Įkraunama...
Įkraunama...

1-1,5 metų vaiko kalbos raida

Mano mažius dabar beveik 1,5-tai gražiai sako tete,ate,kačiuką vadina kaka lotuliukas.gif ,kartais kate,šuniuką -auu,kai lauke lyja sako-yja,kas čia-kašia,na čia mėgstamiausias žodis,dabar naują išmoko-kai tik kur kas suburzgia tuoj sako vašiuoja-čia reikštų važiuoja,tapkė-tati,dar žino karšta-kotia,ir tuščia-tytia,na kai ką skanaus suvalgo ir jau nebėra daugiau,dar sako noriu-niania, tai tiek pavyko iššifruoti,o toliau viskas sava kalba lotuliukas.gif Dar labai mėgsta suraukt antakius kažką rodyt pirštu ir tokiu klausiamu balsu kažką aiškina,labai juokinga būna,bet stengiuos nesijuokt, kad neįsižeistų smile.gif Bet kaip kažkas rašė, mama nesako,aš jam tetė,ir tėtis tetė, ir močiutė tetė,ir sesė tetė blink.gif ,matyt jis taip suvokia artimiausius žmones,nors ir visąlaik pataisom,jis vistiek savo doh.gif
Atsakyti
Musu dukryte 1.5m daug snekam,beveik viska suprantu ka ji pasako,ko nori,ko pageidauja biggrin.gif
Atsakyti
mes ir nemazai jau kalbejom kaip berniukai nes sako pas juos viskas velau smile.gif
Atsakyti
dukrytei 1m5men. sneka daug, isvardinti jau nebeimanoma biggrin.gif taria ne tik daiktavardzius (agurkas, katyte, mo-ciute/ciute, babule/abule, uogyte, avyte, antyte ir t.t.), bet ir veiksmazodzius (ateik, bega/begu, sestis, nenoriu, guli ir pan.) bei kelis budvardzius (skani ir didele) ax.gif netaria r raides ir daznai nukanda zodzio pirmaji skiemeni arba raide.
Atsakyti
Man mazasisi sako tete, mama, sese, ku-ku, au-au (visi, kas ant ketusiu koju: ir suo, ir kate, ir karve, ir meska hihihi.gif ), niam niam, ate. Daugiau dar burbuliuoja savo kalba, ciauska ir ciauska biggrin.gif
Atsakyti
Mūsų šeimoje kalbama lietuviškai ir rusiškai, bet kol kas sūnaus kalbelėje pastebiu tik keletą rusiškų žodelių. O šiaip sako mama, tete, papa (tėtė rus.), dėdė, diadia (dėdė rus.), baba (babuška), ba- ba (nebėra), duf (dušas), dar, ten, tuda (ten rus.), nio-niam (valgyti), DAR NIO-NIAM (mėgstamiausia frazė lotuliukas.gif : dar valgyti), babai (batai), dung ( du) , ba- bum (pargriuvau), bamba, tik-tak ( laikrodis), bam (mesti), mė mama (mano mama), dadū (ledų), i auka (i lauką)
berods viskas... ax.gif
Atsakyti
Maniškė šiuo metu sako- mama, tete, baba, lialia, au au, miau, teta, mūūū, cyp cyp, ne, atia, amam, duok, dar, ten, pou (teletabis), daugiau neprisimenu biggrin.gif Bet manau, kalba nemažai ir vis išmoksta naujų žodžių ax.gif
Atsakyti
Mano sūnelis greit bus pusantrų metukų, be įprastos savos šnekos ir elementarių žodelių dar pasako eit, sėst, gana, dar, širšė (tik be r), mat pastarųjų šiemet gausu smile.gif
Atsakyti
Maniske irgi ne per daugiausiai zodziu turi savo arsenale- mama, tete, lialia, apas-tai batas, ba ba- nera, ate, ane, au, mmm-karvyte, opa, pupa, zipu-taip bite vadina rolleyes.gif
Tai net nezinau, nors mums dar tik 1,3men, tad manau, dar pasipils tie zodziai thumbup.gif
Atsakyti
Dega, papa (lempa), gaga (kukurūzai), bapa (batai), papė (lapė), kate (katė), akė (akis biggrin.gif ).
Pastebėjau, kad jos žodžiuose dominuoja p raidė. Kažin, kodėl taip yra? Gal dar kam taip? g.gif
Atsakyti
Mažius 1,6 mėn sako: Mama,tėtė,au-au,miau,mū,brrrr (mašina),teta,dar,ką darai?,kur eini?, labas,ate,valgyti,didelis,tu...lyg ir viskas...na ir žinoma savo kalbele plepa nesustodamas... biggrin.gif
Atsakyti
manajam beveik metai ir 5mėn.
bandžiau surašyt jo žodelius smile.gif

Lialiu, dėdė, diudia (duona, sausainis, ir pan.), didi, diiiiiii (didelis), tiapu-tiapu, mamaaaa, tete, au-au, miaaaaau, kle-kle (paukštis), nente (ženklas), mlia/mnia (bala), liutia (?), uga (uoga), batia (obuolys), nem-nem, apa, liulia, kaku, baba, alio, neee, aaaate (ačiū), ate, ejej (hei hei!)...
Atsakyti