Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulija XII

Rimule,ne pas tave viena langai pelyja,bent pas mus vasara viskas gerai,nes durys i lauka pastoviai atidarytos,tai vedinasi namas istisai,o ziema langus atidarinejam retai( pastebejau,kad pelesis dedasi tik toj vietoj kur renkasi kondencatas)o dabar isvis neleidziu lango atvert lotuliukas.gif nes geles stovi salia,baisu,kad nepertrauktu,o diedas siunta juodai,kad per geles salto oro isileist negali doh.gif Nuo pelėsio yra geras purskalas pirkti ,as Senukuose pirkau,tik bjaurybe labai chlorke dvokia,o as to kvapo nuo vaikystes nepernesu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Alyvuogė+ @ 2007 12 17, 13:31)
Rimule,ne pas tave viena langai pelyja,bent pas mus vasara viskas gerai,nes durys i lauka pastoviai atidarytos,tai vedinasi namas istisai,o ziema langus atidarinejam retai( pastebejau,kad pelesis dedasi tik toj vietoj kur renkasi kondencatas)o dabar isvis neleidziu lango atvert  lotuliukas.gif

na pas mane tas pats ax.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Na gerai jūs čia ... ax.gif paguodėt mirksiukas.gif Tik vat langai tai pas mane penki metai ,o anksčiau nepelijo... ai gerai turiu to purškalo ,nuvalysiu mirksiukas.gif

O kaitinu žemę paprastai bliūde kokiam orkaitėj ,laiko ir tenperatūros kažkaip nepamenu doh.gif ..[atsiras sąsiuvinys ,parašysiu]Kažkaip neperilgiausiai.. blush2.gif Svarbiausia ,jog po to žemė turi pabūti mažiausiai dvi savaites ,kad mikro flora asistatytų..
Atsakyti
Rena, visos (ar beveik visos) mamos yra supermamos, jos nori sutvarkyti, pertvarkyti ir patvarkyti vaikų gyvenimus, turbūt tai natūralu. Norėčiau, kad laiku pati įgaučiau stabdžius, kai dukra jau tvarkysis savarankiškai. Tačiau suprantu ir kita: nė vienam žmogui pasaulyje aš nerūpėsiu taip a s m e n i š k a i kaip mamai, ir tai labai branginu.
Nesuprantu, Rimuleee, kai tu vėdini kambarį, tai sanpaulijas nukraustai nuo lango? Ar per viršlangį?
Aušra, o kokiu santykiu daryt tručizną? Litrui - dvi tabletės? O likutį galima ir išgerti, jei neišlaistysim. Gal mėginam?g.gif mirksiukas.gif
Alyvuoge, vis tiek reikia vėdinimą sugalvoti, gal uždenk gėles vėdindama kokia polietileno marška? schmoll.gif
Atsakyti
mano langams cieli 7 metai ir pelyt pradejo prie tris metus pastebejau nezymu pelesiuka ir vis plestis kas metai pradejo bjaurybe doh.gif Vedint vedinames,mikroventiliacijos budu arba per virtuve ar kita kambari kur sanpauliju nera,tik maniškis priprato lauke dirbdamas prie salcio,tai silumos nebepernesa,jam karšta amžinai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Alyvuogė+ @ 2007 12 17, 14:10)
,tik maniškis priprato lauke dirbdamas prie salcio,tai silumos nebepernesa,jam karšta amžinai  doh.gif

Tai va savo brangenybei taip ir pasakyk, o čia jau tavo bėda, dabar žiema ir teks pratintis prie šilumos, va taip va g.gif
Tu gi nesakyk kad tavo sanpaulijom šalta, dejuok jog pati nori kuo šilčiau gyventi lotuliukas.gif
Atsakyti
gerai, kad maniskiuio patinka siluma user posted image, jau man kartais buna per karsta karsta.gif o jam gerai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2007 12 16, 23:18)
maniskes  blush2.gif Kitos kažkaip nefotogeniškos g.gif teisingiau aš dar su fotiku nelabai sutariu ...o ir per tuos darbus nebuvo kada fotosesiją surengt.. lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Na labas visoms baliauninkėms! Pagaliau ir aš kompą atsidariau!
Kaip malonu buvo taip smagiai, su tokiu humoro viesulu pasisėdėti.

Rimule, viskas ten su tais agurkais tvarkoje, lotuliukas.gif )))))) o sanpaulijos ... ant šono virstančios man dar fotogeniškesnės wink.gif

Liucerna, siurprizas bus įrėmintas garbingoje vietoje ir akį visiems džiugins newyear.gif

Mamce, įsivaizduoji - keli sausainukai net Vilnių pasiekė, nors ir su tokiu komfortu namo važiavome! thumbup.gif "Stiuardesė" net arbatą nešiojo, o čia jau - aukštasis kantrybės išbandymo puilotažas!!! drinks_cheers.gif Bet patikėk - net namuose vaikui paragauti kliuvo. thumbup.gif Recepto neprašysiu, geriau tegul jis bus taviške paslaptimi, ir prieš kitas Kalėdas mielai pasivaišinsim.
Prižadu kitam susitikimui iškepti savo "firminį" anytos (na juk aš jau anyta!) pyragą wink.gif Kažkaip jaučiu, kad po šio susitikimo įkvėpimas pagavo clap.gif

Oi, merginos! drinks_cheers.gif Jūs tikrai visos - dinamitinės wink.gif Kaip smagu ir gera thumbup.gif Ačiū už tai, kad esate!!!!
Atsakyti
QUOTE(Liucerna @ 2007 12 17, 14:58)

Nesuprantu, Rimuleee, kai tu vėdini kambarį, tai sanpaulijas nukraustai nuo lango? Ar per viršlangį?

Alyvuoge, vis tiek reikia vėdinimą sugalvoti, gal uždenk gėles vėdindama kokia polietileno marška? schmoll.gif

Nu nežinau, aš drąsiai atidarinėju tą langą ant kurio stovi sanpaulijos pravėdinu ir vėl uždarau, na kol tokių šalčių nėra. Ir ačiū Dievui visos auga ir žydi. Juk nevėdinamam kambarį kondensuojasi garai, o ypač ant plastikinių langų, dėl to ir pelyja. Tas pelėsis turbūt ir gėlėms kenksmingas?

gal galit pasakyti kiek kišt į žemę lapą, kad užaugtų "pfelciukas", nes bandžiau ir turbūt per giliai, nes lapas nudžiūvo, o daigų nulis blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(sigita @ 2007 12 17, 21:17)
gal galit pasakyti kiek kišt į žemę lapą, kad užaugtų "pfelciukas", nes bandžiau ir turbūt per giliai, nes lapas nudžiūvo, o daigų nulis  blush2.gif

Naują terminą išgalvojai. lotuliukas.gif

Tikrai lapo giliai negalima sodinti, bet dėl to jis neturėtų nudžiuti, tik tas kotuko galas jei giliai o vaikai auga nuo jo pradžios , tai pagalvok kiek daug laiko kol jie jauni augaliukai prasikals į dienos šviesą, tad patariama 0.5cm gilumu pasodinti, o jei nesilaiko griuna, paremti. o kuo tai jau fantazijos reikalas, dantų krapštuku, sumuštinių smeigtuku, pagaliuku nuo ledų...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sigute***: 17 gruodžio 2007 - 21:45
biggrin.gif va jau lentyną turiu tongue.gif lotuliukas.gif O kartu ir bedą doh.gif reik ryt sanpaulytes kraustyt ....tik neaišku kas naujuos namučiuos gyvens...

Alyvuoge gal pasidalinsi patirtim ,kaip pridengei lempas ,kad akių nespigintų... mirksiukas.gif

Liucerna .aš vedinu atversdama visą plastikinio lango dalį....Tiesa ties pačiais jo kraštais sanpaulijos nestovi,o kitur nepavojinga... cool.gif Mano langai su fortkem viršuje ,tai jos pastoviai atidarytos ,o po jomis gyvena marglapes sanpaulijos ,joms patinka vesiau... mirksiukas.gif

O Sigita,kodėl galvoji ,jog per giliai pasodinai lapuką...Gal pražudė jį žiemužė ,naturali gamtos tvarka ....
Atsakyti
Aš ir nagaliu atsidžiaugti.Darysiuos lentyna sanpaulijom.Lauksiu dabar meistro....idomu,ar ilgai jis ja darys? Taip noretusi greičiau biggrin.gif
Atsakyti