Įkraunama...
Įkraunama...

Dirglios žarnos sindromas 4

QUOTE(annaa @ 2008 11 20, 12:06)
sveikos ligoniukes  4u.gif

reikia pagalbos? kaip jus atstatot savo gleivine po nuolatiniu "viduriavimo" dienu? kalbu apie stiprias ligones... ar yra kokie vitaminai? ka darote? kaip kovojate kai jau niekas nepadeda o i tualeta vaiksote nuolat?

laba. o kaip čia atstatysi, geri vaistus ir tiek, kai eit reikia verysad.gif . o šiaip aš beveik nuolat geriu žarnyno bakterijas.

QUOTE(Lina077 @ 2008 11 25, 16:34)
Dar noriu paklausti tu, kurios geria KT. Ar nebijot, kad del tokiu situaciju, kaip "neaisku kada suviduriuosiu", neisisavins KT?

Jeigu geriu vakare tablete ir tas lemtingas 3-4val - kai ji isisavinama - neviduriuoju, tai ar reiskia, kad apsauga uztiktinta, t.y. svarbu neviduriuot tas 3-4 val, o pries tai ir poto - nieko tokio?  doh.gif

negeriu ir negerčiau, net jei sveika būčiau. o mūsų padėty juo labiau. geriau jau tada pleistrą naudok - bus rami galva;)
Atsakyti
as tai konsultavaus su gydytoja, tai man sake kad tokia liga sergantiems netinka KT, reikia arba zieda arba pleistra, zodziu kad tiesiogiai patektu i krauja, nes viduriuojant sumazeja apsauga ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ziedlape @ 2008 11 25, 21:16)
as tai konsultavaus su gydytoja, tai man sake kad tokia liga sergantiems netinka KT, reikia arba zieda arba pleistra, zodziu kad tiesiogiai patektu i krauja, nes viduriuojant sumazeja apsauga ax.gif

As ne vienus metus geriu KT, bet kazkaip anksciau nesusimasciau apie tai, o nesusimasciau tikriausiai del to, kad nebuvo to smarkaus viduriavimo. Na ir dabar jis buna tik tada kai kazkoks nusimato "ivykis" ar stresine situacija, zodziu ne kasdien, tai galvoju gal neverta kolkas keisti i pleistra (kas man atrodo isvis nepatikima) ar zieda. Tik idomu kaip su ta apsauga - jeigu jau neva isisavinus po tu 3-4 valandu isgerimo viduriuoji, ar apsauga tokia pati ar ne..
Atsakyti
Sveikutės smile.gif
Paskaičiusi šią temą, atrodo baigiu išsiaiškinti savo ligą. Šiaip mano viduriai kietoki. Bet kartais susuka vidurius ir raižo pilvą , kartais pavalgius, bet dažniausiai nuo nervų. Ar tai panašu į DŽS, ar dar kokie simptomai turi pasireikšti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tutsė: 26 lapkričio 2008 - 11:09
QUOTE(Tutsė @ 2008 11 26, 12:09)
Sveikutės smile.gif
Paskaičiusi šią temą, atrodo baigiu išsiaiškinti savo ligą. Šiaip mano viduriai kietoki. Bet kartais  susuka vidurius ir raižo pilvą , kartais pavalgius, bet dažniausiai nuo nervų.  Ar tai panašu į DŽS, ar dar kokie simptomai turi pasireikšti?

Man atrodo visi skirtingai ta DGZ supranta, nes kiekvienas atvejis l. individualus. Mano viduriai siaip apskritai paemus yra daugiausiai uzkieteje, bet viduriuoju esant kazkokiom stresinem situacijom, kartais tai gali buti net isejimas kazkur i svecius ar pan. Daktarai sako, kad DGZ, bet vaistinej pasake, kad tokios ligos isvis nera, cia tik zmogaus jautrumas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lina077 @ 2008 11 27, 13:51)
Man atrodo visi skirtingai ta DGZ supranta, nes kiekvienas atvejis l. individualus. Mano viduriai siaip apskritai paemus yra daugiausiai uzkieteje, bet viduriuoju esant kazkokiom stresinem situacijom, kartais tai gali buti net isejimas kazkur i svecius ar pan. Daktarai sako, kad DGZ, bet vaistinej pasake, kad tokios ligos isvis nera, cia tik zmogaus jautrumas  ax.gif

:)yra toksai sindromas. bet dirgli žarna dar nebūtinai = dirglios žarnos sindromas. ir jeigu tai būtų "tik nervai", užtektų krūvos raminamųjų. aš kažkada rašiau, kad tai yra nervinis sutrikimas, kai smegenys streso (net menkiausio) metu siunčia klaidingus signalus į žarnyną, kad iš jo pašalintų atseit kažkokį nuodą, nors ten jo gali visai nebūt, ir tada žarnynas pradeda spazmuoti. aišku, kai žmogus pama,to dėsningumą, jo stresas padažnėja, o po ilgesnio tokio pastovaus žarnyno dirginimo gali atsirasti alergija maistui (kaip man) ir voila... nereik nei jokių stresų, kad būtų blogai. užtenka kažką netinkamo sau suvalgyti.
Atsakyti
sveikos,turiu ir as problema su viduriais.na siaip tai uzkieteja tai paleidzia,tai normalus.Bet blogiausia kad pucia ziauriai pilva,ir toks jausmas kad zarnose taip burbuliuoja buna ir gurgia,kartais net labai garsiai, atsiraugeju oru daznokai,kartais buna gleiviu.Kaip manote ar tokie simptomai gali but dzs?tyriausi skrandi viskas ok tik biski paraudes,daktare sake kad reiktu daryt ta baisu zarnu tyr. kolonoskopija ar kaip ten .bet sake kad gali but ir dzs,tai norejau jusu paklaust,ar jums nustate dzs tik istyrus skrandi,ar daretes ta zarnu tyr?aciu
Atsakyti
QUOTE(wetta @ 2008 11 27, 20:17)
sveikos,turiu ir as problema su viduriais.na siaip tai uzkieteja tai paleidzia,tai normalus.Bet blogiausia kad pucia ziauriai pilva,ir toks jausmas kad zarnose taip burbuliuoja buna ir gurgia,kartais net labai garsiai, atsiraugeju oru daznokai,kartais buna gleiviu.Kaip manote ar tokie simptomai gali but dzs?tyriausi skrandi viskas ok tik biski paraudes,daktare sake kad reiktu daryt ta baisu zarnu tyr. kolonoskopija ar kaip ten .bet sake kad gali but ir dzs,tai norejau jusu paklaust,ar jums nustate dzs tik istyrus skrandi,ar daretes ta zarnu tyr?aciu

Na mano konkreciu atveju, tai skrandis kaip sakant ne prie ko. O del tyrimo sake pasidaryt irigoskopija, mazesnis nemalonumas negu kolonoskopija tikrai, bet vistiek, man atrodo nemalonumas, tai as issigandus nesidariau, nes vistiek pasake, kad 90 proc., kad DGZ. O kolonoskopija privaciai daro ir su pilna ir nepilna narkoze.
Atsakyti
QUOTE(Lina077 @ 2008 11 27, 20:29)
Na mano konkreciu atveju, tai skrandis kaip sakant ne prie ko. O del tyrimo sake pasidaryt irigoskopija, mazesnis nemalonumas negu kolonoskopija tikrai, bet vistiek, man atrodo nemalonumas, tai as issigandus nesidariau, nes vistiek pasake, kad 90 proc., kad DGZ. O kolonoskopija privaciai daro ir su pilna ir nepilna narkoze.

o tai tau pucia pilva,ar buna gurguliavimas ir visokie garsai,gleives?na o kas ta irigoskopija?mano gyd sake kad tik kolonoskopija gali parodyt ar yra kazkas negero.
Atsakyti
QUOTE(wetta @ 2008 11 27, 20:43)
o tai tau pucia pilva,ar buna gurguliavimas ir visokie garsai,gleives?na o kas ta irigoskopija?mano gyd sake kad tik kolonoskopija gali parodyt ar yra kazkas negero.

Gargaliavimas ir garsai tikriausiai su maistu labiau susije. Apie irigoskopija galima pasiskaityt internete, ne itin sudetinga procedura, bet visos jos nemalonios ir man atrodo, kad skaudzios..
Atsakyti
Sveikinu visas su artėjančiom šventėm!
Šilumos, ramybės, sveikatėlės, jaukumo ir t.t. newyear.gif

user posted image

ir, žinoma, pačių pačiausių dovanųtongue.gif
user posted image
Atsakyti
katalike ačiū už sveikinimą wub.gif drinks_cheers.gif

Merginos 4u.gif Po eglute linkiu Jums rasti pačių brangiausių dovanų: stiprybės ir sveikatos, svajų, naujų minčių, įkvėpimo kibirkštėlės ir šypsenų - šviesių, švelnių.. Su Šv. Kalėdom! wub.gif wub.gif wub.gif

user posted image
Atsakyti