Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas Užsienyje

As ir pasigirsiu kokia kose makalose siandien dariau ir net valgoma gavosi bigsmile.gif Turejau grybu tu pievagrybiu, baltu, tai rankos spirgejo ka nors su jais padaryti, tai gavosi grybai +raudonas vynas+ryziai+mesos kukuliai supjaustyti(kurie skonio atzvilgiu galutiniam produkte buvo visiskai ne i tema doh.gif ), idejau kelis saukstus cream of tomato mushroom soup ar kazkas pan , paragavau, suroka pasirode, paskaiciau ant skarbonkes tos soup , kad galima ananaso ideti, tai imeciau sviezio ananaso truputeli ir niam niam..... tik sakau tie kukuliai ne i tema buvo.... taip noreciau kinieciu virtuveje pasisukioti.... norecia ismokti kaip ten jie maista gamina...
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2007 12 13, 07:59)
o as dariau siandien jambalaya pirma kart... is pakelio - greitai ir neskausmingai, bet skaniai labai...  biggrin.gif

smile.gif o kas tai yra blush2.gif ?
Papildyta:
QUOTE(pupa999 @ 2007 12 13, 08:43)
As ir pasigirsiu kokia kose makalose siandien dariau ir net valgoma gavosi  bigsmile.gif  Turejau grybu tu pievagrybiu, baltu, tai rankos spirgejo ka nors su jais padaryti, tai gavosi grybai +raudonas vynas+ryziai+mesos kukuliai supjaustyti(kurie skonio atzvilgiu galutiniam produkte buvo visiskai ne i tema  doh.gif  ), idejau kelis saukstus cream of tomato mushroom soup ar kazkas pan , paragavau, suroka pasirode, paskaiciau ant skarbonkes tos soup , kad galima ananaso ideti, tai imeciau sviezio ananaso truputeli ir niam niam.....  tik sakau tie kukuliai ne i tema buvo.... taip noreciau kinieciu virtuveje pasisukioti.... norecia ismokti kaip ten jie maista gamina...

wow 4u.gif
Atsakyti
6663, gal ir nera taip baisu eksperimentuoti, bet kai as zinau, kad nezinau kam kokie prieskoniai skirti, tai visada baisu ka nors "is akies" gaminti, kad paskui ismesti nereiketu ir ant pergalingo galo alkana nelikciau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(pupa999 @ 2007 12 13, 19:51)
6663, gal ir nera taip baisu eksperimentuoti, bet kai as zinau, kad nezinau kam kokie prieskoniai skirti, tai visada baisu ka nors "is akies" gaminti, kad paskui ismesti nereiketu ir ant pergalingo galo alkana nelikciau  doh.gif

man kazkaip nebaisu expermentuot..nors tai nereishkia, kad visad gaunasi biggrin.gif ..
Dazniausiai viskas baigiasi gerai.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(6663 @ 2007 12 13, 11:30)
smile.gif o kas tai yra blush2.gif ?

jambalaya tai Naujojo Orleano (o gal ir visos luizianos bendrai) patiekalas.. tai ryziai su prieskoniais ir astria parukyta desra (gali but ir krevetem, darzovem ir pan). Paprastuose supermarketuose yra New Orleans Jambalaya Mix, ten jau tie ryziai su prieskoniais (buna tose lentynose, kur visokios pupeles, ryziai, ir pan), dar nusiperki is hot dogu saldytuvo spec jambalayai skirtu parukytu astriu desreliu - andouille vadinasi jos, ir idedi megstamu darzoviu: as dedu grybu, morkyciu, kukuruzu saldytu ir pan. 2.5 puodelio vandens i visa ta, ir ant mazos ugnies 25 min paverdi - vuolia... lengva ir skanu.

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2007 12 13, 20:44)
jambalaya tai Naujojo Orleano (o gal ir visos luizianos bendrai) patiekalas.. tai ryziai su prieskoniais ir astria parukyta desra (gali but ir krevetem, darzovem ir pan).  Paprastuose supermarketuose yra New Orleans Jambalaya Mix, ten jau tie ryziai su prieskoniais (buna tose lentynose, kur visokios pupeles, ryziai, ir pan), dar nusiperki is hot dogu saldytuvo spec jambalayai skirtu parukytu astriu desreliu - andouille vadinasi jos, ir idedi megstamu darzoviu: as dedu grybu, morkyciu, kukuruzu saldytu ir pan. 2.5 puodelio vandens i visa ta, ir ant mazos ugnies 25 min paverdi - vuolia... lengva ir skanu.

user posted image

user posted image

wow, skamba skaniai.. wub.gif
Atsakyti
Galvojau galvojau ka cia greito pasidaryt pavakriam, nugis prisiminiau svilpikus tai tik antgreicio 4 bulvytes nedidukes nussikuciau greitai isvire ir sast jie garuoja ant stalo, ale kaip skanu..... o dar zinant kokia as bulvine esu tai isvis biggrin.gif doh.gif blush2.gif
user posted image

Ode baisi dekavone tavo vyrui nes skaiciau jo recepta as visada juos darydavau irgi taip pat bet http://giedrius-v.li....com/58703.html cituoju " Kažkada skundžiausi, kad nepavyksta man švilpikai. Kaip ir maniau, problema pasirodė esanti elementari, ir viskas iš tikrųjų kur kas paprasčiau, nei atrodo." "Na bet vienu žodžiu, viena iš mano ankstesnių klaidų buvo ta, kad bulvės buvo pernelyg šlapios." akurat man tas pats budavos, nugi jas si karta taip igarinau taip isgarinau atvesinau super geri svilpikai gavosi net traska biggrin.gif sakau vat gyveni zmogus ir mokaisi, kartais gerai kaip zmones paraso kokios tos klaideles buna, vat ir man pavyko super geri be galo skanus lietuviski svilpikai, taip kad zemai lenkiuosi tavo vyrui ir einu toliau ziurinet receptu knyga ka ten skanaus reiks kaledom kokiom pasigamint rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2007 12 14, 00:45)
Galvojau galvojau ka cia greito pasidaryt pavakriam, nugis prisiminiau svilpikus  tai tik antgreicio 4 bulvytes nedidukes nussikuciau greitai isvire ir sast jie garuoja ant stalo, ale  kaip skanu..... o dar zinant kokia as bulvine esu tai isvis  biggrin.gif  doh.gif  blush2.gif
user posted image
Ode baisi dekavone tavo vyrui nes skaiciau jo recepta as visada juos darydavau irgi taip pat bet http://giedrius-v.li....com/58703.html cituoju " Kažkada skundžiausi, kad nepavyksta man švilpikai. Kaip ir maniau, problema pasirodė esanti elementari, ir viskas iš tikrųjų kur kas paprasčiau, nei atrodo." "Na bet vienu žodžiu, viena iš mano ankstesnių klaidų buvo ta, kad bulvės buvo pernelyg šlapios." akurat man tas pats budavos, nugi jas si karta taip igarinau taip isgarinau atvesinau super geri svilpikai gavosi net traska  biggrin.gif  sakau vat gyveni zmogus ir mokaisi, kartais gerai kaip zmones paraso kokios tos klaideles buna, vat ir man pavyko super geri be galo skanus lietuviski svilpikai, taip kad zemai lenkiuosi tavo vyrui ir einu toliau ziurinet receptu knyga ka ten skanaus reiks kaledom kokiom pasigamint  rolleyes.gif

och tu blyn kaip skaniai atrodo doh.gif
noreciau per ekrana nors pora pavogt.. biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2007 12 13, 15:45)
Galvojau galvojau ka cia greito pasidaryt pavakriam, nugis prisiminiau svilpikus  tai tik antgreicio 4 bulvytes nedidukes nussikuciau greitai isvire ir sast jie garuoja ant stalo, ale  kaip skanu..... o dar zinant kokia as bulvine esu tai isvis  biggrin.gif  doh.gif  blush2.gif
user posted image
Ode baisi dekavone tavo vyrui nes skaiciau jo recepta as visada juos darydavau irgi taip pat bet http://giedrius-v.li....com/58703.html cituoju " Kažkada skundžiausi, kad nepavyksta man švilpikai. Kaip ir maniau, problema pasirodė esanti elementari, ir viskas iš tikrųjų kur kas paprasčiau, nei atrodo." "Na bet vienu žodžiu, viena iš mano ankstesnių klaidų buvo ta, kad bulvės buvo pernelyg šlapios." akurat man tas pats budavos, nugi jas si karta taip igarinau taip isgarinau atvesinau super geri svilpikai gavosi net traska  biggrin.gif  sakau vat gyveni zmogus ir mokaisi, kartais gerai kaip zmones paraso kokios tos klaideles buna, vat ir man pavyko super geri be galo skanus lietuviski svilpikai, taip kad zemai lenkiuosi tavo vyrui ir einu toliau ziurinet receptu knyga ka ten skanaus reiks kaledom kokiom pasigamint  rolleyes.gif

jau galiu i maista ziureti thumbup.gif yro net paprashiau, kad bulviu partistu thumbup.gif ryt ant stalo garuos shis patiekalas biggrin.gif aciu ir PM ir Odes brangiausiam cool.gif tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Raskyte @ 2007 12 13, 19:22)
jau galiu i maista ziureti  thumbup.gif  yro net paprashiau, kad bulviu partistu  thumbup.gif  ryt ant stalo garuos shis patiekalas  biggrin.gif  aciu ir PM ir Odes brangiausiam  cool.gif  tongue.gif

Tai kad ner uz ka, tikrai labai paprasta tai zinai ... tingejau irgi terliotis ilgai tai ant greicio prasisukau mirksiukas.gif
Atsakyti
Man irgi seile nutyso doh.gif Bus uzrasyta i sarasa, kada nors ateiciai padaryti. Nors mano vyrui jie (karta dariau) pusryciams, o ne vakarienei tinka biggrin.gif

Klausimas - kijevo kotletai. Gal kas girdejot apie toki varianta, kai vistiena sumalama? Man kazkodel istriges vaizdelis tokio butent kijevo kotleto, ir atsimenu, kad buvo dieviskai skanu ax.gif Zinau, kad as su kaulaus ir pjaustymais mesu tikrai nesiterliosiu, tai maltos vistienos variantas man daug labiau igyvendinamas. Jei kas girdejot apie toki, ir jei daret, kaip ten apytiksliai viskas?
Atsakyti
QUOTE(TYN @ 2007 12 14, 05:58)
Klausimas - kijevo kotletai. Gal kas girdejot apie toki varianta, kai vistiena sumalama?

Radau tokį variantą.
Sumalti vištienos krūtinėlę, įmaišyti druskos, pipirų (geriausiai baltųjų ir kvapiųjų). Daugiau nieko į faršą dėti nereikia. Iš jo sudrėkintom rankom darom "blynus", į kuriuos įdedame sugniaužyto sviesto gabalėlį (sviestą reikia išsiimti iš šaldytuvo anksčiau, kad atšiltų ir iš anksto sugniaužyti pailgus rutulėlius). Jokiu būdu neišriebaluoti mėsos kraštų, nes nesulips gerai. Sulipdyti reikia labai kruopščiai, kad bekepant sviestas nepradėtų sunktis, nes ims labai čirkšti aliejus. Tada: džiūvėsiai-plaktas kiaušinis-vėl džiūvėsiai. Kepame karštame aliejuje. Galima fritiūrinėje. Kepti apie 10 min., kol iškyla. Kai jau plaukioja paviršiuje, vadinasi iškepė.
Ir garnyras:
Keptos fri bulvės ir morkytės paruoštos taip: supjaustyti žalias morkas kubeliais, išvirti pasūdytame vandenyje, nusunkti, užpilti puse puodelio pieno, kuriame išmaišyta apie pusė šaukšto miltų ir truputį pakaitinti, kol pienas ims tirštėti.
Atsakyti