Įkraunama...
Įkraunama...

ką atsimenate iš vaikytės?

Aš tai iš pažiūros gera mergaitė buvau, tokia su dviem kasytėm, knygas skaitanti, gerai besimokanti... Bet čia tik tiems, kurie manęs gerai nepažinojo irnesakyk.gif
O šiaip tai buvo visko: ir iš medžio kritau, ir koją buvau išsisukusi labai jau energingai krepšinį lošdama, ir brolis nekartą nuo mano per didelės energijos nukentėjo, ir alkūnės bei keliai amžinai nubrozdinti...
Labiausiai tai prisimenu, kai jau gerai išmokau dviračiu važiuot, tai visko prisimąstydavau, kad sudėtingiau būtų... tai sugalvojau kartą išmokti važiuoti dviračiu užsimerkus doh.gif Tolokai nuvažiavau, beje rolleyes.gif bet ta kelionė pasibaigė pakelės krūmuose blush2.gif Tik per stebuklą neišsikabinau akių ir neišsimučiau dantų... O mėlynes gydžiausi gerą mėnesį... Eksperimento pakartot nepanorau lotuliukas.gif
Atsakyti
As tai buvau gera, rami , paklusni mergaite smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Mano pirmieji atsiminimai-tamsiai raudonos spalvos prietema ir žinojimas, kad esu, gyvenu neseniai. Tas žinojimas mane persekiojo beveik iki paauglystės. Tiesiog kažkokiu būdu jaučiau savo gyvenimo trukmę. Prisimenu kažkokį taškuotą gaubtą, vėliau mama pasakė, kad taip atrodė mano vežimėlio gaubtas. Dar vėliau prisimenu savo mažą broliuką vežimėlyje(jam gimus, buvau 1,5 metų). Na, o nuo 2-3 metų prisiminimų jau daug. Atsimenu ankstyvos vaikystės kvapus iš Šančių turgaus, kuriame su manimi vežimėlyje apsipirkdavo tėvai, gatvės specifinį kvapą. Aplamai nemažai mano prisiminimų susiję su kvapais ir jausmais. Dar atsimenu nemažai ryškių, spalvotų vaikystės sapnų..
Atsakyti
labai megstu visas bandeles ir pyragus valgyti uzsitepus sviesto-o tai man primena vaikystes viena epizoda ax.gif blush2.gif kai buvome su teveliais Palangoje ir ten gryze is po maudyniu susede valgeme siltas bandeles ant kuriu mama tepe sviesta-kaip man tada buvo skanu bigsmile.gif thumbup.gif ax.gif Kad iki siol man siam maistui sentimentai ir kartas nuo karto uzsimanau ax.gif O prisiminimu is vaikystes tai labai daug wub.gif
Atsakyti
o as tai dar prisimenu kaip as buvau maza labai megau matuotis mamos drabuzius. karta mes su sese(o ji vyresne uz mame 9metais) uzsivilkom tevu drabuziais ir isejom i gatve blush2.gif as su tetes tokiuo dideliu ir sunkiu paltu, o sesuo mamos kailyniais. aisku as buvai mazesne tai atrodziau doh.gif baisiai,per sniega ejom ir baisiai juokemes o paskui kaip suzinojo tevai garsiai abi verkem cray.gif bet dabar prisiminti tai faina yahoo.gif
Atsakyti
Buvau ir gera ir bloga. Atsimenu kai su mama ėjome į parduotuvę ir ji man kažko nenupirko, ir aš ėjau namo greičiau už ją, o buvo daug purvo ir parėjusi namo kilimą purvinais batais ištepliojau, ir nuvariau į savo kambarį, tai mama sakė labau vargo kol viską išvalė ir verkė...tai gaila šiaip, bet jau visa tai mums yra juoką keliantis prisiminimas.
Dar prisimenu kai nusipirkome sportinį dviratį, o į kaimą nusivežiau savo rambyną ir primečiau kaime patį kiečiausią miesto vaiką smile.gif)
Atsakyti
Man daugiausia prisiminimu is kaimo pas mociute ax.gif Mama mane palikdavo kelioms savaitems vasara. O pati tai "asfalto vaikas" - viskas mane domino tam kaime. Tai ojojoi kiek esu pridirbusi angel_not.gif Lipdavau pas kiaules i garda tvarte, glostydavau jas ir dainuodavau lopsines, kai jos miegodavo lotuliukas.gif Esu vista uzkelusi ant tvarto stogo bigsmile.gif Ir dar daug daug linksmybiu su kaimiskais gyvuneliais lotuliukas.gif Dabar suaugusio zmogaus akimis paziurejus baisu pasidaro, kas galejo nutikti, bet sveika gyva likau thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo protinga_blondine: 09 liepos 2011 - 19:17
Jei pradedant periodais nuo gimimo,tai pamenu kad pastoviai vis kazkur keliauju guledama ar sededama kazkokiam raudoname daikte biggrin.gif veliau aisku paaiskejo,kad tai buvo mano vezimelis. Iki kazkur vieneriu metuku tik ir gulejau lovyteje,vezimelyje. Kito pasirinkimo nebuvo,nes kai gimiau galejau likti invalide ir nebevaikscioti. Tuos vienerius metus man prie koju buvo pritaisyti kazkokie spec geleziai. Net nemoku paaiskinti,nes as pati nieko nepamenu kas butu susije su sia problema. Pamenu tik jau po to prasidejusi tikraji gyvenima. Gyvenom pries turgu,tai pamenu,kad visada laukdavau vol senelis griz is jo. Matydavau pro virtuves langa, kaip iseina ir laukdavau ziuredama kol pareis. Gaila,kad sis zmogus ilgai mano gyvenime nebuvo. Mire,kai buvau kokiu 3-4 metu. Mociute taip pat myliu labai,bet su seneliu per tuos kelis metus gavosi didelis tarpusavio rysys,kuri ir dabar jauciu praejus tiek daug metu. Toliau pamenu kai issikraustem i kita vieta gyventi. Gatviu surmulys buvo pakeistas i gamta,nors ir gyvenome taip pat mieste. Salia upe,gamta. Na ir prasidejo tada mano ta aktyvioji vaikyste. Pjovem medzius,dauzem langus,viesaja istaiga teslom (smelis+vanduo) isterliodavom, esam apleistame name siuksles uzdege,kur dviracius reikia prirakinti,tai ta stova esam i upe imete. biggrin.gif zodziu vandalai biggrin.gif Veliau salia musu vienas ponaitis sumaste nama pasistatyti,tai pastoviai eidavom i statybas ir griaudavom sienas biggrin.gif isnesdavom kopecias ir visko pridarydavom ko tik prisigalvodavom biggrin.gif Turejom mes tokia tradicija kiekviena diena eiti prie namu i tokia vieta ant tokiu stultu storu sokineti. Nuo vieno ant kito. Tai pamenu viena diena man drauge sako: Zinai maciau ten smalos buvo ar kazkas panasaus. Tai aisku ryskiai persiziurejusios filmu, mes iki tos vietos nusliauzem. Nu tipo kad niekas nepamatytu biggrin.gif Ir viskas baiges tuom, kad verkdamos prie upes plovem rankas ir veidus. Nes rankos liko visos melynos ir nuplauti taip lengvai su vandeniu nejo. Tai verkem sakydamos,kad nenorim visa gyvenima tokios likti. Aisku viskas nusiplove. Susiveikem muilo ir niekas apie tai nieko nesuzinojo biggrin.gif Ai dar prisiminiau baisu ivyki is dar to laiko,kai iki 6 metu gyvenau kaip jau rasiau prie turgaus. Buvau gal kokiu 4-5 metu,bet pamenu ar girdejau riksmus, ar tik man dabar tik po tiek metu atrodo, bet kita diena lauke matem ismetytus moteriskus rubus.Grynai visus ta prasme ka turejo su savimi. Aisku mes dar vaikai tiek ir tesupratom,tai tie rubeliai taip ir metesi ten. Nepamenu ar ta pacia diena, ar kazkada veliau mes vaikai pamatem moters kuna. Tik nezinau ar mane tie ismetyti rubeliai paveike ir as sapnavau ar tikrai taip buvo. Bet namo kampe tokia kazkokia vieta ar anga su stiklu buvo ir mes mateme nuoga moters kuna. Kazkodel man tai asocijuojasi su tais ismetytais rubeliais. Nepamenu ar mes kam tai pasakem ir ar tai tikrai buvo tikroveje, bet mane sis vaizdinys dar ir dabar prisiminimuose aplanko.
Atsakyti
lytinius santykius su klasioke
Atsakyti
Prisimenu trikampinius pieno pakelius, baronkų sriubą (supjaustydavo baronkas ir sumesdavo į pieną), "nakleikų" kolekcijas, atminimų sąsiuvinius, atsimenu, kaip mama slėpdavo bananus spintoj tarp rūbų, tokius žalius žalius- kokio dieviško skonio jie tada buvo.. Atsimenu žaidimą vilkas kiaušinius gaudydavo - žaisdavau visą dieną ir skambindavau mamai į darbą kas 15 minučių, pasigirt kiek kiaušinių pagavau biggrin.gif Atsimenu šūkaliojimus po balkonu - mama išmesk kamuolį, mama išmesk dekutį, arba draugų kvietimus išeit į kiemą, kaip mama per tą patį balkoną šaukdavo, kad laikas namo ir kaip aš "negirdėdavau". Atsimenu "gazirovkių" automatus, kaip džiaugėmės su drauge, kad apgavom automatą - vietoj 2 kapeikų įmetėm 20 biggrin.gif Pamenu, kaip kieme su draugėm pasakodavom viena kitai apie Ameriką, kokių tik čiūdų ten nėra, prisigalvodavom neįtikinamiausių nesąmonių, atseit ten yra pirk batų, kurie pasidaro tokios spalvos kaip suknelė, nagų lakavimo automatų nu ir viskas ką tik sugalvodavom kiečiausio atrodė, kad yra Amerikoj ir svajodavom kaip mes ten kažkada papulsim.. biggrin.gif Prisimenu gumos šokinėjimą, obuoliukų trejetukai, sekretų darymai, tūrnikas, kalim bamba ech ir dar daug visko.. Ai pamenu labai nemėgau tetos betos ir labanaktuko, nes tada multikų nerodydavo ar tai rodydavo mažiau biggrin.gif Vienas ryškesnių prisiminimų iš darželio, kai per pietų miegą mano lovos kaimynė atsistojo, išsitraukė iš triusikų kakutį ir rodo man-sako žiūrėk ką padariau lotuliukas.gif
Atsakyti
pamenu kaip darzely svajojau permiegot su aukletoja.
Atsakyti
Labai smagi tema smile.gif

Mano pirmas prisiminimas is vaikystes, kai budama 1.5m pirmakart apsilankiau prie juros, Sventojoj wub.gif labai megau vandeni, tik iejus i pliaza iskart lekdavau juros link.. Po to vaziuodavom ten kasmet i Elektroniko namelius, daug smagiu ispudziu liko is tu laiku thumbup.gif

Taip pat su sese turejom dviaukste lova ir as, budama jaunesne, visalaik deredavaus, kad galeciau pamiegot pietu miego virsuj biggrin.gif Taip pat pamenu, kad Kubilinsko pasakas mokedavau mintinai ir neleisdavau mamai praleist nei zodzio.. Dar pamenu, kai turejom ryza katineli ir viena nakti prabudau nuo didziulio triuksmo, nes jis isverte mano leliu vezimeli, kuriame megdavo miegot doh.gif lotuliukas.gif Dar prisimenu, kai tetis man is tuometines Cekoslovakijos atveze lele-kudiki, tokiu pas mus nebudavo dar tuomet (tik galunes ir galva buvo plastikines, kunas medziaginis, kimstinis) su juokinga vienintele plauku sruoga ant galvos lotuliukas.gif visos kiemo drauges man pavydejo tos leles, o as ja kruopsciai priziuredavau, drabuziukus skalbdavau rankomis muiluotam saltam vandeny biggrin.gif

Is kiemo istoriju, tai isimintiniausios- ejimai pirkt eskimo ledu su sese, centershock kramtoskiu arba love is biggrin.gif dar mamos gelynuos darydavom 'sekretus', ji siusdavo, nes po to pilna pasleptu stiklu budavo biggrin.gif

Pas mociute ( is tikro tai mociutes sese, bet ja irgi taip vadinau, nes labai daznai pas ja budavau, savo vaiku ji, deja, neturejo, tai mus su sese laaabai mylejo ir lepino) zaisdavom ant dekio kortom, popierinem lelem, piesdavom joms namus ir rubus biggrin.gif

Is tikro tai vaikyste pamenu neblogai, praktiskai visi prisiminimai tik teigiami thumbup.gif vienintelis kartas, kai mama baude dirzu (nebepamenu ko buvau prisidirbus) ir kambario viduryj buvo stalas ir as verkdama laksciau aplink ji, o mama paskui mane su dirzu biggrin.gif
Atsakyti