Įkraunama...
Įkraunama...

Koks momentas gimdymo metu jums buvo baisiausias?

Ir kraupi ir juokinga tema smile.gif Nu man tai viskas buvo liux, jei iskirptume is to filmo kokias 10min smile.gif per saremius skaiciau zurnala, miegojau ir t.t. kai jau prasidejo stangos, tai juokiausi nes kokias 25 min stumiau siaip sau - mokinausi smile.gif saremius jauciau taip kaip lengvus menesiniu skausmus, nes man jos budavo ojojoj!!! tad viskas buvo sh.. tai va. baisiausias tas momentas kuomet galvute jau prie pat isejimo - tai tas stumimas man buvo baisiausias nes paskui vaikas issove kaip propke smile.gif o tas baisumas tai toks, kaip ATSIPRASAU bet kitaip nesugalvoju kaip issireikst - nu kaip butu viduriai uzkieteje ir va laaaaabai dideli daikta noretum isstumti smile.gif te nesupyksta vaikiukai, bet negimdziusioms tai tikriausia bus lengviau suprast smile.gif
Atsakyti
tiesa buvau su epiduriniu nuskausminimu. Ir dar - ne tai kad jau baisiausia bet laabai nemalonu buvo kai siuvo, nors ir padidino doze nuskausminimo, bet budavo tik paziuri i mazyte ant pilvo ir visas skausmas isgaruoja!
dar guledama ant gimdymo lovos kalbejau telefonu su artimaisiais, tai visi juokesi kai paklausta "na kaip"sakiau kad galeciau krosa begt jei nebuciau susiuta smile.gif o gimdyt jei taip tai galeciau dar 10K!!!
Atsakyti
Turbut baisiausia buvo,kai siuvo.Jau atrodo viskas praejo,ir vel viskas is naujo.Mane,kaip ir Rasma,apgavo su nuskausminimais,is pradziu per anksti,po to per velai.o kai siuvo,atseit papurske kazkokio ledokaino,ar kaip jis ten vadinas,sako,uzsaldys ir neskaudes.Ne velnio jis nesalde mad.gif mad.gif Na aisku ir saremiai baisus buvo,kai atrode nuo skausmo tuoj plionke truks
Atsakyti
Siaip tai man baisiausio nebuvo - man tik buvo pakankamai slykstu, kai siuvo po plysimu... Norejau nuspirti pribuveja savo smile.gif. Neskaudejo, ale truputi aptemde Gyvybes Dziaugsma...

Bet mane labai nustebino mano saremiai... Vandenys nubego penktadienio vakare, o gimdziau is pirmadienio i antradieni nakti... Laukiau laukiau, kol te labai skaudes ir reikes kokiu vyro masazu, o teko daryti priesingai ir kaip nors sukelti tuos saremius, kad tik jie butu: laipiojau laiptais, tupinejau, daug vaiksciojom su vyru kalnais ir pakalnem ir t.t. Ir niekas nepadejo (buciau zinojus - gulejus buciau visa ta laika ir ilsejusis tarp tu gan retokai pasitaikanciu ir nelabai skausmingu saremiu). Galiausiai (likus trim centimetram iki visisko gimdos kaklelio atsidarymo), nusikalusi kaip suva nutariau, kad gal lai leidzia skatinamuosius, nes paskui pati vaikucio neistumsiu, nes neliks jegu... Tai priestaravo visiem mano planam ir graziom svajonem gimdyti ne ligoninej ir vandeny, taigi dar gerokai nuverkiau posma pries ta sprendima... Bet viskas buvo ne taip jau blogai, daugiau jokiu intervenciju neprireike smile.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo delfinas: 22 sausio 2004 - 20:50
Teko laukti savojo stebuklo 17 valandų tad gerokai išalkau ir ištroškau, o gydytoja neleido daryti nei to nei to, atseit maža ką - o gal teks daryti cezarį ir pan... tai man baisiausia buvo kad niekas neatneša man 16-os cepelinų, kaip aš prašiau (kodėl 16 cepelinų, dabar jau negalėčiau pasakyti, bet tuo momentu man taip atrodė laugh.gif ) Na, o kai jau iš tiesų artėjo rimčiausias baisiausias momentas, buvau labai laiminga, kad buvau tuščiu skrandžiu, nes vėmiau tulžim ištisai, nors atrodė nėr iš ko vemt jau seniai....
Atsakyti
Astyte, maziau skaityk baisiu dalyku.
Pirmaji gimdziau naturaliai (baisiausias buvo tas laukimas paskutines tris val.), o antraji - su epidurine nejautra - taigi paskaitem zurnala ir per 10 min. susitikom su Adomu - baisiausia buvo, kai is kitos gimdyklos isgirdau kaip gimdyve dejuoja, prisiminiau pirmaji gimdyma, kojos pradejo drebet, vis laukiau kada gi man taip bus. Nesulaukiau.... viskas vyko ramiai
Atsakyti
QUOTE (delfinas @ 2004 01 22, 20:48)

Bet mane labai nustebino mano saremiai... Vandenys nubego penktadienio vakare, o gimdziau is pirmadienio i antradieni nakti....

O tu nebijojai tiek ilgai laukti? ohmy.gif Girdejau, kad po vandenu nubegimo gydytojai laukia tik 24 valandas. Nes leliukui negerai ilgiau be vandens pilve uzsibut. sad.gif
Atsakyti
QUOTE (pavasarine @ 2004 01 23, 02:42)
O tu nebijojai tiek ilgai laukti? ohmy.gif  Girdejau, kad po vandenu nubegimo gydytojai laukia tik 24 valandas. Nes leliukui negerai ilgiau be vandens pilve uzsibut. sad.gif

Na, to vandens ten liko pakankamai, nebuvo taip, kad Paulius liko visas sausas smile.gif. Be to, skirtingi daktarai skirtingai sako, o as negimdziau su daktarais - gimdziau su pribuvejom. Tiesa, infekcijos rizika, aisku, padideja, kai vaisiaus sterili aplinka yra jau pajaukta siek tiek... Todel sekmadienio ir pirmadienio ryte vaziavom i ligonine ir medikai (esant ir musu pribuvejai) patikrindavo vaikiuko sirdele tuo monitorium, kuri prie pilvo prisega. Jeigu buna infekcija ar prasidedanti infekcija, sirdeles ritmas pasikeicia. Pauliaus sirdute plake visuomet labai gerai, stipriai, jokiu itarimu nesukele... Tiesa, tikrieji medikai man liepe greiciau gimdyti, nes sake, kad yra 100% infekcijos gresme, tik laiko klausimas... Bet as mintyse pagalvojau, kad tokiu atveju kai gimsti tai ta pacia diena reikia isigyti ir karsta, nes yra 100% tikimybe, kad mirsi - tai tik laiko klausimas... Zinoma, labai linksmai ir visiskai uztikrintai nesijauciau, bet instinktas diktavo taip, kaip padariau... Be to, kartu su skatinamaisiais veliau ligoninej lasino ir profilaktinius antibiotikus, jeigu vis delto ta infekcija butu buvusi (bet jos nebuvo).
Atsakyti
Ot jau norejau sakyt kad visas gimdymas man buvo vienas malonumas (ne as nebuvau nuskausminta, ir ne as ne mazohiste), taciau po paskaitymo cia prisiminiau ta banguojanti sukritusi pilva kai vaikas gime, bet baisiausia buvo kaip kazkas rase ginekologone apziura po gimdymo pries isvykstant namo, tiesa su skietikliais neskiete, tik pirstais apziurejo, bet atrodo kad as tada nesusilaikiau ir visgi spyriau gydytojais, nelabai pamenu, nes skausmas buvo toks astrus, kad turbut kad ispyriau, nezinau jau. Tiesa apziura buvo ne ant to lektuvo, o tiesiog ant kazko panasaus i gimdymo lova, kojas buvo kur iremt, bet as gulejau.
Atsakyti
Apziura po gimdymo pas mane irgi buvo tikrai labai svelni, o va del nuskausminamuju, tai kadangi viso gimdymo metu buvau skatinama ir nenuskausminta ph34r.gif Tai pasakiau, kad kai sius tai suleidzia nuskausminamuju arba begsiu nesiuta lauk mad.gif Tai suleido ir tikrai neskaudejo, jauciau toki znaibyma, ir tik viena siule jutau, paskutine, matyt toj vietoj nebuvo nujautrinta. Daznai mamos bijo kaklelio siuvimo, tikrai kai ji siuna neskauda visai, as irgi bijojau sakau suleiskit ka nors, bet akusere nuramino ir pasake kad neskaudes, ir tikrai neskaudejo, o va pries siuvant tarpviete nuskausminamuju suleido, matyt pagailejo issikankinusios ir suleido gal tikrai nemaza doze.

Visom besilaukianciom ir skaitanciom si skyreli, tikrai sakau nebijokit, atminkit, kad gimdymas kad ir koks jis bebutu, jis baigiasi, o va vaikutis augantis kiek baimiu atnes tai ohoho, o tos baimes nesibaigs iki kol busit gyva biggrin.gif Beto net ir dtipriausia skausmas isnyksta vos pirma karta palietus silta maza kuneli, prisispaudusi prie jusu krutines. Oi, vos neapsizliumbiau atsiminus tai
Atsakyti
Man tai skaudžiausia buvo sąrėmiai - jie tęsėsi be galo ilgai (16 val), o po to kai prkirpo vandenų pūslę, tiesą sakant nelabai beprisimenu, nors kad baisiausias skausmas būtų tad irgi ne, tik skaudėjo išeinamąją angą, kur galas žarnos išvirto ir po gimdymo ilgam turėjau skausmingų problemų su hemorojais. To ir dabar bijau labiausiai.
O baisiausia buvo , kai po gimdymo, supratau, kad galiu numirti, nes niekaip nesisekė sustabdyti kraujavimo. Nebejaučiau nei rankų, nei kojų, lašinę šešios seselės šiaip ne taip pastatė ant piršto , subėgo gal trys gydytojai, o anesteziologo negali rasti (gimdžiau Jokūbe , be to sekmadienis).Kraujo irgi neturi, reikia IV grupės, užsakė, tai atvežė po poros val. Visi arti panikos, tai ir man taip graudu pasidarė, vyrą net užmiršo iš to pasimetimo išvaryti, tai tas pasiėmė lelių ir laksto perbalęs po gimdyklą... Po to nusprendė daryti gimdos grandymą be nuskausminimo, nors nepasakyčiau kad baisiai skaudėjo, tiesiog atsiijungdavau ir vėl atgaudavau sąmonę. Bet viskas baigėsi lyg ir laimingai.
Ir gerai kadtą Jokūbo ligoninę uždarė. ph34r.gif
Atsakyti
QUOTE (jaunute @ 2004 01 22, 21:20)
O as noriu paklausti  unsure.gif drauge sake, kad ja diena ar dvi po gimdymo sodino ant lektuvo ir su visais tais saukstais kaip ir privaloma tikrino. Inai vargse buvo kirpta, tai sake vos nenumire ant to lektuvo kai "ten" viska plete. Ar taip turi daryti? Ar galima to atsisakyti? Ir dar - jeigu vistik po gimdymo tenka siuti - ar galima reikalauti, kad TIKRAI nuskausmintu, ar vis tik reiks kenteti?  huh.gif

Ginekologine apziura po gimdymo???? blink.gif blink.gif blink.gif O tu siaubu siaube! Na, neteko girdeti, kad cia taip darytu... Pilva paminko - patikrina, ar gimda susitraukineja taip, kaip reikia; "apacioj" tai tik is tolo taip paziuri - kaip gyja viskas... ir viskas (jeigu itarimu kokiu nekyla).
Atsakyti