Įkraunama...
Įkraunama...

7 mėnuo

sveikutes.nors ir velokai sia temele radau (anksciau rasti vaikeliai vis neleisdavo) bet noreciau aprasyti ka mano mazoji mergele jau moka.mokam uzsikabinus atsistoti,atsisesti paciai jau pavyksta,oj ir begalo daug skiemeneliu tare o ypac daznai mama.turime jau ir 3 dantukus smile.gif clap_1.gif
Atsakyti
Mano lialiai irgi eina septintas mėnuo smile.gif vartaliojasi nuo pilvo ant nugaros ir atgal, sukasi ratu, todėl net ant mūsų čiužinio jau vieną palikti baisu - gali nusikočioti žemėn. mėgsta garsiai rėkauti. kalbėt kalba šiek tiek mažiau, už tai su didelėm emocijom smile.gif

Šiandien mergaitei pasirodė pirmas dantukas smile.gif o aš vis galvoju, kas jai, ko ji tokia zyzla paskutines dienas buvo...
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Mes jau turim 2 dantukus smile.gif Greit bus ir trečias. Labai jau ištinusios dantenos viršuje, ir baltuoja viena vieta. Mes esam biški prie tinginiukų mirksiukas.gif Vartomes tik nuo nugaros ant pilvo, atgal nemokam, sukames ratu, sedames laikant už pirštuku. Dabar einam į masažus, nes pasistiebes, kaip balerina ax.gif Labai įtemptos kojytės. Ant sienos pas masažiste mačiau plakatą, kur parašyta, ką turi mokėti tokio amžiaus : sėdėti 5 sekundes neprilaikant, perimti žaislus iš vienos rankos į kitą, kišti kojytes į burnytę, vartytis. Aišku, kiekvienas vaikas skirtingai vystosi 4u.gif
Atsakyti
o mes turim 2 dantis.
mokam verstis nuo nugaros ant pilvo.
sliauzti nepavyksta,matyt didelis pilvas trukdo mirksiukas.gif tik sukasi ratu
kalbina visus ir katina,tik savo kalba.....ir ate nepasako....
Atsakyti
O mūsų mergaitė vikruolė; sėdi pati, atsisėda taip pat pati, ypač kai būna be sauskelnių, stovi įsikibusi. Apie apsivertimus tai nėra nė ką kalbėti, nespėju gaudyti. Ir ropoti bando, tik kažkaip geriau sekasi atbulomis. Nė akimirkai negaliu palikti vienos. Bet už tai neturime dar nė vieno dantuko verysad.gif
Atsakyti
Mums siandien pagaliau prasikale pirmas dantukas clap.gif Laaabai ilgai mazius piktas buvo,paskutines kelias nektis per miegus verkdavo,o sianakt ramiai ismiegojo ir ryte ziuriu bigsmile.gif ogi yra thumbup.gif
Siaip jau senai vartosi visaip,menuo kaip sliauzioja po visus namus,dabar jau atsistoja keturiom ir siubuoja,greit turetu ropot pradet thumbup.gif Pats dar neatsiseda,o pasodintas pasedi vos kelias sekundes ir bumt ant sono doh.gif
Sokliuke strykineja kaip paseles jau nuo 5 menesiuku,i vaikstyne ikelem pries menesiuka,bet dar nevarineja,tik kazkiek pasistumia atbulas smile.gif
Labai daug burbuliuoja : pa-pa,te-ate-ate,mam-mam,ba-ba...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Renata 76: 02 lapkričio 2006 - 18:05
4u.gif labi, mes turim du dancius apacioj. vartaliojasi, negalima palikt vienos ant lovos be prieziuros visiskai. pati sedi, tik patingi pati atsisest. stovi laikoma uz rankyciu. dazniausiai buna geros nuotaikos, zaidzia viena, mamos nereikia, tik jau kai praalksta. patinka muzika klausyt, sokt kartu. pries miega reikia atsigult kartu, apsikabint ir pasisneket smile.gif tada ji rankytem ciupineja mano veida, plaukus ir ciulba ulba smile.gif dar kartais uzeina naktinis pries miega issidukimas.
Atsakyti
Sveikos,
Mes jau turim 3dantis, laukiau trečio apačioj, ogi žiūriu jau brūkšniukas viršuj,sėdi jau pati nuo 6mėn, iš gulimos padėties atsisėda palaikius kojytes, rodo ate, rodo ir sako ate ate,sako papa, imdama papsį, varinėja su vaikštyne visur, ir ima viską kur tik prieina,katučių jau išmokom plot, tik kumštukus suspaudus ploja, ir iškelia rankytes, kai sakau dideles dideles (ilgai mokėmės).Kelis kart nakčiai užmigo, kai nugarytę kasiau, glosčiau, tai ji juokėsi kikeno ir užmigo.
Aukite sveiki ir stiprūs soske.gif
Atsakyti
mano dukrytei uz keliu dienu sueis 7 men. dantuku dar neturim biggrin.gif . jau sedi, ir bando sliauzti. tik atbula ax.gif baisiai viskuo domisi, o atsisedusi prie stalo griebia viska ka mato. sneketi dar nesneka schmoll.gif , tik dainuoja, koscioja, purskia seiles, ziopcioja kaip zuvyte ir spygauja. labai draugiska, dar nieko nebijo. nebent gydytoju su baltais chalatais unsure.gif
ji irgi nedaug sveria tik 7kg ax.gif , bet pati yra linksma, viskuo patenkinta, ir beveik neverkia. vadinasi viskas gerai biggrin.gif
Atsakyti
Mūsų mažajai dukrytei už kelių dienų bus 7 mėn. turi jau 3 dantukus, ropoja ir sėdi nuo 6 mėn. atsistojo dar po savaitės, bet aš neskatinu visai atsistojimo, pati kur atsistoja tai jos reikalas, taip rekomendavo ortopedai, kad nebūtų jokių statymų ir spyruokliavimų ant kojyčių. jau savaitę labai gražiai daro katutes, labai pakelia nuotaiką tik prabudusi atsisėda ir ploja katutėmis, dabar mokomės daryti dideles bandutes, labai žaidžia su žaisliukais, ypač brolio mašinytėmis, bet be galo patinka žaisti su laidais ir pralįsti kur tik randa tarpelį. Galiu pastebėti kad mergaitės žymiai greičiau vystosi. Pirmas vaikas berniukas, tai viską darė vėliau . Vaikinukas budavo visada rimtas, jokios šypsenos, na nebet pakutendavom, na o va mergina, šypsena visada puošia. Kiekvienas vaikas individualybė.
biggrin.gif
Atsakyti
vakar sukako ir mano zuikiui 7 mėn, taigi, pasiekimai ir gebėjimai:
- sveria 8kg, ūgis 59 cm (per mėnesį priauso 200g);
- nuo 6mėn pradėjo valgyt daržovių košes, išmoko per 3savaites, o dabar jau valgo ryte ir vakare, per pietus duodu kokio nors vaisiaus (obuolio, banano);
- išmoko miegot ant pilvuko, dabar tik taip ir miega;
- šliaužioja nuo 4,5mėn, tiksliau šoliuoja smile.gif;
- dantukų dar neturi;
- atrado savo ausytes, kai nori miegoti trina akytes ir krapšto ausytes;
- pradėjo mokytis gerti iš buteliuko su snapeliu - sunkiai sekas;
- pradėjo tarti m, b raides, sako amamamam, mamamam, bambambam, vam vam;
- po truputį mokosi judesiukus sėstis, bet dar net nepanašu į sėdėjimą;
- ortopedas neleido jokiu būdu statyti ant kojyčių ir skatinti vaikščioti (sakė, kai užsiaugins reikiamą kiekį raumenų pats ims ir atsistos);
- žaidžia žaidimą: aš metu daiktą, ieškau jo, o kiti pakelkit. taip gali pražaisti ir 20min, pats persikreipia ir ieško kur nukrito;
- susidomėjo muzika, paėmęs kokį grojantį žaislą labai jį tyrinėja;
- visada reaguoja į savo vardą;
- prisitraukia kojas ir čiulpia pirštukus smile.gif.
Atsakyti
Maniskiui jau 7men ir 10 die 4u.gif nu
Uzvakar pagaliau isdygo pirmas dantukas drinks_cheers.gif
Sveria 11kg, ugis-74cm
Vaiksto vaikstynese
Pavalgyt niekada neatsisako biggrin.gif
Tik jau labai mamyciukas pasidare:verysad:
Atsakyti