
Nežinau, gal nepasikartosiu... aš tai vaikui košę verdu: stiklinę pieno užverdi, o kuskuso reikia mežiau nei pusę stiklinės, supilu, išmaišau, cukrus, sviestas kas kaip nori, ir trumpam uždengiu. Labai skani košė, be to greita. Tik nepadauginkit kruopų į pieną, nes gausis kietas gabalas

Tik neseniai išbandžiau šias kruopas, bet labiausiai man patiko jas sumaišius su troškinta vištiena ir daržovėmis
.

kai norisi greitai valgyt: pakepini mėsytę, dešrelė ar pan., suverti stiklainiuką "Kėdainių" troškintų daržovių pagal skonį (bandžiau keletą
) ir tada viską sumaišai su jau išvirtu kuskusu
niam



QUOTE(rooibos @ 2006 03 20, 05:37)
as ir vienas valgau
megstamiausios kruopos. O jei dar darzoves pakepintos, tai isvis 



As kuskuso ragavau kai buvau Prancuzijoj - labai patiko. Sveikas ir sotus maistas.po to bandziau namuose kelis kartus pasidaryt, bet tai kruopos sulipdavo, tai siaip kazkoks ne toks gaudavos. O dabar irKaune jau restoranas atsidare, kur galima tikro kuskuso paragaut. Taip ir vadinas 'Kuskuso Namai' . Vakar buvom su vyru - labai jauku, idomus interjieras ir be to nebrangu. Porcija kuskuso su vistiena kainavo 8.5 lt, o privalgem kaip reikalas, net per daug buvo. Tikrai verta nueit, tada ir namuose galima bandyt pasigamint panasiai:)
aš vakar pirmą kartą dariau kuskusą, vyras iš pradžių šiek tiek įtariai žiūrėjo, bet po to labai skaniai valgė
iš pradžių paruošiau tokį troškinį: pakepinau stambiai pjaustytą svogūną, česnaką (labai nedaug), tada dėjau nedideliais gabaliukais pjaustytą mėsą (pirkau nugarinę be riebalų), pylliau citrinos sulčių, balto sauso vyno, prieskonių (baziliko), čiobrelių, nedideliais gabaliukais pjaustytą cukiniją (dėjau ne viską iš karto, po kiekvieno ingrediento šiek tiek palaukdavau). tada dar kepinau, kol apkeps cukinija, dėjau skardinę konservuotų pomidorų be odelės ir viską pamaišydama troškinau dar apie 15min. užpyliau ant kuskuso. labai skanu!

iš pradžių paruošiau tokį troškinį: pakepinau stambiai pjaustytą svogūną, česnaką (labai nedaug), tada dėjau nedideliais gabaliukais pjaustytą mėsą (pirkau nugarinę be riebalų), pylliau citrinos sulčių, balto sauso vyno, prieskonių (baziliko), čiobrelių, nedideliais gabaliukais pjaustytą cukiniją (dėjau ne viską iš karto, po kiekvieno ingrediento šiek tiek palaukdavau). tada dar kepinau, kol apkeps cukinija, dėjau skardinę konservuotų pomidorų be odelės ir viską pamaišydama troškinau dar apie 15min. užpyliau ant kuskuso. labai skanu!

As kaip tik dabar valgau kuskusą. Paprasčiausiai truputį paviriau šaldytas špargines pupeles ir žirnelius, paskui supyliau kuskusą, prikroviau visokių prieskonių ir viskas. Šiaip tai buvo garnyras prie dešrelių, bet dešrelių gerokai mažiau buvo... Todėl dabar ir valgau vieną garnyrą, bet labai skanus jis ir vienas

na reiks ryt pabandyt

Pagaliau prisiruošiu ir aš išbandyt šitą naujieną su troškintom daržovėm. Ką galiu pasakyt verta dėmesio patrova, ir nesulipo visai, bet aš neviriau, tik užpyliau verdančiu vandeniu, išbrinkinau ir šakute išmaišiau.
Sveikutes,
parsiveziau is Tuniso kus kus'o, planuoju artimiausiu metu pagaminti, nes vyrui labai patiko. Perskaiciau visus psl., labai aciu visoms uz tokia gausybe rceptu, neabejoju, kad daugelis ju isties skanus
Bet skaitydama niekur neradau proporciju, i koki kieki vandens arba sultinio kiek berti tu kruopu?
Jums tai turbut savaime aisku, nes pirkote pakeliuose, ant kuriu viskas parasyta, o as nezinau tu proporciju
Laukiu jusu atsakymu
parsiveziau is Tuniso kus kus'o, planuoju artimiausiu metu pagaminti, nes vyrui labai patiko. Perskaiciau visus psl., labai aciu visoms uz tokia gausybe rceptu, neabejoju, kad daugelis ju isties skanus




Niekada nežiūrėdavau į proporcijas
Visada "iš akies" darau, užsivirinu vandenuką, įmetu sultinio kubelį, ir pripilu tiek kuskuso, kad beveik perpus mažiau nei vandens būtų, kad galėtų išbrinkti, bet kartu ir sugertų visą sultinį
O jeigu kartais ir atrodo "sausokas" įdedu gabaliuką sviesto, pakaitinu, tai būna pats tas
Beje ką tik valgiau pašildytą kuskusą
Vakar per daug prigaminau, tai liko išmesti gaila, tai uždėjau truputį sviesto pašildžiau, vis tiek skanu buvo



Beje ką tik valgiau pašildytą kuskusą


Ant pakelio parašyta:Užvirinti 250 ml vandens, įberti druskos, įpilti šaukštelį aliejaus ir suberti 250 g kuskuso. Nukelti nuo ugnies, švelniai išmaišyti, uždengti ir palikti 3-4 min. Po to įdėti keletą gabalėlių sviesto ir , nuolat maišant pavirti dar trejetą minučių.
Tačiau man pirmą kartą nelabai pvyko - gal sviesto reikia nemažai dėti. Todėl vandens visada pilu daugiau - puodeliui kruopų, apie 1,5 ar 2 puodelius vandens.
Kruopas supilu į verdantį vandenį, porą minučių paverdu, ir sumaišau su troškintom daržovėm. Tuomet dar patroškinu 3-4 minutes.
Man būtina daržovė su kuskusu - baklažanas. Dabar, kai turguje yra šviežių špinatų, visuomet įdedu ir jų - labai skanu.
Tačiau man pirmą kartą nelabai pvyko - gal sviesto reikia nemažai dėti. Todėl vandens visada pilu daugiau - puodeliui kruopų, apie 1,5 ar 2 puodelius vandens.
Kruopas supilu į verdantį vandenį, porą minučių paverdu, ir sumaišau su troškintom daržovėm. Tuomet dar patroškinu 3-4 minutes.
Man būtina daržovė su kuskusu - baklažanas. Dabar, kai turguje yra šviežių špinatų, visuomet įdedu ir jų - labai skanu.