Įkraunama...
Įkraunama...

Pagalba mamai ligoninėj

Man su pirma buvo daug bėdų dėl bambutės,nes nieko neparodė ir nepaaiškino doh.gif Tad jei gimdyčiau pirmą,prašyčiau,kad parodytų,kaip taisiklingai valyti aišku,kad ir išdžiovint ir pan.
Antras dalykas,tai žindymas.Kol esi ligoninėj,prašyk,kad ir pozas maitinimo parodytų (šiaip kol nėr vaikelio,net ir tie kursai visko neišmoko 4u.gif ),kaip taisiklingai spenelį paduot ir pan.
Galima ir dėl diegliukų paklausinėt ax.gif parodys,kaip masažuot pilvuką vaikui (ir jei ateitį iškiltų tokia bėdelė,kažkiek būtų galima palengvint mažiukui).

Šiaip kaip ir visos rašo,ateina palaipsniui viskas. Bent man atrodė,kad aš geriausiai iš visų žinau ką daryt biggrin.gif doh.gif ir pirmą kartą dėdama pampersą,atvirkščiai uždėjau doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Labaisunku iš anksto numatyti kokie bus klausimai smile.gif GN parodė kaip praust, vystyt, valyt, prižiūrėt vaikutį. Man sunkiausia buvo suprast kiek aprengt (kaip tik stipriai atšalę buvo) ir, aišku, maitinimas doh.gif Dar susižinojau kur važiuot jei staigiai kažkas atsitinka- tiek man, tiek vaikui, susirinkau telefonus- gydytojos pas kurią gimdžiau, akušerės, kuri paskui labai padėjo dėl užsilaikiusio pienuko, mama-mamai (dėl maitinimo). Dar pravertė draugės, kurios jau turi mažylius ir, aišku, mama smile.gif Vėliau ir pediatrės telefoną gavau. Svarbiausia žinot kur ieškot pagalbos mirksiukas.gif

Kažkaip labiausiai prisimenu, kad vaikas miega, o aš tuo metu studijuoju žindymo padėtis biggrin.gif
Atsakyti
as tai skaiciau tokia didziuuule knyga ''pirmieji kudikio metai, ko tiketis.?'' ar kazkas pan., tai skaiciau nestumo metu ir tiek visko i galva prisikroviau, na ir kai gime aisku skaitinedavau vakarais..
na o kai sulaukeme antrosios, tai viskas kaip ant delno, atrodo jokiu neaiskumu neber bigsmile.gif 4u.gif
Atsakyti
Aš irgi jau ant dienų laukiu savo antro mažiuko smile.gif Jau laaaaabai laaaaaaukiu smile.gif
Atrodo, pirmą pagimdžiau, nebuvo labai kažkokių kelbių situacijų. Visad turėjau, kur pasiklausti. Kiek pamenu, tai tikrai, GN pirmiausia reikia prašyti pagalbos dėl maitinimo, užpakaliuko prausimo, dar dėl maudymo, sauskelnių uždėjimo, bambutės valymo, kur išvalyti, kad šutimų nebūtų (ne tik užpakaliuk, o ir už ausyčių, pažastyse, ties keliais ir pan.).
Nepamiršk ir savęs smile.gif Labai svarbu išsiaiškinti, kokio maisto negalima valgyti, nuo ko vaikučiui gali pūsti pilvelį (jei maitinsi savo pienuku). Kaip prižiūrėti krūtinę, kad guziukų neatsirastų, ir ką daryti, jei atsirastų. Kaip prižiūrėti savo slapčiausią vietelę smile.gif
Visada gali rasti atsakymą čia SM, arba užduoti klausimą ir patyrusios mamytės tikrai padės smile.gif
Nors mano leliukas jau bus antras, ir dabar jaudinuosi kaip pirmą kartą - ar tikrai mokėsiu, ar žinosiu, juk kūdikėlis toks mažutis, toks gležnutis...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Deimante Mazute: 22 rugpjūčio 2010 - 20:56
Visi gydytojai ir akuseres nuolat klausdavo, ar turit kokiu klausimu, ar kas neaisku ir pan. Palatos akusere paskutine diena atejo ir pasake, kad pagalvokit pries isvaziuodami ka noresit suzinot, ko noresit paklaust smile.gif Tai kas tuo metu buvo neaisku - klausem smile.gif Daugiau apie pogimdyvini laikotarpi, vaikucio prieziura ir kt. kalbejomes su gydytoja, pas kuria gimdziau biggrin.gif
Atsakyti
Na pagrindiniai dalykai isvardinti: Kaip taisyklingai maitinti (Labai svarbu, jei nori pati maitinti) nes man abu vaikai taaip nugrauze spenelius. Niekas neparode gimdymo namuose. Svarbu valgo ir gerai, bet ar taisyklingai...
Antra kaip priziureti bambute, kaip valyti kad neissustu (pazastis, kakliuka, uz ausyciu ir t.t., kaip nuprausti, nes berniukus ir mergaites skirtingai laikyti reik.
Atsakyti
Svarbiausia maitimimo klausimai, bambute ir maudymas, prieziura.
Atsakyti
Padejo ,aiskino, bet vienoj pamainoj seseles sake vienaip, o kitoje kitaip lotuliukas.gif
Atsakyti
padejo, parode, paaiskino
Atsakyti
padėti tai padeda, bet gimus vaikui gimsta ir mokslas mirksiukas.gif
Atsakyti
pati mokejau,savaime, nieko nereikejo prasyti smile.gif nt baimes nebuvo..tik del maitinimo parode kaip,nes tokios patirties nebuvo biggrin.gif
Atsakyti
GN rytinė leliukų vizitacija būdavo, tai mamos nešdavom leliukus į skyrių kur sesutės prieš apžiūrint gydytojai vaikučius apiprausdavo, atlikdavo visus tuos bambutės - akyčių - nosyčių reikalus. Prie gydytojos tai seselės nieko tokios, o šiaip, tai kaip ant kurios pataikysi, viena pasidomi, pasižiūri kaip sekasi, kita ir paprašyta sunkiai bambėdama neša užpakalį - nu ką darysi, nors parodė kaip apiprausti vaikutį. O va krūtinės reikalų tai 2 sesutės išsigynė - sako čia akušerės sritis. Nu ką, teko naktį nešti savo skaudantį klyną ir švininę krūtinę per 3 ligoninės aukštus akušerės ieškoti bigsmile.gif assa.gif Pastebėjau, kad jaunesnės sesutės tai tikrai ir pasidomi ir padeda, o tų, kuriom 50+ geriau nejudint g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ledoksne: 20 sausio 2011 - 15:16