Įkraunama...
Įkraunama...

Kalijos

Pasigirsiu ir as 4u.gif nusipirkau nuostabia geltona kalija,tik keista kaip ji kumscio didumo vazonely sugebejo isaugint puse metro ilgumo ziedkoti ir toki pat vieninteli lapa thumbup.gif na atrodo tikrai ispudingai ,o ir zydi jau trecia savaite ir dar nesiruosia nuvyst biggrin.gif Tik nezinau ar nesuvargs ji jei isnesiu i soda,juk ten ir vejai ir lietus o dar saule kai pakepina..ka daryt?nest?Balta tai pasodinau.o gal geltonai uzteks kad persodinsiu i didesni vazona ir paliksiu namie?
Atsakyti
Aš irgi turiu tokią geltoną kaliją,jos žiedas dabar tapo žalias,bet vis tiek labai gražus,tai ką man dabar daryti,ar galiu nešti į lauką ir su visu vazonu kur pavėsyje pasodinti?Patarkite,mielos gėlininkės?
Atsakyti
Mano baltos kalijos po zydejimo jau pasodintos lauke. O geltonziede vis dar nesudygsta. Matyt reiks atkast ir paziuret ar dar ka rasiu ten g.gif
Atsakyti
Aš visas kalijas po žydėjimo neščiau į lauką ir sodinčiau tiesiai į žemę iki rudens. Vėjai jai ne tokie baisūs, nes jinai lauke labai sustiprėja. Gal tik reikėtų paieškoti kokios užuovėjos, kad nebūtų kokiuose sūkuriuose pasodinta. Lietus žemėje tikrai nebaisus, nes žemės neperlaistysi, jinai vandenį geriau sugeria nei vazone. O dėl saulės tai jau rašiau - sodinkite kalijas pavėsyje, po kokiais medžiais, nes saulė nudegins lapus! mirksiukas.gif
Atsakyti
O kaip atrodo saules nudeginti lapai? Man atrodo mano spatifilis juos nudege, nes jie pabalo vietom. Klausiu cia, nes jis man irgi lyg kalija. Turbut pritariat mirksiukas.gif
Atsakyti
Lapai iš pradžių nušviesėja, tarsi išblykšta, o paskui nuruduoja ir sudžiūna. Šiaip jau labai kaitri saulė nei vienam augalui neduos naudos, nebent kaktusams. mirksiukas.gif
Atsakyti
Knygoje buvo rasoma, kad geguzes-birzelio men kalija reikia laikyti visiskai sausai, kad nudziutu zalioji dalis (cia apie abisinine), ryzausi tam eksperimentui, na, dvieju menesiu neislaukiau, bet pusantro - tikrai. Gaila buvo ziureti, kaip dziusta lapai... cry.gif Bet ispurcius saknis, gerokai nustebau radus gumba apsigumbavusi maziukais gumbeliais (busimais vaikais), ir saknys gerai atrodo, jauciu, pradejus laistyt turetu ir ziedai pasirodyt. Cia aisku patarimas toms, kas neturi darzo ir negali vasarai kaliju isleist "atostogu".
Atsakyti
QUOTE(Susiena @ 2005 06 22, 11:49)
Lapai iš pradžių nušviesėja, tarsi išblykšta, o paskui nuruduoja ir sudžiūna. Šiaip jau labai kaitri saulė nei vienam augalui neduos naudos, nebent kaktusams. mirksiukas.gif

Tai jau turbut ax.gif Inesiau atgal i kambari. Seniau ji balkone puikiausiai augdavo. Dabar matyt saule suagresyvejo blink.gif
Atsakyti
Nusipirkau ir aš šiandien kaliją. Ant kortelės parašyta Zantedeschia Calla, o kitoj pusėj dar parašyta Callafornia Callas. Lapai pailgi, šviesiai žali, o žiedai tai žalsvi (gal balti bus g.gif ). Kiek internete žiūrėjau, tai panašiausia į Mint Julip Calla.
Apsusus tokia gėlytė doh.gif Tai dabar ir nežinau, ką daryti. Ar laukti kol nužydės, ar iš karto į sodą vežti. Nors sode nelabai bus kam lieti blush2.gif Ten tam vazonėlyje, tai taip tirštoka biggrin.gif Kokie 5 krūmeliai.
Dar norėjau paklausti, ar čia šitos irgi iš svogūnėlių?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Insomnia: 25 birželio 2005 - 15:30
QUOTE(Tina* @ 2005 06 24, 16:05)
Tai jau turbut  ax.gif Inesiau atgal i kambari. Seniau ji balkone puikiausiai augdavo. Dabar matyt saule suagresyvejo  blink.gif

Tai kad jis išvis nemėgsta saulės doh.gif doh.gif Pas mane kuo toliau nuo lango, tuo geriau auga biggrin.gif
Atsakyti
Norejau paklaust ar tos spalvotos kalijos daugiametes? T.y. ar auga ir zydi daugiau negu 2-3 metus?
Atsakyti
Kalijos daugiametes,nepriklausomai nuo spalvos.As turiu elioto kalija,kurios lapai margi,ziedai geltoni.Siuo metu ji pasodintra lauke,kaip ir amariliai.Sodinau po medziais,kad siek tiek augtu,bet daugiau augintu gumbus,kuriu salia augtu ir atskiri vaikuciai.
Siulyciau visoms turincioms galimybe,pasodinti lauke.Nereikia sodint saulej,nes lapai pablyksta,o veliau nudziusta.Jei ilgiau saulej pabus-gali ir visai augalas nudziuti.Reikia stengtis suteikti panasias salygas,kaip ju augimvietese,naturalioje aplinkoje.Be to vazonuose auginamas geles geriau isnesus i lauka,sodinti po medziais,kur joms butu grynas oras,bet ne saules spinduliai visa ar puse dienos.
Atsakyti