Musu mergyte pradejo kalbeti dar metu neturedama, prasidejo nuo tete. Siuo metu 1.7 metu ir jau senokai sako beveik viska, kartoja kaip papugele, tik aisku labai savotiska ir daznai tik mums suprantamai:) Labai graziai sako mociute, senelis, banianias (nabanas), abalys (obuolys), papika (paprika), kuliuliuzas (kukuruzas), moka (morka), manininas (mandarinas), apasinas (apelsinas), ananasas, oga (uoga), mesyte, sulis (suris), duona, duoniukas, saseinis (nauseinis), dunenas (hematogenas), minas (vitaminas:), jogujas (jogurtas), visus gyvumus pazista ir sako, bet pvz krokodilas - kololilas, zeba (zebra), papuga, tiglias (tigras), katytes, suniukai, anciukai ir visa kita. Kazka paslepia ar numeta ir sako pasisele (pasislepe), kai grizta tetis, sako atejoooooo, klausiu kas, teteeeeee...

o tetis laimingas...

kai klausi kaip miegojai ar kaip sekasi, atsako gejaj

Knygutes dievinas, kiekviena turi savo pavadinima, atnesa ir garsiai rekia tityt (skaityt), megstamiasios: boliulele (bozruzele), blambliukas (drambliukas), maninyte (masinyte) ir kt. Sako einam, vagyt (valgyt), muziga!!! (muzika), glioja (groja)...
Oi kaip isijauciau, galeciau dar labai daug prirasyti, siaip labai platus zodynas, tik tiek kad gal ne visi supranta ka ji sneka. Sakinuku kol kas dar nera, ir kadangi dabar auklyte ja uzsiema, o as tik vakarais, tai speju raida prisistabdys, jau pastebejome ta...
I siaip, tai mano vyras stebejosi ir juokesi is manes, kad as nieko nesuprantanciam kudikiui rinkdavau vietoj barskuciu ar kitu zaisliuku knygutes, mes jas skaitem ir skaitem, visi stebejosi kai vaikas pradejo su jomis zaisti, tik ismoko sedeti, pradejo pati vartyti ir mane megdziodama vedziodavo pirstu ir kazka burbeno panosei

ir taip po truputi vedziodamos kartu ir pradejo anksti kartoti. Taigi, negalvokit 'per anksti', reikia vaika pratinti prie knyguciu ir kuo daugiau sneketi:) Pvz dabar matau kad su auklyte tikrai nelabai ko ismoko, nes svetimas vaikas (ypac jei labai judrus ir aktyvus), tai ne savas...
Beje, mano megstamiausias zodis, ypac kai man tariamas nyliu (myliu), o jos megstamiausias ir dazniausias NENOLIA (nenoriu)!!!