Įkraunama...
Įkraunama...

1-1,5 metų vaiko kalbos raida

Maniškė sako mama, tėtė, tiutė( tai močiutė), katė, teta, lialė, ate, atiu( tai ačiū), noniu( tai noriu), čia,ten, pusseserę Adrijaną vadina Ade, sako eik, ateik, būna kad pasako kokį žodį vieną kartą ir daugiau jo neišgirsi, buvo pradėjus visiem sakyti dink, bet kažkaip dabar jau taip nebesako smile.gif pasiprašo ant puoduko, nors dar nieko ant jo nepadaro, bet jau žino kam jis yra skirtas, ir šiaip labai daug jau supranta, žino ką reikia mesti į šiukšlinę, k mesti į skalbimo mašiną...Dabar lauksim kol pradės jungti žodžius ax.gif
Atsakyti
Mano suneliui jau 1.6m. Kalba labai daug ir aiskiai. Sakiniu dar nesurezga, tik vienas junginys iseina: putia vejas (pucia vejas), taip visad sako kai paziuri pro langa biggrin.gif Mama, tete sako jau senai. Dabar pradejo ir veiksmazodzius ir budvardzius vartoti, pvz sako begam, ir reikis su jou begti, t.p. sako sokti, kai nori sokti, dar moka pasakyti skanu, grazu, karsta, salta ir t.t. Zodziu didelis snekutis jis pas mus rolleyes.gif

user posted image
Atsakyti
O aš vis dar laukiu kada prabils mano mergaitė. rolleyes.gif Nenori vaikas šnekėti ir nors tu ką. Visi jai yra mama, tai dar pasako gerti, ate ir ačiū.
Atsakyti
mano mazoji kol kas sako tuos pacius elementarius zodelius kaip ir visi vaikai mama tete dede teta, au au, miau miau, chik chik, tiapu tiapu, kaka, batas, tik tak, lialia ir delioja paprastus sakinius pvz dede isejo, lempa dega, au au ateik. Musu kieme yra berniukas kuris laisvai sneka, zodynas platus. Bet man atrodo, kad vaiko kalbos vystymasis priklauso tiek nuo vaiko komunikabilumo, tiek nuo tu kurie juos augina komunikabilumo ir sugebejimo uzsiimti vaiku, vieni gabesni kalboms, kiti labiau tyrinetojai bus gabesni kitiems mokslams, manau nuo gabumu irgi priklauso greitesnis kalbos vystymasis
Atsakyti
QUOTE(Sniega1 @ 2007 11 27, 13:10)
ogo, negirdejau dar kad tiek zodziu sakytu tokie mazuciai doh.gif

Visai nekukliai pasigirsiu,as jau 1.5m snekejau risliais sakiniais bigsmile.gif pirmas mano sakinys istartas prie ezero,kai sedint vonelej nutirpo kojos,pareiskiau savo seneliui,kuris atspejo kodel as taip baisiai verkiu:taip,taip,sedejau ir nutirpo. Sokas tevam buvo unsure.gif Iki tol snekejau mama,tete,baba rolleyes.gif po to,matyt,pradejau mastyti ir isiminti,kad dar dabar galiu nupasakoti kaip atrode mano ir tevu kambarys,kur stovejo lovyte,ka matydavau pro langa guledamas lovytej ir atsimenu kaip mama kazkuri vakara lopsine dainavo ax.gif

Pasigyriau doh.gif
Atsakyti
Mano dukrele dar palyginus mazai sneka, nors supranta tai tikrai daug. Tik elementarius zodelius mama, tete, dede, teta, lialia, gerti, vau vau ir dar kazka panasaus, bet jokiu sakiniu. O kartais kazka balbatuoja sava kalba, mazdaug bele ka, gal tik ji supranta, mes tai nelabai biggrin.gif . Galvoju kaip cia ja prasnekinus rimciau, bet turbut teks palaukt. ax.gif
Atsakyti
musiske ,tai pradejo kalbeti budama metu. Manau, kad tai yra labai individualu. Vieni anksciau pradeda, kiti veliau.Zinoma yra pliusu, kai pradeda anksciau kalbeti. Pasisako ka skauda, ko nori ir pan. Bet nera reikalo pergyvent , kad veliau pradeda ar, kad skurdesnis zodynas . Veliau vis vien jie visi susilygina tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(piene78 @ 2008 10 15, 20:57)
mano mazoji kol kas sako tuos pacius elementarius zodelius kaip ir visi vaikai mama tete dede teta, au au, miau miau, chik chik, tiapu tiapu, kaka, batas, tik tak, lialia ir delioja paprastus sakinius pvz dede isejo, lempa dega, au au ateik. Musu kieme yra berniukas kuris laisvai sneka, zodynas platus. Bet man atrodo, kad vaiko kalbos vystymasis priklauso tiek nuo vaiko komunikabilumo, tiek nuo tu kurie juos augina komunikabilumo ir sugebejimo uzsiimti vaiku, vieni gabesni kalboms, kiti labiau tyrinetojai bus gabesni kitiems mokslams, manau nuo  gabumu irgi priklauso greitesnis kalbos vystymasis

drinks_cheers.gif musu merginos bendraamzes bigsmile.gif .Sneka tiek pat,tik sakiniu tai nedelioja.Tik labai israiskingais ranku mostais kazka aiskina savo kalba..
Atsakyti
man tai keista kazkaip, mano aplinkoje labai daug 1-3 metu vaiku, ir nei vienas ju nekalba risliai. gal tokie laikai db? as pilnai, risliai ir nespepluodama kalbejau vos metuku sulaukus smile.gif tikiuosi ir mano mazylis greit prabils mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(emulia @ 2008 11 03, 19:04)
man tai keista kazkaip, mano aplinkoje labai daug 1-3 metu vaiku, ir nei vienas ju nekalba risliai. gal tokie laikai db? as pilnai, risliai ir nespepluodama kalbejau vos metuku sulaukus smile.gif tikiuosi ir mano mazylis greit prabils mirksiukas.gif

Tik nesupyk, bet vienas iš galimų paaiškinimų mamų atmintis blush2.gif Pvz. draugės vaikas buvo toks standartinis. Dabar jam 5 metukai, tai pasak jo mamos ir atsisėsdavo 6 mėn, ir vaiščiojo 9, ir kalbėjo dar metukų nesulaukęs. Su draugėm kartais pažvengiam, nes visos pamenam, kaip buvo. Beto "pilnai ryšliai" kalbantis metukų vaikas g.gif Ką reiškia pilnai? Man atrodo super gabiu būtų pripažintas vos 100 žodžių mokantis metinukas, dauguma apie 10 "au-au" lygio žodžių moka. Tai kas tas "pilnai", jei net ir buvai super-super ir kokių 300 žodžių mokėjai?

Nes aš netikiu tokiais skirtumais: kai mamų kartos paklausai VISI vaikai vaikščiuojo iki metukų, pusantrų eilėraštukus 4 ir daugiau eilučių mintinai skaitė, tt, o aplinkui, kaip tu ir sakai: labai menkai kalbantys vaikai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mirėja: 03 lapkričio 2008 - 18:21
Mano mažiukui dabar 1m.3men.,mes negalim pasigirt, kad labai daug snekam..sako tėtė,tytia(tai mano sesė,jo teta)Žiuri į nuotrauka mums rodo ir sako smile.gif pupa,niam niam,vau vau-kai šiuniuka ar katytę mato ir dar kažką pan. kas keisčiausia kad niekada nesako mama verysad.gif o aš vis laukiu ir laukiu rolleyes.gif Na bet ateis laikas ir pasakys..
Atsakyti
QUOTE(Mirėja @ 2008 11 03, 20:14)
Tik nesupyk, bet vienas iš galimų paaiškinimų mamų atmintis  blush2.gif Pvz. draugės vaikas buvo toks standartinis. Dabar jam 5 metukai, tai pasak jo mamos ir atsisėsdavo 6 mėn, ir vaiščiojo 9, ir kalbėjo dar metukų nesulaukęs. Su draugėm kartais pažvengiam, nes visos pamenam, kaip buvo. Beto "pilnai ryšliai" kalbantis metukų vaikas  g.gif Ką reiškia pilnai? Man atrodo super gabiu būtų pripažintas vos 100 žodžių mokantis metinukas, dauguma apie 10 "au-au" lygio žodžių moka. Tai kas tas "pilnai", jei net ir buvai super-super ir kokių 300 žodžių mokėjai?

Nes aš netikiu tokiais skirtumais: kai mamų kartos paklausai VISI vaikai vaikščiuojo iki metukų, pusantrų eilėraštukus 4 ir daugiau eilučių mintinai skaitė, tt, o aplinkui, kaip tu ir sakai: labai menkai kalbantys vaikai...

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif .Tikrai,nedarykim is savo vaiku geniju.Visos mamos nori,kad ju vaikas butu "-esnis"uz visus.
Atsakyti