Įkraunama...
Įkraunama...

Pagalba mamai ligoninėj

QUOTE(Mama_Tania @ 2005 07 24, 23:24)
Manau kiekvienoje ligoninėje visko pamokys.  Aš pati gimdžiau KMUK, tam yra naujagimių sesutės ir gydytojos, tikrai viską parodė, paaiškino: ir kaip pakeisti sauskelnes, kaip aprengti, ir apie bambytes priežiūrą, ir kaip valyti akutes, ir kaip pilveliui, jei pučia masažiuką daryti, ir apie leliuko prausimą, ir kaip, pamaitinus, palaikyti.

o va mano draugė prieš porą mėnesių ten gimdė, tai buvo siaube. Pati nieko nežino, nemoka, o iš seselių pagalbos visiškas nulis. Prašė, pamokint, tai dar bart gavo, kad nieko nemoka, kad nepasiruošus vaikus gimdo.... blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2005 07 31, 17:04)
o va mano draugė prieš porą mėnesių ten gimdė, tai buvo siaube. Pati nieko nežino, nemoka, o iš seselių pagalbos visiškas nulis. Prašė, pamokint, tai dar bart gavo, kad nieko nemoka, kad nepasiruošus vaikus gimdo.... blink.gif

Aš irgi nieko nežinojau, kadangi tai buvo mano pirmas vaikas, bet tuo metu visos sesutės, absoliučiai visos, man padėdavo. biggrin.gif
Apie gydytoją nieko negaliu pasakyti blogo, man jis labiausiai patiko. Iš pat pirmo susitikimo mums su vyru jis paliko labai gera įspudi. Su vyru maloniai bendravo. Dieną, kada gimdysiu, aš pasirinkau pati. Bet iki tos dienos dukritė laukti nenorėjo. Tai teko gimdyti anksčiau laiko ir be to sekmadienį. Skambinau jam apie 5-tą valandą ryte. Jokio nepasitenkinimo negirdėjau, iškarto sutiko atvažiuoti priimti gimdymą. Man atliko Cezario pjūvį, nes buvome jau tai suplanave. Viską atliko puikiai. O dar kai pasakė apie mano dukrytę, kad tokio gražaus naujagimio nėra matęs, tai apskritai wub.gif wub.gif
Kai jau rašiau, pagimdžiau sekmadienį, tai iki ketvirtadienio sesutės vaiką prižiūrėjo, galima sakyti, pačios (aš bijojau ir sauskelnes pakeisti, ir ausytes nuvalyti, ir net aprengti bijojau). Jau penktadienį pasakė, kad šiaip jau laikas pradėti daryti pačiai, kadangi pirmadienį išvažiuosiu ir kas man padės? O taip, jeigu kas nors neišeis doh.gif , sesutės šalia ir dar kartą paaškins.
Atsakyti
Man taip pat taip buvo, bet žiopla buvau pagimdžiusi pirmagimį. Mamos jokiu būdu ne maldaukit, kad pamokytų maitinti ar pervystyti angelėlį, o REIKALAUKIT, kad pamokytų. Gi čia jų darbas, ar mes kuri dirbdama žiūrim televizorių, ar plepam, kad turim laiko nueiti pas klientą, NE! O sesutės gali? Ne tokie ir krūviai tų sesučių, juk tik kelias palatas aptarnauja, lai ir "pabėgioja". Tegu nedirba, jei nenori ir gimdyves nervuoja. Kai aš tokios storos sesutės paprašiau, kad 2 val. nakties išvalytų nosį vaikui, tai oi oi..geriau būčiau vyrą, mamą ar sesę paprašius, kad naktį visų "įrankių" atvežtų...
Antrą gimdydama nebūsiu tokia, o prieš visokius "kyšiukus" aš griežtai prieš protest.gif , juk už gerą darbą atsilyginama, o ne tokį...
[/quote]

ir as ziopla buvau,dabar tikrai pasokdinsiu Vilniaus Antakalnio kl.Visa nakti prasikankinau kol pagimdziau,net nezinojau,kad nakciai vaikuti gali paimti,kad mama pailsetu.Bemaitindama uzmigdavau,o juk tai labai pavojinga,galima vaikuti uzdusinti krutimi!Apie pampersus tyliu,nei parode,nei paklause ar moku!Viena ka dare tai bambute vale.Dabar jau zinau kas privaloma ir tikrai reikalausiu,net graudu tokia naivuole buvau...
Atsakyti
Gimdžiau SK centro filiale. Sesutės gana malonios ir jei domiesi ir klausinėji, tai tikrai viską parodo. Tik reikia pačiai nueiti į naujagimių skyrių, nes retai užeina. Tai kol nesustiprėjau, kad galėčiau užlipti į trečią aukštą, buvo sunkoka. Atrodo, žinai ko nori paklausti, o kai užeina, tai visi klausimai išgaruoja iš galvos.
Šiek tiek patirties jau turėjau, padėjau prižiūrėti sesers ir geriausios draugės mažiukus.Tačiau kai po cezario vos gali pastovėti, tris paras nevalgius ir prilašinta visokių skysčių ir prileista nuskauminamųjų, tai gavusi lėliuką į rankas nebežinai ką su juo daryti blush2.gif .
Tik vaikiukų daktarė kažkokia keista pasirodė, ko paklausi, atsako - " ne informacijos biuras".
Tai vyras sako, gal senmergė ji. Tik keista, kad šitokie žmonės dirba tokioje vietoje, kur kasdien vyksta stebuklai - gimsta nauji žmogeliai. Jei nenori su žmonėmis bendrauti, tai dirbk morge. Na gal kiek ir per žiauriai parašiau, bet taip jau dabar jaučiu.
Atsakyti
Aš gimdžiau Antakalnyje. tai jei nepaklausi, tai ir niekas nieko nesako. Kai reikėjo keisti pirmą kartą pampersus, tai pristačiau sesutę, kad žiūrėtų, ar gerai darau. ir kai reikėjo plauti užpakaliuką irgi visko išklausinėjau.
Man Mažių paliko kitos dienos ryte (pirmą dieną atnešdavo tik maitinti). Bet vis tiek pirmą naktį nemiegojau, nes naujagimių skyriuje leliukai baisiausiai verkė doh.gif
o šiaip sesutės parodydavo, kaip bambutę valyti.
Dėl maitinimo krūtimi, tai ačiū Dievui, dėl gimdymo buvau tarusis su gyd. Povilaitiene - ji lankydavo po gimdymo kiekvieną dieną ir paaiškindavo, kaip ką daryti. thumbup.gif Tai nebuvo didelių bėdų su papukais.
Žodžiu, jei Antakalnį su niekuo nesitari ir nieko neprašai pagalbos, tai nieko ir negausi schmoll.gif
Atsakyti
Mamytes, noreciau pasiteirauti jusu, jau patyrusiu, kadangi as dar vaikuciu neturiu, bet nuolat galvoju ir noriu, ir kartu nerimauju. Ar paprasius padeda sesutes ismokti, kaip tvarkytis su leliuku...

Priklausys nuo to kur tu gimdysi!!! Jei nori sulaukti pagalbos, siūlyčiau gimdyti Gimdymo namuose(ten susilaukiau savo pirmojo vaikelio-ir buvau išmokyta kaip vystyti vaikutį, kaip prižiūrėti ir svarbiausia kaip teisingai maitinti!!!), ir tikrai nepatarčiau atsidurti Antakalnio klinikuose, čia gimdykla OK, tačiau pogimdyvinis skyrius KRAUPUS!!! cry.gif (čia sulaukiau savo antrojo-tai gerai kad visko jau buvau išmokusi, mano kaimynė susilaukusi savo pirmagymio turėjo rimtų bėdų dėl pagalbos stokos).
Taigi-pamąstyk ko nori-ar geros gimdyklos, ar geros pagalbos su vaikeliu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(myrmica @ 2005 10 07, 22:07)
Mamytes, noreciau pasiteirauti jusu, jau patyrusiu, kadangi as dar vaikuciu neturiu, bet nuolat galvoju ir noriu, ir kartu nerimauju. Ar paprasius padeda sesutes ismokti, kaip tvarkytis su leliuku...

Priklausys nuo to kur tu gimdysi!!! Jei nori sulaukti pagalbos, siūlyčiau gimdyti Gimdymo namuose(ten susilaukiau savo pirmojo vaikelio-ir buvau išmokyta kaip vystyti vaikutį, kaip prižiūrėti ir svarbiausia kaip  teisingai maitinti!!!), ir tikrai nepatarčiau atsidurti Antakalnio klinikuose, čia gimdykla OK, tačiau pogimdyvinis skyrius KRAUPUS!!! cry.gif (čia sulaukiau savo antrojo-tai gerai kad visko jau buvau išmokusi, mano kaimynė susilaukusi savo pirmagymio turėjo rimtų bėdų dėl pagalbos stokos).
Taigi-pamąstyk ko nori-ar geros gimdyklos, ar geros pagalbos su vaikeliu? g.gif

pritariu,bet geriausiai prieš pat gimdima nuvažioti į tą ligoninę kur nor gimdit ir pažiuret kokia tenai tvarka ir viska išsiaiškinti su personalu,butinai užėiti į naujagimių skirių ,bet prieš tai linkių pastoti sekmingai thumbup.gif
Atsakyti
Gimdziau Kauno krikscioniskuose gimdymo namuose. Pampersus ir rubelius (rubeliai ligonines) visa mano buvimo laika keite sesutes, vale bambute, kantriai 5 dienas mokino mano mazyli paimti kruti (nors galvojau kad niekad tai nepavyks), naktimis ateidavo pasiziuret kaip mums sekasi, isleidziant is ligonines patys perrenge mano mazyli mano pirktais rubeliais. Praktiskai savo mazyli pradejau savarankiskai auginti tik namie. Labai dziaugiausi tuo, buvo maziau streso.
Atsakyti
QUOTE(AusraM @ 2005 06 28, 14:16)
O grįžus taip nutiko, kad atsidūrėme Alytuj - tai ten vaikų priežiūra  thumbup.gif Gydytoja ateidavo kas antrą dieną, sesutė kasdien dvi savaites vaikščiojo... Atseit, ėjau pro šoną, užėjau pažiūrėt kaip vilnietės gyvena...

Man tai čia būtų daugiau minusas nei pliusas - pas mus sesutė ateina labai retai, tačiau man ir tai sukelia stresą, kad kažkoks pašalinis žmogus į mūsų "karaliją" įsibrauna. Aišku, naudinga, kai parodo mankštelę, atsako į klausimus. Tačiau dabar tiek tos literatūros, kad kartais mamytė daugiau už tą sesutę žino. Be to, erzina sesučių motyvacija reklamuoti kartais nelabai reikalingus produktus. Pvz. mano lėlytei pirmais mėnesiais nosytėje buvo truputį sausų snargliukų, tai seselė iš karto puolė įpiršinėti "Sterimarą" - atseit reikia nebijoti stipriai įpurkšti, "vaikelis klyks, bet nieko, taip reikia..." Nepirkau aš to "Sterimaro" ir po kurio laiko viskas natūraliai praėjo.
O dėl ligoninių sesučių... Gimdžiau Antakalny ir nors buvau ten apšokinėta, nes pas pažįstamą gimdžiau, vis viena sterilios vatos ir destiliuoto vandens man tik paskutinę dieną atnešė, kai jau namo reikėjo važiuoti. O aš kaip pirmakartė tai net nežinojau, kad privalo duoti, pati ten su spirale vandenį virinausi, kad lėlytei akytes apvalyti... Dėl maitinimo krūtimi irgi iki galo nieko nepaaiškino, tai grįžusi namo dėl pieno pertekliaus apturėjau staigią laktostazę. Gal antrą kartą gimdžiusioms ir nereikia tiek tos informacijos, bet mums, pirmakartėms, turėtų būti ypatingas dėmesys.
Atsakyti
hmm...
Gimdžiau VGN, niekam nemokėjau, tai niekas labai ir nesirūpino. Sesutės tik valė bambutę ir viskas. Tiesa, kai pervežė iš gimdymo skyriaus, tai sesutė sakė kad ateis parodyti kaip sauskelnes pakeisti, bet aš jos taip ir nesulaukiau, tai pati pakeičiau ir kažkaip viskas normaliai išėjo, nieko ten sunkaus nėra (va, jei būtų reikėję vystyklus vynioti, tai tada jau būt prasčiau buvę blush2.gif ). Dėl maitinimo tai teko vieną kartą eiti į jų kambariuką kviesti kad parodytų, tai nenorom, bet atėjo mirksiukas.gif
O šiaip tai man atrodo, kad jei jau labai sunku su vaiku, tai reiktų ką nors tom sesutėm "duoti" arba prašyti kad vyras nakčiai pasiliktų, tai tada gal ir priežiūra rimtesnė bus smile.gif
Atsakyti
gimdziau VGN, tai pasakysiu taip:suabsoliutinti jokiu budu negalima.čia kaip visur yra gerų darbuotojų ir yra tokių, prieš kuriuos jautiesi kaltas, kad prašai jų pagalbos. Man pasitaikė ir tokių, ir tokių. Esu be galo dekinga vienai seselei, kuri kaip reikiant ir mane, ir palatos draugę išmokė visų dalykų susijusių su kūdikio priežiūra.Mano mažiukas sunkiai ėmė krūtį, bet kai atėjo toji seselė, tai išsisprendė visos problemos.Palatos draugei taip pat. O šiaip tai tam tie žmonės ten ir dirba, kad parodytų, pamokintų, patartų.O jei to nedaro, tai belieka klausti ir prašyti, o kartais ir pareikalauti.
Atsakyti
Sutinku su Digma kad visokiu seselių pasitaikė aš gimdžiau Kaune Mažylyje pirmą dieną pasitaikė labai gera seselė tai parodė kaip apiprausiant laikyti kaip pampersą pakeist kai pritrūkau pienuko tai atsinešus mišinuką net pati pamaitino bet antrą dieną tai pasijutau kalta beklausdama ko nors dirbo kažkokios susiraukę bobos po gimdymo mane išmėtė tamsiom dėmėm tai atėję apstaugė kad sutrina guliu, atėjęs vaiką apžiūret daktaras irgi kažkoks trenktas buvo klausi ko nors tai jis tyli smile.gif
Atsakyti