Įkraunama...
Įkraunama...

Migrena

QUOTE(vaižgantė @ 2008 09 14, 20:32)
Lute, paprašyk vitutex, kad ji tau persiųstų mano laišką ir priedą...

Ačiū wub.gif

QUOTE(vaižgantė @ 2008 09 16, 08:00)
Manau, kad ūkininkai, kurie anksti keliasi ir dirba daug sunkaus fizinio darbo, migrenomis neserga... O kuo sergančiosios migrena užsiima? Savose emocijose verda...

Vat kaip su tuo teiginiu sutinku, 100% kai jau perdėm savo sultyse pradedam virti vat tada ir ateina migrena blink.gif
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2008 09 16, 08:00)
Manau, kad ūkininkai, kurie anksti keliasi ir dirba daug sunkaus fizinio darbo, migrenomis neserga... O kuo sergančiosios migrena užsiima? Savose emocijose verda...

Tikra tiesa drinks_cheers.gif Mano svarbiausias uzdavinys artimiausiam laikotarpiui-tvarkytis su emocijomis,tuo labiau,kad mano darbas toks,kad emocijoms pasiduoti jokiu budu nevalia,privalau buti rami kaip belgas.Galiu pasakyti kad man tai bent jau is isores pavyksta,o viduj...stresinese situacijose tai taip ir nueina ir per sirdi,ir per kojas,o tu situaciju per darbo diena ne viena ir ne dvi buna,bet tik tiek,kad dabar jau daug greiciau praeina tie stresai.Uztat migrena ir puola per iseigines,kai pilnai atsipalaiduoju ir gaunu dvigubai ilgiau pamiegot doh.gif Drauge man sekmadieniais 8h skambina ir zadina,sako nemiegok a tai vel migrena uzpuls lotuliukas.gif
Atsakyti
Denaxsa, galima išmokti emocijas ne savin kišti. Yra pačių įvairiausių tecnikų. Man labiausiai priimtinas rebefingas.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2008 09 16, 07:00)

Netiesa. Skauda ir jiems galvas...tik gal taip nesiskundzia kaip mes visos ar tiesiog neturi tam laiko, eina dirbt, nes reikia ir tiek smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sig @ 2008 09 17, 07:33)
Netiesa. Skauda ir jiems galvas...tik gal taip nesiskundzia kaip mes visos ar tiesiog neturi tam laiko, eina dirbt, nes reikia ir tiek smile.gif

Tai gal gali paaiškinti,kodėl vyrams labai retai galvas skauda? mirksiukas.gif
Atsakyti
Gal hormonai ne taip siauteja ir ne tokie, kaip moteru organizmuose. O jei, rimtai, net nezinojau, kad vyrams neskauda galvu, o moterims jas skauda...bei nedariau tokios statistikos.
Galima velgi rast paaiskinima, vyrai nesiguodzia taip kaip moterys, todel ir atrodo, kad moterims dazniau skauda (juokauju, zinoma)

Tiesiog prisiminiau kaip mano senele yra sakiusi, kad jai daznai skaudedavo galva jaunysteje, o sulauke ji tikrai garbaus amziaus, daug ir sunkiai fiziskai dirbo ir etc.

Viena karta tokia moteris yra pasakiusi man, kad galvu skausmai ir nugaros skausmai yra poniuciu "ismislai". Tipo ponia guli, uzuolaidas uzsitraukus, migrena... smile.gif Jolki kaip norejau jai pasakyti, kad mielai jai perleisciau siuos malonumus...

Gal kiek nukrypau...bet manau, ukininkai/-es nesiguodzia (cia tik pirma sovusi mintis) O skauda jiems ne maziau kaip "poniutems"

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sig @ 2008 09 17, 09:52)
Gal hormonai ne taip siauteja ir ne tokie, kaip moteru organizmuose. O jei, rimtai, net nezinojau, kad vyrams neskauda galvu, o moterims jas skauda...bei nedariau tokios statistikos.
Galima velgi rast paaiskinima, vyrai nesiguodzia taip kaip moterys, todel ir atrodo, kad moterims dazniau skauda (juokauju, zinoma)

Tiesiog prisiminiau kaip mano senele yra sakiusi, kad jai daznai skaudedavo galva jaunysteje, o sulauke ji tikrai garbaus amziaus, daug ir sunkiai fiziskai dirbo ir etc.

Viena karta tokia moteris yra pasakiusi man, kad galvu skausmai ir nugaros skausmai yra poniuciu "ismislai". Tipo ponia guli, uzuolaidas uzsitraukus, migrena... smile.gif Jolki kaip norejau jai pasakyti, kad mielai jai perleisciau siuos malonumus...

Gal kiek nukrypau...bet manau, ukininkai/-es nesiguodzia (cia tik pirma sovusi mintis) O skauda jiems ne maziau kaip "poniutems"

4u.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Tik mes "dejuojam" daugiau, jie zino, kad tiesiog reikia anksti keltis ir eiti dirbti ir tai daro sukande dantis, kaimo zmogus yra stipresnis uz miescioni... 4u.gif
Atsakyti
Tikrai ne hormonai kalti, o mąstymas. Vyrų ir moterų mąstymas labai skiriasi. Vyrai vienu metu gali mąstyti apie vieną dalyką ir atlikti vieną darbą. O moterys gali vienu metu galvoti apie du dalykus, tuo pat metu kalbėtis, žiūrėti TV ir nagus lakuotis. Aišku,kad galva nuo tokios daugiadarbystės pavargsta. Masažavau daug vyrų ir moterų ir matau,kaip vyrai tik atsigula ant stalo ir iškart atsijungia, o moteryse visą laiką būna įtampa. Joms reikia šnekėti, klausinėti, dairytis... Va tos įtampos kaupiasi, ir nenuostabu,kad moterims galvas skauda. Kiek esu klausus vyrų, kaip dažnai jiems galvas skauda, visi atsako,kad nebent tada, kai padaugina...O moterys dažnai skundžiasi galvos skausmais ir skundžiasi migrena. Dauguma jų dirba protinį darbą.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2008 09 16, 22:40)
Denaxsa, galima išmokti emocijas ne savin kišti. Yra pačių įvairiausių tecnikų. Man labiausiai priimtinas rebefingas.

Gal as nelabai tiksliai pasakiau,nelinkusi as ju savin kisti,tiesiog stengiuosi ismokti jas suvaldyti ir nusimesti,kad virsaus neimtu ir galva isliktu sviesi,labai noreciau kad stresinese situacijose rankos kojos nedrebetu,labai sunku dirbti tada buna kol nepraeina,nes demesi itempta vis tiek reikia islaikyti.Na,jei jau labai stresine situacija-susikeikiu kartais,bet taip nelabai piktybiskai,irgi padeda blush2.gif lotuliukas.gif

O kas tas rebefingas? blush2.gif
Atsakyti
Paprastai mes tik manom,kad nusimetėm,o išties giliai susikišam ir pačios patikim...
Rebefingas yra tam tikros kvėpavimo technikos. Turėjau 20 rebefingo asmeninių sesijų. Rebeferis sėdi šalia,duoda tau užduotį, tu guli ir tam tikru būdu kvėpuoji, o jis reguliuoja, kad viskas gerai būtų. Po tokio kvėpavimo visa savaitė šviesesnė būna, įtampos sumažėja,vidinės ramybės padaugėja.
Atsakyti
Aciu uz info,turesim galvoj sita dalyka 4u.gif

Man tai labai gerai padeda atsipalaiduoti vaziavimas nakti uz miesto,kaip meditacija tokia gaunasi.O kai labai reikia issikrauti,kai jau visai vietos neberandu-tam irgi naudoju masina,tik aisku aiksteleje-relaksas pilnas,geru emociju uztenka savaitei.Dar labai padeda sporto sale ir baseinas.Tik vat su laiku striuka,retai galiu sau leisti tokius malonumus ax.gif
Atsakyti
Viena geriausių meditacijų- sexas. Dėl jo trūkumo moterims neretai galvas skauda. Kai ne migrena, o tik šiaip galvą skauda, verta pasimasturbuoti. Po O praeina galvos skausmas...
Atsakyti