na, mano gydytoja irgi nesuteike reiksmes tam faktui, kad pateplioja jau kuri laika pries menesines, tik paklause, ar du kartus operave chirurgai niekada neminejo zodzio "endometrioze". Taciau as skaiciau literaturoje, kad patepliojimas pries menesines gali buti progesteroninio trukumo pozymis. Taip kad atsakymas i klausima gali buti teigiamas, nes tai rodytu harmonini disbalansa, kuris gali buti nepastojimo priezastis. as jau minejau, kad 4 ciklus geriau Duphaston'a, tai man neteplioja, tiesiog menesines prasideda nuo is pradziu lengvo kraujavimo.
Man visada budavo tepliojimas - prasidedavo antroje ciklo puseje po kelis lasiukius tamsiai rudo kraujo. O kartais patepliodavo pries pat menesines, po to keleta dienu svaru - o po to menesines. Buvau skaiciusi, kad tai endometriozes pozymis ir labai nervindavausi. Be to, gydytoja echoskopu buvo nustaciusi policistines kiausides. Man buvo israsyti kontraceptikai. Geriau as juos, bet vis tiek tepliojo...
O pastojau po pirmo rimto bandymo - tiesiog viena menesi su vyru uzsiemem saziningai kas antra-trecia diena ir stai - rezultatas - jau penktas menesiukas prasidejo
. Tiesa po pastojimo ta diena kai turejo buti menesines patepliojo kaip visa laika, bet tai buvo paskutinis mano kraujavimas - menesines ir jokie tepliojimai nebepasirode.
As abejoju ar gali buti rysys tarp tepliojimo ir nevaisingumo. Juk tepliojimas tera kazkokiu nukrypimu pasekme - reikia ieskoti tu nukrypimu.
Sekmes
O pastojau po pirmo rimto bandymo - tiesiog viena menesi su vyru uzsiemem saziningai kas antra-trecia diena ir stai - rezultatas - jau penktas menesiukas prasidejo

As abejoju ar gali buti rysys tarp tepliojimo ir nevaisingumo. Juk tepliojimas tera kazkokiu nukrypimu pasekme - reikia ieskoti tu nukrypimu.
Sekmes

QUOTE (Germante @ 2004 02 11, 18:17) |
Perskaiciau cia visas zinutes. Ziuriu, kad cia tik apie tepliojima pries menesines kalbama, o kaip su tepliojimu po ju? Man menesines kaip ir "baigesi" uzvakar, o tepliojimas kazko nesibaigia. Ar gali buti, kad kazkas blogai? Gal pas gydytoja apsilankyt reiketu?.. |
Man irgi taip yra bet aš kažkaip įsitikinusi kad taip ir turi būti

QUOTE (SiDo @ 2004 02 11, 18:28) |
Man visada budavo tepliojimas - prasidedavo antroje ciklo puseje po kelis lasiukius tamsiai rudo kraujo. O kartais patepliodavo pries pat menesines, po to keleta dienu svaru - o po to menesines. Buvau skaiciusi, kad tai endometriozes pozymis ir labai nervindavausi. |
man irgi pateplioja. ir as kazkur skaiciau, kad tai vienas is endometriozes pozymiu ir taip issigandau, kad ne tas zodis, bet pries pasiskaityma buvau pas ginekologe ir mane apziurejo ultragarsu, o tam straipsnyje apie endometrioze buvo parasyta, kad ultragarsas iskarto parodo jei yra endometrioze. Tai guodziu save, kad butu pamaciusi, bet is kitos puses tada vartojau kontraceptikus, o kontraceptikai gydo endometrioze, tai turiu ikyria minti, kad del kontraceptiku gal nepamate... Zodziu, kartais literatura padeda, o kartais tik susuka galva, labai dziaugiuosi SiDo, kad pavyko

Cia buvo uzsiminta apie tepliojima po menesiniu. Manau, kad suprantama jog baigiant sirgti buna tepliojimai, nes palaipsniui viskas sustoja. Bet man pradejo kelt nerima, kad baigiant sirgti pas mane buna tamsios sokolado spalvos isskyros. Ar cia gali buti kazkokios problemos pozymis? gal kam teko susidurti su tuo ir konsultuotis su gydytoja
?

Čia man irgi atrodo nieko baisaus, gi pradžioje eina šviežias kraujas taip sakant, tai jis raudonas, na o į galą tai toks jau ką aš žinau kaip išsireikšt, na pastovėjęs apkrešėjęs. Na bet jei jau prisiskaitei kažko, tai gali su gydytoja pasikonsultuoti. Aš tai pvz kol čia nepasiskaičiau nieko panašaus ir nežinojau, na kad tai ligą kokią gali reikšt, tai dabar jau pradeda nerimas kirbėti
Gal reik pas gydytoją vėl apsilankyti?

o man prasidejo tie tepliojimai po antro persileidimo, kai teko daryti valyma. Sako, kad po valymu gali atsirasti endometrioze, ji trukdo pastojimui, bet jei pastoji, tai pats nestumas gydo sia liga. man dabar irgi baisu, tepa ir pries ir po menesiniu.
kai pasakiau gyd. apziuros metu ji nemate nieko blogo ir echoskopuojant rode , kad viskas gerai. bet as dabar nesu tikra, bet kazkur skaiciau, kad endometrioze galima nustatyti tik laparaskopijos budu ( o gal kazka maisau), bet dabar man baisu. tik tikiuosi, kad pastosiu, ir pas mane neliks sios ligos, jei ji yra.
bet tie tepliojimai vis viena mane labai nervina

bet tie tepliojimai vis viena mane labai nervina

Va ka tik perskaiciau straipsni cosmopolitan zurnale apie endometrioze, ten po to keliu merginu komentarai buvo, viena parase, kad serga sia liga, bet ji jai nesutrukde pagimdyti 2 vaiku.
Kriziuk, tam straipsny raso:
"Geriausias ir patikimiausias būdas diagnozuoti endometriozę laparoskopija (vizualinis pilvo ertmės tyrimas specialiu prietaisu laparoskopu) ir ultragarsas, kuris šį paslaptingą demoną užuodžia geriau nei dresuotas medžioklinis šuo." tai ir ultragarsas tinka, be to dar "kraujo testas žymeniui CA 125 nustatyti"
Kriziuk, tam straipsny raso:
"Geriausias ir patikimiausias būdas diagnozuoti endometriozę laparoskopija (vizualinis pilvo ertmės tyrimas specialiu prietaisu laparoskopu) ir ultragarsas, kuris šį paslaptingą demoną užuodžia geriau nei dresuotas medžioklinis šuo." tai ir ultragarsas tinka, be to dar "kraujo testas žymeniui CA 125 nustatyti"
del endometriozes: reikes pasidalinti savo nuogastavimais sestadieni su nauja gyd. Net neisivaizduoju, kiek reikes isleisti pinigeliu visokiems tyrimams