Įkraunama...
Įkraunama...

Aš jaučiuosi tarnaite šeimoje

QUOTE(Faina @ 2005 03 18, 10:43)
Ir kas tokį grafiką sugalvojo. Juk gali pasireguliuot pagal savo poreikius. Aš sėdėjau namie 6 metus ir tarnaite tikrai nesijaučiau, nors viską dariau, o kaip kitaip jei vyras grįždavo vakare. O dėl maisto juk galėjai ką nors paruošt prieš ateinant draugėms. Visa problema tame, kad Missy užsisėdėjo namie, tokios užsisėdėjusios namų šeiminikės yra truputį išlepintos. Nesupyk.

Tame ir esme, kad mano rytas labai uzimtas. Jei kol vaiks miega nesusitvarkau kambariu, tai po to jau neimanoma(jis ropineja ir visas siuksles i burna kisa). Be to turiu paruosti vaikui 3 koses(nes veliau taip pat su mikseriu netriuksmausiu- vaikas bijo to garso)
Jei pati turi vaiku, gali suprasti kiek tai laiko atima ir kaip tai svarbu padaryti laiku.

DEl taisykliu seimoje; gal jus ir teisios. As tikrai stengiausi buti idealu doh.gif Stengiausi buti pavyzdinga zmona, bet is to man jokios naudos, nes visa, ka darau priimama, kap standartas (kitaip ir buti negali).

Del vyrelio "pasiuntimo"...jis pas mane neprognozuojamas, todel geriau ant jo nekelti balso- bus tada pakeltas balselis dvigubai blink.gif Zinoma pradzioje santuokos taip nebuvo, bet dabar jauciu, kad ji daznai erzinu, erzina vaikas...bet manau, kad taip vyrams daznai buna.

O as pati nedirbu tik metus. Tiesa, esu uzsisedejusi namuose, bet tai darau del vaiko. Greit grisiu i darba, bet situacija manau tik pabloges. Reiks daryti viska po darbo verysad.gif

Del islaikymo: as gaunu pakankamai didele motinystes pasalpa ir reikalui esant galiu islaikyti save ir vaika.

Guodzia mintis, kad jus taip pat kazkaip panasiai jauciates. O tai as jau pradejau galvoti, kad man vienai taip nenuskilo su vyru verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
Oi kokia pažįstama situacija. Tik aš vis dar dirbu. O jis dirba namie. Neseniai kantrybė trūko, kai pamačiau, kad esu vienintelė namų tvarkytoja, valgio gamintoja, indų plovėja ir krepšių iš parduotuvės tampytoja. Taigi pas mus jau gera savaite niekas besimetanciu daiktu nekilnoja, dulkiu nevalo, indu neplauna, saldytuve turbut ir tarakonas nerastu, ko uzkast ant vieno danties biggrin.gif O man kas, as socius pietus darbe pavalgau, vakarienei irgi susiorganizuoju ka nors uzkast, perlipt per kruvas rubu ir siuksliu moku, noredama arbatos puodeli galiu ir issiplaut tongue.gif Ziuresim, kas is sitokio eksperimento iseis g.gif
Atsakyti
Patarti tikrai nieko negaleciau, nes pati tokioje situacijoje nebuvau ir net neisivaizduoju saves tokioje roleje. Bet si tema mane domina kitu aspektu - kaip iki to reikia "prieiti"? Tarkim, as kuri laika nedirbau, dabar dirbu, tai pas mane visiskai tokia pat situacija. Taip pat gyvenau ir kai 1,5 metu nedirbau, ir dabar, kai dirbu. Noriu darau valgyti, noriu - ne, noriu tvarkausi, noriu - ne. Ir niekad nesu jokio priekaisto toj srity is vyro isgirdusi. Beje, mes dar iki vestuviu suderinom savo pareigas, kaip jas isivaizduojam - kad buities darbai bus padalinami per puse - tai cia, kas liecia maisto gaminima ir tvarkymasi. O skalbiam ir lyginam - kiekvienas savo rubus atskirai. Nezinau, man labai sunku suprasti, kodel jus jauciates tarnaitemis? Kas jus vercia taip jaustis? Nesupykit, bet man rodos pacios nudirbat visus darbus, o po to pacios skundziates. Man nelabai suvokiama, kodel seimoje nera pasidalinimo, o visa nasta uzkraunama vienam. Gal cia problema jumyse? Gal tai kazkokia uzslepta savo vyru baime? Tipo, as kazko nepadarysiu, tai man klius (nors ir moraliskai)? Jei galite, paaiskinkite, kodel taip yra.
Atsakyti
Na jei manes vyras alaus parduotuvej praso nupirkt, tai apsimetu visai stupid.gif Kai parnesu namo kokio a la zigulinis hah.gif tai veidelis tik istista laugh.gif Bet nieko, paskui desrelem kepti tas alus sueina nail.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agotukas: 18 kovo 2005 - 11:05
Viskas toj situacijoj kaip ir būtų vietoj ir turbūt tenkintų namų šeimininkę, jei vyras kartas nuo karto padėkotų vakare sočiai pavalgęs, pagirtų kad viskas aplink švaru ir tvarkinga. Man kartais užtenka ir tiek, kad pasako: "Kaip gera grįžt namo" ir pan.
Dėl draugių vizito: būdavo ir man taip ne kartą iš pradžių, nu nevirškina žmogelis mano podružkių doh.gif Vėliau įsigudrinau parašyti jam sms į darbo pabaigą, kad pas mane "babskij bataljon" ir jei nenori nuobodžiauti prie kompo namie, geriau varyk pavakarieniaut picerijon su draugais ar kt. Ir viskas susitvarkė - paprašydavo kad numesčiau majaką, kai "bobos" išsinešdins ir tuoj pat parskuosdavo namo.
O dėl alaus tai tikrai siutas ima schmoll.gif nu nebent jis labai sunkiai fiziškai dirba, nu bet juodai sunkiai. Ir vakare nei kojų nei rankų nebepavelka.... Tada gal suprasčiau unsure.gif Bet tada irgi daryčiau kitaip. Sakyčiau šeštadienį - sekmadienį užsiperkam dėžę alaus, kartu parvelkam namo pirkinius, kad užtektų to gėralo savaitei.

p.s.: turiu 2 metų 4 mėn. namų šeimininkės stažą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(roof @ 2005 03 18, 11:06)
O skalbiam ir lyginam - kiekvienas savo rubus atskirai.

Lyginimo nekenčiu kaip velnias kryžiaus schmoll.gif Tai jam išvis niekada nelyginu. Niekada. Išskyrus vieną sykį, kai ruošėmės kažkur išvažiuoti, lyginau sau ir jam tuo pačiu padariau šią paslaugą.
Atsakyti
QUOTE(roof @ 2005 03 18, 11:06)
... Bet si tema mane domina kitu aspektu - kaip iki to reikia "prieiti"?

Nezinau, kaip paprastai prie tokios situacijos priainama, bet pas mus kazkaip naturaliai gavosi.
Pradzioje (kol buvome nevede), stengdavausi ji pastoviai stebinti savo kulinariniais sugebejimais, jis plaudavo indus. PO to (po santuokos) daug dirbau, todel grizusi stengiausi buti gera zmona ir atlikti savo pareiga: paruosti skania vakariene(produktus supirkti, nes kasdien vis naujas kulinarinis sedevras), isklausyti jo pasakojimus apie darbus(koks jis pavarges, kaip jam reikia poilsio), uz ji suplauti indus(nes negaliu pakesti virtuveje netvarkos), sulyginti patapyne, rubus(nes jis tvirtina to nemoka ir nenori mokytis- jam ir taip gerai). Kai viskas gerai, kai nesusipykstam del buitiniu dalyku(nes juos visus savarankiskai darau) buna grazus siltas vakaras ir karsta naktis wub.gif Va taip ir priejau prie tarnavimo... Beje savaitgaliais tvarkydavau kambarius, nes pati noredavau pasikviesti draugus pietums, paplepeti(o jam ju nereikejo, todel ir nesitvarkydavo)

Kazkuri klausete kas skalbia: masina, bet vaiko rubelius daznai rankomis plaunu(tiesiog ju tiek neprisirenka, kad masina jungti)
Atsakyti
Matyt paėmusios gerai buvot, nes vyrai ir dėl to labai biesinasi (gal čia to ir nebuvo). O šiaip reikia laiko kol viskas susistyguos ir stos į savo vietas daug vandenėlio nutekės. Jam ši situacija nepatiko, tau kitkas nepatiks.
Atsakyti
QUOTE(Aurėja @ 2005 03 18, 11:09)

Dėl draugių vizito: būdavo ir man taip ne kartą iš pradžių, nu nevirškina žmogelis mano podružkių  doh.gif  Vėliau įsigudrinau parašyti jam sms į darbo pabaigą, kad pas mane "babskij bataljon" ir jei nenori nuobodžiauti prie kompo namie, geriau varyk pavakarieniaut picerijon su draugais ar kt.

Cia geras patarimas thumbup.gif Reiks isbandyti. Nors pas mane drauges 1 k. per menesi buna...pabandysiu. Beje, jos iskart iseina, kai pamato, kad vyras grizo.
Atsakyti
QUOTE(Faina @ 2005 03 18, 11:21)
Matyt paėmusios gerai buvot, nes vyrai ir dėl to labai biesinasi (gal čia to ir nebuvo). O šiaip reikia laiko kol viskas susistyguos ir stos į savo vietas daug vandenėlio nutekės. Jam ši situacija nepatiko, tau kitkas nepatiks.

Baik tu. Jokio alkoholio nebuvo schmoll.gif . Esme tame ir yra, kad tik arbata ir sausainiai. Pati maitinu, todel alkoholio nevartoju.
Atsakyti
QUOTE(Missy @ 2005 03 18, 09:19)
PO to (po santuokos) daug dirbau, todel grizusi stengiausi buti gera zmona ir atlikti savo pareiga: paruosti skania vakariene(produktus supirkti, nes kasdien vis naujas kulinarinis sedevras), isklausyti jo pasakojimus apie darbus(koks jis pavarges, kaip jam reikia poilsio), uz ji suplauti indus(nes negaliu pakesti virtuveje netvarkos), sulyginti patapyne, rubus(nes jis tvirtina to nemoka ir nenori mokytis- jam ir taip gerai).

Missy, o gera žmona - tolygu gerai namų šeimininkei, virėjai, tvarkytojai? Ar tavo vyras dėl to tave įsimylėjo, kad puikiai lygini, dėl to vedė, kad skaniai gamini? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Zvirbliuke @ 2005 03 18, 11:27)
Missy, o gera žmona - tolygu gerai namų šeimininkei, virėjai, tvarkytojai? Ar tavo vyras dėl to tave įsimylėjo, kad puikiai lygini, dėl to vedė, kad skaniai gamini?  rolleyes.gif

Dar pridurkime (prie tavojo sarasiuko) gera drauge ir meiluze ax.gif
Manau, kad mano seimyniskumas jam tikrai patiko. Ji motina labai lepino, todel ir tokios zmonos ieskojo doh.gif (jei to jam nereiktu, tai ir triuksmo nekeltu)
O kas tavo nuomone yra gera zmona?
Atsakyti