Įkraunama...
Įkraunama...

Siela: žmogaus, gyvūno - kas tai?

Labai norėčiau paprašyti toliau šia tema diskutuoti čia:

http://www.supermama...showtopic=25684

Faunos skyriuje kažkaip nedera laugh.gif wink.gif
Atsakyti
as tai suprantu labai paprastai...

paprasciausiai man tai paaishkinti taip... kai jus mylit zmogu... ka jus matot? tikrai ne ta kuna, kuriame gyvena tas zmogus...
as pati labai pajauciau ant saves ax.gif ... mano vyras tikrai ne grozio isikunijimas, tiesiog mielas, malonus zmogus... kai jis mane kabino, galvojau, vieshpateliau, ko jis prie manes kabinasi...? biggrin.gif
dabar ash myliu jo vidu, ir tikrai as net nepastebejau, kaip jis man pasikeite i ta shilta, jauku kamuoleli, kuris mane shildo... rolleyes.gif
tai vat sakyciau, kad mes matom siela tu zmoniu, kurie mus supa, kuriuos mes mylim...

beje, manau tai liecia ir visa kas gyva... as myliu savo shuni, todel jam gal suteikiu emocijas, kurios jam gal ir nebudingos... bet tai jau mano reikalas ar ne?

man labai juokingas zmoniu egocentrizmas, kalbu bendrai apie visa zmoniu gimine...
kas pasake kad zmogus kuo nors pranashesnis uz gyvuli? kad ji gali nuzudyti ir pasiuti kailinius? ar sukurti bomba?
tiesiog, kaip kazkur skaiciau "istorija rasho nugaletojai" ir matyt chia mums biblija toki spauda uzdejo... g.gif
Atsakyti
na as nei psichologe nei ka,bet pasakysiu labai paprastai,kai as,dar budama maza mergaite,mirus mano mylimam suniukui mamos paklausiau kur mano pifas,ji atsake,kad jo siela dabar pas dievuli,su kitais suniukais... verysad.gif gal kam pasirodys ir juokinga,bet as tuo tikiu iki siol,ne vienam juk norisi tiketi,kad jo mylimas zmogus,ar gyvunas siuo atveju,yra kazkur...
Atsakyti
QUOTE(filifjonka @ 2005 03 16, 16:44)
as tai suprantu labai paprastai...

paprasciausiai man tai paaishkinti taip... kai jus mylit zmogu... ka jus matot? tikrai ne ta kuna, kuriame gyvena tas zmogus...
as pati labai pajauciau ant saves ax.gif ... mano vyras tikrai ne grozio isikunijimas, tiesiog mielas, malonus zmogus... kai jis mane kabino, galvojau, vieshpateliau, ko jis prie manes kabinasi...?  biggrin.gif
dabar ash myliu jo vidu, ir tikrai as net nepastebejau, kaip jis man pasikeite i  ta shilta, jauku kamuoleli, kuris mane shildo...  rolleyes.gif
tai vat sakyciau, kad mes matom siela tu zmoniu, kurie mus supa, kuriuos mes mylim...
Tiesiog, kaip kazkur skaiciau "istorija rasho nugaletojai" ir matyt chia mums biblija toki spauda uzdejo...  g.gif

Na kaip ten bebuve, neturetu tas tavo brangiausias kuno, nebutum pamacius ne tos grazios sielos hah.gif
O del Biblijos spaudo g.gif .. nu kai reikia ka nors butinai apkaltint, galima ir ja mirksiukas.gif Tik ji cia niekuo deta, o nevyke jos interpretatoriai... Nors ir kalba neina apie gyvunu siela, Baznycia neleidzia su gyvunais elgtis kaip su daiktais, nes jie nera daiktai...o kaip nekurie sventieji sake (Pranciskus pvz.) - "musu mazesnieji broliai" bis.gif
P.s. as ta tema isvis i dvi dalis dar skelciau...kai kalbame apie siela apskritai ir kai kalbame ar gyvunas turi siela..Nes siaip ar taip iseina dvasinga kose tease.gif
Na va..baigias mano baterijos ta tema ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Karbyne @ 2005 03 16, 17:52)
P.s. as ta tema isvis i dvi dalis dar skelciau...kai kalbame apie siela apskritai ir kai kalbame ar gyvunas turi siela..Nes siaip ar taip iseina dvasinga kose  tease.gif
Na va..baigias mano baterijos ta tema  ax.gif

Tik apibrėžus, kas yra siela, galima svarstyti, ar ir gyvūnai ją turi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dziulka @ 2005 03 16, 16:46)
Gal kam pasirodys ir juokinga,bet as tuo tikiu iki siol,ne vienam juk norisi tiketi,kad jo mylimas zmogus,ar gyvunas siuo atveju,yra kazkur...

as tai ta problema spresciau taip - na kadangi as tai jau siela turiu tikrai biggrin.gif (nors irgi buna diskutuojanciu ar moteris turi siela), tai kai nueisiu anapus - tai (kaip jau rasiau) tiesiu taikymu pas Dievuli ir sakau: "Teveli visagali - noriu savo suniuko" biggrin.gif Na negi kaip Visagalis negales duoti nepriklausomai nuo to ar jis (suniukas) buvo susielis ar besielis? O gal taip dar geriau..pailses suniukas pries prikeliamas Dievulio, o tai paziurekit kiek pasakojimu buna apie paklydusias ir ramybes neduodancias zmoniu sielas. blink.gif Nei tam suniukui i skaistykla, nei ka uz savo "postupkes" - pailses ir tiek kuri laika yahoo.gif
alc.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karbyne: 16 kovo 2005 - 18:10
QUOTE(Erszebeth @ 2005 03 16, 17:55)
Tik apibrėžus, kas yra siela, galima svarstyti, ar ir gyvūnai ją turi  ax.gif

Cituoju is KBK: "siela tai zmogaus dvasinis pradmuo"
Na zinoma apibrezimu gali buti daug ir ivairiu..Tai galime ju prisirinkti koki kruvuka ir tada nubalsuoti biggrin.gif
nail.gif
Atsakyti
Oba, gera mintis thumbup.gif Kai tik turėsiu daugiau laiko (mat šiuo metu kai ko laukiu, tik priebėgom prišoku prie kompo), pabandysiu apklausą suregzti, gal pavyks prikabint biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Karbyne @ 2005 03 16, 18:10)
Cituoju is KBK: "siela tai zmogaus dvasinis pradmuo"
Na zinoma apibrezimu gali buti daug ir ivairiu..Tai galime ju prisirinkti koki kruvuka ir tada nubalsuoti  biggrin.gif
nail.gif

mintis gal ir gera, bet tada reikia diskutuoti ar gyvūną kartais galime ir žmogum pavadinti? tongue.gif
Erszebeth, tu atkakli, jau galvojau amžiams palaidojo temą faunos skyrelyje g.gif Ten gražiai apibrėžei kas yra siela, o aš savo muilo burbulų geriau nebepūsiu, nes kaip sprogs doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Karbyne @ 2005 03 16, 15:25)
Tau ozka kai ikaltu karteli...nebesakytom kad vargsas hah.gif

Nu blondine sake kad vargsas biggrin.gif O is principo tai ozka turi ragus tik vienoj pusej, taigi i kita jai norint galima ispirt ir tada bus tikrai vargsas... Bet po teisybei, niekas nesiryzo, mat gyvulelius spardyti amoralu. Ir nesaugu, paskui jie pasiunta... smile.gif

Gerbiamos pilosopes, prasome ir mane priskirti kokiai nors sriciai ar pakraipai. Be srities jauciuosi kaip kokia tundra ax.gif
Atsakyti
Siela - tai vaiduoklis smile.gif
Na toks paprastas, kataloginis. Kur naktim vaidenasi. Dantim kalena, ubauja, plevena, ka jie ten dar daro... O jei vaiduokli sukisi i kuna, tai jau bus zmogus! O kunas be sielos - lavonas, nu. Vienzo, sukomplektuoji vaiduokli su lavonu, ir gauni statistini LR pilieti... Ar kokios kitos valstybes pilieti biggrin.gif Arba net su dviguba pilietybe, nereikia manyt, kad jie kitokie laugh.gif

Kaip inteligentiskai isaiskinau, pati savim didziuojuos, man tik tikybos mokytoja dirbt biggrin.gif

Atsakyti
Zinai ka, Erzebeth? jauciu, sita tavo tema velgi nukels. Zinai kur? I "Kertele sielai" laugh.gif Logiskai mastant, nu biggrin.gif
Atsakyti