Gydytoja sake, kad berniukai veliau nei mergaites kalbet pradeda,o ir kiekvienas vaikas individualus, tai pergyvent tikrai nereiktu, jei mazius 1,5 metu tik kelis zodelius pasako.
Maniskiui beveik 1,4m. Sako mama, tete, ba-ba (kai konors neranda), ate, lempa, Obuo (tai obuolys
) lialia (ant mazu vaiku), sitas (kai i ka nors rodo), cia, kas cia?, batas, dar... siuo metu tiek prisimenu
nors ir nuo nuotaikos labai priklauso, buna dienu, kad neuzsiciaupdamas kalba ir "zmogiskai" ir savo kalba, o kartais maziau.
Gydytoja sake, kad berniukai veliau nei mergaites kalbet pradeda,o ir kiekvienas vaikas individualus, tai pergyvent tikrai nereiktu, jei mazius 1,5 metu tik kelis zodelius pasako.
QUOTE(Sniega1 @ 2007 11 27, 12:10)
ogo, negirdejau dar kad tiek zodziu sakytu tokie mazuciai 
O aš girdėjau ir labai dažnai
Mano sunus budamas 1,8 m. jau kalbejo sakiniais. O dukros 1,5 m. dabartinis zodynas yra minimalus. Tad nera jokiu normu
o mano maziukas labai mazai kalba.,daugiau sava kalba.,sako tik pagrindinius zodzius mama.,teti,bamba.,lele.,alio,ati.,ate.,ir t.t.t.bet tik pagrindinius nors dauk bendrauju dauk sneku.,bet sakiniais nesneka ir viskas.
QUOTE(Elizabeht @ 2007 12 05, 13:50)
Mano sunus budamas 1,8 m. jau kalbejo sakiniais. O dukros 1,5 m. dabartinis zodynas yra minimalus. Tad nera jokiu normu 
Ir as pritariu, kad kiekvienam vaikuciui savas laikas. vat mano mergaite (1,9m) ciauska nesustodama normaliais sakiniais, aisku, kai kurie zodeliai kitiems buna nelabai suprantami
mano dukrytei 1m.7men.,taciau jau atsako i klausima:"Ar tavo tete?,atsako"manio tete".
dar pasipraso ant puoduko"nioniu sysia"....
ir ir siaip sako daug paprastu zodeliu:mama, tete,nioniu,lauka(kai einam i laukuti),take(tapke),kate,bamba,nela(nera),paukai(plaukai),aki(akis),gekt(gert),putai(kopustai),patiau(prasau),atiu(aciu)...ir dar daug tokiu zodeliu(tikrai nepergiriu savo mazosios), kuriems reikia"vertimo"
dziaugiuosi kiekvienu zodeliu,nors ir nelabai taisyklingai pasakytu-ateis laikas ir kalbes puikiai
siandien pradejau mokyti dainele "Du gaideliai" ir mums pavyko ismokti:"diu gadia"(niu,vis sioks toks zingsnelis i prieki-tikslo link)....
manau,reikia su vaikais daug bendrauti,norint jog pradetu anksciau kalbeti ir zodynas nebutu skurdus
manau,reikia su vaikais daug bendrauti,norint jog pradetu anksciau kalbeti ir zodynas nebutu skurdus
as tai irgi dar niekur negirdejau, kad tokie mazuciai sakytu: moliugas,senelis,varna ir tt.
pergyvent manau tikrai neverta. Pazistu moteri kurios sunus iki 3 mnetu isvis zodzio nepratare. Uztat dabar jau 18 metu jam, tai neuzsiciaupia
mano mazulytei 1.5 metuku. Manau ji sneka normaliai nei per mazai nei per daug: mama, tete, einam, alio, aciu, ciuce(mociute), aiste, la (labas), kas cia, siesa(sviesa) ir tt.
pergyvent manau tikrai neverta. Pazistu moteri kurios sunus iki 3 mnetu isvis zodzio nepratare. Uztat dabar jau 18 metu jam, tai neuzsiciaupia
mano mazulytei 1.5 metuku. Manau ji sneka normaliai nei per mazai nei per daug: mama, tete, einam, alio, aciu, ciuce(mociute), aiste, la (labas), kas cia, siesa(sviesa) ir tt.
vaje kaip jums faina
maniskei po kaledu bus 1.9 men ji praktiskai nekalba
tik ate pasako ir dar arba gerti
as ir jau maniau kad kas negerai bet jei nors kiek kalba tai gal kalbes turiu vilti
rekauja savo kalba ir tiek
QUOTE(Jurgitele25 @ 2007 12 10, 08:39)
vaje kaip jums faina
as ir jau maniau kad kas negerai bet jei nors kiek kalba tai gal kalbes turiu vilti
aisku kalbes, nepergyvenk
QUOTE(Jurgitele25 @ 2007 12 10, 07:39)
vaje kaip jums faina
Maniškis toks pats, labai jau neiškalbingas vyrukas
manoji dar metu 7 menesiu,tikrai kazko nekalba
ir nepergyvenu visai,tai mormalu.Maciau vaiku daug 2 metuku,vieni pasako tik keleta zodziu,o kiti kalba gerais sakiniais
Na ir kas cia tokio....Po keliu metu visi susivienodina.....
Na o manoji sako mama,tete,teta,kate tai kite
,miau,au au,mu mu,yhaha,meee-cia kai megzdzioja gyvunus
,ate,aciu-atiu
telatabio vardus-Pau ir lialia.Toliau viskas sava kalba,na kazka pradeda vel naujo,bus matyti po menesiuko ka praciulbes
Na o manoji sako mama,tete,teta,kate tai kite
Pas mus irgi minimumas žodžių - mama, tete, teta, amam, au au, miau, mū ga ga, koko, kaka, ate, ne. Burbuliuoja tai labai daug. Laukiu kada galėsiu pasišnekėti atvirai....