Įkraunama...
Įkraunama...

Pagalba mamai ligoninėj

QUOTE(Burbulytis @ 2005 03 13, 23:35)
Mamytes, noreciau pasiteirauti jusu, jau patyrusiu, kadangi as dar vaikuciu neturiu, bet nuolat galvoju ir noriu, ir kartu nerimauju. Ar paprasius padeda sesutes ismokti, kaip tvarkytis su leliuku (as kol kas jokio maziuko net ant ranku nelaikius): kaip paimti, maitinti, nuprausti, vystyti (gal dar prirasytumete ir ligonine, kurioj taip buvo, ar nebuvo pagalbos)? Manau, kad daug kas bus savaime, kai pagimdysiu, tik neramu, kol nieko praktiskai dar nesu dariusi, norisi viska daryt gerai, juk tai tavo leliukas. Gal tokia informacija teikia nesciuju kursuose?

Taip KMUK kursuose aiškina. Akušerės padeda po gimdymo . O be to viskas gaunasi savaime. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo medasta: 11 lapkričio 2005 - 18:23
aš gimdžiau Kauno II ligoninėj, tai irgi visokių seselių pasitaikė. Viena ypač nervavo. Pirmą dieną vakarop mūsų kleckiukas labai irzlus pasidarė. Papą čiulpė ber perstojo, godžiai griebdavo, man skaudėjo, vaikas rėkė. Atbėgo seselė ir apšaukė ko čia vaiką virkdom. O mes su vyru abu pasimetę, parą nemiegoję - mum viskas nauja doh.gif tai prasikankinom nuo 21 iki 3.30. vaikas klykia, mes ieškot seselės - gal kas negerai, gal aš papą blogai paduodu. Vėl gavom rėkt, ko čia lakstom po ligoninę ir rikdom vaiką. Irišvis ko mes čia norim. Jokio supratimo, jokios užuojautos, įsakmus, piktas tonas. Aš susinervavus, pavargus, o seselė dar ant manęs šaukia. Nesulaukėm jokio palaikymo, dar paklausė kokie mes tėvai būsim, jei vaiko pamaitint nemokam, o ji gali duot mišinuko ir prigrūst vaikui į skrandį cemento, jeigu mes norim. O mes tik norėjom, paklausti ar vaikui viskas gerai ir pasimokyt normaliai žindyt doh.gif doh.gif

o va kitos seselės buvo normalios,parodė ir kaip bambutę valyt, ir kaip sasukelnes keist ir apie maitinimą pašnekėjom.
Atsakyti
O as tai saldainiu dezute nunesiau sesutems ir viskas buvo ok,net paskutine nakti pries israsyma paprasiau kad palaikytu ir leistu man issimiegoti tai be problemu sutiko thumbup.gif Svarbiausia nepanikuoti ir ryztingai visko reikalauti,jeigu viena atsisako reikia eiti pas kita arba pas budincia gydytoja!
Atsakyti
Man ligonineje liuks viskas buvo,tikrai personalas labai malonus,viska ismoke,o kas neaisku liepe klausti. 4u.gif
Atsakyti
Aš tai gimdžiau VGN į palata mane atveže 3 valanda nakties ir paliko su vaikų po valandos vaikas pradėjo verkti aš atsistot negaliu, mano kaimyne irgi negali pradėjom skambinti niekas neatėjo verysad.gif gerai kad nusiramino vaikutis sesutė atėjo tik 6 ryto ir tik parode kaip užpakaliuka nuplauti, o kita sesute buvo dar baisesne visa laika rekė ant musų kad mes ne taip maitynas, rėkie ant manęs kad vaikas neima krūties, kad per retai maitynam, kad me nerupinames savo vaikais o nakčiai norėjo palikti be šviesos todėl kad pas mus palatoje perdege lempute, pasake kad iki 6 ryto busit be šviesos tai mes pačios turėjom eiti ieškoti lemputėe ir pačios keitėm. Man taip skaudu kad pas mus medicinoje tokie žmonės dirba verysad.gif Aš buvau šokė, verkiau ir ir ko greičiau namo norėjau:cry:
Atsakyti
Aš taip pat gimdžiau VGN prieš gerą mėnesį, tai galiu pasakyti, kad priežiūra siaubinga arba jos visai nėra. Mano mažylė pradėjo verkti 16 val., aš jos palikti nenoriu (gulėjau viena palatoj), o į koridorių ieškot seselių nenorėjau neštis, nes visi langai buvo atidaryti. Tai tik 23 val. sesutė sugebėjo užeiti ir paklausti, ko vaikas klykia. Dar aprėkė mane. Kai aš iš įtampos apsižliumbiau, tada tik pradėjo normaliau su manimi bendrauti. Paskui ryte atėjo paklausti, ar viskas gerai, ir stovėjo kokias penkias minutes tylėdama ir laukdama kyšio. Aišku, aš nieko nedaviau iš principo, juk jų toks darbas...
Apie parodymą kaip maitinti, kaip užpakalį plauti, kaip pakeisti pampersą ir pan. iš vis nekalbu, niekas nesiteikė to pamokyti.
Labai nusivyliau...
Atsakyti
Žinoma aš irgi turėjau ir saldainiu ir norėjau iš pradžiu duoti bet kaip pamačiau kaip su manimi elgesi už ką jiems duoti kad įvare man stresą g.gif aš kai grižau namo dvi dienos verkiau cry.gif
Atsakyti
Nu siaubas kažkoks blink.gif Aš gimdžiau Klaipėdoje, tai atsimenu visas sesutes tikrai tik gerai. Ateidavo 3x dienoj lialiaus tvarkyti, parodė viską: ir kaip taisyklingai žindyti, ir kaip nešiuoti kai pilvuką pučia, kaip prausti, kaip pačiai masažiuką padaryti nuo pilvo putimo thumbup.gif Žodžiu išvykus iš GN mokėjau viską( tiesa prabuvau ten 14 parų) Ypač geros sesutės Edita ir Gražina wub.gif O darugė gimdė Vilniuje, tai sako nieko panašaus ten nėra, ateina retai, ir tik tada, kai paprašai blink.gif Žodžiu, man pasisekė, gal kas nors turėjo Klaipėdos GN ir kitokios patirties
Atsakyti
Gimdžiau Kauno klinikose. Gulėjau dvi savaites, turėjau jau ir atsibosti personalui, bet....jos manęs labai daug ko išmokė. Kaip pirmą kartą pagimdžius, būčiau gryžus namo ir tikrai būčiau ne daug ką žinojus, o seselių pagalba buvau išmokinta visko, ko reikia gimusiam kūdikiui. Esu be galo joms dėkinga
Atsakyti
Gimdžiau Antakalnio klinikose. Gal kad buvo savaitgalis, niekas nieko manęs normaliai neišmokė. Sesutė tik bambą pravalydavo - ir tipo tuo pačiu parodydavo, kaip reikia tai daryti, nors kaip paaiškėjo, ne visai taip supratau per tą didelį 'greitumą'... Pampers'ą pakeisti teko išmokt pačiai, į kaiminystėje gulinčią mamą pasižiūrint, plauti dupciuką irgi, maitinti kaip - šiek tiek parodė; žodžiu, labai pasigedau info, bet manau, tai dėl to, kad savailgalis buvo - ir nors tipo personalas dirba slenkančiu grafiku, ir visada priežiūra vienoda, man tikrai taip nepasirodė.
Bet nieko - ar vienaip, ar kitaip viską išmoksti smile.gif Kai ką ligoninėje, kai ką - iš ateinančios į namus sesutės, kai ką iš daugiau patyrusių draugų patirties ir iš knygų. Kažkaip viskas susistato į savo vietas pamažu rolleyes.gif
Atsakyti
Aš gimdžiau Kauno II-oje ligoninėje, seselės parodė kaip vaikelį prižiūrėti, prieš paleidžiant namo taip pat dar kartą kūdikio priežiūrą paaiškino. jei kas neaišku reikia nesidrovėti ir klausti. Labai svarbu, kad ligoninėj kūdikis išmoktų teisingai žįsti, todėl kol man nebuvo aišku, sesutes kviečiausi prieš kiekvieną maitinimą. bigsmile.gif
Atsakyti
Gimdziau KMUK ir galiu tik padekoti seselems, akusrems, gydytojoms. Nors gulejau tik viena palatoje, jos ejo padeti, aiskino, klause ar reikia pagalbos, ar viskas aisku. Pasakojo ir apie savo, ir apie vaikiuko prieziura, viska kantriai parode, net kojas ismasazavo, kad neskaudetu. Aciu joms 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo slsilvija: 21 kovo 2006 - 14:55