Įkraunama...
Įkraunama...

Dirglios žarnos sindromas 4

Linkiu graziu ir sveiku meteliu mergytes ax.gif ,Su naujais metais!!!! wub.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lynkute: 31 gruodžio 2008 - 22:16
pasiskaitinejau jusu temele ir sunerimau - gal ir man DZS. nes daznokai pucia pilva, bet isgeriu espumisan ir viskas susitvarko. galbut viskas todel, kad netinkamai pasimaitinu...
Atsakyti
Sveikos, visas su sventem! 4u.gif
Noriu paklausti tu, kurios geria kokius nors raminancius, ar atpalaiduojancius vaistus.
Pastaruoju metu vargina viduriu uzkietejimas, kuris buna iki to momento, kai issiruosiu iseiti i kazkur ten, kur bus daugiau zmoniu, reiks intensyviai bendraut, ar pan. na suprantat - socialines situacijos zodziu.. Tada jau lakstau i wc, vel tenka prisimint lopediuma. Ir grizus namo vel vargt su viduriu uzkietejimu. Uzdaras ratas.

Zodziu labai atsibodo tas dalykas, kai tik jaudinuosi del kazko, iskart varau i wc.. Gal galit parekomenduot kazka is raminanciu, kas butent tvarko ir vidurius? (siule seroksat man gert, bet bijau..leksotanilis neveikia virskinimo, tik migdo)..
Atsakyti
Kuku, ar pasveikot visos? 4u.gif Kaip jauciates?
Atsakyti
labas, Lina, ne nepasveikom, as ir noreciau tokiu vaistuku. Nes man lygiai tas pats, darbo dienom, viduriavimas, net darbe buna kad is niekur susuka. Negaliu gert kavos visiskai. Dabar jau nebegaliu net ir parukyti, nes iskart varo i wc, ko anksciau nebudavo.Aisku tas gerai, nes dbr neberukau beveik, tik tiek kad ta liga vadinasi, progresuoja..
Savaitgaliais man taip pat uzkieteja. Zodziu nelaimingas gyvenimas tesiasi...
As galvoju gal padetu koks geras psichiatras, nes lb pavargau but absoliuciai priklausoma nuo savo zarnu, atsiprasant!
Atsakyti
QUOTE(alici @ 2009 01 28, 22:42)
labas, Lina, ne nepasveikom, as ir noreciau tokiu vaistuku. Nes man lygiai tas pats, darbo dienom, viduriavimas, net darbe buna kad is niekur susuka. Negaliu gert kavos visiskai. Dabar jau nebegaliu net ir parukyti, nes iskart varo i wc, ko anksciau nebudavo.Aisku tas gerai, nes dbr neberukau beveik, tik tiek kad ta liga vadinasi, progresuoja..
Savaitgaliais man taip pat uzkieteja. Zodziu nelaimingas gyvenimas tesiasi...
As galvoju gal padetu koks geras psichiatras, nes lb pavargau but absoliuciai priklausoma nuo savo zarnu, atsiprasant!

Man pries kokius egzus, tai isvis, nors suprantu, kad visiskai nera del ko nervintis..O psichiatras tai ka, sakys reikia i psichoterapija pavaiksciot, dar raminanciu israsys, kurie mane tai net maziausiom dozem migdo, o viduriu tai netvarko..
Atsakyti
Sveikos, merginos,
Tenka ir man jungtis prie Jusu smagaus ratelio 4u.gif
Man viduriavimas prasidejo, kai buvau antra karta nescia ir taip praviduriavau nuo 6 men. iki pat gimdymo. Tuo laikotarpiu negalejau nieko riebesnio valgyti, o pieno produktus teko uzmirsti. Pagimdziau, o kita diena suvalgiau pieniskos sriubos ir jogurto - na galvoju, baisiau nei gimdymas nebus. Ir nieko, kaip ranka nuimta; taip neviduriavau 7 menesius. Bet va, susirgau mmm, ir prasidejo vel viduriavimas, gurguliavimai. Tiesa, gydytojai jokiu nurodymu nedave, tik patraukiodavo peciais, na taip buna nesciosioms ir tiek, gerk lopedium. Tai dabar vel kaip suviduriavau, o dar ir tas pilvo putimas, kuris prasidejo pries koki pora menesiu, jau nerviskai veikia. Vaistinej nusipirkai ibergogast lasiuku, geriu trecia diena, siandien ryta jau galvoju reikes lekti i wc (toks judejimas ir burbimas zarnose buvo unsure.gif ), bet isgeriau lasiukiu - ir praejo tongue.gif Gal kuriai is jusu jie taip pat padetu.
Atsakyti
Sveikos. Aš kurį laiką jaučiaus žmogumi, nors iš esmės nieko nekeičiau nei mityboj, nei kokių vaistų vartojau. Buvo taip gerai, mokykloj sau ramiausiai išsėdėdavau visas pamokas. Aišku, apie nestiprius ir trumpalaikius pilvo spazmus nepamiršau, bet niekai juk jie. O dabar, prieš susirgimą moteriškom ligom taip blogai pasidarė, dar keli rimtesni bandomieji buvo, tai teko lopedium išgert 2k per savaitę. (Paprastai negerdavau niekada. Jau kokius 2-3 mėnesius.) Žodžiu, ar čia artėjanti egzaminų baimė slegia ar šiaip pablogėjimas, bet jau baisu pagalvot, kad ryt vėl pirmadienis... Buvau taip optimistiškai nusiteikus, o dabar šitas prakeiktas sindromas vėl emociškai sugniuždė. dry.gif
Atsakyti
Tai ziuriu visom cia skirtingai, kam su gimdymu susije, kam su maistu, o kam su stresu.
Man tai susije su stresu, net zinau situacijas, kada jau reiks i wc, nezinau, ar tai vadinti viduriavimu, ar pilvo sukimu ar kaip. Bet zodziu visokie egzaminai ar svarbus susitikimai tai doh.gif
Bet ka daryt su tuo Lopedium/Loperamid/Ibumetin, ten juk raso, kad galima vartoti tik 48 val, ar nebuna, kad vartojat daugiau ir po kiek ju geriat? Ar negeriat jokiu raminamuju?
Atsakyti
QUOTE(Lina077 @ 2009 02 03, 12:46)
Tai ziuriu visom cia skirtingai, kam su gimdymu susije, kam su maistu, o kam su stresu.
Man tai susije su stresu, net zinau situacijas, kada jau reiks i wc, nezinau, ar tai vadinti viduriavimu, ar pilvo sukimu ar kaip. Bet zodziu visokie egzaminai ar svarbus susitikimai tai  doh.gif
Bet ka daryt su tuo Lopedium/Loperamid/Ibumetin, ten juk raso, kad galima vartoti tik 48 val, ar nebuna, kad vartojat daugiau ir po kiek ju geriat? Ar negeriat jokiu raminamuju?

visoms čia su stresu susijęsmile.gif tiesiog kai ilgai kankina, atsiranda alergija maistui. ir tada jau dviem frontais eina doh.gif verysad.gif
gėriau visokių raminamųjų ir antidepresantų. dabar geriu amitryptilinum (čia antidepresantai), jie gal kol kas geriausiai tikę. bet padeda tik esant labai nedideliam stresui. visi tie vaistai migdo. geriau ir nepradėt gert, kol gali sau tai leist, nes stebuklo jie tikrai nepadarys, tik išsivystys psichologinė priklausomybė, o tada jau be vaistų nė žingsnio.
Atsakyti
QUOTE(katalike @ 2009 02 03, 14:45)
visoms čia su stresu susijęsmile.gif tiesiog kai ilgai kankina, atsiranda alergija maistui. ir tada jau dviem frontais eina doh.gif  verysad.gif
gėriau visokių raminamųjų ir antidepresantų. dabar geriu amitryptilinum (čia antidepresantai), jie gal kol kas geriausiai tikę. bet padeda tik esant labai nedideliam stresui. visi tie vaistai migdo. geriau ir nepradėt gert, kol gali sau tai leist, nes stebuklo jie tikrai nepadarys, tik išsivystys psichologinė priklausomybė, o tada jau be vaistų nė žingsnio.

Jau man taip ir yra, kad jeigu nepasiimu vaistu (siaip del visa ko, kad tik turet, jeigu kaa..) neberamu pasidaro.. As tai tokiom situacijom leksotanilio ketvirti suciulpiu, bet nezinau ar tik tam, kad "zinociau, kad isgeriau kazka", ar ten ka padeda.. suprantu kad tokie pripuolantys raminamieji nieko gero neduoda, reiketu pastoviai gerti, bet taip nesinori pradet ir taip jau tu vaistu uztenka. Man pvz. esant jaunai dar tokiom visokiom situacijom kraujospudis uzkyla kaip pensininkei lotuliukas.gif Ir ji dar reikia mazinti vien del to streso.
Atsakyti
QUOTE(Lina077 @ 2009 02 03, 13:58)
kraujospudis uzkyla kaip pensininkei  lotuliukas.gif  Ir ji dar reikia mazinti vien del to streso.

lotuliukas.gif nu žinai, man irgi. iš pradžių tik rankos drebėdavo, paskui per kokį panikos priepuolį ir kratyt pradėdavo, dantys kalent doh.gif nesikeikiant.
Atsakyti