QUOTE(Mirėja @ 2008 11 03, 19:14)
Tik nesupyk, bet vienas iš galimų paaiškinimų mamų atmintis
Pvz. draugės vaikas buvo toks standartinis. Dabar jam 5 metukai, tai pasak jo mamos ir atsisėsdavo 6 mėn, ir vaiščiojo 9, ir kalbėjo dar metukų nesulaukęs. Su draugėm kartais pažvengiam, nes visos pamenam, kaip buvo. Beto "pilnai ryšliai" kalbantis metukų vaikas
Ką reiškia pilnai? Man atrodo super gabiu būtų pripažintas vos 100 žodžių mokantis metinukas, dauguma apie 10 "au-au" lygio žodžių moka. Tai kas tas "pilnai", jei net ir buvai super-super ir kokių 300 žodžių mokėjai?
Nes aš netikiu tokiais skirtumais: kai mamų kartos paklausai VISI vaikai vaikščiuojo iki metukų, pusantrų eilėraštukus 4 ir daugiau eilučių mintinai skaitė, tt, o aplinkui, kaip tu ir sakai: labai menkai kalbantys vaikai...

Nes aš netikiu tokiais skirtumais: kai mamų kartos paklausai VISI vaikai vaikščiuojo iki metukų, pusantrų eilėraštukus 4 ir daugiau eilučių mintinai skaitė, tt, o aplinkui, kaip tu ir sakai: labai menkai kalbantys vaikai...

Man teta anąkart sako, tu metų aiškiai kalbėjai, kai brolį parvežė, sakei,kad jo nenori. O brolis už mane dviem metais jaunesnis.

vyresnysis pusantrų pradėjo aiškiau ir daugiau kalbėt o mažius kol kas visiems įprastus žodelius sako.