Kai jau gulejau gimdykloje,is sios diagnozes juokesi :"tik LT dar tokia "liga"ir diagnozuoja...".Pagimdziau pati,gaktikaulio savarzele liko savo vietoje
Man buvo diagnozave simfizita.Zveriskas skausmas buvo vaiksciojant,sedintis,besivartant...Gydytoja pranasavo,kad pati nepagimdysiu.
Kai jau gulejau gimdykloje,is sios diagnozes juokesi :"tik LT dar tokia "liga"ir diagnozuoja...".Pagimdziau pati,gaktikaulio savarzele liko savo vietoje
skausmas palaipsniui praejo per keleta menesiu po gimdymo...
Sveikos. Man skausmai prasidejo kazkur tai 15-16 sav. Per pirma nestuma nieko panasaus ne buvo. Ispradziu ne stiprus, paskui vis stipresni ir stipresni. Dabar man 31 sav. Vaiksciuoti be asaru ne galiu. Miegas naktimis ne koks. Ginekologe sake, kad kalcio truksta. Jau 3 menesius vartoju papildomai kalcio preparata, bet skausmas ne praeina ir vis stipreja. Ketvirtadieni nustate man ta simfizita. Ir gydytoja pasake, kad ne rizikuociau, kad geriau butu cezario pjuvi padaryti. Nes jeigu skauda vaiksciojant net po poilsio, tai nieko gero ne bus. Snekejau su draugemis, tai viena sake, kad jokiu budu ne gimdyciau pati, nes jos pazistamai buvo tokia pati diagnoze nustatyta, ji atsisake cezario. Rezultatas - gulejo lovoje keleta menesio varlytes pozoje su kazkokiu korsetu. Gerai, kad jos mama padedavo jai susitvarkyti su ka tik gymusiu vaikeliu. As ne turiu nieko kas man galetu padeti, jei kas atsitiktu, taigi teks atsisakyti gimdyti paciai, kad ne rizikuoti.
Laba,
Tema ne iš maloniųjų
Man simfizio uždegimas prasidėjo irgi 15-16 sav.Pradžioje galvojau,kad net klubai išsiskės nuo skausmo
Daba jau 30,bet man jį vis skauda.Nuo 25 savaitės atostogauju,tai būsena geresnė,bet...
Buvau ir pas traumatologą ir rizikinkų neštumų kabinete.Traumatologo prognozės labai išgąsdino:nes po gimdymo 6 sav.gulimas ant šono rėžimas,su spec.jau odiniu diržu,vaikščiojimas su ramentais,reikalinga pagalba auginant leliuką.
Rizikingų neųtumų kabinete irgi nenuteikė labai teigiamai.Kuo mažiau vaikščiot,kad net benešiojant leliuką tie kaulai neiišsiskėstų .
Mano ginekologė sako daryti tik cezarį.32 sav.eisiu pakartotinai į rizik.nėšt.kabinetą ir tada matysim,kas manes laukia
Su pirmu vaiku nieko panašaus nebuvo,tik prieš pat gimdymą paskaudeno 'klyną"
Tema ne iš maloniųjų
Buvau ir pas traumatologą ir rizikinkų neštumų kabinete.Traumatologo prognozės labai išgąsdino:nes po gimdymo 6 sav.gulimas ant šono rėžimas,su spec.jau odiniu diržu,vaikščiojimas su ramentais,reikalinga pagalba auginant leliuką.
Rizikingų neųtumų kabinete irgi nenuteikė labai teigiamai.Kuo mažiau vaikščiot,kad net benešiojant leliuką tie kaulai neiišsiskėstų .
Mano ginekologė sako daryti tik cezarį.32 sav.eisiu pakartotinai į rizik.nėšt.kabinetą ir tada matysim,kas manes laukia
Su pirmu vaiku nieko panašaus nebuvo,tik prieš pat gimdymą paskaudeno 'klyną"
O kas jums tuos simfizitus nustatė? ginekologė?
Maniškė nusiuntė pas traumatologą- ortopedą... Konsultavausi pas vieną pažįstamą, bet jaučiasi, kad jis pakalbėjo iš bendros patirties arba kažkada praeito kurso.
Gal kuri susidūrėt Kaune su traumatologu-ortopedu, kuris "normaliai" pakonsultavo?
Nes nežinau pas ką registruotis
Maniškė nusiuntė pas traumatologą- ortopedą... Konsultavausi pas vieną pažįstamą, bet jaučiasi, kad jis pakalbėjo iš bendros patirties arba kažkada praeito kurso.
Gal kuri susidūrėt Kaune su traumatologu-ortopedu, kuris "normaliai" pakonsultavo?
Sveikos!
Kalbu iš patirties, nes kaip tik dabar su tuo simfizitu nelaimingu ir gyvenu
jau po gimdymo.
Prieš gimdymą visisškai ten nieko neskaudėjo, nieko nejaučiau. Gimdžiau 37 savaitę, gimdymo metu daktaras labai smarkiai spaudė-laužė koją stumiant, kad aš jam net rėkiau, kad laužia koją- įtariu, kad tai prisidėjo.
Po gimdymo vos atsistojau, MB mane pakėlė iš lovos ir vos nenugriuvau, nes negalėjau žengti nė žingsnio... dar nuo daktaro gavau rėkti- tipo "ko čia guli, nevaikštai"...
po pusė paros MB ir brolis vedė į wc- gal tiksliau nešė...
Kitą dieną rentgenas- prasiskyrė 4 cm... gavau korsetą ir iškart su juo galėjau paeiti!
aiškyu, pradėjau po truputį, po savaitės beveik lipau į trečią akštą- kitą dieną vėl vos atsikėliau...
man po savaitės su korsetu tuo pagerėjo, aišku jis baisiai nepatogus, bet... tiesa, lovoj ant šono nelabai pavyksta apsiversti ar pagulėti...
Juokiuois- nėščia taip norėjau gulėt ant nugaros- tai dabar ir guliu
Aiškinuosi, kodėl man taip nutiko...
Kalbu iš patirties, nes kaip tik dabar su tuo simfizitu nelaimingu ir gyvenu
Prieš gimdymą visisškai ten nieko neskaudėjo, nieko nejaučiau. Gimdžiau 37 savaitę, gimdymo metu daktaras labai smarkiai spaudė-laužė koją stumiant, kad aš jam net rėkiau, kad laužia koją- įtariu, kad tai prisidėjo.
Po gimdymo vos atsistojau, MB mane pakėlė iš lovos ir vos nenugriuvau, nes negalėjau žengti nė žingsnio... dar nuo daktaro gavau rėkti- tipo "ko čia guli, nevaikštai"...
Kitą dieną rentgenas- prasiskyrė 4 cm... gavau korsetą ir iškart su juo galėjau paeiti!
man po savaitės su korsetu tuo pagerėjo, aišku jis baisiai nepatogus, bet... tiesa, lovoj ant šono nelabai pavyksta apsiversti ar pagulėti...
Juokiuois- nėščia taip norėjau gulėt ant nugaros- tai dabar ir guliu
Aiškinuosi, kodėl man taip nutiko...
O buvo taip....
Pirmas nestumas.2004 m. Buvau jauna, stipri, greita...
Nieko neskaudejo, niekuo nesiskundziau, ramiai sau laukiau gimdymo.
Ligonine,gimdymas, viskas lyg ir sklandziai (isskyrus dideli plysima). 4 d.po gimdymo, dar negaliu paeiti, siaubingai skauda pilvo apacia ir apskritai buvo sunku apsakyti ka tiksliai skauda.
6 d. israso namo, sakau,eiti negaliu, turejau abiem renkom paimti viena koja, kad perstatyti, tada kita. Mediku nuomone cia viskas gerai, taip turi buti po plysimo. Ir rekomendavo kuo daugiau vaikscioti, ale greiciau sugis. As ta ir dariau, per prievarta su asarom ir vaistais.
Kai tai tapo nepakeliama kreipemes i visus imanomus gydytojus ir naudos jokios, nieks negalejo pasakyti kas yra, nes man neskaudejo gaktikaulio, o skaudejo kazkur aplink, lyg pilvo apacia, lyg kirksnis. Zodziu vienas chirurgas net apsimetele isvadino, kad prisigalvoju. Kai vena diena jau nebegalejau i toleta nueti ir vyras ant ranku nunese, issikvietem greitaja ir nuveze i greitaja pagalba, kur senas diedukas traumatologas man pirmoj eilej spustelejo gaktikauli, po ko viskas ir paaiskejo.
Gydymas bvo toks 2 men. gulimas rezimas su korsetais, arkliska doze nuskausminamuju (kasdien leisdavo po 2 dozes ketanovo ir sugerdavau po puse ploksteles tableciu), veliau dar menuo su ramentais.
Dabar antras nestumas, 9 savaites, praejo jau 5 metai, pries kelias dienas pajauciau maudima gaktikaulio srityje. Labai bijau, kad tai nepasikartotu nes turbut neistverciau. Nera baisiau, kai negali rupintis ka tik gimusiu savo vaikeliu, kai guli prikaustyta ir pasisukti negali, nes atrodo is skausmo nualpsi....o kokia nasta artimiesiems....
Na jau ne, darysiu viska kad cezari darytu, kad ir kaip noreciau naturaliai gimdyti, bet nerizikuosiu vel neribotam laikui tapti invalide, tiesiogine ta zodzio prasme. Aciu mamai ir vyrui, jei ne jie, nezinau ar buciau istverus.
Ligonine,gimdymas, viskas lyg ir sklandziai (isskyrus dideli plysima). 4 d.po gimdymo, dar negaliu paeiti, siaubingai skauda pilvo apacia ir apskritai buvo sunku apsakyti ka tiksliai skauda.
6 d. israso namo, sakau,eiti negaliu, turejau abiem renkom paimti viena koja, kad perstatyti, tada kita. Mediku nuomone cia viskas gerai, taip turi buti po plysimo. Ir rekomendavo kuo daugiau vaikscioti, ale greiciau sugis. As ta ir dariau, per prievarta su asarom ir vaistais.
Kai tai tapo nepakeliama kreipemes i visus imanomus gydytojus ir naudos jokios, nieks negalejo pasakyti kas yra, nes man neskaudejo gaktikaulio, o skaudejo kazkur aplink, lyg pilvo apacia, lyg kirksnis. Zodziu vienas chirurgas net apsimetele isvadino, kad prisigalvoju. Kai vena diena jau nebegalejau i toleta nueti ir vyras ant ranku nunese, issikvietem greitaja ir nuveze i greitaja pagalba, kur senas diedukas traumatologas man pirmoj eilej spustelejo gaktikauli, po ko viskas ir paaiskejo.
Gydymas bvo toks 2 men. gulimas rezimas su korsetais, arkliska doze nuskausminamuju (kasdien leisdavo po 2 dozes ketanovo ir sugerdavau po puse ploksteles tableciu), veliau dar menuo su ramentais.
Dabar antras nestumas, 9 savaites, praejo jau 5 metai, pries kelias dienas pajauciau maudima gaktikaulio srityje. Labai bijau, kad tai nepasikartotu nes turbut neistverciau. Nera baisiau, kai negali rupintis ka tik gimusiu savo vaikeliu, kai guli prikaustyta ir pasisukti negali, nes atrodo is skausmo nualpsi....o kokia nasta artimiesiems....
Na jau ne, darysiu viska kad cezari darytu, kad ir kaip noreciau naturaliai gimdyti, bet nerizikuosiu vel neribotam laikui tapti invalide, tiesiogine ta zodzio prasme. Aciu mamai ir vyrui, jei ne jie, nezinau ar buciau istverus.
as tik neseniai pati susizinojau kas man gali buti, kad gal ir yra tas simfizitas. gydytojai skundziausi, kad negaliu pagulejusi paeiti, reikia su rankom kojas perstatineti, nes skausmas nezmoniskas. po keliu minuciu praeina ir vel lyg ir viskas normaliai. deja, i situs nusiskundimus ji nesureagavo. nesake is viso nieko, tik keistai paziurejo.
o turi skaudeti nuolatos, ar tas skausmas tarpais tik pasirodo, nes man tai ne istisai skauda, kartais praeina. gal man kitos gydytojos bandyt pasieskoti?
o turi skaudeti nuolatos, ar tas skausmas tarpais tik pasirodo, nes man tai ne istisai skauda, kartais praeina. gal man kitos gydytojos bandyt pasieskoti?
QUOTE(Migluzee @ 2009 06 08, 23:10)
O buvo taip....
Nieko neskaudejo, niekuo nesiskundziau, ramiai sau laukiau gimdymo.
Neisivaizduoju, kaip tu paejai... mane pirma para vede i wc vyras ir brolis, pakibus i parankes su asarom ejau, o prie wc apsiverkiau, kad nebegaliu...
man sake gimdyti jei anksciau nei po 2 metu, tai tik cezaris, jei veliau- ziureti...
realiai, man jau 2 savaites praejo, vaikstau gana normaliai, jau beveik nebeskauda ant sono, vakar net ant kedes uzlipau
Nieko, mes tvirtos ir jaunos mamytes- pasveiksim
Tik kad tie daktarai diagnozuotu arba kad pacios apie tai zinotu... baisu yra nepaeiti...
Tai ir ejau per prievarta, nors ir nuskausminamuju arkliska doze leisdavo.
Man ginekologe rekomendavo isigyti tokias kelnaites su korsetu, ale dubeni prilaiko (kol nestumas nedidelis), veliau kazkoki dirza. Bet tu kelnaiciu kiek apskambinau ortopedinemis prekemis pekiaujanciu imoniu niekur neradau...GAl jus esate ka girdeje, zinote kur butu galima isigyti?
Radau tik toki dirza, vadinasi jis Kryzkaulio dirzas, skirtas trauminiam gaktoines savarzos plysimui gydyti.
Zodziu jau vaikstau kaip antele, darbe kreivai ziuri.
Beje, o ka jums gydytojai rekomenduoja vartoti? Man rekomendavo kalci ir produktus kuriuse daugiau zelatino, nors abejoju ar tai pades....
Man ginekologe rekomendavo isigyti tokias kelnaites su korsetu, ale dubeni prilaiko (kol nestumas nedidelis), veliau kazkoki dirza. Bet tu kelnaiciu kiek apskambinau ortopedinemis prekemis pekiaujanciu imoniu niekur neradau...GAl jus esate ka girdeje, zinote kur butu galima isigyti?
Radau tik toki dirza, vadinasi jis Kryzkaulio dirzas, skirtas trauminiam gaktoines savarzos plysimui gydyti.
Beje, o ka jums gydytojai rekomenduoja vartoti? Man rekomendavo kalci ir produktus kuriuse daugiau zelatino, nors abejoju ar tai pades....
QUOTE(Migluzee @ 2009 06 10, 20:36)
Tai ir ejau per prievarta, nors ir nuskausminamuju arkliska doze leisdavo.
Pirminis variantas dubens korsetas- jis tiesiai ant klubu dedasi- smarkiai suverzti reikia ir per klyna
o tos kelnaites buna vaistinese, bet jos tai daugiau pilvukui atstatyti...
isgadinot...
Man irgi skauda, bet tikiuosi kad tai mano atveju ne rimta problema, labai cezario nenoriu. Tik nezinau ar gulet daugiau reikia ar kaip tik judet?... Man kai prasivaikstau nebeskauda. Tik pagulejus neina kaulu surinkti.
Man irgi skauda, bet tikiuosi kad tai mano atveju ne rimta problema, labai cezario nenoriu. Tik nezinau ar gulet daugiau reikia ar kaip tik judet?... Man kai prasivaikstau nebeskauda. Tik pagulejus neina kaulu surinkti.
sveikos, ir man buvo si problemele. Per nestuma pradejo skaudet kaulai-sunku budavo nakti apsisukt ant sono, islipt is lovos. Gydytoja ginekologe nustate kad simfizitas (apziurejo ehoskopu), taciau leido paciai gimdyt. Po gimdymo is lovos be vyro pagalbos neislipdavau, leido nuskausminamuosius, padare rentgeno nuotrauka-buvo iskviestas traumatologas-sake, kad kaulai prasiplete, taciau operacijos neprireiks (nes jei daugiau buna prasiplete-tai reikalinga shirurgine operacija-ten kazkaip sukabina tuos kaulus). Israse nesiot korseta-specialiai pagamino man-toks odinis, dedasi ant klubu, stipriai susiverzia per klubus bei eina dirziukai per klyna (tai vyras juokdavosi kad kaip su balnu vaikscioju). Namuose pastoviai ta korseta nesiojau, dar ligoninej buvo atejus viena gydytoja-parode kokius pratimus daryt-reikedavo kojas po viena kilnot i virsu, paskui uzpakali ir dar kazka-jau nebepamenu-nes viskas buvo pries metus. Nepamenu po kurio laiko-bet skausmas atlego ir visai isnyko, taciau jau metai po gimdymo, o skausmas vel atsinaujino-bet ne toks stiprus. Geriu kalci-sakau gal truksta jo organizmui-ziuresiu kas bus toliau.
Bijau net pagalvot kai lauksiuosi antro vaikelio-nejau bus tas pats, o gal ir dar blogiau
Bijau net pagalvot kai lauksiuosi antro vaikelio-nejau bus tas pats, o gal ir dar blogiau