Įkraunama...
Įkraunama...

1-1,5 metų vaiko kalbos raida

QUOTE(manima @ 2009 01 26, 20:37)
Niu pilnai sutinku 4u.gif , bet taip skaudu mamai, kai mėnesiuku mažesnis draugas šneka už jos vaikiuką daugiau rolleyes.gif , tada atrodo priekaištauji sau, kad gal napakankamai su juo bendrauji, mokai, žaidi... Nors stengiesi ir tikrai nepalieki visko likimo valiai, numojus ranka nelauki kol pats išmoks unsure.gif Iš kitos pusės imi sau ieškot tarsi pateisinimo ar atsakymo į klausimą- kodėl taip yra jei ne aš kalta? verysad.gif Niu ir galvoji, kad nevisi vaikai vienodi, kad mano vaikas fiziškai stipresnis, o jo draugas plepesnis... Bet taip noris, kad jis būtų pats pats wub.gif

Ankstesnis pradėjimas sėdėti, ropoti, vaikščioti ar kalbėti neturi jokio ryšio su aukštesniu vaiko intelekto koeficientu vyresniame amžiuje. Tai įrodyta daugybe atliktų panašių tyrimų mirksiukas.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aaidaa @ 2009 01 27, 11:38)
Ankstesnis pradėjimas sėdėti, ropoti, vaikščioti ar kalbėti neturi jokio ryšio su aukštesniu vaiko intelekto koeficientu vyresniame amžiuje. Tai įrodyta daugybe atliktų panašių tyrimų  mirksiukas.gif  smile.gif

Dėkui už paguodą 4u.gif , stengiamės tobulėti mirksiukas.gif
Atsakyti
Musu mazoji 1.6m. bet daug sneka jau pasako: ateik cia, kas cia, tetia opa, aaa pupa ir labai daug moka pavieniu zodziu pasakyt, kasdien po kelis zodzius naujus ismoksta smile.gif zodziu tarskalas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aaidaa @ 2009 01 27, 10:38)
Ankstesnis pradėjimas sėdėti, ropoti, vaikščioti ar kalbėti neturi jokio ryšio su aukštesniu vaiko intelekto koeficientu vyresniame amžiuje. Tai įrodyta daugybe atliktų panašių tyrimų  mirksiukas.gif  smile.gif

o as drisciau gincytis 4u.gif
kad ankstensis sedejimas, vaiksciojimas, tai taip nesusijes, bet kalbejimas -susijes! be abejo, tai nereiketu taikyti visiems vaikams. galeciau nurodyti knyga ir psl, kur tai parasyta.
Atsakyti
Knygos rašo vienaip, daktarai sako kitaip, bobulės porina trečiaip, o mamai belieka nuprotėt klausantis visų. doh.gif Paskaičiau čia ir lengviau atsipūčiau- telpam į normas turbūt. lotuliukas.gif ... mano dukrytė 1,6 m. šnekam : Mama, tėte, atia, lempa, apapa, čiu ( rodo kai nėra), niu duok (sako ir kai duoda ir kai nori pati ka nors gauti) , au au, lelia, liūlia liūlia, opa, niu ne, teip, liaba(labas), ta ta( kai rodo), tiutis (čiulptukas) ,kaka, aiai, džidži,pyp pyp , niama, atiatia, pupa, teta ir dar visokiu vaikiškos kalbos žodžių, kuriais deklamuoja eilėrašty : Aš mergytė, kaip pupa po daržely opapa biggrin.gif sako su intonacija, bet iš tikų žodžiū girdisi tik pupa ir opa biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Žinau tai nėra per daugiausiai, bet yra kaip yra, kiekvienam savo. Pirmas vaikas pradėjo labai anksti kalbėt, o su mažaja po truputį stumiamės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo baibai: 01 vasario 2009 - 01:01
Maniškiui už savaitės bus jau 1,5 metų, jis iš tų, kur mažai šneka: tete, mama, vau vau, ate ir praktiškai viskas, ir nenori šnekėti sad.gif bet manau pradės, kai jam ateis laikas smile.gif
Atsakyti
musiskei mergaitei bus 1,6 m., kalba nevisai aiskiai bet pasako beveik viska ka nori, ir bobute, ateik, sausainio, nenoliu, noliu, nekanu, bolis, Enestas, babelebiai (cia teletabiai smile.gif ir pan., gerai tai kad ji musu beveik kiekviena pasakyta zodi stengiasi atkartoti, kaip kazkas minejo plepute smile.gif, brolis kur kas veliau pradejo
Atsakyti
QUOTE(Kaliopė @ 2007 11 27, 13:42)
Sveikos, mamytės. Skelbiu tokią temą, nes ji man aktuali  4u.gif Turiu 1,5 metų dukrytę, ir ji kalba dar tikrai labai nedaug - vartoja tuos pačius elementarius žodelius - mama, tete, kate, labai, dėdė, baba, ačiū ir panašiai. Kai tuo tarpu pažįstu keletą jos bendraamžių, kurių žodynas žavi - moliūgas, varna, nenoriu, senelis, balionas, kamuoliukas ir t.t.  blink.gif  Net nežinau..,  g.gif ar čia mes taip atsiliekam, ar čia kiti taip sparčiai tobulėja... mirksiukas.gif
Pasidalinkit savo patirtimi ir žiniomis, ką sugeba kalbėti tokio amžiaus vaikai  smile.gif  smile.gif

Maniske tai kalba irgi nedaug: mama,kate vadina ka arba vardu puka, masina dzi dzi,valgyti ir gerti sako niam, vire -vie ir toliau savo kalba sneka lotuliukas.gif . Drauges 1.5 metuku jau tare vardus aiskiai,sakydavo aguka-agurkas ir t.t
Atsakyti
QUOTE(Rkatyte @ 2009 02 02, 16:33)
Maniškiui už savaitės bus jau 1,5  metų, jis iš tų, kur mažai šneka: tete, mama, vau vau, ate ir praktiškai viskas, ir nenori šnekėti sad.gif bet manau pradės, kai jam ateis laikas smile.gif

nepergyvenkim, maniskiui jau pries 3d pusantru sukako, tai mes irgi nelabai kalbam, mama, tete, atiutiu (aciu), atete (ate), am (kai ima sauksta i burna), ne ne (nenoriu), dar kelis zodelius pasako, bet tikiuosi viena diena prakalbes ax.gif
Atsakyti
QUOTE(baibai @ 2009 01 31, 23:38)
Knygos rašo vienaip, daktarai sako kitaip, bobulės porina trečiaip, o mamai belieka nuprotėt klausantis visų.  doh.gif Paskaičiau čia ir lengviau atsipūčiau- telpam į normas turbūt. lotuliukas.gif  ... mano dukrytė 1,6 m. šnekam : Mama, tėte, atia, lempa, apapa, čiu ( rodo kai nėra), niu duok (sako ir kai duoda ir kai nori pati ka nors gauti) , au au, lelia, liūlia liūlia, opa, niu ne, teip, liaba(labas), ta ta( kai rodo), tiutis (čiulptukas) ,kaka, aiai, džidži,pyp pyp , niama, atiatia, pupa, teta ir dar visokiu vaikiškos kalbos žodžių, kuriais deklamuoja eilėrašty : Aš mergytė, kaip pupa po daržely opapa  biggrin.gif sako su intonacija, bet iš tikų žodžiū girdisi tik pupa ir opa  biggrin.gif biggrin.gif  biggrin.gif  Žinau tai nėra per daugiausiai, bet yra kaip yra, kiekvienam savo. Pirmas vaikas pradėjo labai anksti kalbėt, o su mažaja po truputį stumiamės.

Parasei viska tarsi apie mano dukra biggrin.gif Suejo pusantru metuku, bet su ta sneka tai taip, kaip cia pasakius, vaikiska kalba dar. Lauksim kol daugiau prasneks 4u.gif Taciau mes jau susisnekam ir suprantam visus norus.
Atsakyti
musu maziuke taip pat sneka vaikiska kalba,bet viska kartoja tai daug ismoksta,kiti nemegsta kartot, tai daug sunkiau. pasako is sudetingesniu: čiačia(sviesa),abas(labas), koja,vova(lova), ačiu jau kokie 4 men pats megiamiausias zodis,tepti(batukas),ape(lape), katis(katinelis), šiuo(suo), teta, dėdė,diadia(dienukas),diba(dirba),šeši beveik aiskiai istaria. daugiau nepamenu sia akimirka biggrin.gif
p.s.mano vyras pradejo kalbet tik sulaukes 3 metu ir iskart taisyklingai be jokiu vaikisku priedu, iki tol tik kokius 5 zodzius mokejo.taip kad visiem individualiai.
beja kai laukiausi skaitydavu savo pilveliui paskeles wub.gif nes girdejau kad tai turi itakos visam vaikucio vystymuisi,ypac kalbai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zalios_akys: 09 vasario 2009 - 09:51
mamytes, o gal kas galit patarti kaip toki 1.5 metuku vaikuti mokinti kalbeti?? ax.gif
Atsakyti