Gimdziau Trakuose ir esu labai patenkinta seselemis. Kas del vaiko, tai viska parode, paprasius pastovet salia, kol uzdesiu vaikui pampersa jos ir stovedavo, vos ne uz rankos laikydavo
Pradejus nakti verkt vaikui (tarkim apsikakina), altekdavo i palata, klausdavo ar viskas gerai, ar reikia pagalbos. Viska isaiskino, tik va del krutu nelabai gerai gavosi, nes kiekviena sesele su savo "krutu politika" ateidavo, o viso to reziume - neturiu pieno
as irgi Trakuose gimdziau, tai seseles ir kaip pervystiti parode, ir kaip bambute sutvarkyti. Ir ismaude lialka, sake jei nori gali ateiti paziureti, bet as nejau - jegu nebuvo. O kas del krutu, tai man viena paaiskino, kitos tik paklausdavo ar zinai?, tai iki siol dar maitinu ir jokiu problemu su krutimis nebuvo.
Gimdžiau VGN ir nieko blogo negaliu pasakyti. Pati labai norėjau viską išmokti tai rodė, tikrino kaip sekasi. Kai valydavau bambutę stebėdavo kaip sekasi, drąsino. Naktį iškviesta prasitrynė akis ir ilgai ramino mano mažosios pilvuką. Žodžiu žmonės ten šaunuoliai : dar viena prasitarė, kad kai tėvai veržiasi tvarkyti savo mažulėlį visada smagu tokiems padėti, o kai nerodo jokio susidomėjimo, tik laukia kad juos aptarnautų, tai ir šypsenų sesutės nedalina
Gimdžiau Klaipėdoje. Prižiūrėjo ir viską parodė sesutės . Likau patekinta Bet, kai nuėjau lankyti savo draugės po gimdymo,grįžau namo visa pikta . Kai buvau pas draugę palatoje, užėjo sesutė, kuri ir pas mane buvo. Ir pasakoja mano draugei apie visokias dušo želė ir muiliukus.Aš klausau., nors jau ir girdėjau ir čia ji dar išsitraukia lankstinukus apie visokias konraceptines priemonės ir išsišiepusi sako: -Va, naudokit su vyrų, jei ne tas tai kitas priemonės, jei nenorit iš kar leliaus turėti. Draugė:- " jo naudosim" Na, jos da ten šnekėjosi. Pikta dėl to , kad man nepasakojo, įtariu, kodėl man nepasakojo.Aš netekėjusi, o draugė -ienė. Taig, gal čia tik sutapimas, bet sesutė pagyvenusi, o gal lankstinukų neturėjo.
Niekam neleidau mano vaiko rengti, ar sauskelnes keisti (nesvarbu, kad atvirksciai ). Nors nuo stovejimo galva svaigo ... O kaip bambute priziuret, maudyt ir visa kita buvau prisiskaicius zurnaluose, internete. Tik del tikrumo pasiklausdavau.
Psiskaičiau ką teko patirti kitoms mamytėms ir galvoju kokiai čia grupei save priskirti? (kuriai padėjo ar nepadėjo). Bet pirmiausiai norėčiau patarti besilaukiančiom mamytėm,kad prieš pat gimdymą ar jau ligoninej betkokiai progai pasitaikius stenkitės kiek imanoma daugiau pailsėti. Bo tik gimus leliului tikrai daug darbo, rupestelio ir jaudulio, o jėgų trūkumas. Pati gimdžiau Vilniaus Antakalnio klinikose, kadangi buvau susitarusi su konkrečiu gydytoju,tai kitas personalas, o ypač po gimdymo buvo giliai abejingas. Gal tik budinti gydytoja nieko buvo, bet jos rupestis buvo tik gimdyves prižiurėti, o apie klykiančius vaikus komentarų nebuvo. Dar vienas dalykas kas man labai nepatiko, tai tas kad jokio aiškumo pas ką ir kokių klausimu kreiptis. Ikiša i palatą galvą kažkokia moteriškė su chalatu ko nors paklausia pati atsako arba termometra paduoda ir pabėga, nei kas tokia nei kuo gali padėti nesuprasi. Gidyti išvažiavau 12val. nakties, pagimdžiau 11.40val dienos, prieš tai intensyviai tvarkiau namus nes nauji baldai buvo atvežti. Taigi naktis bemiegė. Po gimdymo viena pabuvau gal kokia 1-1.5val. iš susijaudinimo užmigti nespėjau, o ir visus galus skaudėjo. Paskui atnesė mažają, palinkėjo sekmės ir dingo. Dieną dar buvo nieko, nes panašu, kad mažoji buvo gavusi mišinuko. Visas gražumas prasidėjo naktį. Mažajai truko pieno. Ana alkana bliovė, aš bijodama prižadinti kaimynių vaikiukus kas 15min maitinau savąją. Diena paipylė lankytojai, ne pas mane, tai pas kaimynes, nes palatoj buvom 3-se, vėl akys nesumerktos. Antrą naktį jau ėjau prašyti , kad duotų vaikui mišinuko, bo ir aš su nugraužtais papais buvau ir vaikas alkanas. Tai gavau velniu, kad su vaiku ant ranku bastausi po kolidorius, nes galiu nualpti, nugriuti ir vaikiuka sužaloti. O kita diena paliaido namo, bo buvo šeštadienis, o sekmadienį Velykos. Kaip prižiūrėti vaikiuką nieks labai nerodė, tik per gygytojų vizitus apvalydavo bambutę, pasverdavo, dar kažką bandė aiškinti, bet kadangi visą tai buvo daroma trims vaikiukams iš karto, tai per klyksmus ir sumaišti nežinojai nei ko klausyti, tik spėk nurengt, aprengt vaiką. o grižus namo, nors ir labai stengiausi kruopsčiai valyti bambutę ji supūliavo, na žodžiu jau blogas kvapas sklido. Strioko buvo! Nes gydytoja iš poliklinikos atėjo tik 3-ią dieną, nes buvo šventės. Tai va, jau pripasakojau visko........... Taigi išvada - kuo daugiau žinot pačiai ir mokėti pareikalauti, ko aš tikrai nemoku. Sekmės visoms planuojančiom ir besilaukiančiom, vaikiukas atperka visas kančias ir nepatogumus!!!!
Gimdžiau VGN, viską darė sesutės - nėkart nei pampersą keičiau, nei prausiau. Atsikeldavau tik kai reikėdavo maitinti. Tiesą pasakius, net nežinojau, kad jos to neturi daryti. Viską parodė, kaip vystyti, kaip prausti, kaip bambutę prižiūrėti. O grįžus taip nutiko, kad atsidūrėme Alytuj - tai ten vaikų priežiūra Gydytoja ateidavo kas antrą dieną, sesutė kasdien dvi savaites vaikščiojo... Atseit, ėjau pro šoną, užėjau pažiūrėt kaip vilnietės gyvena...
Visokių sesučių pasitaiko, bet jei paklausi ar paprašysi parodyti tai ir parodys ir pakonsultuos. Gal jei kokia bjauri pasitaikys, tai nemaloniai atsakys, bet nereikia nusileisti, jei neišsamiai paaiškino, klausk kol gausi išsamų atsakymą. Man dzin, kad kad aš ją nervinu, bet jei man neaišku, klausinėju tol, kol paaiškins ar parodys ką daryti taip, kad suprasčiau.
uote=Bambolina,2005 03 14, 12:32]
Ne, tikrai nepadejo Viska turi ismokti pati, padejo man tik mama, mociute ir tetos, o seseliu pagalbos net nesulaukiau, nors apsizliumbus su vaiku vaiksciojau kolidoriais paskui sesute, prasiau, maldavau kad pamokytu maitinti angeleli, kad nukandziojo, oji pasake : - Dabar as uzsiemus, neturiu laiko...
[/quote]
Man taip pat taip buvo, bet žiopla buvau pagimdžiusi pirmagimį. Mamos jokiu būdu ne maldaukit, kad pamokytų maitinti ar pervystyti angelėlį, o REIKALAUKIT, kad pamokytų. Gi čia jų darbas, ar mes kuri dirbdama žiūrim televizorių, ar plepam, kad turim laiko nueiti pas klientą, NE! O sesutės gali? Ne tokie ir krūviai tų sesučių, juk tik kelias palatas aptarnauja, lai ir "pabėgioja". Tegu nedirba, jei nenori ir gimdyves nervuoja. Kai aš tokios storos sesutės paprašiau, kad 2 val. nakties išvalytų nosį vaikui, tai oi oi..geriau būčiau vyrą, mamą ar sesę paprašius, kad naktį visų "įrankių" atvežtų...
Antrą gimdydama nebūsiu tokia, o prieš visokius "kyšiukus" aš griežtai prieš , juk už gerą darbą atsilyginama, o ne tokį...
As tai niekam nedaviau nei centi, tai ir nesokinejo sesutes bereikalo, neerzino. Atejo, viena karta parode, kaip reikia apvalyti, pakeisti sauskelnes. Antra karta paziurejo kaip patisusitvarkau ir to pakako, kad ismokciau savo kudikeliu pasrupinti. Gal cia man pasiseke, nes buvo jauna sesute, pilna entuziazmo ir nekeikianti savo darbo.
gimdžiau Kauno II klinikinėj ligoninėj. Jei ne sesutės, tai nežinau ar dabar mažiukas žystų mano pienuką, nes visai pradžioj nevalgė, niekaip krūties nepaimdavo, o dar kai pieno gaybė atsiradinėjo, kai krūtys kietos buvo tai iš vis būtų neįmanoma buvę, jei ne seselių patarimai ir rūpestis. O dėl vaiko sutvarkymo, tai kartą parodė, pažiūrėjau ir pati viską dariau
Manau kiekvienoje ligoninėje visko pamokys. Aš pati gimdžiau KMUK, tam yra naujagimių sesutės ir gydytojos, tikrai viską parodė, paaiškino: ir kaip pakeisti sauskelnes, kaip aprengti, ir apie bambytes priežiūrą, ir kaip valyti akutes, ir kaip pilveliui, jei pučia masažiuką daryti, ir apie leliuko prausimą, ir kaip, pamaitinus, palaikyti.
As pakliuvau ant nekokios sesutes Kaip kosmara prisimenu antra para, kai mazius klyke vos ne visa nakti. Ji ateidavo ir reikalaudavo, kad vaika nuraminciau, nes jis trukdo kitoms mamoms ilsetis... As pati pasimetus, net numanau kas vaikuciui darosi, o cia dar pagalbininke... Viskas priklauso nuo seseliu ir ju meiles darbui. Kita sesute buvo itin maloni, tai kai vel buvo koncertu naktis, jos isiklausinejau viska kas man rupejo. Tada pasijutau zymiai geriau Jei bus kas neaisku nereikia bijoti klausti, jei ne viena sesute ar gydytoja, tai kita butinai paaiskins ir pamokins