Įkraunama...
Įkraunama...

Migrena

Jei tik zinociau, patarciau! ax.gif

Beje, as pora dienu pries priepuoli kaip pridausta jauciuos, nieko nenoriu daryt, viskas apatiska bunu... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jacinta07: 10 rugsėjo 2008 - 22:07
O man is vakaro galva tokia kaip suspausta buna,ir tada jau ryte atsibundi nuo klaikaus skausmo ir pykinimo. Siaip zinant is anksto galima ir isankstiniu priemoniu imtis.Bet vat kartais tai kaip perkunas is giedro dangaus,tiesiog nuo persimiegojimo ir atsipalaidavimo nuo iprasto ritmo doh.gif
Atsakyti
Man kas blogiausia, ne tiek tas galvos skausmas, kiek ta vadinama aura labai stipriai pasireiskia... doh.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2008 09 10, 19:39)
Jei rasi priežastį ir ją panaikinsi, aišku, kad dings...Tik tų priežasčių paprastai būna ne viena, ne dvi... ax.gif Migreną dažniausiai sukelia tam tikros įtampos mūsų viduje.

tai vat aš radau tą priežastį, pašalinau, tai man dabar retėja, retėja, bet neišnyksta kolkas, bet tikiu, kad išnyks.

Aš kai kada jaučiu kad man užeis skausmas, bet dažniausiai man ryte prasideda, tai nežinau ar būna kas ar ne nes miegu, prabundu nuo skausmo verysad.gif

O kaip keist gyvenimo būda, manau, čia jau individualus receptas, bet aš tai taikiaus prie tos migrenos, man reikėjo sulėtinti tempą ir atsiriboti nuo man nemalonių žmonių pagal galimybes. Na sėkmės merginos. Kaip kažkokiam šaukiny - mūsų daug ir mes jėga!
Atsakyti
Geriau šios gretos retėtų... Aš irgi turėjau problemų su migrena ir įsitikinau, kad ši liga yra sunkiai įveikiama, bet įmanoma, kai labai nori...
Atsakyti
QUOTE(Lutė @ 2008 09 11, 12:25)

Aš kai kada jaučiu kad man užeis skausmas, bet dažniausiai man ryte prasideda, tai nežinau ar būna kas ar ne nes miegu, prabundu nuo skausmo  verysad.gif

Man vat lygiai taip pat prasideda,bet buna kad jau is vakaro jauciu kad bus.
Laikomes toliau drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2008 09 10, 21:38)
Gal reikėtų paieškoti ir tavųjų priepuolių priežasčių- kokios įtampos tavyje būna pavasario ir rudens pradžioje? Nuo kokių dalykų tau tuo metu skauda galvą?

Nezinau net, niekada nesusieju skausmo su kazkuo konkreciu, sunku net pasakyt, kodel taip nutinka... tokiu metu siaip vitaminu stygius, bet nemanau, kad del to...

QUOTE(denaxa @ 2008 09 10, 23:03)
Merginos,o jums ar buna taip kad is anksto jauciat kad vat priepuolis prasides? Man taip buna kartais,tai tada speju laiku isgerti kazko ir viskas praeina lengviau.Anksciau nuo migrenos aspirino po dvi tabletes(+kava) gerdavau ir tai buvo vienintelis vaistas kuris padedavo,bet dabar del skrandzio negaliu jo gerti tai kita karta praktiskai neimanoma ta skausma nusiimti-nieks nepadeda verysad.gif

Na man tai siaubingiausia yra tas, kad kazkur valanda pries skausma suprantu, kad galva skaudes, prigeriu vaistu, nueinu miegot, bet nepadeda, pabundu su plystancia galva... O pozymiai, kad skaudes tokie: pradeda mirgeti akyse, nieko aiskiai nebematau, nebegaliu skaityti teksto, viskas kaip issilieje ir blykcioja... Ir tada po puses valandos ar valandos uzeina skausmas, pykinimas... Ir visada pajuntu kazkur 8-11 val ryte, ir tada visa diena jau buna nedarbinga... O kita diena jauciuosi kaip per pagirias, negaliu greitai judet, ypac sukinet galvos...
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2008 09 11, 12:29)
Geriau šios gretos retėtų... Aš irgi turėjau problemų su migrena ir įsitikinau, kad ši liga yra sunkiai įveikiama, bet įmanoma, kai labai nori...

4u.gif na aš tūrėjau minty, ne kad daugėtų mūsų, o kad ne viena tokia, tad lengviau bus įveikti blush2.gif

QUOTE(Vitutexe @ 2008 09 11, 19:58)
pradeda mirgeti akyse, nieko aiskiai nebematau, nebegaliu skaityti teksto, viskas kaip issilieje ir blykcioja... Ir tada po puses valandos ar valandos uzeina skausmas, pykinimas... Ir visada pajuntu kazkur 8-11 val ryte, ir tada visa diena jau buna nedarbinga... O kita diena jauciuosi kaip per pagirias, negaliu greitai judet, ypac sukinet galvos...

Na man tokie būna požymiai likus kokiai 10-15 min. iki skausmo, bet vaistus geriu tik kai jau skausmas užeina, o kitą dieną ir būnu kaip iš kosmoso marsietė kokia, čia kaip koks šalutinis poveikis gal tos migrenos? Bet taip realiai tai per skausmą (para laiko) ir po skausmo (para) galiu tas dienas braukt iš gyvenimo (taip ir trumpinu gyvenimą - na čia graudu) nei ką padarysi tuo metu, nei ką verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Lutė @ 2008 09 11, 21:45)
Bet taip realiai tai per skausmą (para laiko) ir po skausmo (para) galiu tas dienas braukt iš gyvenimo (taip ir trumpinu gyvenimą - na čia graudu) nei ką padarysi tuo metu, nei ką  verysad.gif

Cia ir baisiausia, kad trumpeja gyvenimas taip... Po skausmo toks liudesys apima, kad vel teko ligai savo brangaus gyvenimo laika paaukot... Ziauriausia, ir nezinau, ka daryt, gal nervu sistema mano labai silpna, bet tokiu nezmonisku skausmu metu nebenoriu gyvent... Atrodo, nieko tokio blogo gyvenime nepadariau, kad reiketu taip kenteti... Zinau, buna zmonems ir blogiau, ne kasdien juk tie skausmai uzeina, bet vistiek, tiesiog nepakeliama atrodo...
Atsakyti
Nu ka, vakar prasidejo skausmas, siandien atsikeliau plystancia galva, aisku, kaip visa laika pykino. Bet dabar jau praeina ax.gif
Bet as papasakosiu kaip viena karta neapsikentusi daznu skausmu nusprendziau nueit pas gydytoja. Taigis, nueinu ir sakau, man labai daznai skauda galva (nes tuo metu skaudedavo super daznai), kad mano mamai budavo migrena, tai tikriausiai ir man, bet dabar ypatingai dažnai, tai va susirupinau. Tai ji man sako: nu neeee.. tau tikriausiai ataugos ant kaklo, eik persisviest kaklo. Nueinu persisviest to kaklo, gristu pas savo gydytoja ir ji man sako: sakiau - ataugos ir dar diskai pasislinke, daryk manksta, elektra israse ir vsio. Nu ir ka, nuo elektros mane baisiai isbere po 2 karto ir daugiau nebejau, manksta dariau, bet kaip visada pries menesines didziausi skausmai. Kaip sakant, turbut tuo metu dar labiau padideja mano ataugos g.gif Gal dar reiktu paminet, kad man tik 23 metai ir as tikrai nesu nejudanti namiseda. Bet man ataugos ir tikrai ne migrena bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitutexe @ 2008 09 11, 21:56)
Atrodo, nieko tokio blogo gyvenime nepadariau, kad reiketu taip kenteti... Zinau, buna zmonems ir blogiau, ne kasdien juk tie skausmai uzeina, bet vistiek, tiesiog nepakeliama atrodo...

Žinok nieko nėra amžina, viskas praeina. Pritariu vaižgantei (cituoju) - ši liga yra sunkiai įveikiama, bet įmanoma, kai labai nori... ir manau, kad anksčiau ar vėliau mums pavyks drinks_cheers.gif

Baronka - džiugu, kad ne migrena, nu bet autaugos ir menkas džiaugsmas doh.gif o jos atsiranda įdomu nuo ko, nuo maisto riebaus, sūraus ar ko?
Atsakyti
Pas mane irgi buvo ataugos,osteochondroze baisinga buvo ir sake kad cia nuo to,bet...tie reikalai apsitvarke,o migrena liko...tik gal kiek lengviau su ja susitvarkau.
O kita diena tai irgi kaip po geros pjankes bunu,tiksliau-daug blogiau doh.gif Priglusinta ir be reakcijos,galva svaigsta doh.gif Pastebejau toki dalyka kad norint sumazinti bloga savijauta reikia gerokai maziau miegot,o to miego kaip tik labai norisi... doh.gif

Atsakyti