu darzoviu patiekalams,tai labai thumbup.gif  buvo, bet dabar nebeturiu, o tie lieuvoj man po anu tokie bekvapiai beskoniai, todel druskyte tevartoju.


tai kaip savaitgalio blynukai, a??? biggrin.gif

del indiskos virtuves, itariu, kad rusisku saitu turi buti nemaziau, negu anglisku. o del produktu pavadinimu, tai gal tik prieskoniu retu gali buti. o kokie dar ypatingi produktai?

o tu tofu valgai? mano kaimyne - ne ta, kuri blynus be kiausiniu kepu, bet kita - tofu net i sriuba deda.
Atsakyti
[quote=Burbulytis,2005 03 16, 19:58]
[quote=ajuka,2005 03 16, 11:33]
Ka as zinau, bijau, kad galiu prisizaisti, ir per mano isitikinimus leliukui busimam gerai nepasiruosiu ir dar jo sveikatai pakenksiu. O ka jus darytumet mano vietoj?Labai prasau nuosirdziu pasidalinimu mintimis. Aciu!
[/quote]Burbulyti, as labai nuosirdziai su tavim, betgi neturiu kuo dalintis, leliuko tai neturejau niekada sad.gif
tu gal kokia medike pakalbink, nedavatka kokia.
tik galiu pasakyt, mano sefas, mokslininkas visoks ten pazangus, habilituotas daktaras, sako, kad baltymai yra statybine medziaga. taip ir sako (na bet jis mesedis ir neisivaizduoja kitokiu baltymu, tik mesinius) ir kad leliukams tai butina. na bet jis tik mokslininkas. ziurejau kazkokia laida, ten ta dainininke, Sati, kuri gal 100 metu uz mane jaunesne. ji vegetare, ir nesiojo vaikeli nevalgydama mesos. ir leliukas dabar jau didelis, grazus ir nezino mesos skonio. valgo ledus, bet kas yra desrele - nezino. gal tikrai, pasidomek kituose forumuose, tarptautiniuose. lietuva siuose klausimuose atsilikus, dristu sakyti.
uzsieniuose yra visokiu vegetarisku "mcDonalds" kaviniu, hamburgeriu su soja, ko tik nori. o lietuvoj visi iki siol tave eda, jei tu pietums nevalgai uzkandziui liezuvio su krienais, zirniu sriubos su kiaulienos frikadelem, karbonado su bulviu kose, ir kompoto neisgeri po viso to.. man tai yra 3 dienu pietus..
Atsakyti
QUOTE(Hacone @ 2005 03 17, 03:31)
tai kaip savaitgalio blynukai, a???  biggrin.gif

del indiskos virtuves, itariu, kad rusisku saitu turi buti nemaziau, negu anglisku. o del produktu pavadinimu, tai gal tik prieskoniu retu gali buti. o kokie dar ypatingi produktai?

o tu tofu valgai? mano kaimyne - ne ta, kuri blynus be kiausiniu kepu, bet kita - tofu net i sriuba deda.


Tai va ryt kepsiu blyniukus biggrin.gif O kas tie tofai? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(ajuka @ 2005 03 18, 17:04)
Tai va ryt kepsiu blyniukus biggrin.gif O kas tie tofai?  blink.gif

ne tofai, o tofu. sojos pupeliu varske (kempinines konsistencijos, pjaustoma, buna ir kitokios), svelnaus skonio. populiari kinijoje, japonijoje ir visame pasaulyje tarp vegetaru.
stai produktai (buna ivairiu pavidalu) http://www.soyfoods....tions/tofu.html
vartojama salotoms (kartu su vaisiais arba darzovemis), sriuboms, galima kepti ant groteliu (pries tai pamarinavus), paruosti su keptomis darzovemis, kepti su sezamo seklomis, sutrinti su zalumynais. lietuvoj maciau maximoj pirkti, akropolio, prie pieno produktu.
Atsakyti
Dabar prisiminiau,esu svedijoj tofu ragavus salotose,bet man labai nepatiko,gal nekaip paruosta buvo,tai ir neieskojau LT. Gal ir reiktu pabandyt pagal receptus pasigamint ka,bet kai prisimenu ta skoni schmoll.gif Gali parasyt koki skanu recepta,jei zinai smile.gif
O blyniukai visai nieko gavos,kepiau is sojos pieno,miltu,cukraus,trupucio bulviu krakmolo,tik sausoki,reiks kitakart itarkuot obuolio.
Atsakyti
QUOTE(ajuka @ 2005 03 21, 09:22)
Dabar prisiminiau,esu svedijoj tofu ragavus salotose,bet man labai nepatiko,gal nekaip paruosta buvo,tai ir neieskojau LT. Gal ir reiktu pabandyt pagal receptus pasigamint ka,bet kai prisimenu ta skoni schmoll.gif Gali parasyt koki skanu recepta,jei zinai smile.gif 
O blyniukai visai nieko gavos,kepiau is sojos pieno,miltu,cukraus,trupucio bulviu krakmolo,tik sausoki,reiks kitakart itarkuot obuolio.
tofu, kaip ir visi sojos produktai, arba pvz. sampinjonai - beskone. itariu, reikia ismokti su ja elgtis. pamarinuot, uzbarstyt kazko ir t.t. as pati kol kas nieko is jos negaminu. reiktu pasieskot ideju internete. maciau - receptu pilna. pabandysiu kada ilyst. ta mano kaimyne, kuri tofu deda i sriuba, sriuba verda labai astria, kinietiska. todel tofu visai nieko joje. keistokai, aisku, valgosi, bet nieko. priprast reikia. bet, jei atvirai, ji nekokia kulinare.

as, kazkodel, isivaizdavau, kad tu kepsi blynukus is sojos farso doh.gif net seile nutyso isivaizduojant doh.gif
Atsakyti
Hacone, ka tik nusipirkau tu tofu ir siaip fu viena,skonis kaip smelio su vandeniu cry.gif bandysiu ka nors pasidaryt biggrin.gif o siandien kaip tik kepiau soju farso blynus tongue.gif kaip atspejai? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ajuka @ 2005 03 21, 14:34)
Hacone, ka tik nusipirkau tu tofu ir siaip fu viena,skonis kaip smelio su vandeniu cry.gif bandysiu ka nors pasidaryt biggrin.gif o siandien kaip tik kepiau soju farso blynus tongue.gif kaip atspejai?  blush2.gif

palauk, nedaryk, tuoj paieskosiu kokiu receptu sad.gif negi kaip smelio? turetu buti kaip kokio pavirto balto surio bet be skonio sad.gif angliskai skaitai? supratau, kad ilgai krapstytis virtuvej nemegsti, tai tokiu ir ieskosiu..

o kaip atspejau tai nezinau rolleyes.gif skonio receptoriai pasufleravo. o kaip kepei, kaip sulipdei? su krakmolu?

as sojos guliasa siandien dariau. su padazu. is garstyciu milteliu. skanumelis rolleyes.gif eisiu tuoj net salto is puodo pakapliuosiu, kaip uzsimaniau..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hacone: 21 kovo 2005 - 22:46
sitam Veg-O-Maniac saite, vien vegetariski patiekalai. yra ir veganiski. ten ir tofu grupe yra. kaip supratau, tofu buna skirtingo kietumo, dregnumo ir t.t. ji gali reiketi nuspausti, kad perteklini skysti isspaustum. zodziu paskaityk

[url=http://www.geocities.com/Heartland/Prairie/8088/vgindex.html]

o cia yra veganu forumas. ten yra ir tema su veganu receptu linkais. rekomenduoja www.vegweb_com raso
tofu receptai http://vegweb_com/recipes/tofu/

tarp kitko, raso, tofu yra visokio. yra net rukyto! kad zalio valgyti nelabai imanoma. kad reikia kepti, troskinti. bet velgi, kai kurie buna per kieti tam tikriems patiekalams, o kai kurie per minksti. zodziu, lietuvoj dar nera tokio tofu pasirinkimo kaip vakaruos, manau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hacone: 21 kovo 2005 - 23:13
Turiu receptų knygą, taip ir vadinasi "vegetariški patiekalai", kažkada buvo knygynuose, 20 lt kainavo, gal ir dabar galima rasti? Gavau dovanų iš brolio, kuris jau 15 metų vegetaras. Nesu vegetarė, bet kai ką iš tos knygelės gaminu, o receptų sočiai visokių: sriubų, antrų patiekalų, desertų. Be kiaušinių, bet su pieno produktais. Na, dar yra ir krišnaitų politikos įdėta, bet gi skaityti nebūtina, jei nepatinka smile.gif
Atsakyti