Sveikutės Mano dukrytei šiandieną lygiai pusantrų metukų jos žodynėlis toks: mama,
tete,
gerti (geeiti, kartais teišeina eeiti)
sisisi (kai ant puoduko jau sėdi-bet ne visada sako kažkodėl)
tada labas (abas)
ir ate- (prie šito priklauso dar bučkis į delniuką ir pamojavimas juo)
lyja- beveik taisyklingai- ir tai sako dviem atvejais- kai nori namo eiti ar kai pradeda lyti

)
katytė (atytė), taip pat imituoja miaukimą plonai plonai sucypia kaip ir miau kaip ir iau išeina- bet plonu balseliu.
šuo (uo)
kai ko nors nežino klausia kas čia( kascia)- mūsų pediatrės ištisai to klausinėjo...
ir juokingiausias dalykas tai- kad ji išmoko ištarti: "kas čia dabar" (kasciadabai) kai kas nors neišeina padaryti (čia aš tokį žodžių derinį piktai sakau kai man kas nepavyksta

tikriausiai ji mano kat tai vienasžodis)
sako- duok ,
papa- kai prašo krūties- kartais net apšalu kai sujungia (duok papa)
dar (jei dar ko nors nori)
kaka (net nežinau - bet ji kartais kai prisikakoja sako kaka- kartais nesako- nuo ko tai priklauso nežinau

)
lialia (iaia kažkaip labai minkšta ta jos l beveik kaip j... čia ant vaikų- ir ant lėlių)
ybas- grybas (dažnai važiuojam grybauti- be to skaitom grybų karą)
Teisybė- jei dažnai kartoji kokį žodį ji greitai perima- buvom kaime- ten buvo tetos šuo- dolčytė- tai manoji teturėdama metukus ir keturis mėnesius buvo išmokus sakyti aičytė ant šuns sakyt.
toliau daug neaiškių žodžių sako- galima aišku būtų įsiklausyti ir bandyti kažką galvoti bet tai jos dažniausiai vartojami terminai. Labiausiai matyt jai šiuo metu reikalingi.
na daugiau neatsimenu- bet jos žodynas tikrai nėra siauras.