Mano mažius dabar beveik 1,5-tai gražiai sako tete,ate,kačiuką vadina kaka
,kartais kate,šuniuką -auu,kai lauke lyja sako-yja,kas čia-kašia,na čia mėgstamiausias žodis,dabar naują išmoko-kai tik kur kas suburzgia tuoj sako vašiuoja-čia reikštų važiuoja,tapkė-tati,dar žino karšta-kotia,ir tuščia-tytia,na kai ką skanaus suvalgo ir jau nebėra daugiau,dar sako noriu-niania, tai tiek pavyko iššifruoti,o toliau viskas sava kalba
Dar labai mėgsta suraukt antakius kažką rodyt pirštu ir tokiu klausiamu balsu kažką aiškina,labai juokinga būna,bet stengiuos nesijuokt, kad neįsižeistų
Bet kaip kažkas rašė, mama nesako,aš jam tetė,ir tėtis tetė, ir močiutė tetė,ir sesė tetė
,matyt jis taip suvokia artimiausius žmones,nors ir visąlaik pataisom,jis vistiek savo
Musu dukryte 1.5m daug snekam,beveik viska suprantu ka ji pasako,ko nori,ko pageidauja
mes ir nemazai jau kalbejom kaip berniukai nes sako pas juos viskas velau
dukrytei 1m5men. sneka daug, isvardinti jau nebeimanoma
taria ne tik daiktavardzius (agurkas, katyte, mo-ciute/ciute, babule/abule, uogyte, avyte, antyte ir t.t.), bet ir veiksmazodzius (ateik, bega/begu, sestis, nenoriu, guli ir pan.) bei kelis budvardzius (skani ir didele)
netaria r raides ir daznai nukanda zodzio pirmaji skiemeni arba raide.
Man mazasisi sako tete, mama, sese, ku-ku, au-au (visi, kas ant ketusiu koju: ir suo, ir kate, ir karve, ir meska
), niam niam, ate. Daugiau dar burbuliuoja savo kalba, ciauska ir ciauska
Mūsų šeimoje kalbama lietuviškai ir rusiškai, bet kol kas sūnaus kalbelėje pastebiu tik keletą rusiškų žodelių. O šiaip sako mama, tete, papa (tėtė rus.), dėdė, diadia (dėdė rus.), baba (babuška), ba- ba (nebėra), duf (dušas), dar, ten, tuda (ten rus.), nio-niam (valgyti), DAR NIO-NIAM (mėgstamiausia frazė
: dar valgyti), babai (batai), dung ( du) , ba- bum (pargriuvau), bamba, tik-tak ( laikrodis), bam (mesti), mė mama (mano mama), dadū (ledų), i auka (i lauką)
berods viskas...
berods viskas...
Maniske irgi ne per daugiausiai zodziu turi savo arsenale- mama, tete, lialia, apas-tai batas, ba ba- nera, ate, ane, au, mmm-karvyte, opa, pupa, zipu-taip bite vadina
Tai net nezinau, nors mums dar tik 1,3men, tad manau, dar pasipils tie zodziai
Tai net nezinau, nors mums dar tik 1,3men, tad manau, dar pasipils tie zodziai
Mažius 1,6 mėn sako: Mama,tėtė,au-au,miau,mū,brrrr (mašina),teta,dar,ką darai?,kur eini?, labas,ate,valgyti,didelis,tu...lyg ir viskas...na ir žinoma savo kalbele plepa nesustodamas...
manajam beveik metai ir 5mėn.
bandžiau surašyt jo žodelius
Lialiu, dėdė, diudia (duona, sausainis, ir pan.), didi, diiiiiii (didelis), tiapu-tiapu, mamaaaa, tete, au-au, miaaaaau, kle-kle (paukštis), nente (ženklas), mlia/mnia (bala), liutia (?), uga (uoga), batia (obuolys), nem-nem, apa, liulia, kaku, baba, alio, neee, aaaate (ačiū), ate, ejej (hei hei!)...
bandžiau surašyt jo žodelius
Lialiu, dėdė, diudia (duona, sausainis, ir pan.), didi, diiiiiii (didelis), tiapu-tiapu, mamaaaa, tete, au-au, miaaaaau, kle-kle (paukštis), nente (ženklas), mlia/mnia (bala), liutia (?), uga (uoga), batia (obuolys), nem-nem, apa, liulia, kaku, baba, alio, neee, aaaate (ačiū), ate, ejej (hei hei!)...