Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 7

QUOTE(Teta @ 2007 11 30, 10:13)
Laba.

Prasidėjo "atsisveikinimas" su plaukais. Žinau, kad tai menkniekis, nors vis tiek truputį liūdna. unsure.gif Bet kartu krenta ir antakiai. Ar taip turi būti? Ar galima juos išsaugoti?


Mano vyras buvo netekęs100 procentu visų plaukų nuo viso kūno... ir blakstienų,ir antakių.Taip jau būna...o maniškiui ataugo dar gražesni...Tai nesisielokit,viskas sugrįš į savo vietas,tik reikia truputį laiko...Kantrybės ir stiprybės 4u.gif
Atsakyti
Sveikutės, tiksliau būkit sveikutės,

Gal žinote, kas Klaipėdoje parduoda apipiltą rupūžę, gyvatę ar kokį grybą, kur gydo nuo vėžio. Mano draugė su ašarom skambino - mamai buvo išoperuotas vėžys, tai dabar gydytojai ištyrė kraują vėl vėžinių ląstelių suaktyvėjimas......Nelabai tikiu tais užpilais nu, bet gal......
rašyti į až
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo labukas: 30 lapkričio 2007 - 18:58
QUOTE(labukas @ 2007 11 30, 19:57)
Sveikutės, tiksliau būkit sveikutės,

Gal žinote, kas Klaipėdoje parduoda apipiltą rupūžę, gyvatę ar kokį grybą, kur gydo nuo vėžio. Mano draugė su ašarom skambino - mamai buvo išoperuotas vėžys, tai dabar gydytojai ištyrė kraują vėl vėžinių ląstelių suaktyvėjimas......Nelabai tikiu tais užpilais nu, bet gal......
rašyti į až

Labas
Pirmiausia tradicinis gydymas ir chemija.Su užpilais galima žaisti tik po chemijos.
Pagal Ruolį neverta galabyti rupužes, nes jas daug geriau pakeičia ugniažolė.Aš po pirmos oprecijos ir chemijos gėriau įvairias žoles, bet po nepilnų metai atsirado metastazių.Vėl buvo chemija.Šiuo metu metastazės išnaikinos , liko randeliai.Kiek bus ramybė neaišku.Gal žolės kiek pristabdo, bet apie išgydymą manau kalbos nėra.

(Teta @ 2007 11 30, 10:13)
Laba.

Prasidėjo "atsisveikinimas" su plaukais. Žinau, kad tai menkniekis, nors vis tiek truputį liūdna. Bet kartu krenta ir antakiai. Ar taip turi būti? Ar galima juos išsaugoti?


Įvyks šimtaprocentinė kūno depiliacija nuo kojų iki blakstienų. Man paskutinė chemija buvo spalio 24 d, tai plaukų galima šiai dienai užčiuopti pusę milimetro, tai yra prieš šviesą galva blizga kaip nulakuota.Blakstienos dar net nežada augti.
nešioju peruką , antakius nusipiešiu.Ant vokų pripešiu šešėlių, be to nešioju akinius su šešėliukais, tai nelabai ir matosi.Peruko grifką užleidžiu ant "antakių", taip ir maskuojuosi.
Po pirmos chemijos iškrito koks trečdalia plaukų, tai po to naujieji garbanojosi, o senieji buvo lygūs.Dabar jau visi turi būti garbanoti.
Duok dieve , kad chemija padėtų, o kitką galima išgyventi.





















Sveikatos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gabija.: 30 lapkričio 2007 - 20:34
Tyla...
Kokios nuotaikos?
Gruodis prasidejo...Iki svenciu liko vos vos laiko ax.gif
Ruosiuosi moraliskai ketvirtai chemijai blush2.gif
Atsakyti
[quote=romantikė,2007 12 03, 18:15]
Tyla...
Kokios nuotaikos?
Gruodis prasidejo...Iki svenciu liko vos vos laiko ax.gif
Ruosiuosi moraliskai ketvirtai chemijai blush2.gif

/quote]

Štai ir nuėjai pusę kelio.Sveikinu ir linkiu kantrybės ir sveikatos.Svarbiausia dabar nesušalk, nesilankyk kur daug žmonių, kad nepasigautum gripo.
Liko kita pusė.Man morališkai ir fiziškai ji buvo sunkesnė, bet yra viena paguoda , kad viskas persirito į gerąją pusę ir greit bus atostogos.
Švenčių nenoriu.Būsim namuose su vyru.Kažkurią dieną atvažiuos vaikai, anukas-2 mėnesių.
Net nenoriu nieko sau pasidovanoti.Prašysiu, kad jaunimas dovanotų bilietus į teatrą.
Ryt registruojuosi į darbo biržą.Šiandien buvo išleistuvės.Pati išėjau , nes dėl mažų algų išsilakstė mano pavaldinės, o naujas priėmė pigias, tai yra tas kurios sutiko dirbti pigiai.Tada ir aš nusprendžiau, kad drąskytis po chemijų nerizikuosiu.
Neturiu jėgų dirbti ir atsakyti už visą skyrių.Gal pasitaupysiu savo jėgas sau.
Sveikatos ir ryžto visoms.

Atsakyti
Aš ruošiuosi antram "seansui" - ketvirtadienį. Šiandien pasidariau kraujo tyrimą. Kraujas atsistatė visai neblogai (kiek aš suprantu) - dauguma parametrų pasiekė normalias žemutines normas. Tik galva vis dar svaigsta. Nežinau, ar čia dėl kraujo, ar dėl žemo spaudimo, ar toks jau vaistų poveikis.

Prieš savaitę, per Vaitiekūno "Gali būti geriau" kalbėjo stipri onkologė (odos) Bloznelytė. Apie tai, kad vėžininkams negalima vartoti žanšenio, mumijo ir dar kažko. Kartu ji paminėjo, kad yra imunitetą stiprinančių preparatų ir "nemaitinančių" vėžio . Tačiau Vaitiekūnas čia ir sustojo, nes laida esą ne medicininė. Gal žinote, ką turėjo galvoje Bloznelytė?

Atsakyti
Teta, kaip gerai, kad kraujas atsistate thumbup.gif Del galvos svaigimo, tai kiekvienas organizmas i vaistus skirtingai reaguoja. As savaite po chemijos suleidimo esu pusiaugyva, bet kitas dvi savaites jauciuosi thumbup.gif
Del imuniteto stiprinimo gal ji turejo omeny paprastus vit A,C,E ir selena... g.gif
Lengvos tau antros chemijos rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo romantikė: 04 gruodžio 2007 - 13:06
Laba diena blush2.gif

Nepykite, kad įsigrūdu į Jūsų pašnekesius, bet man labai trūksta informacijos, ir nežinau, į ką daugiau kreiptis...

Mano mama po galvos auglio (pikto) operacijos guli reabilitaciniame skyriuje - dalis kūno buvo paraližuota, dabar po truputį atsigauna, bet reikia dirbti su kineziterapeutais ir tt. Visi pasitarimai vyksta gydytojų reabilitologų - onkologų lygmenyje (t.y. ligoninės susiskambina, aš taip įsivaizduoju), mes ten nevaidiname jokio vaidmens.

Tiksliau, gal tėtė kažko ir gali paklausti, nes tik jis turi teisę gauti info, bet ir tiek... O jis gal nelabai ir žino, ko klausti, juk prieš porą mėn. mama atrodė dar sveika, mumns viskas dar labai nauja doh.gif

Galbūt kas nors turi panašios patirties? Kai chemija daroma ne onkologiniame skyriuje, o kur nors, kur negali užduoti klausimų onkologui? Kas yra svarbiausia / ką reikėtų žinoti?

Ar egzistuoja preparatas (vitaminas ar kt), kuris būtų 100 proc. saugus atstatant kraują tarp chemijų ir net su onkologais nereiktų tartis dėl to? unsure.gif Kaip suprantu, visus imunitetą stiprinančius ar piktų ląstelių augimą stabdančius preparatus galima naudoti tik PO visų numatytų chemoterapijos kursų?

Mamos kraujas prieš antrą chemiją buvo labai nukritęs (trombocitai, leukocitai), net svarstė, ar leistina chemoterapija... neįsivaizduoju kuo jį pakelti... skaičiau skaičiau Ruolios ir kt. straipsnius, vis tiek nesuprantu. Prieštaringa dažnai ta informacija doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Snape @ 2007 12 04, 15:41)

Tiksliau, gal tėtė kažko ir gali paklausti, nes tik jis turi teisę gauti info, bet ir tiek... O jis gal nelabai ir žino, ko klausti, juk prieš porą mėn. mama atrodė dar sveika, mumns viskas dar labai nauja  doh.gif

Pasiklabėkite su tėčiu, kodėl jis taip vienas ar su mama kartu nusprendė, kad Jums nebūtų teikiama informacija. Tokį sprendimą bet kada su jo valia galima pakeisti.
QUOTE(Snape @ 2007 12 04, 15:41)

Galbūt kas nors turi panašios patirties? Kai chemija daroma ne onkologiniame skyriuje, o  kur nors, kur negali užduoti klausimų onkologui? Kas yra svarbiausia / ką reikėtų žinoti?

Tada
1) išsaiškinkit koks onkologas prižiūri mamą, t. y. vadovauja gydymui, na tai kas, kad kitoje ligoninėje ar skyriuje. Gydytojas, kuris prižiūri mamą reabiltacijoje, tikrai žino ir pasakys. Paprašykite onkologo tel. nr. arba su juo asmeniškai susisiekite.
2) bendraukite su abejais gydytojais, jie dabar abu gydo Jūsų mamą.
3) neaišku, ką jūs norite sužinoti. Informacijos vien šiame forume labai daug. Vienam svarbu viena, kitam kita. Kas svarbu man, gal visai nerūpės Jums?
QUOTE(Snape @ 2007 12 04, 15:41)

Ar egzistuoja preparatas (vitaminas ar kt), kuris būtų 100 proc. saugus atstatant kraują tarp chemijų ir net su onkologais nereiktų tartis dėl to?  unsure.gif

Aš tokio nežinau. Manau, kad saviveiklos nereikėtų. Aš net vitaminą C su gydytojos palaiminimu vartojau. Kraujas atsisatinėti pradeda tada, kai chemija nebeblokuoja kaulų čiulpų, sumažėja jos poveikis kraujodarai. Kol yra blokavimas vartok nevartojęs bet kokį „stebuklą“, niekas nepadės, nebent vaistai Grasalva ar Neupogenas, kurie dirbtinai stimuliuoja kraujodarą.
Burokėlių sultys, spanguolės ir kt. veiksmingi, kai pradeda atsigauti organizmas.
QUOTE(Snape @ 2007 12 04, 15:41)
Kaip suprantu, visus imunitetą stiprinančius ar piktų ląstelių augimą stabdančius preparatus  galima naudoti tik PO visų numatytų chemoterapijos kursų?

Taip ir su gydytojos pritarimu, nes gydytojai savo praktikoje susiduria su „nuvarytomis“ kepenimis, ne tik nuo chemijos, bet ir nuo visokių papildų. Pvz., mano jautrus skrandis, tai su ryklio kremzlėmis buvau „pataisiusi“ į priešingą pusę.

Daug neblogos informacijos, jei skaitote rusiškai, yra tokiuose int. psl.:

Onkoforumas rusų kalba
Atsako onkogydytojas, rusų kalba
Mūsų forumo visose temose. Tik laiko nemažai reikia - paskaityti ir susigaudyti.
Nieko keista, kad nežinote, ko klausti. Laikui bėgant atsiras labai konkrečių klausimų. Jie nebus abstraktūs. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2007 12 04, 17:02)

Daug neblogos informacijos, jei skaitote rusiškai, yra tokiuose int. psl.:

Onkoforumas rusų kalba


adis, aciu uz nuoroda. Ten tiesiog "aukso kasyklos" - tiek naudingos informacijos vienoje vietoje seniai nemaciau thumbup.gif
Atsakyti
Adis, labai labai ačiū už išsamią informaciją!!!! thumbup.gif notworthy.gif
Atsakyti
Buvau ligonineje, atsiguliau 4 chemijai. Kraujas doh.gif leukocitai-1.1, neutrofilai-0.1...Gavau granocita ir namucio...iki pirmadienio.
Atsakyti