Įkraunama...
Įkraunama...

Labai atpylinėja

QUOTE(Osvile @ 2005 04 14, 21:34)
[CODE]
Ta liga, kai reikia operacija daryti, pasireiskia 3 menesy. Mes tyremes del jos. Nes kaip tik tuo metu pradejom ziauriai atpilineti verysad.gif 


Na, mums buvo butent ta liga - pylorostenoze (stemples susiaurejimas), apie kuria kalbate. jei galima tai pavadint liga... unsure.gif ji labai reta, pradeda pasireiksti 2-aji menesi po gimimo, dazniausiai pasitaiko berniukams (90% atveju). oi, kiek mes prisikentejom ir kiek neteisingu diagnoziu nustatyta buvo doh.gif . laimei, viskas baigesi OK. isoperavo - operacija tikrai nesudetinga, tik pats zodis baisiai gresmingai skamba, vaikas greit atgavo savo svori ir sekmingai ji augino toliau.
Galvoju, kaip tie vaistai vadinasi... nu nepamenu, bet pylorostenozes atveju jie nepadeda... schmoll.gif padeda tik chirurginis isikisimas.
Atsakyti
[quote=DiDiDu,2005 03 16, 23:18]


Jeigu norit ,kad vaikutis atsiraugėtų,tikrai patariu : laikyti stačią nugarytę atsukus į save ir lygiai palenkti visą vaikutį į kairę pusę. Turbūt aiškiai parašiau. Jeigu laikyti vaikiuką atsuktą į save,tuomet reikia lenkti į dešinę. Kažkur 25 laipsniu. Tuomet kūdikis atsiraugėja. Tai susiję su anatominėmis vaikų ypatybėmis.

Labai geras patarimas del atsirugimo. Aciu! thumbup.gif
Atsakyti
mano mazoji turejo ta pacia problema,atpylinedavo istisai,tiesiog begdavo istisai is burnytes,nors ir atsirugdavo,bet vistiek,gydytojas sake ,kad yra toks vaiku tipas,kurie gimsta jau su sita problema,nes neuzsidaro stemple ar kazkas panasaus.maitinau misinukais,tai dukrai svorio netruko,apie penkta menesi susitvarke,kai pradejo valgyti ivairesni maista,manau,jei vaikas jauciasi gerai ir svoris auga(kas yra svarbiauisa)tai nieko baisaus tikrai isaugs,bet jei vaikiukas isblyskes ir neramus,tai reikstu kreiptis i gydytoja.dar tiesa,mums gydytojas buvo israses specialu misinuka,bet ne atpylinejantiems vaikams,o sustiprinta gelezimi ir visokiausiais vitaminais,bet as po menesio nebedaviau,nes svoris augo dienomis,per pirma savaite beveik 600 gramu,per menesi gal 2,5kg,tai veliau jau vel daviau aptamil.
Atsakyti
QUOTE(Rasukas @ 2006 02 14, 14:06)
mano  mazoji turejo ta pacia problema,atpylinedavo istisai,tiesiog begdavo istisai is burnytes,nors ir atsirugdavo,bet vistiek,gydytojas sake ,kad yra toks vaiku tipas,kurie gimsta jau su sita problema,nes neuzsidaro stemple ar kazkas panasaus.maitinau misinukais,tai dukrai svorio netruko,apie penkta menesi susitvarke,kai pradejo valgyti ivairesni maista,manau,jei vaikas jauciasi gerai ir svoris auga(kas yra svarbiauisa)tai nieko baisaus tikrai isaugs,bet jei vaikiukas isblyskes ir neramus,tai reikstu kreiptis i gydytoja.dar tiesa,mums gydytojas buvo israses specialu misinuka,bet ne atpylinejantiems vaikams,o sustiprinta gelezimi ir visokiausiais vitaminais,bet as po menesio nebedaviau,nes svoris augo dienomis,per pirma savaite beveik 600 gramu,per menesi gal 2,5kg,tai veliau jau vel daviau aptamil.


Pritariu Tau, jei svoris auga, viskas OK. Jei krenta, tada jau signalas, kad reikia i medikus kreiptis, ka mes ir darem. tik va, tikslia diagnoze kol nustate, tai prasikankinom.... doh.gif
Atsakyti
mums dabar 2men. maitinu pati,kartais damaitinu misiniu.misni suvalges nera atpyls,o kai valgo is krutines-atpila.bandziau nutraukti savo pieno ir sumaitinti is buteliuko,irgi nera atpyles. nusprendziau,kad vaikas valgydamas is kruties priryja oro ir atpila.
Atsakyti
QUOTE(DiDiDu @ 2005 03 16, 23:18)

Jeigu norit ,kad vaikutis atsiraugėtų,tikrai patariu : laikyti stačią nugarytę atsukus į save ir lygiai palenkti visą vaikutį į kairę pusę. Turbūt aiškiai parašiau. Jeigu laikyti vaikiuką atsuktą į save,tuomet reikia lenkti į dešinę. Kažkur 25 laipsniu. Tuomet kūdikis atsiraugėja. Tai susiję su anatominėmis vaikų ypatybėmis.




Mes irgi truputi atpylinėjame, kartais daugiau, kartais mažiau, kartais visai neatpila, bet, manau, kad tai normalu blink.gif
O dėl atsirūgimo, per sekantį maitinimą būtinai išbandysiu šį variantą, nes sunkiai atsirūgstame g.gif
Atsakyti
Kai mano pirmagimis ištisai atpylinėjo,tai labai bijojau doh.gif .Įtarė viska,kas įmanoma.bet anyta nuramino,kad jos visi trys vaikai iki metų gausiai atpylinėjo.taip ir sunelis sulig metais nebeatpylinėjo.O iš mažųjų,tai mergytė daug atpylinėjo,o berniukas mažiau,bet po metų irgi baigėsi.tik aš bijojau,kad miegodami neužspringtų
Atsakyti
Su atpylimo probema ir mes gyvenome istisus 5 menesius verysad.gif Mano mazius atpildavo siaubingais kiekiais doh.gif Ne tik kad rubeliai slapi budavo,bet ir ant grindu likdavo didziule bala :ohAtpildavo kaip sakoma fontanais ir butent atruginimo metu. Tikrai pergyvenau,konsultavaus ir su pediatre,ir su neurologe,bet jos vis nuramindavo,kad nieko nera cia l. baisaus,vaikas tiesiog persivalgo blink.gif
As pritariu tai nuomonei,kad jei vaiko svoris auga,vaikas zvalus,reiskia viskas susitvarkys mirksiukas.gif
Ir va jau nuo 5 men.musu atpylimai baigesi thumbup.gif
Atsakyti
Mano ir pirma mergina atpylinedavo ir dabar mazoji taip pat doh.gif As taip is balu ir neislendu ,neatsimenu kada svari vaiksciojau schmoll.gif Tik pakeliu atsirugti taip ir slapiair as ir mano mergina biggrin.gif Bet taip pat nieko svoris auga kaip reikaint thumbup.gif tai labai ir nepergyvanam bigsmile.gif ,lauksim kol isaugsim tongue.gif
Atsakyti
Sveikutes,
Gal kas susidurete su sia problemele. Mazyliui mano jau 6 menesiukai. Kol maitinau tik savo pienuku tai atrodo atpylinejo normaliai, o tik uzduodu kokio maistelio papildomai, tai atrodo kaip vemia, tiesiog fontanu. Tai nustojau papildomai primaitinti ir maitinu vel tik savo pienu. Ka daryti juk jau nuo 6 men. butina vaikuti primaitinti.
Atsakyti
O tu su gyditoja snekejai? Ka ji sako?O tai ir nuo tyreliu ar kosiu taip pat atpila taip stipriai ? 4u.gif
Atsakyti
na sakiau gydytojai tai paskyre pagerti geru bakteriju, ir isvis i tai kazkaip nesureagavo. Tai ryt bandysiu pas ja papulti, gal pamaciusi, kad vaikas svorio nelabai priaugo susimastys.
Daviau ir tyreles ir koseles. Zodziu reikes reikalauti, kad gal ultragarsu paziuretu.
Atsakyti