Įkraunama...
Įkraunama...

Simfizitas - gal kam buvo?

QUOTE(Dellema @ 2009 03 12, 18:14)
Laba,

Tema ne iš maloniųjų  doh.gif Man simfizio uždegimas prasidėjo irgi 15-16 sav.Pradžioje galvojau,kad net klubai išsiskės nuo skausmo  unsure.gif Daba jau 30,bet man jį vis skauda.Nuo 25 savaitės atostogauju,tai būsena geresnė,bet...
Buvau ir pas traumatologą ir rizikinkų neštumų kabinete.Traumatologo prognozės labai išgąsdino:nes po gimdymo 6 sav.gulimas ant šono rėžimas,su spec.jau odiniu diržu,vaikščiojimas su ramentais,reikalinga pagalba auginant leliuką.
Rizikingų neųtumų kabinete irgi nenuteikė labai teigiamai.Kuo mažiau vaikščiot,kad net benešiojant leliuką tie kaulai neiišsiskėstų .
Mano ginekologė sako daryti tik cezarį.32 sav.eisiu pakartotinai į rizik.nėšt.kabinetą ir tada matysim,kas manes laukia  doh.gif

Su pirmu vaiku nieko panašaus nebuvo,tik prieš pat gimdymą paskaudeno 'klyną"

man tokie pat skausmai,tik man skauda tik kaire puse,kluba,nugaros apacia kirksni ir gaktikauli(net tinsta),vakar jau norejau i ligonine vaziuoti nes net guleti negalejau doh.gif ryte atsikeliau be skausmu,siandien pasakiau apie tuos skausmus ginei,bet ji pasake,kad raisciai tempiasi g.gif dabar vel pradeda skaudeti doh.gif doh.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes 4u.gif mane kankina skausmas jau nuo 14savaites verysad.gif sianadien atsikeliau is lovos pajutau kad negaliu paeiti isikybau i palange ir bandziau eit...atsigavau gal tik po kokiu geru 10min....zodziu ko tolin to vis baisiau.. verysad.gif miegoti negaliu apsiversti vos ne per asaras verysad.gif turbut antro gymdymo pasekme...eisiu pas gyd tegu ziuri nes daugiau taip jau negaliu tverti cray.gif
Papildyta:
QUOTE(@mamyciukas@ @ 2010 02 04, 13:32)
man tokie pat skausmai,tik man skauda tik kaire puse,kluba,nugaros apacia kirksni ir gaktikauli(net tinsta),vakar jau norejau i ligonine vaziuoti nes net guleti negalejau doh.gif ryte atsikeliau be skausmu,siandien pasakiau apie tuos skausmus ginei,bet ji pasake,kad raisciai tempiasi g.gif dabar vel pradeda skaudeti doh.gif  doh.gif

mamyciukas eik pas ortopeda arba hirurga 4u.gif As butinai eisiu verysad.gif 23d pas gyne prasysiu siuntymu...
Atsakyti
Sveikos,

Jungiuosi ir as i jusu gretas. Siandien diagnozavo simfizita. Nors gaktikauli pradejo skaudeti dar gerai pries menesi. Dabar skauda visi dubens kaulai, kad beveik nebepaeinu. Man 31 sav. Buvau pas traumatologa, jis tik rankom skescioja, itaria, kad kaulai jau gali buti issiplete verysad.gif Penktadieni vaziuoju i AK echoskopijai. Balandzio 14 dar pas viena traumatologa. Gyd uzsimine apie antibiotikus. Liudna, tai ne tas zodis, nes uz lango toks grazus oras, o as galiu i ji tik pro langa ziureti verysad.gif O tiek visko planavau nuveikti per atostogas...
Atsakyti
Ir man nustatė simfizitą - gaktos sąvaržos tarpas jau 2,9 cm - kai norma iki 1 cm. Skausmai vaikštant, verčiantis lovoj bjaurūs unsure.gif Ir gimdyt pačiai nenori leisti, kad visai nešsiskirtų kaulai - rekomenduoja Cezarį. Nors girdėjau vieno daktaro nuomonę, kad gal ir galima bandyt pačiai gimdyt, jei labai atsargiai, pamažu..... Bet aš galvoju, ką tu ten per gimdymą sukontroliuosi?

Man simfizio tarpą echoskopuojant pamatavo - o kaip jums nustatė? Ką patarė medikai?
Atsakyti
Stai cia radau info anglu kalba, gal kam prireiks:
http://www.plus-size-pregnancy.org/pubicpain.htm#Women's Stories

ir dar cia visokiu patarimu:
http://www.lookfordi...e...ng=1&from=0
Atsakyti
Štai dar info, kurią radau supermamoj apie gaktos simfizio diastazę ar disfunkciją (GSD).

Gaktos simfizis (graik. symphysis – augantis kartu) – tai kremzlė, jungianti du gaktos kaulus.
Neštumo metu hormonai tokie kaip relaksinas rekonstruoja šią jungtį taip, kad palengvinti mažylio kelią į šį pasaulį. Tačiau kartais relaksinas daro tai per gerai, per greitai atlaisvinant jungtį (prieš tai, kai mažylis bus pasiruošęs gimti), kas iššaukia nestabilumą (deja, ir skausmą) dubens sujungime. Tai ir yra gaktos simfizio disfunkcija (GSD) ir tai joks uždegimas. Ne neštumo metu gaktos simfizio tarpas yra 4-5 mm, neštumo metu jis didėja 2-3 mm, todėl iki 9 mm plotis tarp dviejų kaulų normalus nėščiajai. Šis natūralus papildomas tarpas sumažėja per kelias dienas po gimdymo, nežiūrint į tai, kad palaikančios jungtis pilnai sugrįš į normalią būklę tik po trijų-penkių mėnesių. Simptomus (skausmas gaktikaulyje vaikščiojant) nėščioji gali pajusti antrame ir trečiame trimestre.
Nenormaliu skaitomas 1 cm ir daugiau pločio tarpas, kartais du kaulai būna šiek tiek ne vienam lygyje. Žymesnį tarpą galima nustatyti keliais būdais:
1. Pačiupinėjus – ar telpa į susidariusį tarpą piršto pagalvėlė.
2. Pagal pasikeitusią eiseną – jei anksčiau moteris vaikščiojo įprastai, tai dabar ji vaikšto kaip „antytė“.
3. Gaktos sujungimo rentgeno pagalba. Tačiau kadangi šis reiškinys pasireiškia vėlesnėse savaitėse, tai vaikelis dažniausiai tam laikui pasisuka galvele į apačią, tokiu atveju rentgeno spinduliai atiteks ir jam, kas nepageidautina. Tai galima pasižiūrėti ir echoskopu.
Jei bus aptiktas 1 cm ir daugiau tarpas, bus skirtas Cezario pjūvis. Taigi kokias 2 savaites prieš gimdymą gydytojas, tiksliai sužinos, ar tvarkoj jūsų simfizis ar ne. Rečiau, GSD gali pasunkėti po gimdymo, tada bus reikalingas medicinos įsikišimas. Tačiau daugumai mamyčių kai pagimdo vaikelį relaksino gamyba sustoja, ir jungtis grįžta į normą.
Ką gi daryti? Kad stabilizuoti minkštas ir lanksčias jungtis reikia nešioti dubenį palaikantį diržą. Aktyviai stiprinti duomens raumenis, darant Kegelio ir dubens lenkimo pratimus. Dažniau atsisėsti, kai rengiesi, vengti sunkiai kelti ir stumti (ką jūs ir taip turėtumėte daryti). Jeigu skausmas stiprus, jūsų gydytojas skirs nuskausminančius (tik nevartokite jokių vaistų be gydytojo leidimo!).

Atsakyti
nu siaubas doh.gif verysad.gif

reiks ir man sekanti karta prasyti gydytojos, kad paziuretu echo ta simfizi ...

dabar geriu papildus kalcio, tai lyg siek tiek geriau jauciuos .. man tokie skausmai atsirado apie 17 sav.. net negalvojau, kad cia kazkas nenormalaus, galvoju, nu ka gimdymas bus trecias tai ko noret doh.gif
Atsakyti
QUOTE(visko būna @ 2010 04 26, 19:12)
Ir man nustatė simfizitą - gaktos sąvaržos tarpas jau 2,9 cm - kai norma iki 1 cm. Skausmai vaikštant, verčiantis lovoj bjaurūs unsure.gif Ir gimdyt pačiai nenori leisti, kad visai nešsiskirtų kaulai - rekomenduoja Cezarį. Nors girdėjau vieno daktaro nuomonę, kad gal ir galima bandyt pačiai gimdyt, jei labai atsargiai, pamažu..... Bet aš galvoju, ką tu ten per gimdymą sukontroliuosi?

Man simfizio tarpą echoskopuojant pamatavo - o kaip jums nustatė? Ką patarė medikai?

Man nustatė pačiupinėjus. Labai trumpai vartojau diclofenaką. Bet kai traumatologas užprotestavo, nutraukiau, nors ginė primygtinai liepė vartoti. Dabar jau geriau jaučiuosi, ir vaikštau padoriau, bet naktimis tai labai nekas būna, o ypač verčiantis lovoj ir kai reikia nueiti į tualetą doh.gif Pas mane prie viso to dar prisidėjo klubo sąnarių uždegimas. Daktaras sakė, kad tik cezaris. Nors mano draugė su simfizitu sėkmingai pagimdė. Supratau, kad tuo klausimu yra labai prieštaringų nuomonių. Aš pati tai nenoriu rizikuoti.
Atsakyti
QUOTE(visko būna @ 2010 04 26, 18:12)

sukontroliuoti viena atveju, jei gimdysite keturpescioje padetyje ax.gif man taip buvo. as labai norejau pati pagimdyti, bet kadangi dar ir leliukas buvo uzstriges ant tu kaulu, tai gyd uzprotestavo ir atliko CZO
Atsakyti
Man buvo kazkas panasaus i simfizita.. Praejo iskart po gimdymo.. o nestumo metu skausmai budavo oi oi oi.. sunku ant sono apsiversti.. verysad.gif kartais ir koja "atjungdavo "
Atsakyti
Labas, mamytės 4u.gif

Noriu patarimų iš šią bėdelę turinčiųjų rolleyes.gif

Mano situacija tokia, kad skauda labai labai žemai pilvo apačioje, tarsi gaktikaulį, kirkšnis iš vidinės pusės (labai arti pačios makšties angos) padarius staigesnį judesiuką, stojantis, verčiantis nuo vieno šono ant kito ar lipant iš lovos. O verčiantis ant šono traška dubens kaulai blink.gif
Kartkartėm einu kaip antis sad.gif toks vaizdas,kad šitaip mažiau skauda. Prieš keletą savaitėlių taip susuko,kad ėjau kaip 200metų senutė, sulinkusiom kojom po milimetrinį žingsnį sad.gif Gulėjau ligoninėje, tačiau taip ir nenustatė ligos. Simfizitą atmetė, nes per mažai skauda blink.gif su gimda viskas tvarkoj, neurologas rankom paskėsčiojo...gal radikulitas į priekį skausmą duoda, gal vaikiukas spaudžia nervuką ...

Na bet paskaitinėjau jūsų nusiskundimus ir tarsi save matau doh.gif

Padėkit mergytės, ar man jau rimtai susirūpint sveikata? Nes kolkas tai mano nusiskundimais domisi tik mama ir vyras g.gif
Atsakyti
QUOTE(Katukė @ 2010 05 28, 11:17)
Labas, mamytės  4u.gif

Noriu patarimų iš šią bėdelę turinčiųjų  rolleyes.gif

Mano situacija tokia, kad skauda labai labai žemai pilvo apačioje, tarsi gaktikaulį, kirkšnis iš vidinės pusės (labai arti pačios makšties angos) padarius staigesnį judesiuką, stojantis, verčiantis nuo vieno šono ant kito ar lipant iš lovos. O verčiantis ant šono traška dubens kaulai  blink.gif
Kartkartėm einu kaip antis sad.gif toks vaizdas,kad šitaip mažiau skauda. Prieš keletą savaitėlių taip susuko,kad ėjau kaip 200metų senutė, sulinkusiom kojom po milimetrinį žingsnį sad.gif Gulėjau ligoninėje, tačiau taip ir nenustatė ligos. Simfizitą atmetė, nes per mažai skauda  blink.gif su gimda viskas tvarkoj, neurologas rankom paskėsčiojo...gal radikulitas į priekį skausmą duoda, gal vaikiukas spaudžia nervuką ...

Na bet paskaitinėjau jūsų nusiskundimus ir tarsi save matau  doh.gif

Padėkit mergytės, ar man jau rimtai susirūpint sveikata? Nes kolkas tai mano nusiskundimais domisi tik mama ir vyras  g.gif

siulyciau bandyt nepasiduot, pereit per kelis gydytojus, pasiklaust nuomones.. jei tikrai nervuka uzspaude(man taip buvo), tai praeis per gimdyma.. 4u.gif sveikateles tau! 4u.gif
Atsakyti