Įkraunama...
Įkraunama...

Koks momentas gimdymo metu jums buvo baisiausias?

nu zinokit jau metai su virsum praejo po gimdymo o as dar iki siol antro nenoriu(butent gimdyti bijau)...kai prisimenu 3 paras saremiu o paskutine para kas minute ir ir tokio pacio ilgumo.... schmoll.gif ...ir kai visi daktarai eina ir sako 1 cm o reik 9 tai zinokit jau buvau ir ant vaiko pykt pradejusi-ko jis lauk nelenda....na o paskui kai pamatai mazuti tai viskas pyktis atlegsta...bet gimdyti tai....sakiau tik prasides saremiai iskarto susileisiu epiduri wink_3.gif
Atsakyti
Man pats baisiausias momentas gymdymo metu buvo saremiai pries pat gymstant dukrytei, atrodo III gymdymo periodas vadinasi.
Kadangi buvau prijungta prie aparato kuris fiksavo saremius ir vaiko širdies tonus-pasijutau bejege ir norejau begti iš gymdymo sales namo ir kartojau vis vieną frazę "Daugiau negaliu".

Bet kai po gymdymo pamačiau savo pilvą....... tai buvo dar baisiau.

O taip, iš gymdymo eigos aš dabar tik prisimenu laikodį,kuris kabejo ant sienos ir langą, už kurio stipriai snigo ir buvo audra.
Atsakyti
QUOTE(Lali @ 2004 12 16, 07:50)
Niekad negirdejau, jog maziukas vandenyse gali apsikakoti...
A ko cia taip jis?  blink.gif  g.gif

Oi, buna. Viena ish priezhaschiu - vaikelis del kazhko 'sustresavo'. Mano atveju tai galejo buti paruoshiamieju saremiai beveik dvi savaites iki gimdymo.
Shito dalyko numatyti ir ishvengti niekas negali. Jei taip atsitinka (paprastai gydytojas pamato ish nubegusiu vandenu), gydytojas (-ai) tiesiog turi pasirupinti, kad vaikeliui ishlindus butu kruopshiai ishvalyta jo nosyte, burnyte dar priesh pirma jo ikvepima. Del to, pamenu, manishkis daktaras ir shnekejo, kad gerai butu, kad vaikas ish karto nepradetu verkt. Na, paprastai taip ir buna, nu bet manishke pradejo rekti dar dorai neishlindusi... doh.gif Achiu Dievui, viskas baigesi gerai, jokiu ypatingu priemoniu jos kvepavimo taku valymui neprireike.
Atsakyti
As i ligonine isvaziavau, kai saremiai eme stipreti (bet dar nebuvo reguliarus). Bet apziurejes gydytojas pasake, kad kaklelis atsidares jau 8cm. Todel saremiu labai baisiu nebuvo. Skausmingiausia buvo, kai lindo galvute ir dar pabaigoje, kai maige pilva ir ziurejo ar visa placenta isejo.
Atsakyti
Man baisiausia buvo sąrėmiai.Iškart išsigandau kaip buvo pirmas sąrėmis, nes labai skaudėjo.supanikavau,apsiverkaiu tai dar labiau skaudėjo,Bet paskui apsipratau,Vyras padėjo kvėpuoti.Kai regureliai kvėpavau per sarėmius daug mažiau skaudėjo.O pabaigoje nebe taip baisu buvo.Dar baisu kai jau stumt reikia.Žiauru kaip daug jėgų reik turėti.Kai pirmąkart stumiau akušerė pasakė jog su tokiu stumimu aš visą savaitę gymdysiu. Tai net negera pasidarė. O man atrodė kad taip stipriai stumiau.Pačio gimdymo jau nebejaučiau.Tik truputi kai galvytė lindo, o paskui visiškai nieko.Kai pamačiau vaikiuka pamiršau visą skausmą... thumbup.gif
Atsakyti
Saremiu nelabai jauciau, nes gimdziau su epiduru, bet stangas tai ohoho ir dar kaip. Tik visi tie skausmai nera baisus kai lauki rezultato. Taip kad man pats baisiausias momentas buvo, kai pagimdzius nepaliko ramybej su lelium, o tvarke ir apziurinejo. Tas man truko visa amzinybe, nes nerealiai norejosi ramybes.
Atsakyti
as tai net nezinau kas man buvo baisiaisia, gimdykloj praleidau 17 val.Zinau kad tikrai ne skausmas ir isstumiau greitai.Turbut baisiausia gimdymo metu buti vienai, ypa2 jei tai trunka labai ilgai, be vyro buciau tikrai prazuvusi.Baisus turbutpats laukimas ir galvojimas ar viskas bus gerai
Atsakyti
Likus 3 val. iki gimdymo, kad sąrėmiai būtų ne tokie skausmingi, mane įkišo į vonią. Taip ten ir pragulėjau. Tyliai ramiai, nes bijojau nuskęsti sąrėmių metu. O kau prasidėjo stangos, tai teko vyrui mane iš vonios iškelti ir ant gimdymo stalo nešti, nes buvu praktiškai be plionkės nuo skausmo, nelabai ką atsimenu, tik kad daktars liepė ne jį spardyt, o stenėti
Atsakyti
blink.gif nesinori prisiminti kas baisu buvo. unsure.gif man baisu buvo pradzioje, kai daktarai apziurinejo mane, nuleido vandenis.atsimenu taip kojos drebejo, kad siaubas.as labai greitai pavargau,epidurinis tik mane isgelbejo.o kai suleido skatinamuosius, nes niekas neprasiplete nei biskio, tai sakes buvo!varciausi, saukiau, dejavau, vyras tilde, as jam sakiau kad man dzin, nes nerealiai skauda. siaubiakas, per valanda viskas issiplete...
Atsakyti
Dar prisimenu, kai gydytojas apžiūrinėdamas pastebėjo, jog kūdikio galvelė yra atlošta. twko atstatinėti su kažkokiais virbalais. Taip saldu buvo, kad dabar net bloga pasidaro. geriau jau tris kartus gimdyti.
Atsakyti
Gimdymas tai buvo didziausias skausmas koki teko patirti per visa gyvenima net nesinori prisiminti (kalbu apie saremius kurie buvo paskutiniasias 3-4 valandas) stangos jau vaiku zaidimas nors vyras sake kad akys net raudonos nuo stenejimo buvo, o saremiu metu man liepia kviepuoti, o as vietoj to rekti kiek jegu turiu...
Bet viskas praeina... pasimirsta.... Kai pamatai ir prisiglaudi savo lelyte user posted image
Atsakyti
Kadangi gimdžiau labai greitai ir lengvai tai turbūt iš viso neturiu teisės apie baisumus šnekėti. Ypač kai paskaitau, ką kitos iškentėjo. Pas mane buvo keli stipresni sarėmiai ir viskas - jau gimdau, net linksminančiųjų dujų nesuspėjo atvežti biggrin.gif Vis laukiau kol bus dar baisiau ir ... jau turiu kūdikėlį.
O antrą kartą tai iš viso, akušerė apžiūrėjusi ramiai išėjo iš palatos, maždaug dar negreitai, o po kelių min vyras jau lėkė ieškot, nes jau stangos prasidėjau. Pirmi žodžiai gimus dukrytei buvo: Dieve, kaip greitai.
Bet užtat kai gramdė placentą, nes ne visa išėjo, tai gera nebuvo... blink.gif Man atrodė, kad skaudėjo labiau, nei gimdant. Bet gal todėl, kad jau morališkai nusiteikiau, kad viskas, o še tau, vėl skausmą kentėt.
Atsakyti