Įkraunama...
Įkraunama...

Koks momentas gimdymo metu jums buvo baisiausias?

Baisiausias dalykas buvo, kai 5 val. ryto man bemiegant taip i tulika uzsimaniau... blink.gif ir paskui iki ryto pykausi su viduriais... Ir kvailute dar paskmbinau mamai, mol pasiskusiu, kad vidurius paleido.... unsure.gif Tikrai galvojau eiti arbateles gerti nuo viduriu... Bet mama sako - tu gydytojai skambink, gimdai gi jau... Voje tada ir buvo baisiausia blink.gif
O jei rimtai, tai nezinau, ka man ten dare (tikriausiai kakleli plete).. g.gif skaudejo ziauriai.. ph34r.gif
Sugebejau per stangas net laselines adata sulankstyti... huh.gif
Na bet kaip visos cia sako - kai jau mazyle 2.gif man padejo ant pilvo, tai visi skausmai praejo - nei nejauciau kaip siuvo, nieko... smile.gif
Tiesa, del apziuru po gimdymo - tikrai dare.. ir kazka dar ten kiso... ph34r.gif O dar man siuvant kazka patempe, tai istisai skaudejo.. turejo siula viena nukirpti...
huh.gif
Atsakyti
Gimdos kaklelio pletimas rankomis.
Atsakyti
Pirmo gimdymo metu baisiausia, kai plėtė kaklelį rankomis ir po gimdymo siuvo be jokių nuskausminamųjų.Antro gimdymo metu nemalonų įspūdį paliko, kai mane palenkė į priekį ir aš aiškiai pamačiau pusiau išlindusią savo dukrytę.Man ji pasirodė, kaip mažas kirmėliukas lendantis į šviesą, tokia išsigandusi, užsimerkusi, na nemoku aprašyti.O šiaip mano gimdymai labai trumpi, apytiksliai su visais sarėmiais apie 2 val. Visoms tokių linkėčiau wink.gif
Papildyta @ [mergetime]1081873329[/mergetime]
Eglek, ne visoms gimdos kaklelį plečia rankomis, tiesiog mane patikrino, gimdos kaklelis jau buvo atsidaręs 8, tai gydytoja paskė, kad truputį (švelniai tariant) pakentėk ir mes tau pagreitinsim.Tai labai skauda, bet trunka keletą akimirkų, o sąrėmis visdėlto ilgesnis.
Papildyta @ [mergetime]1081873550[/mergetime]
Apskritai, antrą vaiką baisiau gimdyti, nes jau žinai kas tavęs laukia.
Atsakyti
vaje o man ant tiek atsibodo laukti saremiu kai nubego vandenys kad kai po nezinau kiek laseliniu skatinamu ir t.t. prasidejo saremiai as vos is dziaugsmo nesokinejau bet cia tik is pradziu veliau kaip zinia skausmai stiprejo tai kazkodel dingo noras sokinet wink.gif bet kai daktare atejo apziuret kaip atsidarineja gimdos kaklelis salia stovinciai akuseriai pasake ziurek ji dar sypsos nu nieko greit nebesisypsos.... kazkaip nejauku pasidare sakau gal as cia be reikalo taip... doh.gif nu bet veliau supratau ka jinai turejo omeny.... unsure.gif
Atsakyti
man tai visas gimdymas buvo baisus. as buvau visiskai rami, tikejausi, kad nusiskausminsiu ir viskas bus chiki, bet deja, epiduras nesuveike, nepataike man ten kur reikia, ir nutirpo kazkur i peciu puse, tiesa ta pajutau tik kita diena... be to man skatino gimdyma, nes vaikuciui grese pavojus, ziaurus dalykas tas skatinimas, bet ka darysi, teko gimdyt sukandus dantis, momentais svajojau, kad greiciau numirciau ir visas tas kosmaras baigtusi... bet vos mazyle islindo, viska pamirsau, o paskui buvau gatava i palata pescia eit, jauciausi tokia stipri biggrin.gif bet kad ir kaip baisu ir skausminga butu, visa atperka mazyles sypsenele, galbut neiskentus skausmo gimdymo negali ivertint koki lobi turi. juk sakoma, kuo sunkiau kazka gauni, tuo labaiu vertini
Atsakyti
nepatiko man labai, kai darė klizmą, kai plėtė kaklelį, pusvalandis paskutinių sąrėmių, stūmimas, tarpvietės masažas tuo metu, apžiūra iškart po gimdymo blink.gif , kas būtų, jei būtų dar reikėję kirpt, siūt doh.gif
Atsakyti
Man nebuvo baisu nei pirmo gimdymo laukt, nei ishgyvent, nei dabar antro laukt. O kam bijot to, kas neishvengiama, ka pats 'ishshaukei'? wink.gif
Man tokie 'jautrus' momentai buvo, kai perneshiojau beveik dvi savaites, o niekas nevyko, tai gydytojas galu gale nusprende skatinti, nors ash labai nenorejau. Tai truputi liudna buvo... Po to idejo piliule kakleliui minkshtint ir sesute labai siule migdomuosius (mat buvo vakaras), kad ishsimiegochiau ir galechiau rytoj pailsejusi praeit visus saremius ir gimdyma. Labai abejodama sutikau ir ka jus galvojat - prasidejo saremiai po valandos ar dvieju. Nu tai kaip zombis visa nakti: pamiegu 5 min, po to su saremiu kamuojuos. Vyras sake, kad man jau ten nykshtukai vaidenosi palatoj... wink.gif
Skausmingiausias momentas buvo, kai ryte atejo patikrint daktaras, buvau jau atsidarius 4 cm ir tuo metu nubego vandenys. Va tada pajutau visa saremiu smarkuma. Visgi dar sukandus dantis tylejau, nes norejau gimdyt be nuskausminamuju. Tachiau curka buvo vandenyse apsikakojusi - kas visus truputi suneramino, tad daktaras parekomendavo epidurini, kad gimdymas kuo sklandzhiau praeitu. Po to viskas ejo kaip sviestu patepta ishskyrus viena stumimo momenta, kai dukra uzhstrigo ir nelindo lauk. Jau akushere pradejo shneket apie reples. Va tada truputi ishsigandau, spustelejau ir pagimdzhiau pati smile.gif
Atsakyti
Visiškai aš nebijojau,tik šiek tiek nedrąsu.Vis gi pirmas vaikelis buvo.Kai lauksim antro,žinosim ko tikėtis.Baimė lieka baime, o skausmas daro savo.Akimirka net buvau suabejojusi ar iškęsiu.Bet gi kur dėsiesi, reiks iškęsti.Paskutiniai sarėmiai buvo tikrai skausmingi.Guodžia tik tai,kad tai nesitęs amžinai.Ir po visų skaismų,kai pamačiau savo zuikutį, pasijaučiau kaip naujai atgimus smile.gif
Atsakyti
Man baisiausia buvo, kai po 7 val skatinamuju, kai jau saremiai buvo vos ne minutes ilgumo ir vos ne kas minute, sesele patikrino ir pasake, kad kaklelis tik 1 cm atsidares blink.gif Tada pagalvojau "o kaip bus su likusiais 9 cm?" Ir dar pradzioj buvau issigandusi, kai gydytojas pasake, jog maziukas apsikakojo ir liepe "uzsakyti" spec. komanda, kuri skubiai apziuretu maziuka, jei kas butu blogai.
Taciau viskas buvo gerai: epidurinis padejo iskesti skausmus ir pagreitinti gimdyma, o maziukui nieko blogo nenutiko.
Atsakyti
Neprisimenu nieko baisaus, gal tik erzino, kad negalėjau daryt, ką norėjau - man karšta, o liepia langą uždaryt, paguldo su aparatais ir "pamiršta", o aš noriu vaikščiot ir pan. Baisiausias buvo pirmas mėnuo po gimdymo - siūlių gijimas, mastitas, baisus miego trūkumas ohmy.gif huh.gif
Atsakyti
Man nesiseke stumti, kankinausi 3 valandas, dar be nuskausminimo. Cia baisiausias momentas, o saremiai - pakenciamas skausmas, nebijociau antrakart ju patirti, o va stumti...
Atsakyti
na man baisiausia buvo kai gydytoja pasake kad ne taip Stumiu ir galiu traumuoti vaikeli, tai gerai kad vyras salia buvo tai jis su manim kartu ir kvepavo kaip reikia ir stume g.gif tik niekaip nesupratau kodel jam geriau iseidavo nei man smile.gif gal kad jam tuo momentu ziauriai neskaudedavo ? tongue.gif
Atsakyti