Nu perskaiciau visa tema apie ta kuskusa ir vakar padariau... Nu merginos neisizeiskit, bet tik produktu kitu gaila
Skonis nu ka as zinau... jei pora dienu nevalgei tai gali kapnoti tas kruopas... Vyras paragavo ir sako, papugeliu maistas
tai vat...
[quote=vinciune,2005 04 19, 13:37]
Neblogos salotos su kuskusu. Jas darau prie grilinamos mesos.Galima ir prie keptos mesos.Megstu jas ir vienas valgyti. Cia kurdiskas/turkiskas receptas. Kuskusus labai naudoja Turkijoj, graikijoj. Ir kitos ten aplinkines salys
.
2 pomidorai
salotos (skonio reikalas kokias salotas imsi) mazdaug 300 gr.Gali daugiau , maziau, skonio reikalas.
1/2 agurko (ilgo)
petrazoliu (pagal recepta reikia puse pundelio kaip jos buna suristos), as imu maziau, nes man jos nelabai patinka
1/2 stikline aliejaus
maltu pipiru
druskos
2-3 isspaustu citrinu sulciu
4 saukstai pomidoru pastos(ji yra padaryta tik is pomidoru minkstymo)(ne padazo)
1 1/2 stikline kuskusu
....................
Laaaabai skanus receptėlis
dabar tik tokį ir gaminu
tik aš citrinos sulčių dedu mažiau, nes man per rūgštu.
Neblogos salotos su kuskusu. Jas darau prie grilinamos mesos.Galima ir prie keptos mesos.Megstu jas ir vienas valgyti. Cia kurdiskas/turkiskas receptas. Kuskusus labai naudoja Turkijoj, graikijoj. Ir kitos ten aplinkines salys
2 pomidorai
salotos (skonio reikalas kokias salotas imsi) mazdaug 300 gr.Gali daugiau , maziau, skonio reikalas.
1/2 agurko (ilgo)
petrazoliu (pagal recepta reikia puse pundelio kaip jos buna suristos), as imu maziau, nes man jos nelabai patinka
1/2 stikline aliejaus
maltu pipiru
druskos
2-3 isspaustu citrinu sulciu
4 saukstai pomidoru pastos(ji yra padaryta tik is pomidoru minkstymo)(ne padazo)
1 1/2 stikline kuskusu
....................
Laaaabai skanus receptėlis
O kaip sitos kruopos parduotuvej vadinasi?
Siandien ieskojau maximoj, bet neradau
QUOTE(Nainai @ 2006 01 06, 04:38)
Nu perskaiciau visa tema apie ta kuskusa ir vakar padariau... Nu merginos neisizeiskit, bet tik produktu kitu gaila
Skonis nu ka as zinau... jei pora dienu nevalgei tai gali kapnoti tas kruopas... Vyras paragavo ir sako, papugeliu maistas
tai vat...
na na, koks papugeliu maistas
kuskusas - labai gerai, tik reikia zinoti kaip ruost. Galima pvz, kuskusa brinkint verdanciam sultinyje, prideti kedro riesutu pakepintu, siek tiek alyvuogiu aliejaus, prieskoniai (petrazoles, metos, bazilikas, ir pan) ir druska - ir garnyras prie kokios lashishos ant groteliu keptos.
Arba kaip garnyras troshkiniams vietoj kokiu ryziu.
Vienu kruopu aisku nevalgysi taip jau, nors jei padaryta su prieskoniais ar riesutais - visai skanu.
cia panos rase apie salotas - labai geras daiktas, galima dar pripjaustyt mase petrazoliu ir metu lapu - liuks! Etninis viduriniu rytu patiekalas - ir sveika.
O aš tai stir-fry darau su kuskusu. Pradžioj išbrinkinu kruopas sultiny (nu kaip ant pakelio parašyta), kol brinksta pakepinu ant keptuvės papriką, morkas, svogūnus, kukurūzus, pievagrybius, šparagines pupeles (jas gerai apvirt prieš dedant - greičiau taip), etc. Galima dėt ką tik nori ir turi
Aš dar mėgstu tas daržoves kaip nors įdomiau supjaustyt, ne per smulkiai. Į išbrinkusį kuskusą įdedu kalendros, petražolių, truputį citrinos sulčių ir išmaišau su šakute. Tada suverčiu į keptuvę su daržovėm ir labai trumpai pakepinu, pridedu dar prieskonių ir cayene pipirų.
QUOTE(alinute_m @ 2006 03 14, 20:59)
Vienu kruopu aisku nevalgysi taip jau, nors jei padaryta su prieskoniais ar riesutais - visai skanu.
as ir vienas valgau
QUOTE(*VICI* @ 2006 03 20, 10:22)
Nu taip ir vadinasi Cous cous, berods raudonuose pakeliuose būna prie visų kitų kruopų, jei net Norfoj yra, Maximoj irgi turi būti
Aciu jau radau











